Καλημερα!
Ειμαι τωρα 8 μηνες περιπου στην περιοχη του Ακταιο, στο Ριο. Απο την αρχη γνωριζα για χαμηλους συγχρονισμους (της ταξης των 3-4mb) μιας και γυρω γυρω ολοι καπου εκει συγχρονιζουν. Το router καποιες φορες δειχνει attainable rate στα 6, αλλες στα 5, αλλες στα 4. Ποτε δεν ξεπερναμε τα 4.5 παντως σαν κλειδωμα. Σε γειτονα (2 δρομους παρακατω, 700m σε ευθεια), ενω κλειδωνε χαμηλοτερα (2-2.5) τους τελευταιους 6 μηνες περιπου κλειδωνει στα 15-16. Ολοι μας ειμαστε στο κεντρο του Ριου προφανος. Μιλησα με τους τεχνικους επιβεβαιωσαν το γεγονος οτι εχουν μπει καποιες καινουργιες καμπινες κτλ κτλ και γι αυτο προφανος ο γειτονας κλειδωνει πλεον τοσο καλυτερα. Ζητησα να μεταφερθω κι εγω σε καινουργια καμπινα. Αρχικα ο πρωτος που μιλησα εμμεσως μου ειπε οτι χλωμο να δεχτουν να κανουν τετοια μεταφορα αλλα θα το δωσει σαν βλαβη για να ερθει συνεργειο μπας και το κανουν αφου δουν απο κοντα την περιπτωση. Ο δευτερος που μιλησα 2 μερες μετα (πηρα εγω κατευθειαν στο κεντρο και μιλησα μαζι τους γιατι δεν με ειχαν παρει) αφου με ρωτησε διευθυνση, περιοχη κτλ, εψαχνε και μου ειπε οτι ειναι εφικτο και οτι θα κλειδωνω με αυτη την αλλαγη στα 16 περιπου και να περιμενω την επομενη το πρωι να με παρει ο τεχνικος για να γινει η αλλαγη. Την επομενη το πρωι (σημερα δλδ), με πηρε ο τεχνικος, μου ειπε οτι δεν γινεται μεταφορα γιατι ειμαι (εγω και ολοι στην περιοχη) συνδεδεμενοι σε αλλο ΚΑΦΑΟ (στο κεντρικο του ΑΚΤΑΙΟ) και δεν γινεται μεταφορα αλλιως θα την ειχαν κανει και απο μονοι τους. Τον ρωτησα πως γινεται 2 δρομους παραπερα να μπηκαν στις καινουργιες καμπινες και αν καταλαβα καλα ειπε οτι εκει παιρνουν απο αλλο ΚΑΦΑΟ και οτι δεν υπαρχει πλανο να μπουν καμπινες κοντα σε εμας για το 2012.
Τελικα τι ισχυει ? Μηπως απλα βαριεται να ερθει να κανει την μεταφορα ? Γινεται τετοια μεταφορα ή ελεγε την αληθεια ? Επιπλεον, υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω περαν απο δεησεις μπας και μας βαλουν στο πλανο τους ?
Ευχαριστω.
ps. Να σημειωσω οτι συμφωνα με το DMT ειμαι σε αποσταση απο 3200-5000m απο το κεντρο. Συμφωνα με τον ΟΤΕ ειμαι σε αποσταση 2400m. Οποτε οι ταχυτητες μου συμφωνα με την αποσταση δεν ειναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ (θα μπορουσα βεβαια να εχω κατι καλυτερο). Γι αυτο ομως ζηταω να μεταφερθω στην καμπινα.
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
09-02-12, 11:18 Αλλαγη ΚΑΦΑΟ #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος off_d : 09-02-12 στις 21:15.
-
10-02-12, 11:12 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #2
*bump*
Κανεις ???
Επιπλεον, εψαξα και βρηκα οτι το δικο μου κουτι συνδεεται με ενα ΚΑΦΑΟ (η καμπινα ειναι πολυ παλια) στα 700m (σε απολυτη ευθεια, οποτε σιγουρα 1km minimum). Αντιθετος, υπαρχει αλλο ΚΑΦΑΟ (η καμπινα ειναι ολοκαινουργια σχεδον, οποτε φανταζομαι θα εχει μεσα mini dslam, χωρις ομως να το γνωριζω) στα 300m απο το κουτι μου (παλι σε απολυτη ευθεια, αλλα εκει ο δρομος ειναι απολυτη ευθεια μεχρι την καμπινα).
Και ξαναρωταω γινεται να κανουν οι τεχνικοι αλλαγη ΚΑΦΑΟ ??? Δλδ, να με συνδεσουν σε αλλο ΚΑΦΑΟ ?
-
10-02-12, 12:06 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #3
Όχι...
-
10-02-12, 13:17 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #4
-
10-02-12, 13:26 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #5
-
10-02-12, 15:11 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #6
Οκ, ευχαριστω σας ολους για τις απαντησεις. Οποτε πρεπει να ψαξω για αγορα ενος mini dslam πλεον και να κανω μια ευγενικη χορηγια στον τοπικο ΟΤΕ.... damn
-
10-02-12, 16:17 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #7
δεν φτάνει μόνο το mini dslam νομίζω θέλει και σκάψιμο
-
10-02-12, 16:53 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #8
Ε ενταξει τα εργατικα λογικα θα ειναι λιγοτερα απο την αγορα mini dslam. Οκ, αντε τα βαζω εγω κι αυτα
-
10-02-12, 17:08 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #9
νομιζω γινονται κατι εργα πισω απο την ΤΟΥΟΤΑ στα Μποζαιτικα,και τοποθετειτε οπτικη ινα και νεο κεντρο..
θα επανελθω μολις μαθω ακριβως τι παιζει,απλα το αναφερω διοτι ειδα το συνεργειο ΟΤΕ που εκανε σκαψιματα τον τελευταιο μηνα..
-
11-02-12, 17:30 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #10
Οντως περνανε οπτικες στον Καστελλοκαμπο και ισως και Μποζαιτικα. Εμας στο Ακταιο μας προσπερασαν προφανως. Ανανεωσαν Αγ. Βασιλειο, ανανεωνουν Καστελλοκαμπο και τα ενδιαμεσα τα προσπερνανε για καποιο λογο (το Ριο ειναι οφελημενο ούτως ή άλλως αφου το κεντρο ειναι κοντα στο χωριο). Δε ξερω τι να πω και τι να κανω. Ειναι απελπισια η κατασταση, να εχεις στα 300μ καινουργιο ΚΑΦΑΟ και εσυ να εισαι συνδεδεμενος με αυτο που ειναι στο 1χλμ που ειναι και παλιο.
-
09-07-14, 22:17 Απάντηση: Αλλαγη ΚΑΦΑΟ - ΑΚΤΑΙΟ, Πατρα #11
Καλησπέρα παιδιά μένω Μποζαΐτικα εδώ και 1 χρόνο (κοντά στο στάδιο του Τόφαλου) και μου είπαν οι γείτονες πως η hol είναι η καλύτερη και οικονομικότερη στην περιοχή, λέω οκ ας τους ακούσω, κάτι θα ξέρουν, μένουν χρόνια εδώ. Βάζω λοιπόν hol πέρσυ το καλοκαίρι, 24 Mbps και τελικά συγχρόνιζε στα 2 Mbps. O τεχνικός μου είπε πως με σύνδεσαν στο dslam στην Κων/πολεως που απέχει 5,5 χλμ από το σπίτι μου και πως δεν με σύνδεσαν με αυτό που βρίσκεται στο Ρίο (3 χλμ) διότι ήταν γεμάτο. Λέω οκ δεν πειράζει, τι να κάνουμε. Ακούστε τώρα. Περνάει ένας χρόνος, καμμία αναβάθμιση (ενώ πληρώνω 24 Mbps και παίρνω 2 Mbps), μόνο όταν καθυστερώ να πληρώσω με πρήζουν στα τηλέφωνα. Και ξαφνικά πριν 2 μέρες, μια γνωστή μου μετακομίζει στο απέναντι σπίτι, 20 μέτρα από μένα και της λέω εγώ έχω hol 24 Mbps και πιάνω 2 Mbps και μου λέει τι λες τώρα, εγώ έβαλα 24 Mbps OTE και συγχρονίζει στα 14 Mbps
Όπως καταλαβαίνετε τρελάθηκα, η hol με είχε δεν ξέρω και γω πόσο καιρό στα 2 Mbps και ούτε να με ενημερώσει για τίποτα!! Απαράδεκτο!! Οπότε αύριο ξεκινάνε τα τηλέφωνα στην hol για τις απαραίτητες εξηγήσεις, θα τους δώσω και μια ευκαιρία να με αναβαθμίσουν να πιάνω και γω 14 Mbps, αλλιώς φεύγω για τον ΟΤΕ και ούτε που θα γυρίσω πίσω να κοιτάξω! Έλεος, μόλις σε πιάσουν πελάτη σε ξεχνάνε!!
Παρόμοια Θέματα
-
OTE - ΚΑΦΑΟ
Από yapergis στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-10, 16:25 -
καφαο-Βεροια
Από VASI στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-10, 22:58 -
Ελεγχος ΚΑΦΑΟ
Από DJman στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-07, 00:18 -
Καφαο
Από w4ts στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-07, 14:31 -
Πρόβλημα με ΚΑΦΑΟ
Από slook στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-07, 19:06
Bookmarks