και σε εμενα εδω (οταν ειχα φουλ 24αρι προφιλ) με Lantiq αναλογο μοντεμ δηλαδη ιδιο με αυτο που φοραει το τπ λινκ 9980 - επεφτε στα 6-7 ( με γραμμη οτε)
δες εδω (Downstream SNR Margin 6.2 dB)
http://www.adslgr.com/forum/threads/...43#post5379743
Βεβαια στο συγκεκριμενο το εφτιαξαν καπως με τον καιρο και εβαλαν και snr tweak οσοι εχουν προβλημα να ανεβασουν λιγο το σνρ απο το μοντεμ
ειναι το μοντεμ με το dslam
Εμφάνιση 316-330 από 771
-
02-04-15, 18:18 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #316
-
02-04-15, 19:40 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #317
ναι δεν ανησυχω γιατι φαινεται οτι ειναι κολλημα
τελικα bitswap και sra να τα αφησω ανοιχτα?
-
02-04-15, 19:45 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #318
κατα την γνωμη μου αφησε το bit swap ανοιχτο και το sra κλειστο
-
03-04-15, 00:46 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #319
Εβαλα και εγω το tp-link σημερα και παρατηρω οτι συγχρονιζει 1.5 Mbit λιγοτερο απο το Speedport? Υπαρχει καποια ρυθμιση που μου ξεφυγε αραγε;
-
04-04-15, 11:19 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #320
Καλημερα
Βρε παιδες στειλτε κι εσεις στο tplink support οτι υπαρχει προβλημα με χαμηλοτερο συγχρονισμο και ζητηστε να σας στειλουν το lantiq tool με οδηγιες ωστε να κανετε capture τα sync symbols και να στειλετε τα αποτελεσματα του τεστ πισω ωστε να τα αναλυσουν και να διορθωσουν το προβλημα. Κι εγω σε adsl συγχρονιζω χαμηλοτερα και μου εστειλαν το tool αυτο ωστε να δουν γιατι συγχρονιζει χαμηλοτερα, γιατι δειχνει υψηλοτερο το attenuation και το snrm χαμηλοτερο ωστε να βελτιωσουν την συμβατοτητα. Επιπροσθετα ζητηστε full telnet access και snr tweak καθως υποστηριζεται απο το chipset αυτο. Οσοι περισσοτεροι τοσο καλυτερα. Λιγο απο τον χρονο σας θελει και επικοινωνια με mail στην διευθυνση support[at]tp-link.com (οπου [at]=@)
Με εκτιμησηΤελευταία επεξεργασία από το μέλος nicolasdr : 04-04-15 στις 11:27.
-
04-04-15, 11:54 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #321
το οτι συνχρονιζει χαμηλοτερα ειναι η συμβατοτητα με τα dslam, αν το σεταρουν να συχνρονιζει παραπανω, μετα θα φερει μεγαλυτερη ασταθεια σε μακρυνες γραμμες ... βεβαια δεν το λεω προς απογοητευση ... αλλα μπορουν να το καταφερουν καπου κοντα (πριν με παρεξηγησεις)
Το ποιο εξυπνο εκανε η draytek με το 2760/2860 (Lantiq) στα οποια εδωσε χωριστα λογισμικα (με διαφορετικα dsl drivers) και αναλογα το dslam/γραμμη μπορει να βοηθησει
(λογισμικα που ας πουμε ειναι λιγο πιο σεταρισμενα για κοντινες γραμμες και αλλα για μακρυνες)
Η ασος εκανε παρομοιο (γιατι παντα συνχρονιζαν πολλες φορες και πιο ψηλα απο τα συμβατα) και βρηκαν λυση με το καινουριο λεγομενο ESNP που φαινεται κοβει λιγο φορα απο τον υψηλο συνχρονισμο που κανει
-
04-04-15, 12:16 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #322
Το συγκεκριμενο προβλημα σεταρισματος οφειλεται στο γεγονος οτι δεν καταλαβαινει το modem καποια symbols οταν γινεται το negotiation. Δεν κοβει συχνοτητες επιρρεπεις σε θορυβο ωστε να γινει η αλλαγη και να τις συμπεριλαβει και αυτες. Απλα ας το θεσω πιο σωστα, καταλαβαινει ενα συγκεκριμενο instruction set το οποιο διαφοροποιειται ενδεχομενως απο msan σε msan αλλα το msan που με εξυπηρετει εχει chipset iftn (infineon) οποτε με το lantiq θα επρεπε να εχει καλη συμβατοτητα. Αυτο που αναφερεις ειναι πιο aggressive negotiation που τοποθετει περισσοτερα bits per tone συμπεριλαμβανοντας και tones με snr<15db.
Αν θελησει να βγαλει 2 υλικολογισμικα ειναι ευπροσδεκτο προφανως αναλογα με τις αναγκες του καθενος. Περα απο αυτο ομως το να δοθει full telnet access και δυνατοτητα snrm tweaking τοσο απο telnet οσο και απο μια επιλογη μεσω του interface του, θεωρω οτι ειναι αποδεκτο απο ολους. Τους εχω αναφερει την περιπτωση του draytek vigor και του asus σαν παραδειγματα αλλα το ζητουμενο ειναι να βλεπουν οτι υπαρχει κινηση. Τους εχω αναφερει και την απουσια vectoring την οποια θα ενσωματωσουν σε επομενο λογισμικο αλλα απουσιαζουν βασικες λειτουργιες ακομα οπως : line stats,remote/local vendor,data path(interleaved or fast),data path depth(1,4,16,32,64),impulse noise protection a.k.a G.INP, vdsl profile 30a(το οποιο υποστηριζεται απο το chipset αλλα οχι απο το firmware που φοραει),trellis coding(πολυ βασικο),upstream power back off και network map.Επιπροσθετα εχει ενσωματωμενο amplifier για ενισχυση σηματος (το γνωστο Rx gain) που παρολο που υποστηριζεται δεν εχουν εχουν ενεργοποιησει την λειτουργικοτητα αυτη. Γι αυτο αναφερω πως πρεπει να υπαρξει επικοινωνια και απο αλλους χρηστες.
Με εκτιμηση
PS : Επισυναπτω ενα .doc με features request και τα bugs που υπαρχουν μεχρι στιγμης ωστε αν θελει να επικοινωνησει μαζι τους να αναφερει καποια απο αυτα ή ολα.
BUG REPORT AND FEATURE REQUESTS.docΤελευταία επεξεργασία από το μέλος nicolasdr : 04-04-15 στις 12:41.
-
04-04-15, 12:49 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #323
μα δεν νομιζω το instruction set να εχει να κανει που συνχρονιζει χαμηλα ... αυτο αν δεν κανω λαθος εχει να κανει με τα data /hardware acceleration/cpu/control flow κλπ ...
Αυτο μπορει να βοηθησει που δεν δεινχει data ... πχ wan adsl info δεν δεινχει πληρη στοιχεια
Δηλαδη εσυ πιστευεις φταει αυτο που συνχρονιζει πιο χαμηλα με τα διαφορα dslam? γιατι σχεδον σε ολα παει πιο λιγο απο την πειρα μου με τα οποια μοντεμ κατασκευαστων φερουν Lantiq
αν πειραχτει το aggressive negotiation οπως το λες ... τοτε ναι
H Infineon ναι μεν πλεον ανηκει στην Lantiq αλλα δεν παυει να ειναι 2 χωριστα διαφορετικα τσιπακια με διαφορετικους aglo οποτε μια μικρη αποκληση ειναι φυσιολογικη
το ιδιο με την mediatek που εχει την ralink, echonet, trent κλπ δυστυχως και αυτα εχεουν μια μικρη αποκληση μεταξυ τους οσο και αν το παλεψουν
Οσο για το feedback συμφωνω 100% ... οσο πιο πολλοι στειλουν τοσο το καλυτερο ... ας δωσουν λιγο χρονο απο διαφορετικα dslam βοηθαει
Στελνω και εγω στην RealTek & MediaTek
- - - Updated - - -
instruction set εννοεις το algorithm σε καποιο τσιπακι?
-
04-04-15, 12:54 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #324
instruction symbol set για να πω πιο σωστα ειναι ουσιαστικα ο αλγοριθμος ναι και το σετ των συμβολων που διαβαζει(το algorithm στο chip οπως λες).Φαντασου 2 ατομα που μιλανε και το ενα απο αυτα γνωριζει λεξεις που δεν υπαρχουν στο λεξιλογιο του αλλου ατομου. Στην ουσια με το tool που εδωσαν για το capture των sync packets θα τα αναλυσουν και θα δουν ποιες "λεξεις" δεν γνωριζει το modem στην επικοινωνια του με το msan. Και θα εμπλουτισουν το "λεξιλογιο" του χωρις να μειωσουν σταθεροτητα γραμμης.
2 ενδεικτικοι τροποι να αυξησεις τον συγχρονισμο.Αν υποθεσουμε οτι το μοντεμ κατανοει ολα τα symbols τοτε ρυθμισουμε το xdsl driver να χρησιμοποιει στο ωφελιμο φασμα και tones με χαμηλο snr(<15db).Σε αυτη την περιπτωση ισως επιφερει ασταθεια γραμμης γιατι θα χρησιμοποιηθουν και tones με πολυ θορυβο ανεβαζοντας τον θορυβο γραμμης.Ο αλλος τροπος ειναι αν δεν υποστηριζει ολα τα symbols να το εμπλουτισουμε και χωρις προκληση ασταθειας να πετυχουμε καλυτερο συγχρονισμο. Στην περιπτωση μιξης των 2 εχουμε μεγιστο συγχρονισμο με μεγαλη ασταθεια (πρακτικα δεν το κανει κανενας κατασκευαστης).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nicolasdr : 04-04-15 στις 13:02.
-
04-04-15, 12:59 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #325
ευχαριστω για τον χρονο σου ... εκανα updated γιατι μετα καταλαβα εννουσες τον αλγορυθμο, δεν το το ηξερα σαν instruction set ... του πεζοδρομιου εδω
και μην ξεχνατε ... στειλτε οσοι μπορειτε feedback/ bebug αφου μιλησετε με το support
-
04-04-15, 16:37 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #326
στα request βλεπω κατι που με προβληματισε. Λες οτι και σε adsl και σε vdsl εχει 20-30% κατω στην ταχυτητα, δυστηχως επειδη εχω κλειδωμενη γραμμη εγω δεν μπορω να το δω αλλα σε max rate βλεπω την ιδια που επιανα οταν ειχα ξεκλειδωτη με το zte του οτε. Σε vdsl αν εχει μειωσει λεμε 30% τοτε φιλε απο 50 πιανει 35! ειναι μεγαλο προβλημα αυτο αν ισχυει
ΥΓ. Εστειλα email με requestΤελευταία επεξεργασία από το μέλος djpar : 04-04-15 στις 16:48.
-
04-04-15, 17:02 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #327
Αναλογα με το dslam μπορει να δεις και μειωση μεχρι και 12-14mbit σε vdsl. Τους το ανεφερα και με στοιχεια. Παρολο που εχουν διορθωσει συμβατοτητα με vdsl ote απο kv σε καποιες περιπτωσεις συνεχιζει να συμβαινει.. Οντως πρεπει να διορθωθει και αυτο. Σε ευχαριστω με την σειρα μου που εστειλες κι εσυ.
-
05-04-15, 09:02 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #328
αλλο ενα προβλημα ειναι οτι το bandwidth control δεν limitαρει ακριβως, δηλαδη του εβαλα max 10000kbps και με limitαρει στα 9, κατι ψιλα.
Εντωμεταξυ εχω 3 διαφορετικες ip (3 rules) και ενεργοποιει μονο μεχρι 2Τελευταία επεξεργασία από το μέλος djpar : 05-04-15 στις 09:20.
-
05-04-15, 14:44 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #329
-
07-04-15, 22:53 Απάντηση: TP-LINK TD-W9980 + VDSL OTE #330
Εχει αποστειλει καποιος αλλος feedback και ιδιαιτερα για την προσθηκη της δυνατοτητας του snr tweaking/full telnet access?
Με εκτιμηση
Παρόμοια Θέματα
-
Asus DSLN66U N900 σε vdsl ote
Από ste_pa στο φόρουμ Asus XDSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-14, 11:42 -
Cisco 886VA - VDSL OTE
Από edomeneas στο φόρουμ COSMOTE VDSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-14, 12:42 -
VDSL OTE - χάνει IP στιγμιαία όταν κατεβάζω με μεγάλη ταχύτητα
Από blugosi στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-14, 19:33 -
Δυτικη Θεσσαλονικη VDSL OTE
Από alani508 στο φόρουμ VDSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-14, 02:55 -
vdsl ote 50 alimos
Από enakos στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 12-12-13, 12:26
Bookmarks