http://bink.nu/DesktopModules/Articl...ArticleID=2208
XP SP2 will limit your max connections per sec.
From Warp2search:
Just found this in my event-log after starting emule:
"EventID 4226
TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts"
This is what I get from a M$-Guy when i asked him why XPSP2 slows down programs like emule which open many connections to different destinations:
"Thanks very much for responding. This new feature is one of the stack's
"springboards", security features designed to proactively reduce the
future threat from attacks like blaster and Sasser that typically spread
by opening connections to random addresses. In fact, if this feature had
already been deployed, Sasser would have taken much longer to spread.
It's not likely to help stop the spread of spam unless spammers are
trying to reach open email relays in the same way, by opening
connections on smtp ports of random IP addresses.
This is new with XP SP2 and we're trying to get it right so that it does
not interfere with normal system operation or performance of normal,
legitimate applications, but does slow the spread of viral code. New
connection attempts over the limit for half-open connections get queued
and worked off at a certain (limited rate)."
If anyone knows how to switch it off please leave a comment...
Πηγή: http://bink.nu/
Ευτυχώς αποκάτω λέει registry keys για να αρθεί ο περιορισμός.
Εμφάνιση 1-15 από 116
-
22-07-04, 12:11 ΑΛΗΤΕΙΑ στο XP SP2 με "σκοτεινά" κίνητρα; #1Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
22-07-04, 12:30 #2
Αφού υπάρχει registry key, ποιό είναι το πρόβλημα;
Για την ακρίβεια, η ερώτησή μου είναι διπλή:
1. Ποιο είναι το πρόβλημα για το χρήστη
2. Ποιο είναι το πρόβλημα για τους ιούς!!!
:?
-
22-07-04, 12:36 #3
Ε και αυτό γίνεται και τώρα άν θέλεις και παίξεις με το backlog και άλλες τιμές στην registry! Για μερικές περιπτωσεις μάλιστα προτείνετε για να ενισχυθεί η προστασία απο DOS!
-
22-07-04, 12:36 #4
Μιας και η τελική έκδοση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ελπίζω πως θα "τρώγεται" το service pack 2. Εδω που τα λέμε εμένα απο την αρχή δε μου άρεσε καθόλου το service pck αυτό, γιατί επικεντρώνεται σε θέματα security, τα οποία δε θέλω να διαχειτίζονται τα Windows, αλλά 3rd party utilities.
Δυστυχώς, τα bug fixes και διάφορα άλλα καθιστούν το service pack 2 ποθητό. Έτσι ελπίζω πως τα ενοχλητικά security features που μειώνουν τις δυνατότητες, την ευκολία & την ταχύτητα, θα μπορούν να γίνουν DISABLE
-
22-07-04, 12:48 #5
Anyway.. εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι το λεμε "αλητεια" αφου υπάρχει workaround για εμπειρους χρήστες και από την άλλη ειναι προστασια για απειρους χρήστες.
<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
22-07-04, 13:06 #6
Αρχικό μήνυμα από wintech2003
"Προστασία" δε νομίζω να είναι γιατί δεν κοστίζει σε τίποτε στον ιό να αλλάξει το registry!
Θυμηθείτε τι έγινε με την "προστασία" του Outlook. Απλά όλοι οι νέοι ιοί έχουν δικιά τους μηχανή SMTP!
-
22-07-04, 13:24 #7"Προστασία" δε νομίζω να είναι γιατί δεν κοστίζει σε τίποτε στον ιό να αλλάξει το registry!
To θέμα είναι ότι τα Win απευθυνονται σε ένα κοινό που δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι expert για να προστατευτούν! Καλύτερα λοιπόν σφικτή πολιτική ασφαλείας απο την αρχή και όποιος νομίζει ότι κατέχει κάτι τι παραπάνω να αναλαμβάνει και την ευθύνη για αυτά που κάνει!
-
22-07-04, 13:57 #8
Αρχικό μήνυμα από EvilHawk
Επί της ουσιάς όμως το θέμα για τον καθημερινό χρήστη δεν είναι βολεμένο, αφού όταν ο χρήστης έχει δικαιώματα διαχειριστή (που έχει το 99% των χρηστών!) το δένδρο HKLM είναι απροστάτευτο!!!
Συνεπώς, δώρον άδωρο...
-
22-07-04, 13:59 #9
EvilHawk,
Συμφωνω απόλυτα!<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
22-07-04, 14:06 #10"Προστασία" δε νομίζω να είναι γιατί δεν κοστίζει σε τίποτε στον ιό να αλλάξει το registry!
Επομένως αυτοί που θα βάλουν στο εξής XP, με αγορά νέου μηχανήματος ή όχι, θα έχουν και το SP2 ενσωματωμένο και θα "γευθούν" μόνον τους νέους ιούς (αυτούς που θα αλλάζουν τη ρύθμιση στη registry).Lupus pilum mutat, non mentem
-
22-07-04, 14:11 #11
Αρχικό μήνυμα από lazar
-
22-07-04, 14:23 #12
Θα σας πω γιατί το ονόμασα αλητεία με σκοτεινά κίνητρα (THE PHANTOM MOTIVE).
Γιατί ο ψιλο-σχετικός χρήστης, όλοι μας εδώ στο forum π.χ., θα πάμε και θα αλλάξουμε τις τιμές στη Registry.
Αλλά ο κάθε άσχετος, δεν θα το κάνει, και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί προγράμματα P2P.
Αυτό θεωρώ σαν το κρυφό κίνητρο και το ονομάζω αλητεία.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
22-07-04, 15:49 #13Επί της ουσιάς όμως το θέμα για τον καθημερινό χρήστη δεν είναι βολεμένο, αφού όταν ο χρήστης έχει δικαιώματα διαχειριστή (που έχει το 99% των χρηστών!) το δένδρο HKLM είναι απροστάτευτο!!!
Γιατί ο ψιλο-σχετικός χρήστης, όλοι μας εδώ στο forum π.χ., θα πάμε και θα αλλάξουμε τις τιμές στη Registry.
Αλλά ο κάθε άσχετος, δεν θα το κάνει, και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί προγράμματα P2P.
Αυτό θεωρώ σαν το κρυφό κίνητρο
Είναι το πρώτο πράγμα που θα πούν οι φίλοι του Linux σαν επιχείρημα και θα έχουν και δίκιο άν μιλάγαμε για server! Το να το αντιμετωπίσει to πρόβλημα λίγο πιο ριζικά για να αντιστρέψει το κλίμα έγινε κρυφό κίνητρο και αλητεία?
Και τότε γιατί δεν χρησιμοποιείς Xp αλλά Win2003 αφου η πιό σηματνική & ουσιαστική διαφορά τους είναι το ποιά services είναι ανοικτά default και ποιά όχι?
Ας βγεί το πολυαναμενόμενο SP2 και θα δούμε! Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα έχουμε κάτι να συζητάμε για πολύ καιρό μου φαίνεται!
-
22-07-04, 15:54 #14
Κοιτάξτε το σχετικό άρθρο εδώ:
http://support.microsoft.com/default...b;EN-US;314053
για λεπτομέρειες της ρύθμισης για την οποία συζητάμε.
Να σημειώσω ότι η δυνατότητα αυτή υπάρχει από τα Windows 2000, απλώς η Micro$oft τώρα αποφάσισε να τη θέσει σε λειτουργία.
-
22-07-04, 16:02 #15
Billis, σωστά γιαυτό και στο adslgr.com όταν συζητούσαμε για το adsl tweaking είχαμε βάλει τέτοιες παραπομπές! Επίσης δοκιμάστε να κάνετε ένα search με λέξεις κλειδια "Harden Tcp/ip stack" και διαβάστε τα tutorials!
Παρόμοια Θέματα
-
"Access Denied" στο "My Documents"
Από devdok στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-06, 19:26 -
eMule - "SERVER BUSY" - SP2 ?????
Από nickvog στο φόρουμ Ed2kΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-06, 01:40 -
Crash: Η οδηγία "xxxxxxxxxx" έκανε αναφορά στη μνήμη στο "xxxxxxxxxx"
Από skapetis στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-05, 05:31 -
"Πάγωμα" γραμμής εργαλείων με το SP2
Από giwrgosth στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-04, 01:21
Bookmarks