Σελ. 500 από 586 ΠρώτηΠρώτη ... 480490495498499500501502505510520 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 7.486-7.500 από 8776
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η κατάσταση στην κοινωνία είναι τεταμένη και ο καθένας κοιτάει να ξεσπάει με το παραμικρό.

Προσωπικά το έχω σαν πάγια αρχή μου να μην κάνω τσαμπουκάδες, εκτός κι αν ο άλλος είναι αγενής/είρωνας/επιθετικός απέναντι μου χωρίς να του έχω κάνει κάτι. Εκεί ναι, μπορώ να γίνω διάολος. Όπως με αντιμετωπίζουν τους αντιμετωπίζω (με ευγένεια ή αγένεια).

ΥΓ: Το έχω δει κι αυτό που λες με το λύγισμα (την "σπρώχνουν" μέσα να "κάτσει" καλύτερα), αλλά λιγότερο συχνά ευτυχώς (μάλλον γιατί οι ανέπαφες είναι η νόρμα πλέον).

Τόσα λεφτά βγάζουν οι εταιρίες POS μετά τα CC του 2015, ας εκπαιδεύσουν τον κόσμο λίγο παραπάνω.
    Οι εταιρίες με το Pos στέλνουν τις οδηγίες σε αυτόν που έχει την επιχείρηση.
    Πχ στα Lidl η επιχείρηση τους έχει εκπαιδεύσει στο ότι δεν πιάνουν την κάρτα σε καμία περίπτωση, το ίδιο έχει γίνει και στον Μασούτη (τουλάχιστον εκεί που πάω εγώ).

Ξέρω οτι τις στέλνει τις οδηγίες γιατί τις λάβαμε και εμείς λόγο του ότι έχουμε ενα μηχανάκι αποδοχής καρτών ανέπαφα.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερώτηση. Έκανα αγορά online από κατάστημα του εξωτερικού, και με χρέωσαν διαφορετικό ποσό από όσο αναγραφόταν, ευτυχώς μικροποσό, γύρω στα 6 ευρώ. Αυτοί του καταστήματος δεν είναι και τόσο συνεννοήσιμοι και έτσι πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα και τους είπα ότι θέλω να κάνω αμφισβήτηση συναλλαγής. Ο υπάλληλος που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι θα στείλει το αίτημα στο τμήμα αμφισβητήσεων, και να αναμένω απάντηση. Επειδή είναι η 1η φορά που κάνω αμφισβήτηση, θέλω να ρωτήσω τα εξής, υπάρχει περίπτωση να μου πουν από την τράπεζα ότι δεν γίνεται δεκτή η αμφισβήτηση; Και αν τελικά γίνει δεκτή η αμφισβήτηση, σε πόσες μέρες θα μου επιστραφούν τα χρήματα; Αν έχει σημασία να σημειώσω ότι το ποσό είναι ακόμη σε φάση έγκρισης, δηλαδή έχει δεσμευτεί από την τράπεζα αλλά δεν έχει φύγει ακόμη, λογικά ο πωλητής δεν έχει κάνει ακόμη λογιστικοποίηση ή όπως αλλιώς λέγεται, και χρησιμοποίησα την χρεωστική της Πειραιώς.
    Δεν μπορεί να σε χρεώσανε κάτι παραπάνω, αν σου είπανε πχ 100 ευρώ λογικά όταν ήρθε η ώρα του να βάλεις την κάρτα σου πρέπει να είχε αυτό το πόσο.
    έχεις μήπως την απόδειξη να την ανεβάσεις; σβήσε τα προσωπικά στοιχεία κλπ

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncharted Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχει παρατηρήσει κανείς ότι μερικοί ταμίες παίρνουν την κάρτα και την γυρνάνε ανάποδα (εννοώ βλέπουν την μεριά του CVV2);

Δεν λέω ότι υπάρχει δόλος (δεν έχει τύχει καμία στραβή μέχρι στιγμής), αλλά μάλλον θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει "οπτική επαφή" με το POS για να δουλέψει η ανέπαφη συναλλαγή, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει.

Πρέπει να τους εκπαιδεύσουν καλύτερα, γιατί είναι αρκετοί που το κάνουν...
    Με σκέτο το cvv2 δεν μπορούν να κάνουν κάτι, λίγο δύσκολο να απομνημονεύσει με μία ματιά ο υπάλληλος τον 16ψήφιο αριθμό, την ημερομηνία λήξης, και το cvv2 με μία τόσο σύντομη επαφή.

Στη lidl που είμαι αυτή τη στιγμή, λόγω GDPR δεν επιτρέπεται στους ταμίες να παίρνουν την κάρτα του πελάτη, σε καμία περίπτωση.

Στα my market όταν ήμουν, την έπαιρναν οι ταμίες και την έβαζαν στο pos αλλά όφειλαν να ρωτήσουν τον πελάτη αν ήθελαν να τους την περάσουν ανέπαφα, γιατί πολλοί γκρίνιαζαν.

Το σωστό θεωρώ πως είναι να μην έρχεται σε επαφή με την κάρτα ο υπάλληλος.
    Πέρα από το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και των κανόνων υγιεινής, μου κάθεται άσχημα να μου παίρνει την κάρτα από το χέρι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος.
    Τουλάχιστον ας ρωτήσει πρώτα αν θέλω να του την δώσω.
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gentoo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με σκέτο το cvv2 δεν μπορούν να κάνουν κάτι, λίγο δύσκολο να απομνημονεύσει με μία ματιά ο υπάλληλος τον 16ψήφιο αριθμό, την ημερομηνία λήξης, και το cvv2 με μία τόσο σύντομη επαφή.
    Μην το λές, με λίγη εξάσκηση, ή κάποια "βοήθεια" απο κάποια κρυφή κάμερα, όλα γίνονται!

Στη lidl που είμαι αυτή τη στιγμή, λόγω GDPR δεν επιτρέπεται στους ταμίες να παίρνουν την κάρτα του πελάτη, σε καμία περίπτωση.
    Ετσι πρεπει. Η κάρτα δεν πρέπει να πηγαίνει σε άλλα χέρια ποτέ. Εαν έχουν μηχανάκι και δεν είναι μπροστά, θα πρέπει ο ταμίας να φέρει το POS μπροστά και όχι να πάρει την κάρτα επειδή το μηχανάκι είναι πίσω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Κάπου πέτυχε το μάτι μου μία είδηση για υπάλληλο προς Κίνα-Κορεα-Ιαπωνια πλευρά πού κατάφερνε να απομνημονεύσει με μία ματιά τις κάρτες.
    Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..

Εθνικισμός και μετανάστες

Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zus Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάπου πέτυχε το μάτι μου μία είδηση για υπάλληλο προς Κίνα-Κορεα-Ιαπωνια πλευρά πού κατάφερνε να απομνημονεύσει με μία ματιά τις κάρτες.
    Αν κάποιος θέλει να σου κάνει αυτή την ζημιά θα σου την κάνει και χωρίς να γυρίσει την κάρτα.

Πρόσφατα πήρα απο την Eurobank Νέα κάρτα που πλέον δεν έχει το όνομα του κατόχου πάνω, νούμερο κάρτας, υπογραφή, ccv είναι στην πίσω πλευρά.

Αν θεωρεί κάποιος πως υπάρχει θέμα, απομνημονεύει το ccv του και μετά το σβήνει ή το καλύπτει με κάποιο τρόπο στην κάρτα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Το βρήκα, 1300 κάρτες!

https://people.com/crime/cashier-use...d-information/
    Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..

Εθνικισμός και μετανάστες

Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    Router
    HG8145V5
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν κάποιος θέλει να σου κάνει αυτή την ζημιά θα σου την κάνει και χωρίς να γυρίσει την κάρτα.

Πρόσφατα πήρα απο την Eurobank Νέα κάρτα που πλέον δεν έχει το όνομα του κατόχου πάνω, νούμερο κάρτας, υπογραφή, ccv είναι στην πίσω πλευρά.

Αν θεωρεί κάποιος πως υπάρχει θέμα, απομνημονεύει το ccv του και μετά το σβήνει ή το καλύπτει με κάποιο τρόπο στην κάρτα
    Πλέον το cvv τον κάνεις ανάκτηση κάι μέσα από Internet banking εφαρμογές
    [IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Godian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πλέον το cvv τον κάνεις ανάκτηση κάι μέσα από Internet banking εφαρμογές
    Ναι αλλά και πάλι παραμένει στην κάρτα, όποτε κάνει πρέπει να κάνεις για αυτό, καθώς το πρόβλημα είναι το ότι υπάρχει και στην κάρτα.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Ερώτηση: Στα διόδια γίνεται να μην δώσεις στον υπάλληλο να περάσεις την κάρτα; Δεν το έχω δει πουθενά να είναι εφικτό αυτό.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    Router
    HG8145V5
    Path Level
    Interleaved
    Ναι αλλά και πάλι παραμένει στην κάρτα, όποτε κάνει πρέπει να κάνεις για αυτό, καθώς το πρόβλημα είναι το ότι υπάρχει και στην κάρτα.
    Πλέον στην Πειραιώς ότι αγορά πας να κάνεις με την κάρτα σε online κατάστημα πρέπει να έρθει και μήνυμα στο κινητό
    [IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thourios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερώτηση: Στα διόδια γίνεται να μην δώσεις στον υπάλληλο να περάσεις την κάρτα; Δεν το έχω δει πουθενά να είναι εφικτό αυτό.
    Μα καλά, σε ποια διόδια; Πέρασα τον Αύγουστο από Νέα Οδό, Μορέα, Ολυμπία, Ρίο-Αντίρριο και βέβαια Αττική οδό, πουθενά δεν ζήτησαν να πάρουν την κάρτα στο χέρι τους. Σε ένα γκισέ κρέμαγε έξω η υπάλληλος το μηχανάκι από το καλώδια, σε άλλα είχαν ένα ματσούκι σαν το σελφοκόνταρο, κάπου είχαν κάτι μηχανάκια-γκουμούτσες, πουθενά δεν άφησα την κάρτα από το χέρι μου.

- - - Updated - - -

Τα έχουμε γράψει χρόνια τώρα. Μπλάνκο, χοντρό μαρκαδόρο ή ξύσιμο με ξυραφάκι
    hnesne

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gentoo Εμφάνιση μηνυμάτων

Στα my market όταν ήμουν, την έπαιρναν οι ταμίες και την έβαζαν στο pos αλλά όφειλαν να ρωτήσουν τον πελάτη αν ήθελαν να τους την περάσουν ανέπαφα, γιατί πολλοί γκρίνιαζαν.

Το σωστό θεωρώ πως είναι να μην έρχεται σε επαφή με την κάρτα ο υπάλληλος.
    Πέρα από το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων και των κανόνων υγιεινής, μου κάθεται άσχημα να μου παίρνει την κάρτα από το χέρι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος.
    Τουλάχιστον ας ρωτήσει πρώτα αν θέλω να του την δώσω.
    Αυτό είναι το σωστό, όμως υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.
    Πριν λίγα χρόνια (πριν γίνουν υποχρεωτικά τα POS) τα e-shop δεν είχαν POS και αν έλεγες ότι θα πληρώσεις με κάρτα, σου έπαιρναν την κάρτα από τα χέρια, και περνούσαν χειροκίνητα τα στοιχεία της (μαζί με το CVV) στο σύστημά τους!

Είναι αστείο δε ότι σε χώρες με πολύ παλαιότερη κουλτούρα πληρωμής με κάρτα όπως οι ΗΠΑ, είναι πολύ συνηθισμένο να δίνουν τα στοιχεία της κάρτας σε τρίτους, ακόμη και στο τηλέφωνο. Πριν διαδοθούν τα ασύρματα POS, θεωρούσαν και φυσικό ακόμη και σε εστιατόριο να δώσουν την κάρτα στον σερβιτόρο για να πάει να την χρεώσει .

Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Και σε ταινιες - σηριαλ βλεπουμε να φερνουν πιατο την χρεωση για να υπογραψει ο πελατης!
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    WEB
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα καλά, σε ποια διόδια; Πέρασα τον Αύγουστο από Νέα Οδό, Μορέα, Ολυμπία, Ρίο-Αντίρριο και βέβαια Αττική οδό, πουθενά δεν ζήτησαν να πάρουν την κάρτα στο χέρι τους. Σε ένα γκισέ κρέμαγε έξω η υπάλληλος το μηχανάκι από το καλώδια, σε άλλα είχαν ένα ματσούκι σαν το σελφοκόνταρο, κάπου είχαν κάτι μηχανάκια-γκουμούτσες, πουθενά δεν άφησα την κάρτα από το χέρι μου.
    Ακριβώς το ίδιο (+ Ιόνια Οδός) και σε κανένα γκισέ δεν χρειάστηκε να δώσω κάρτα στον υπάλληλο.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό είναι το σωστό, όμως υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις.
    Πριν λίγα χρόνια (πριν γίνουν υποχρεωτικά τα POS) τα e-shop δεν είχαν POS και αν έλεγες ότι θα πληρώσεις με κάρτα, σου έπαιρναν την κάρτα από τα χέρια, και περνούσαν χειροκίνητα τα στοιχεία της (μαζί με το CVV) στο σύστημά τους!

Είναι αστείο δε ότι σε χώρες με πολύ παλαιότερη κουλτούρα πληρωμής με κάρτα όπως οι ΗΠΑ, είναι πολύ συνηθισμένο να δίνουν τα στοιχεία της κάρτας σε τρίτους, ακόμη και στο τηλέφωνο. Πριν διαδοθούν τα ασύρματα POS, θεωρούσαν και φυσικό ακόμη και σε εστιατόριο να δώσουν την κάρτα στον σερβιτόρο για να πάει να την χρεώσει .
    Μου το ζήτησαν πρόσφατα σε ταβέρνα, αλλά τους είπα ότι θα έρθω μέσα να πληρώσω αν δεν μπορεί να έρθει το POS έξω.

Ερώτηση: γνωρίζει κανείς πως περνάει αλλά και πως παίρνει ο υπάλληλος το tip μέσω κάρτας; π.χ. εγώ λέω στον υπάλληλο βάλε στο POS τόσο (συνήθως το στρογγυλοποιώ, π.χ. το 16,25 σε 20). Σε κάποια POS έχει επιλογή για tip όπου το συμπληρώνεις εσύ, όταν όμως του πω το σύνολο κάθεται και υπολογίζει αυτός τη διαφορά και την περνάει αυτός χειροκίνητα σαν tip;
    Μπορεί να περάσει μεγαλύτερη τιμή από την απόδειξη; Και μετά πως παίρνει αυτός τα συγκεκριμένα χρήματα (tips) που έχουν πληρωθεί μέσω κάρτας;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spiderman : 30-08-20 στις 11:45.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Το 2017 που ημουν Αμερικη ακομη ετσι δουλευε το συστημα.. τραγικό..! Εντωμεταξυ οταν γυρισα, μετα απο κανα δυο βδομαδες, ειχε ρίξει σύρμα η VISA και με πηραν απο την τραπεζα για να μου την ακυρώσουν εξαιτίας προσπάθειας χρέωσης ή κατι τετοιο

Σελ. 500 από 586 ΠρώτηΠρώτη ... 480490495498499500501502505510520 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-08, 21:31
  2. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 17:13
  3. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-07, 22:02
  4. Μηνύματα: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-06, 10:05
  5. REISER 4 - Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα.
    Από mich83 στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 15:30

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία