Απο συζητησεις κτλ φαινεται οτι δεν αξιζει. Το αυτοκινητο 16v renault εμεινε ξαφνικα στο τοπο και μετα ηταν σα να χαλασε η μπαταρια (η την εσκισε ο πατερας μου προσπαθοντας να το βαλει μπρος) και μηδενισαν ωρες κτλ. Απο την οδικη βοηθεια του βαζει οταν πηγα μπαταρια και το αμαξι ειπε πως δεν εχει συμπιεση - ιμάντας χρονισμου. Ιμάντα ειχαμε αλλαξει πριν 2 χρονια αν δε κανω λαθος. Το πάμε συνεργείο και λένε 99% ιμάντας. Βαζει συμπιεσομετρο και παροτι γυρναγε μιζιες μερικοι κυλινδροι δειχναν 0 συμπιεση και αλοι γυρω στα 40 ~ 60 . Του λεω να ανοιξει τον ιμαντα να δουμε αλλα δε φανηκε κομμένος.Ομως τον τραβαγε απο οτι ειδα και δεν ηταν σφιχτος γιατι αφηνε μποσικο αλλα δεν εβγαινε και λεει οτι θα επρεπε να μην αφηνε και πως φαινεται φθαρμένος.
Το θεμα ειναι πως δε μπορω να ξερω αν χτυπησαν η οχι οι βαλβιδες και αν απλα χαλασε καποιος τεντωτηρας και δεν εχει ζημια.
Στο συνεργείο ειπε πως πρεπει ολες οι βαλβιδες να αλλαχτουν ,πλαναρισμα και παει γυρω στα 1000 - θα μας πει αναλυτικα ή θα μας βαλει αλλο μοτερ.
Οσο αφορα το αλλο μοτερ εδω υπάρχει ενα θεμα.
Ο οδηγος της οδικής βοηθειας μου ειπε πως "ηταν ενα τρακαρισμενο και ειχε μεινει το μοτερ και οτι το εχει ο μαστορας και θα ειναι ευκαιρία"
Ο μάστορας είπε πως "εχω ενα επισκευασμένο μοτερ ιδιο (βαλβιδοσουπα ιδια βλαβη) , που δουλεψε 100 km αλλα το βγαλαμε γιατι κατι εγινε στα ηλεκτρικα και καηκαν κτλ. Εγω του λεω και που ξερω τι μοτερ ειναι κτλ και ποσο εγγυηση δινει. Και δινει 3 μηνες εγγυηση λεει.
Γενικα δε του αρεσε που δεν τον εμπιστευομουν και μου την ελεγε "μαστορικα".
Τι λετε παιδες αξιζει για αυτοκινητο 13 χρονων η μεταχειρο καλυτερα;(εχουν σπασει και πλαστικα μεσα και εχει φυγει το βερνικι απο πολλα σημεια στο αμαξι)
Επιπλεον και η μπαταρια +100 ευρω μαλλον .
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
17-12-13, 15:03 Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #1
-
17-12-13, 15:20 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #2
Μπες χρυσή ευκαιρία. Αν το αυτοκίνητο αξίζει πάνω 3-4 χίλιαδες το σκέφτεσαι αλλιώς για κανένα λόγο.
The 3 most dangerous things in the world are a computer technician with a software patch, a programmer with a screwdriver and a customer with an idea....
Εγκατάσταση Ubuntu και Joomla
-
17-12-13, 15:28 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #3
Το μοντελο εχει 1.500 εως 3.500 το καλυτερο μοντελο του 1.600 κυβικα
-
17-12-13, 16:16 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #4
Πούλα το γι'ανταλλακτικά, βάλε κι άλλο ενάμιση χιλιάρικο με δύο και παίρνεις αυτοκίνητο 5 χρόνια νεότερο.
-
17-12-13, 16:36 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #5
-
17-12-13, 16:49 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #6
Το ξερω οτι λεει να το πουλησω κομματι κομματι αλλα δε μπορω να εχω ενα αυτοκινητο διαλυμενο στην αυλη μου
να μου παρουν παραθυρα δλδ και να μπαινουν νερα μεσα :P. Χωρια που αντε να βαζω αγγελιές,να λυνω. δε λεει.
Απο τι μαρκες ειναι αξιοπιστες; Εχω δει για καποια μοντελα που δε νιωθουν αλλα δε τα θυμαμαι. Το renault βγηκε ψιλοζημιαρικο.Απο οτι μου ειπε ο πατερας μου πανω στο χρονο (τοσο διναν εγγυηση τοτε) έπαθε το ιδιο αλλα ηταν μικρη ζημια με 300-400 ευρω τοτε φτιαχτηκε. Για μικρο απο οτι βλεπω πανω απο 3.000 ευρω δε πάει καλο μεταχειρο;
-
17-12-13, 17:15 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #7
Είχα κάνει ρεκτιφιέ και σκυλομετάνιωσα. Πεταμένα λεφτά και στο τέλος έκαιγε λάδι σύννεφο. Βρήκα ένα ίδιο μοτέρ από τρακαρισμένο με 400 κατοστάρικα και σε ρεκτιφιέ έδωσα πάνω από 1000. Άλλαξα το μοτέρ και στο συνεργείο που έκαναν το ρεκτιφιέ απαίτησα 5 δωρεάν service τα οποία και πήρα. Κι εγώ με γαλλικό, citroen.
-
17-12-13, 17:21 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #8
Εμενα μου λεει πως ειναι 100% επιτυχια τα ρεκτιφιε και οταν ειπα εκει οτι δεν ειναι ιδιο το αμαξι μετα μου ειπε πως ειμαι ασχετος -εμμεσα .
-
17-12-13, 17:46 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #9
Εμείς το είχαμε κάνει πριν 13-14 χρόνια σ' ένα Peugeot 309 που είχαμε τότε. Δεν υπήρξαν προβλήματα μετά, αλλά ήταν από άνθρωπο που εμπιστευόμασταν 100%. Αν ήταν για τώρα μάλλον θα πήγαινα για τη λύση που προτάθηκε ήδη: Ανταλλακτικά το υπάρχων και με κάποια χρήματα επιπλέον βουρ για κάνα μεταχειρο. Τότε όμως ήταν περίεργη φάση με κάποια προβλήματα που μας είχαν κάτσει.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
17-12-13, 17:53 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #10
Ο κάθε μάστορας θα πεί ό,τι νάναι προκειμένου να σε βάλει στο μαντρί του. Αν έχεις άνθρωπο απολύτου εμπιστοσύνης κάνε ρεκτιφιέ, αλλά θα σου έρθει ακριβά αν γίνει σωστά, είναι και πολλά τα εργατικά.
Συνήθως το κάνεις σε αυτοκίνητα συναισθηματικής αξίας που θέλεις να τα κρατήσεις για πάντα, αντίκες κλπ. Για τα συνηθισμένα αυτοκίνητα είναι ασύμφορο, καλύτερα μεταχειρισμένος κινητήρας (πάλι από άνθρωπο εμπιστοσύνης) όπως ήδη ειπώθηκε.
Αλλιώς πώληση και αγορά άλλου...
-
17-12-13, 18:06 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #11
Μπορείς να το δώσεις τότε σε κάποια μάντρα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, να το διαλύσουν αυτοί, αλλά θα πάρεις λιγότερα λεφτά στο χέρι.
Αν υπάρχει αυλή/γκαράζ, το διαλύεις και μόνος σου, βάζεις πολλές αγγελίες παντού, και ό,τι μείνει, στην ανακύκλωση.
Εγώ αγόρασα ένα Toyota Corolla (E12) 1.4 του 2003 το 2011 με 5800. Είχε ~80.000km.
Αργότερα αγόρασε και η αδερφή μου ένα ίδιο, facelift μοντέλο του 2005 με 4400, με περίπου 110.000km αυτό.
Μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα και τα δύο, μία φορά το χρόνο σέρβις για λάδια/φίλτρα, και τίποτε άλλο. Σε όλους τους ελέγχους είναι όλα κομπλέ. Υπάρχει και άλλη corolla στην οικογένειατου 1992, αυτή μια φορά ζήτησε μπαταρία στα 21 χρόνια της. Α, και μία φορά τακάκια εμπρός στις 160.000km.
ΙΜΟ you can't go wrong με κάτι (made in) Japan ή Κορεάτικο.
Τα μικρά (σε μέγεθος/κινητήρα) λόγω κρίσης είναι τσιμπημένα ακόμα και 10ετίας μεταχειρισμένα.
Οπότε με τα ίδια λεφτά παίρνεις κάτι καλύτερο (μεγαλύτερο=1.4), δεν αξίζει να πας σε super-mini.
Κατανάλωση (αν σε απασχολεί) εγώ έχω 6.5lt/100km εκτός, 7.5lt/100km εντός πόλης, με βαρύ πόδι σχετικά, 17άρες ζάντες και φιλτροχοάνη.
-
17-12-13, 18:30 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #12
Λάσκαρε ο ιμάντας χρονισμού με το καιρό και με την πρώτη ευκαιρία (παγωνιά στην προκειμένη περίπτωση) πήδηξε δόντι και συναντηθήκαν τα πιστόνια με τις βαλβίδες.
Το καπάκι πάει γύρω στα 500 με σέρβις κεφαλής στο ρεκτιφιέ και εργατικά μαζί αν θυμούμαι καλά. Αν τώρα το μοτέρ έχει πολλά χιλιόμετρα θέλει και επισκευή και τα σωθικά του μοτέρ (ρεκτιφιέ στρόφαλος, κύλινδροι, κτλ). Οπότε καλά στα λέει το μαστόρι.
Ένα μεταχειρισμένο μοτέρ σε καλή κατάσταση θα σου πάει τα μισά λεφτά από την επισκευή οπότε είναι καλύτερα.
Αν αποφασίσεις να επισκευάσεις μοτέρ, έχε υπόψη σου ότι θες 5000χλμ στρώσιμο, να προσέχεις μην ανεβάσει καμία θερμοκρασία, μην το ζορίσεις, μην ανεβάζεις πάνω από 3000στροφές κτλ. Επίσης η ποιότητα των καυσίμων είναι η χειρότερη από ποτέ, οπότε άλλο ένα μείον για το στρώσιμο. Τέλος υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει η επισκευή από τυχαίους ή μη παράγοντες (πες ένα 5%).
Τα σκέφτεσαι και αποφασίζεις.Γκομπιούντερ.
-
17-12-13, 18:50 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #13
Αν δεν κάνω λάθος δόθηκε η επιλογή και για αλλαγή κινητήρα από κάποιο άλλο τρακαρισμένο. Για την ακρίβεια εμείς έτσι είχαμε κάνει στο Peugeot, αλλά όπως είπα ήταν άνθρωπος απολύτου εμπιστοσύνης. Όπως τα λέει ο φίλος όμως δε θα προχωρούσα σε κάτι τέτοιο, μια και δε φαίνεται να εμπιστεύεται το μάστορα.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
17-12-13, 19:07 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #14
Έχω ένα ΤΟΥΟΤΑ επαγγελματικό φορτηγάκι εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια χρειάστηκε να κάνω ρεκτιφιέ πριν πολλά χρόνια (δεν θυμάμαι αν ήταν δραχμές ή ευρώ…..) και ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα από τότε σχετικά με την μηχανή…. Απλά ΤΩΡΑ μετά από 370.000 χιλιόμετρα έχει ΕΛΑΦΡΩΣ πέσει η μηχανή και τρώει βενζίνη….!!! Κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα με το ρεκτιφιέ που έκανα. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ γιατί αναγκάστηκα να κάνω ρεκτιφιέ….. μιλάμε για πολλά χρόνια!!!
-
17-12-13, 19:25 Απάντηση: Ρεκτιφιε κινητηρα αυτοκινητου αξιζει; #15
Παρόμοια Θέματα
-
Ανάμειξη λαδιών κινητήρα
Από mike_ στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-13, 10:36 -
Σύνδεση τηλεφώνου με ηχεία αυτοκινήτου!
Από dia1995 στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-13, 23:48 -
Ζημιά σε κινητήρα αυτοκινήτου μετά από σέρβις
Από Zounds στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-13, 15:34 -
Αγορά φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου
Από TheUser στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-13, 21:27 -
Γενικό ρεκτιφιέ - Επίλυση προβλημάτων
Από mr_element στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 48Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-13, 02:44
Bookmarks