Καλημέρα,
Πρόσφατα αγόρασα ένα zyxel P-662HW-D3 και έχω ένα πρόβλημα.
Καταρχάς να πω ότι στο zyxel έχω static IP 192.168.10.2/28, το firewall είναι απενεργοποιοημένο, όπως και το wi-fi και έχω και ένα NAT Rule (translation) το οποίο είναι για τον Mail server. Πίσω από το Zyxel κάθεται ένας ISA 2004sp2, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο του Proxy και firewall για ένα κομμάτι του δικτύο, τα υπόλοιπα οδηγούνται σε cisco PIX.
Το πρόβλημα είναι ότι ο zyxel σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα να δέχεται και να στέλνει κίνηση.
Εδώ έχω δύο εικόνες. Η πρώτη είναι το traffic Πάνω στο pppoe interface Και η άλλη στο e2.
http://www.iweb.gr/traf1.jpg
http://www.iweb.gr/traf2.jpg
Έχω δοκιμάσει τον zyxel standalone με ένα μόνο pc και πάλι έχει πρόβλημα, έχω κάνει reset to default settings, firmware update αλλά δυστηχώς εξακολουθεί να το κάνει. Επίσης έχω δοκιμάσει με τα default settings μετά από reset to factory αλλά τίποτα ... πάλι το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται.
Το φαινόμενο εμφανίζεται τυχαία. Η σύνδεση δεν γίνεται disconnect, το οποίο το τσέκαρα από τον Provider (HOL).
Επίσης η κάρτα που τρέχει ο ISA δεν τίθεται θέμα καθώς είναι επαγγελματική HP. Πριν δούλευα cisco αλλά σε annex A και τώρα που έβαλα νέο κύκλωμα είπα να δοκιμάσω zyxel.
δοκίμασα να κάνω ένα Ping -t σε εξωτερικό host και βλέπω ότι γυρνάει μερικά time outs. Σκέφτηκα μήπως είναι θέμα dns αλλά και από τις εικόνες θα δείτε ότι δεν δέχεται καθόλου πακέρα. Σκέφτομαι μήπως το zyxel παγώνει για κάποια δευτερόλεπτα για άγνωστο λόγο. Το CPU / Memory usage είναι καλό.
Έχεις κάποιος το ίδιο μοντέλο και του εμφανίζει παρόμοιο πρόβλημα;; Τι μπορεί να το δημιουργεί;
Σημείωση, επειδή δουλεύω cisco (ios) και είναι το πρώτο zyxel που δοκιμάζω δεν γνωρίζω τα commands του zynos, οπότε δεν έχω δοκιμάσει από command να προσπαθήσω να δώσω λύση.
Βέβαια εάν δεν υπάρχει λύση θα ξαναγυρίσω σε cisco.
Ευχαριστώ!
Εμφάνιση 1-8 από 8
Θέμα: Zyxel 662HW-D3
-
01-03-07, 11:16 Zyxel 662HW-D3 #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bytelord : 01-03-07 στις 15:19.
-
02-03-07, 10:21 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #2
Και μενα εκανε κατι τετοια τρελα και απενεργοποιησα ΤMSS & ΒΜ και τωρα εχω uptime 190 hours
για πρωτη φορα μετα απο 1 μηνα.
Οχι μονο κοβοταν η συνδεση αλλα δεν ανταποκρινοταν ουτε απο web interface και μετα ηθελε
hard restart
Απ' οτι καταλαβα εχει μικρο buffer και μπουκωνει ασχετα τι λενε CPU & Memory usage.
Απο που το πηρες?
-
02-03-07, 17:33 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #3
Καλησπέρα,
Εμένα δεν κάνει κανένα disc είναι πάντα Uptime, παγώνει για κάποια δευτερόλεπτα (20-60seconds) και μετά δουλεύει κανονικά, αλλά όταν κολάει όπως λες και εσύ ούτε εγώ μπορώ να μπω στο web Interface. Δεν θέλει restart εμένα ... το θέμα είναι ότι έχω 20 users από πίσω, αλλά στην ουσία μόνο από ένα NIC παίρνει Data. Ακόμα και με πολύ μικρό traffic τρώει κολήματα.
Για τον buffer του δεν γνωρίζω κάτι, αλλά κοιτόντας τα sessions στον ISA δεν είναι πολλά, ούτε P2P εφαρμογές, ούτε τίποτα που να δημιουργεί πολλά sessions έχω.
Επίσης έχω τα πάντα απενεργοποιημένα (firewall, BWM, WLAN, DMZ, Antivirus, Content filtering, CaC, VPN,UPnP). Μόνο για Modem το ήθελα και διαβάζοντας ότι τα zylel είναι πολύ καλά το επιχείρησα. Δεν νομίζω να γεμίζει ο buffer μόνο με ενα NAT που κάνει και που μιλάει με το ένα Interface του ISA.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Λέτε να είναι προβληματικό; Το έχει δικιμάσει κανείς σε small business κατάσταση, είτε συνδεμένο με ISA είτε stand alone;
Λογικά εάν συνεχίσει θα προχωρήσω σε cisco.
-
05-03-07, 10:25 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #4
Τι εχεις βαλει PPPoE ή PPPoA?
Aν το αφησεις να το κανει μονο του (zero configuration) βαζει PPPoE.
Eγω ομως το αλλαξα σε PPPoA και τωρα δεν εχω prob.
-
05-03-07, 16:39 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #5
- Περιοχή
- Περιστέρι
- Downloads
- 15
- Uploads
- 5
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- ADSL
- Ταχύτητα
- 384/128
- ISP
- Vivodi
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Zyxel 652-R
- SNR / Attn
- 14(dB) / 34(dB)
- Path Level
- Interleaved
Καλύτερα να ενεργοποιήσεις το firewall γιατί μπορεί να επεξεργάζεται άχρηστη κυκλοφορία χωρίς λόγο και να κολλάει, οτι θές μπορείς να το κάνεις permit με ένα απλο rule δεν είναι τίποτα.
eski απο τη στιγμή που απο πίσω έχει και αλλον router pppoe θα βάλει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Spanos : 05-03-07 στις 16:40.
-
05-03-07, 17:23 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #6
Ερωτηση : Αν και φαντάζομαι πως το έχετει ελεγξει ηδη, στα log μηπως έχει entries σχετικές με denied ?
Είχα παρομια συμπεριφορά στο 652 και στο 660 μεχρι που έλυσα αυτα.....
Edit: Το 662-d? το έχω εγκαταστήσει σε μια εταιρία που συυντηρούσα , και το έχω ξεχάσει εδω και 5 μήνες............Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lazy : 05-03-07 στις 17:25.
-
06-03-07, 00:31 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #7
φίλε bytelord
δυο τινά συμβαίνουν η γραμμή σου κάνει νερά και χάνει το connectivity που παρουσιάζετε σε κόπιες περιοχές λόγο μπουκώματος ΟΤΕ ή δέχεσαι attack στην static IP που έχεις το δεύτερο το έχω ακούσει και με μεγαλύτερο router - firewall και φάνηκε από τα logs ότι δεχοταν πολλα ping από κοπιών απέναντι έλεγξε το αν μπορείς και ενημέρωσε με
ευχαριστώ
-
09-03-07, 15:05 Απάντηση: Zyxel 662HW-D3 #8
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Στα log έχω attack σε ένα από τα sub. Το θέμα είναι ότι το attack γίνεται σε public ip's που δεν χρησιμοποιούνται... λογικά έχουν ξεχαστεί από παλιές χρήσεις...και δέχονται ακόμα πακέτα. Το έχω προχωρήσει στον provider για να έχω επιλογή και να κόβω πριν φθάσουν στον router μου.
Όπως και να έχει όμως το πρόβλημα δεν δημιουργείτε από εκεί. Λογικά φαίνεται να δημιουργείτε στο PPPoE εάν έχει δίκιο ο φίλος πιο πάνω. Ο δεύτερος router που αναφέρθηκε δεν παίζει ρόλο γιατί το Interface του ISA δεν θέλω να παίρνει Public IP αλλά εσωτερική, δεν είναι δηλαδή ο zyxel ρυθμισμένος να δουλεύει ως Modem αλλά ως router (R2R). Έχω δοκιμάσει και με άλλο account το οποίο δεν δέχεται κάποια επίθεση ή requests τέλος πάντων ... τίποτα απολύτως... και πάλι έχω τα κενά αυτά και με firewall ενεργοποιημένο και συνδεμένο μόνο σε ένα PC.
Δυστηχώς το δίκτυο της HOL (DSLAM HOL) δεν υποστηρίζει PPPoA με LC αλλά PPPoE με LLC μόνο και έτσι δεν μπορώ να δοκιμάσω το PPPoA.
Όσο για τα κενά της γραμμής δεν παίζει ρόλο, καθώς ούτε στο Interface δεν μπορώ να μπω... δηλαδή υπάρχουν κενά και στο LAN Και το στο WAN του zyxel, δηλαδή σα να κολλάει για κάποια δευτερόλεπτα τελείως.
Ευχαριστώ και πάλιΤελευταία επεξεργασία από το μέλος bytelord : 09-03-07 στις 15:35.
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με το ZyXEL P-662HW-D1
Από teorepits στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-08, 15:18 -
Zyxel P-662HW-D3
Από nomagios στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-08, 15:12 -
ZyXEL 662Hw
Από lacie στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-06, 16:16 -
Zyxel 2602HW-63 ή Zyxel 662HW-63
Από CostasDynamic στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-06, 01:03
Bookmarks