Αυτοί τώρα έχουν λύσει τα προβλήματα στη χώρα τους και βοηθάνε και αλλού? Lol
Εμφάνιση 15.766-15.780 από 21112
Θέμα: Ουκρανία
-
20-09-23, 21:42 Απάντηση: Ουκρανία #15766There's no substitute for experience
CorollaClub
-
20-09-23, 22:43 Απάντηση: Ουκρανία #15767
-
20-09-23, 23:34 Απάντηση: Ουκρανία #15768
Μου φαίνεται τα λες αναποδα. Στην Ελλάδα φτιάχνουν σκληρό για ζυμαρικά και πιάνουν καλύτερες τιμές από το μαλακό σιτάρι που φτιάχνει η Ουκρανία που γίνεται αλεύρι για ψωμί. Στην Ουκρανία δεν μπορούν να καλλιεργήσουν μαλακό σιτάρι λόγω καιρού, άρα η ντόπια παραγωγή δεν εχει τον ανταγωνισμό αυτό. Από την άλλη βέβαια δεν έχουμε σιτάρι για ψωμί, που είναι πρόβλημα.
Αυτά άκουσα στο ραδιο. Μπορεί να μπερδεύω το σκληρό με το μαλακό. Είμαι όμως σίγουρος ότι είπαν ότι η δική μας παραγωγή πάει κυρίως για μακαρόνια.
-
20-09-23, 23:45 Απάντηση: Ουκρανία #15769There's no substitute for experience
CorollaClub
-
20-09-23, 23:56 Απάντηση: Ουκρανία #15770
Σε 2 3 λινκσ που κοίταξα. Το σκληρό σιτάρι καλλιεργείται μόνο σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Καναδά. Συνολικά είναι μόλις το 6% της παγκόσμιας παραγωγής σιταριου.
Μου φαίνεται δύσκολο ο παραγωγός στην Ελλάδα, Ιταλία κλπ να γυρίσει την παραγωγή του σε μαλακό και να έχει να ανταγωνιστεί όλο τον υπόλοιπο πλανήτη για ένα προϊόν που δίνει και μικρότερη απόδοση και μάλλον θέλει και άλλο κλίμα από το δικό μας. Τεσπα, δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για αυτά , Μπορεί να γράφω ανοησίες.Guardian angels, lay a bed
Shed their light on my sleepy head
I am a threshold yearning to sing
Down with the the dancers having one last fling
Here's to the moment when you said, "Hello"
Come on my spirit are you ready, let's go
https://www.covidstats.gr
-
21-09-23, 00:26 Απάντηση: Ουκρανία #15771
Το είχαν συζητήσει στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης λόγο του πολέμου στην Ουκρανία και του προβλήματος που θα είχαμε και έλεγαν μήπως δώσουν κάτι στους αγρότες να βάλουν σιτάρι για τη χώρα ποια, αλλά δεν ξέρω αν προχώρησε. Ένας υπουργός το έλεγε στο real στους πρώτους μήνες του πολέμου.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
21-09-23, 04:45 Απάντηση: Ουκρανία #15772
-
21-09-23, 09:48 Απάντηση: Ουκρανία #15773
Μεγαλη ανοησια η επιμονη της Ουκρανιας σε αυτο το θεμα. Καπου ωπα
-
21-09-23, 10:01 Απάντηση: Ουκρανία #15774
-
21-09-23, 10:09 Απάντηση: Ουκρανία #15775
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Ukraine strikes Russian ships, state-of-the-art aerial defences in Crimea
https://www.aljazeera.com/news/2023/...nces-in-crimea
-
21-09-23, 11:38 Απάντηση: Ουκρανία #15776
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Μμμμμμμ, ναι, ΟΚ, σίγουρα υπάρχει ζήτημα με τους Πολωνούς αγρότες.
Από την άλλη, επίσης, υπάρχει και ζήτημα επιβίωσης της Ουκρανίας.
Όμως, εδώ, η πολωνική κυβέρνηση παίζει ένα βρωμερό παιχνίδι καθώς υπήρξε συμφωνία ΕΕ με Ουκρανία και 24ωρα ή 24ωρο μετά η Πολωνία κατά παράβαση συνθήκης ΕΕ έκανε πίσω. Το ότι βέβαια οι συνήθεις ύποπτοι της φράξιας Πούτιν εντός ΕΕ, Ουγγαρία και Σλοβακία επίσης "συμμάχησαν" κάτι λέει. Καθώς επίσης ότι ο Όρμπαν μη βρει ευκαιρία να υπονομεύσει κάτι στην ΕΕ και θα το κάνει.
Μια ωραία ατμόσφαιρα γενικά και τώρα βέβαια οι Πολωνοί κλιμακώνουν, part-time σύμμαχοι όπως είπε κάποιος διπλωμάτης ΕΕ.The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
21-09-23, 11:43 Απάντηση: Ουκρανία #15777
και οι ρουμανοι μεσα στο κολπο
-
21-09-23, 12:59 Απάντηση: Ουκρανία #15778
Ισως βιαστηκα να το κρινω και να παρασυρθηκα απο το υφος των Ουκρανων.
Ομως τη δεδομενη χρονικη στιγμη θεωρω υψιστη προτεραιοτητα για την Ουκρανια τα οπλα κι οχι τα σιτηρα.
Γιατι χωρις οπλα θα χασουν τα εδαφη τους οποτε κι ειναι ανουσια η συζητηση για τα σιτηρα.
Ουτως η αλλως τα σιτηρα θα μπορουσαν να τα εξαγουν αλλου αν οχι στην Πολωνια (με διαφορετικες τιμες βεβαια αλλα οκ).
Ναι, ισως καποιοι παιζουν βρωμικα αλλα θα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικοι οι Ουκρανοι. Και το λεω αυτο με την ευχη η Ουκρανια να παρει πισω ολα τα εδαφη της στο ακεραιο και να στειλει τον Πουτιν στο χρονοντουλαπο τις ιστοριας μια ωρα αρχιτερα.
Δεν ξερω για τους Πολωνους, αλλα μιλωντας για τους Σλοβακους (και btw τωρα που μιλαμε ειμαι Σλοβακια για project) εχουν στηριξει κι ακομα στηριζουν τους Ουκρανους σε πολλα επιπεδα.
Δωσανε fast-track αδειες παραμονης, ακομα και αδειες για ταξι με Ουκρανικες πινακιδες, οι πολυεθνικες εταιριες απορροφησαν πολυ γρηγορα εναν αριθμο εργαζομενων απο την Ουκρανια, μαζι με μεριμνα για στεγαση και αλλα πολλα. Δεν θα εβαζα τους Σλοβακους σε αυτο το τσουβαλι, εχωντας ξοδεψει και μερικα απο τα χρονια μου στη Σλοβακια το γνωριζω καλα.
Μπορει οντως να υπαρχει θεμα με την ασφαλεια τροφιμων περα απο το οικονομικο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hetfield : 21-09-23 στις 13:08.
-
21-09-23, 13:37 Απάντηση: Ουκρανία #15779
-
21-09-23, 13:47 Απάντηση: Ουκρανία #15780
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Όλα αυτά που γράφεις για τους Σλοβάκους ισχύουν και για τους Πολωνούς. Και αυτοί φιλοξενούν τεράστιο αριθμό Ουκρανών, τους έδωσαν δουλειές κλπ.
Το θέμα με τα σιτηρά απλά αναδεικνύει ότι η κάθε κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα όρια και ειδικά οι Πολωνοί τρελαίνονται να κάνουν κάτι απλά και μόνο επειδή η ΕΕ αποφάσισε το αντίθετο.
Κρίμα που έφτασε σε αυτό το σημείο το πράγμα, however δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή τα όπλα που στέλνει η Πολωνία είναι game changer.
Μην πιστεύεις ότι διαβάζεις στο Twitter.
Bookmarks