Εμφάνιση 1-7 από 7
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    FiberHyperspaceΧ3 900/90
    ISP
    HCN
    Router
    JM Data Fibre JF611-TV
    Χαιρετώ την παρέα,

Ακόμη μια φορά χρειάζομαι την βοήθεια σας διότι οι γνώσεις μου στα δίκτυα περιορίζονται μόνο σε κοινωνικά δίκτυα. Αλλά εκεί είμαι πολύ καλός, ρωτήστε εμένα για οποιοδήποτε πρόβλημα σας. Για τα κομπιουτερικά δίκτυα, έχω εσάς. Έχω εγκαταστήσει ένα NAS στο δίκτυο μου. Το εξαιρετικό 214Play της Synology. Έχει gigabit Ethernet και το έχω συνδεμένο στο router ενσύρματα. Επιπλέον υποστηρίζει σύνδεση με το router μέσω ασύρματης κάρτας δικτύου σε USB. Το motherboard μου είναι, το επίσης εξαιρετικό P5E3 Premium/WiFi-AP @n της ASUS. Μεταξύ άλλων, έχει και δύο κάρτες gigabit Ethernet ενσωματωμένες. Την μια την έχω συνδεμένη στο router. Η άλλη δεν είναι κρίμα να μένει ελεύθερη;

Το router μου είναι το PRGAV4202N της γνωστής εταιρίας ελαστικών. Το οποίο έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το Ethernet υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 100mbit. Μιλάμε για πολύ κλάμα.

Όπως καταλαβαίνεις φίλε κομπιουτερά, όταν αντιγράφω από το NAS στο desktop με 100mbit, πρέπει να κανονίσω έξοδο για ποτό μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία. Σκέφτηκα μπας και υπάρχει κάποιος τρόπος, να συνδέσω το NAS ασύρματα στο router για να συνεχίσει να κατεβάζει και να μοιράζει δεδομένα κτλ 24/7 και το motherboard στο NAS ενσύρματα με την δεύτερη κάρτα Ethernet για να έχω πρόσβαση με καλύτερη ταχύτητα. Ή τέλος πάντων πείτε μου εσείς που κάτι παραπάνω θα ξέρετε, τι μπορώ να κάνω για να λύσω το θέμα της αργής πρόσβασης στα αρχεία του NAS με Greek patent?.

Μην αρχίσετε τις εξυπνάδες σας παρακαλώ σχετικά με αγορά άλλου router κτλ. Δεν έχω μαντήλι να κλάψω, συνεπώς, ούτε λεφτά για καινούργιο router… Κάθε συμβουλή σας ευπρόσδεκτη

Υ/γ.: Παρακαλούνται οι γνωστοί/άγνωστοι με τα μεγάλα αυτιά και τα διπλά Sai των πολεμικών τεχνών, που αρνήθηκαν να μου κάνουν τζάμπα developing, να ξανασκεφτούν την στάση τους και να δώσουν λύσεις άμεσα! ΑΚΟΥΣ; Κι ο ένας κι ο άλλος… άντε πρωινιάτικα, 100mbit…
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Katsoulinos : 12-06-14 στις 06:59.
    Υ.Γ. Όταν το πρόβλημα δεν είναι R.T.F.M. τότε σίγουρα είναι P.E.B.K.A.C.
    Μην πετάτε συσκευασίες και manual τουλάχιστον όχι πριν βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που σας παρέχει κάποια συσκευή.

Katsoulinos...

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    google "how to connect two pc using ethernet cable"

Θα βρεις διάφορες λύσεις. Πριν δοκιμάσεις με crossover ethernet cable, δοκίμασε με ένα απλό ethernet καλώδιο.

Η σωστή λύση
    Πάρε ένα gigabit switch (5,8,.. πόρτες)
    Το συνδέεις με το router και συνδέεις στο switch όλα τα υπόλοιπα που έχεις. To εσωτερικό δίκτυο (lan) θα είναι gigabit, όλη η data θα κυκλοφορεί μέσω switch kai όταν κάποιο pc χρειαστεί πρόσβαση εκτός δικτύου lan (πχ internet) τ'οτε θα χρησιμοποιείται το 100άρι router

ανάλογα με τις ανάγκες σου (πόρτες, managed unmanaged) υπάρχουν διάφορες τιμές

http://www.skroutz.gr/c/124/network-...gigabit+switch

Πρόσεξε να είναι gigabit

Περιοχή
    Βόλος
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Προσωπικά έλυσα το θέμα κοτσάροντας ένα Gigabit Switch στο ρουτερ, και συνδέοντας το υπολογιστή και το ΝΑΣ πάνω στο Switch, όλα τα δεδομένα περνούν μέσω του switch, το ρουτερ δίνει μονο ιντερνετ και ip.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zmaskos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικά έλυσα το θέμα κοτσάροντας ένα Gigabit Switch στο ρουτερ, και συνδέοντας το υπολογιστή και το ΝΑΣ πάνω στο Switch, όλα τα δεδομένα περνούν μέσω του switch, το ρουτερ δίνει μονο ιντερνετ και ip.
    Αυτη ειναι η λυση που ψαχνεις, οπως σωστα σου επισημαναν και οι δυο παραπανω φιλοι.

Στο ρουτερ θα συνδεσεις μονον τις εξοδους για ιντερνετ, τυχον δικτυακους εκτυπωτες και αλλες "χαμηλων" ταχυτητων συσκευες, οπως επισης και ενα switch gigabit, με πορτες αναλογως των οικονομικων σου, με τουλαχιστον 5 ομως. Πανω σε αυτο θα πεσουν ολα τα pc, το nas και οτιδηποτε αλλο θα χρειαστει αυριο γρηγορες ταχυτητες.

Στη συνεχεια, δεν ειναι αναγκη να συνδεσεις και τις δυο καρτες του κυριου pc, καθως με την μια πανω στο switch θα εισαι ενταξει.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    FiberHyperspaceΧ3 900/90
    ISP
    HCN
    Router
    JM Data Fibre JF611-TV
    Μια τελευταία ερώτηση,

Το manageάρισμα των θυρών, σε τι αφορά; Χρειάζομαι κάποιο switch που να υποστηρίζει managed θύρες; Τα περισσότερα switch που είδα τώρα βιαστικά απο το κινητό μου, δεν υποστηρίζουν VoIP. Αυτό αφορά καθαρά μόνο την τηλεφωνία ή και εφαρμογές όπως το Skype? ο πάροχος μου είναι η forthnet. Πέρα από το τι χρειάζομαι, τι χαρακτηριστικά να προτιμήσω ως καλύτερα για μελλοντικά πιο πλήρες switch?
    Τέλος, ποιό θεωρείται το ποιό καλό switch για την δουλειά που το θέλω;
    Εντάξει δεν ήταν μια...

Υ/γ.: ζητώ συγνώμη για πιθανά λάθη κτλ αλλά γράφω απο κινητό που δεν βολεύει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Katsoulinos : 12-06-14 στις 12:31.

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Katsoulinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια τελευταία ερώτηση,

Το manageάρισμα των θυρών, σε τι αφορά; Χρειάζομαι κάποιο switch που να υποστηρίζει managed θύρες; Τα περισσότερα switch που είδα τώρα βιαστικά απο το κινητό μου, δεν υποστηρίζουν VoIP. Αυτό αφορά καθαρά μόνο την τηλεφωνία ή και εφαρμογές όπως το Skype? ο πάροχος μου είναι η forthnet. Πέρα από το τι χρειάζομαι, τι χαρακτηριστικά να προτιμήσω ως καλύτερα για μελλοντικά πιο πλήρες switch?
    Τέλος, ποιό θεωρείται το ποιό καλό switch για την δουλειά που το θέλω;
    Εντάξει δεν ήταν μια...

Υ/γ.: ζητώ συγνώμη για πιθανά λάθη κτλ αλλά γράφω απο κινητό που δεν βολεύει.
    Όχι δεν χρειάζεσαι κάποιο που να υποστηρίζει managed θύρες και σίγουρα δεν αξίζει το εξτρά κόστος, για το voip μην ανησυχείς δεν υπάρχει θέμα, μάλλον γράψανε λάθος στα χαρακτηριστικά.
    Αν δεν κάνω λάθος η μητρική σου έχει πάνω κάρτα δικτύου της marvel; αν ναι κατέβασε τους ποιο καινούργιους οδηγούς απο την ίδια την marvel οταν θα συνδέσεις σε gigabit switch

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    FiberHyperspaceΧ3 900/90
    ISP
    HCN
    Router
    JM Data Fibre JF611-TV
    Πήρα το F5D5141az5 v5 της Belkin. Ελπίζω να είναι μια καλή επένδυση για την περίπτωση μου. Το βρήκα τυχαία σε προσφορά στα 20€. Αξίζει ή να μην το ανοίξω καν για να το επιστρέψω;
    Υ.Γ. Όταν το πρόβλημα δεν είναι R.T.F.M. τότε σίγουρα είναι P.E.B.K.A.C.
    Μην πετάτε συσκευασίες και manual τουλάχιστον όχι πριν βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που σας παρέχει κάποια συσκευή.

Katsoulinos...

Παρόμοια Θέματα

1. Εξαιρετικά αργό boot (Win 7 x64) μετά από αλλαγή σκληρού δίσκου.
    Από Alexcxvtr στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-14, 01:36
  2. Ethernet και Wifi στον ίδιο υπολογιστή?
    Από minoas33 στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-14, 12:05
  3. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-13, 21:20
  4. [ερώτημα] Τηλεφωνική γραμμή στο ethernet και wifi
    Από Astald στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax Hardware
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-13, 17:41
  5. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-13, 16:35

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks