Εμφάνιση 1-3 από 3
    Περιοχή
    Νέα Ιωνία
    Downloads
    12
    Uploads
    3
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100.000/100.000
    ISP
    INALAN
    Router
    HUAWEI HG8245 A
    Path Level
    Fastpath
    Cool
    Λοιπόν ανοίγω αυτό το θέμα απλά για να δω απόψεις και αντιδράσεις για τα παρακάτω από όλη την κοινότητα που ασχολείται σοβαρά με το θέμα των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων.

Είχα τηλεφωνική επικοινωνία από την WIND πριν μερικές μέρες (όχι από τρίτη εταιρία προσφορών έλεγξα το τηλ.) με θέμα ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα VDSL της wind στην Νέα Ιωνία.
    Ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος ανέφερε ότι η WIND με επέλεξε σαν συνδρομητή για εγκατάσταση VDSL στην υφιστάμενη γραμμή με εγκατάσταση οπτικής ίνας από το καφάο στην οικεία μου.
    Πιο συγκεκριμένα:
    Τα επιχειρήματα του αντιπρόσωπου ήταν ότι για την συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή μου που έχει επιλεχθεί έχει γίνει μέτρηση από την τεχνική υπηρεσία και με την εγκατάσταση της VDSL σύνδεσης η ταχύτητα που θα υποστηρίζει θα είναι 45mbit down και 10mbit up (πραγματικός τελικός συγχρονισμός) , θα έχω το νέο VDSL router της wind που ήρθε μόλις πριν 15 μέρες στην Ελλάδα και ότι ΔΕΝ θα επηρεασθεί η ήδη υπάρχουσα μορφή του συμβολαίου που έχω.
    ΔΛΔ μου εξήγησε ότι για την τοποθέτηση της οπτικής ίνας της νέας γραμμής υπάρχει κανονικά χρέωση 70 ευρώ αλλά επειδή γίνεται πιλοτικά ΔΕΝ θα χρεωθώ τίποτα.
    Επίσης δεν θα υπάρξει κλείδωμα συμβολαίου με αποτέλεσμα να μπορώ να φύγω από τον 1ο μήνα χωρίς κάποιο πεναλτυ.
    Η χρέωση το μήνα θα είναι 10 ευρώ επιπλέον στον λογαριασμό .
    Το ρουτερ εάν διακόψω από τον 1ο μήνα το κρατάω χωρίς να το επιστρέψω ποτέ.

Εγώ ανέφερα ότι στο ίδιο κτήριο υπάρχει και άλλος συνδρομητής που έβαλε VDSL και συγχρόνιζε στα 19.000 με 3mbit up από τα 14.000 και 1mbit που είχε με την απλή γραμμή και ότι εάν είναι έτσι δεν συμφέρει να πληρώνω 10 ευρώ παραπάνω το μήνα.
    Σε αναταπάντηση μου είπε ότι ακόμη και στο ίδιο κτήριο ο κάθε συνδρομητής ΄μπορεί να συνδέεται σε άλλο κόμβο.

Σε τελική ανάλυση επειδή πραγματικά δεν έχω τίποτα να χάσω και απλά από απορία συμφώνησα να δοκιμάσω για ένα μήνα αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα. Συμφώνησα λοιπόν με ηχογράφηση και χωρίς κάποια υπογραφή να προχωρήσουν.
    Μου είπαν σε μερικές μέρες θα φέρουν το royter και μετά όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα μπει και η VDSL πιλοτική υπηρεσία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ανέφερε ότι δεν θα μείνω ούτε μία μέρα χωρίς INTERNET εκτός από 1-2 ώρες την στιγμή της αλλαγής της γραμμής.

Λοιπόν αυτά από την κουβέντα με την wind .
    Παρακαλώ επειδή δεν θέλω να επηρεάσω τις απόψεις σας και τις γνώμες σας επιτρέψτε μου να εκφέρω την δικιά μου για όλη αυτή την επικοινωνία αργότερα στο παρών thread.

Ευχαριστώ για το χρόνο που σπαταλήσατε και διαβάσατε τα παραπάνω περιμένω με μεγάλη απορία .....

(Να σημειώσω σαν υστερόγραφο ότι με δίκτυα ασχολούμαι και συγκεκριμένα είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον κόμβο του ΟΤΕ στην Λ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στη Νέα Ιωνία.)
    Είπε......"Πού πάτε, άνθρωποι; Τσακίζεστε να αποκτήσετε περιουσίες, και λίγο νοιάζεστε
    για τα παιδιά που θα τις κληρονομούν."

ΣΩΚΡΑΤΗΣ (470-399 π. Χ.)

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    ZYXEL VMG8623-T50B
    SNR / Attn
    9(dB) / 6.7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Για να σου λέει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι δεν γίνεται γιατί θα πρέπει να σκάψουν τον δρόμο για να περάσουν την οπτική μέχρι το σπίτι σου και λέγεται ftth (fiber to the home) και η τελική ταχύτητα είναι 100mbs/100mbps. Αυτό που σου λέει 45 down / 10 up είναι η κανονική vdsl που έχουν όλοι και είναι από το kv του ΟΤΕ που μισθώνει στην wind κάποιες γραμμές. Δεν είναι τίποτα καινούριο που σου προσφέρει. Τα ίδια είναι όπως όλοι , απλώς το έκανε υπερθέαμα ο πωλητής για να πουλήσει! Αυτό με τον ένα μήνα δοκιμή δεν το ξέρω αν ισχύει. Πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα!

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Ούτε καν από την υπαίθρια καμπίνα (δίνει 5Mbps upload), αλλά από το αστικό κέντρο (δίνει 10Mbps upload).
    Οι ταχύτητα θα είναι η ίδια (πάνω-κάτω) με τον άλλων της γειτονιάς.

Παρόμοια Θέματα

1. VDSL Νέα Ιωνία
    Από Vitruvian78 στο φόρουμ VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-10-20, 20:11
  2. VDSL στη Ν. Ιωνία
    Από Vitruvian78 στο φόρουμ VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-14, 18:25
  3. HOL double-play στη Νέα Ιωνία - Αττικής
    Από Vitruvian78 στο φόρουμ Vodafone ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-13, 08:12
  4. OTE VDSL στη Νέα Κηφισιά ?
    Από spycon69 στο φόρουμ COSMOTE VDSL