Αποφάσισα να κανω το παλιο pc που καθοταν στο παταρι router για το απλο δικτυο δυο Η/Υ που υπαρχουν στο σπιτι. Ο κυριος λογος που αποφασισα να το κανω αυτο ειναι οτι ο συγκατοικος μου κατεβαζει 24/7 torrent και γενικα p2p με αποτελεσμα να εχω μονιμως 3000ms latency σε οτι online game παιζω, οποτε οπως καταλαβαινετε με ενδιαφερει κυριως το QoS. Η ερωτηση μου ειναι τωρα εαν υπαρχει καποια δωρεαν διανομη linux η οποια ειναι αποκλειστικα firewall/router κτλ που να εχει λειτουργια QoS η οποια δουλευει και δεν χρειαζετε τρελες γνωσεις για να το στησεις. Προσπαθησα να το στησω σε gentoo με iptables, shorewall, ipp2p κτλ αλλα μετα απο πολυ προσπαθεια δεν τα καταφερα να δω αποτελεσματα οποτε τα παρατησα, χωρια που το compile σε 500mhz παιρνει πολληηηηηηηηηηη ωρα![]()
Εμφάνιση 1-4 από 4
-
08-03-07, 21:41 Distro για router/gateway pc. #1
-
08-03-07, 21:55 Απάντηση: Distro για router/gateway pc. #2
Η πιο εύκολη διανομή ειδικά γιαυτόν τον σκοπό ειναι ipcop. με web interface ώστε να μην χρειαστείς να μπείς στα ενδότερα του linux.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
09-03-07, 03:02 Απάντηση: Distro για router/gateway pc. #3
Ευχαριστω για την απαντηση anon. Το εστησα το IPcop αλλα το QoS του δεν μου δουλεψε καλα. Ακομα και οταν ρυθμισα το bandwidth στα 150kbit/s απο τα 768kbit/s ονομαστικα που εχω, στο WoW ειχα 1200ms latency οταν κατεβαζα ενα torrent ενω ειχα βαλει τα αντιστοιχα ports σε high και low προτεραιοτητα. Τελικα κατεβασα το m0n0wall το οποιο με το πατημα ενoς κουμπιου μου εστησε QoS το οποιο μεχρι στιγμης δουλευει αψογα, εχω μεινει πραγματικα εντυπωσιασμενος
-
09-03-07, 13:48 Απάντηση: Distro για router/gateway pc. #4
αυτό ειναι καλό. θα το έχω υπόψη μου.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
Παρόμοια Θέματα
-
Επιλογή Distro/DE για laptop.
Από Eruyome(MMXGN) στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 38Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-07, 15:27 -
Κατάλληλο server-distro για...
Από KotZer στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-06, 21:51 -
Distro/Software για δημιουργία router με QoS...
Από kourampies στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-05, 08:05 -
Port Forwarding για Azureus με το USRobotics 9106 Wireless Router Gateway
Από sotris99 στο φόρουμ BitTorrentΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-05, 12:22 -
Ποιό Linux distro για...
Από todo στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-04, 21:50
Bookmarks