Γεια σε όλους!
Έχουμε λοιπόν ένα laptop με ubuntu 6.10 το οποίο όταν δεν είναι συνδεδεμένο στο lan κάνει πολύ μεγάλο διάστημα για να ανοίξει όλες τις gnome και kde εφαρμογές. Δηλάδή προγράμματα όπως ο ναυτίλος ή το calculator του gnome ή το k3b κάνουν μέχρι και 1 λεπτό για να ανοίξουν. Σε όλο το διάστημα που προσπαθεί να ανοίξει η εφαρμογή ο επεξεργαστής είναι στο 0% και οι δίσκοι δεν δουλεύουν καθόλου. Σε άλλες εφαρμογές που απ'ότι είδα μάλλον χρησιμοποιούν άλλα toolkits όπως το vlc δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ανοίγουν αμέσως.
Όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα ανοίγουν κανονικότατα και πολύ γρήγορα.
Είχαν γίνει κάποια πειράματα στο laptop με samba, nfs και ssh servers σε συνδυασμό με το vmware player και από εκεί και μετά έχουν εμφανιστεί αυτά τα προβλήματα. Τα έχω αφαιρέσει όλα αλλά το πρόβλημα παραμένει.
Μόλις πρόσεξα πως αν απενεργοποιήσεις το δίκτυο τελείως τότε ανοίγουν όλα κανονικά, οπότε υποπτεύομαι πως ψάχνει για δίκτυο για κάποιο λόγο όποτε ανοίγω κάτι. Τί μπορεί να έχει πειραχτεί όμως;
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
14-03-07, 16:14 Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #1
-
14-03-07, 17:36 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #2
Σίγουρα εχει σταματίσει να χρησιμοποιεί κάτι δικτυακό? Το netstat οταν το γραψεις σε κονσόλα τι συνδέσεις σου βγάζει? Σίγουρα κάποια εφαρμογή ζηταει δίκτυο. Μηπως έχει μείνει κανένας διαδικτυακός σκληρός στο fstab?
-
14-03-07, 18:08 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #3
Σωστός! Είχε παραμείνει μια γραμμή στο /etc/exports αλλά περίμενα ότι αφού δεν τρέχει nfs server πια δεν θα το διάβαζε, αλλά προφανώς το διαβάζει. Την αφαίρεσα, reboot και δουλεύει μια χαρά. Ευχαριστώ.
-
14-03-07, 18:18 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #4
Άκυρο! Τελικά δεν ήταν αυτό. Απλά τώρα ξεκινάει με το eth0 απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζει πρόβλημα. Το χαζό είναι ότι στο γραφικό περιβάλλον για τις ρυθμίσεις δικτύου (Σύστημα/Διαχείριση συστήματος/Δίκτυο) το eth0 φαίνεται ενεργοποιημένο και είτε το τσεκάρω είτε όχι το ίδιο πράγμα είναι. Μόνο με ifup/ifdown από κονσόλα μπορώ να το (απ)ενεργοποιήσω...
-
14-03-07, 18:23 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #5
Αν εχεις την κάρτα δικτύου ενεργοποιημένη με static IP + GW ( πόσο μάλλον αν εχεις και routes περασμένα ) ειναι πιθανόν να ψάχνει να βρει δίκτυο αν και μου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο
δοκίμασε την netstat εντολή και δεν τι connection requests/established μπορει να έχεις
-
14-03-07, 18:52 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #6
Α δεν πάμε καθόλου καλά... Αν ξεκινήσω το laptop με στατική ip το eth0 ξεκινά απενεργοποιημένο, ασχέτως αν είναι κοτσαρισμένο το καλώδιο του δικτύου και της ρύθμισης που έχει στο γραφικό περιβάλλον. Μόνο από τερματικό με ifup ενεργοποιείται.
Αν ξεκινήσω το laptop με dhcp τότε το eth0 είναι ενεργοποιημένο απ'την αρχή αλλά υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση όταν ανοίγουν οι εφαρμογές της τάξης του μισού με ένα δευτερόλεπτο, όχι όπως στην κατάσταση που περιγράφω στην αρχή.
Αν ενώ είναι ενεργοποιημένο το eth0 είτε με dhcp είτε με στατική ip βγάλω το καλώδιο του δικτύου, τότε όλα κάνουν γύρω στο 1 λεπτό για να ξεκινήσουν...
Η netstat μου δίνει τα εξής:
Spoiler:
-
14-03-07, 18:55 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #7
Αυτη η nestat είναι χωρίς το καλώδιο πάνω έτσι? Δεν φαίνεται τίποτα σχετικο με connections. Αναρωτιέμαι το dmesg τι σου λέει σχετικά με την eth0. Μπορεις να δεις τα Logs?
-
14-03-07, 19:09 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #8
Με το καλώδιο είναι αλλά αμέσως μετά το boot χωρίς να έχω ανοίξει τίποτα. Αυτή τη στιγμή η nestat μου δείχνει:
Spoiler:
Η dmesg | grep eth0
μου δίνει
Spoiler:
Τα δύο τελευταία είναι μάλλον γιατί αποσύνδεσα και ξανασύνδεσα το καλώδιο. Αυτά με dhcp σύνδεση.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος george_apan : 14-03-07 στις 19:09.
-
14-03-07, 19:21 Απάντηση: Καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών στο ubuntu χωρίς lan #9
Δεν φαίνονται προσπάθειες σύνδεσης σε τοπικό δίκτυο. Επίσης δεν φαινεται και τίποτα περίεργο στο eth0 dmesg.
Δεν ξέρω που μπορεί να εντοπίζεται το πρόβλημα
Παρόμοια Θέματα
-
Firefox 3 και καθυστέρηση στο άνοιγμα συνδέσμων
Από GoofyX στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-08, 16:42 -
προβλημα με ανοιγμα εφαρμογων
Από moumias στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-07, 00:09 -
Άνοιγμα του site της Εμπορικής στο ubuntu
Από george_apan στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-06, 11:01 -
Εγκατάσταση εφαρμογών στο Ubuntu
Από tvelocity στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-05, 05:17
Bookmarks