Σελ. 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 46-60 από 78
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Router
    RB2011UiAS-RM
    Path Level
    Interleaved
    Καλημέρα κύριοι
    ύστερα από χθεσινοβραδυνή πολύωρη μάχη θέλω να σας παραθέσω τα αποτελέσματά μου. Καταρχάς από την πρώτη στιγμή που έβαλα vdsl αναγκαστικά είχα βάλει στο περιθώριο το αγαπημένο μου RB2011UiAS-RM γιατί σε bridge mode το speedport δεν μου έδινε voip, ενώ με το pppoe passthrough έχανα 5-6mbit (όπως αναφέρω πιό πάνω). Δεν ξέρω για ποιόν λόγο συμβαίνει αυτό, υποπτεύομαι ότι δεν αντέχει το speedport γιατί το έχω φορτώσει... (voip, otetv σε 2 stb, mikrotik από πίσω). Δοκιμάζοντας με το speedport σε bridge χάνοντας το voip, κατεβάζω μία χαρά 47 mbit πίσω από το mikrotik. Εννοείται ότι τα stb ήταν κλειστά τις ώρες που έκανα τις δοκιμές μου. Τέλος πάντων, χθές έπεσε στα χέρια μου ένα δεύτερο speedport του κουτιού. Το βάζω σε bridge. Mikrotik από πίσω και όλα οκ. Σετάρω το δικό μου με την επιλογή "Use LAN1 as ethernet WAN" και εκεί είναι που παιδεύτηκα με τις ρυθμίσεις μέχρι να το κάνω να δεί internet για να περάσει το voip. Πρέπει στην καρτέλα Internet configuration, να διαλέξουμε το προφίλ Ethernet PTM_connx και να το βάλουμε να ζητάει dhcp από το ρούτερ. Όμως για πολλή ώρα δεν μπορούσε να ξεκινήσει το voip. Έπαιρνα στα logs "Cannot connect. DNS error". Πολύ trial and error και τελικά κατέληξα να δώσω στο speedport την ip 192.168.2.1 και να παίρνει ip 192.168.1.xx στην LAN1 από το δίκτυο μου. Προφανώς έπαιζε conflict γιατί ήταν στο ίδιο range. Συνδέθηκε και όλα καλά. Πλέον καθαρό bridge με τέρμα ταχύτητα και απροβλημάτιστο voip.
    tipota...

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Κάπου σ' έχασα.
    Το 2ο Speedport είναι το ίδιο μοντέλο με αυτό που είχες ή το νέο Speedport Entry 2i που δίνει τώρα;
    Πως έχεις κάνει όλη την συνδεσμολογία; Κατάλαβα ότι το έχεις Speedport (νέο) > Mikrotik > Speedport (παλιό), ή κάνω λάθος;
    Αν βάλεις το νέο Speedport σε PPPoE Passthrough και το Mikrotik, πως πάει η ταχύτητα;

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Router
    RB2011UiAS-RM
    Path Level
    Interleaved
    Πρίζα ---> Speedport σε bridge (δεν κάνει καμία άλλη λειτουργία, υποθέτω πως στη θέση του μπορεί να μπεί οποιοδήποτε vdsl modem) ---> mikrotik (κάνει το ppp) ---> speedport ("LAN1 as WAN" που παίρνει dhcp από το mikrotik μόνο για το voip)

Ίδια ακριβώς είναι τα 2 speedport w724V Ci.
    tipota...

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Το νέο το δοκίμασες σε PPPoE Passthrough μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το πρώτο;

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    Router
    RB2011UiAS-RM
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jkoukos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το νέο το δοκίμασες σε PPPoE Passthrough μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το πρώτο;
    όχι, δεν είχα τον χρόνο να το κάνω... Έχανα πολύ χρόνο στα κολλήματα που έτρωγαν τα speedport σε κάθε αλλαγή που δοκίμαζα...
    tipota...

Περιοχή
    mogsub.com
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Router
    MT
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Devout Εμφάνιση μηνυμάτων
    όχι, δεν είχα τον χρόνο να το κάνω... Έχανα πολύ χρόνο στα κολλήματα που έτρωγαν τα speedport σε κάθε αλλαγή που δοκίμαζα...
    Μεγάλη αλήθεια αυτή που είπες.

Και σε μένα όταν έκανα καμία αλλαγή μπορεί να περνούσαν από 5 έως 10 λεπτά για να επανέλθει το speedport όπου στο τέλος σε κάνει όταν τα καταφέρεις να μην θέλεις να το πειράξεις άλλο

Περιοχή
    Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/5000
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΟΧΩΡΙ
    Router
    Speedport 724V
    SNR / Attn
    14(dB) / 12(dB)
    Καλημέρα,
    να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία;
    Αν θέσουμε το speedport σε bridge mode λειτουργεί σαν μοντεμ μέσω της πόρτας wan-in του ραουτερ που έχουμε επιλέξει;
    Υπάρχουν μειονεκτήματα από αυτή την επιλογή; Καταλαβαίνει το ραουτερ τις τιμές upstream / downstream ή βλέπει μία σύνδεση ethernet 1000mbit να έρχεται; (το ρωτάω μήπως και παίζει ρόλο στο QoS).
    Έχω VDSL over ISDN και δεν υπάρχουν καλές επιλογές για μοντεμ+ραουτερ που να με βολευούν και μία τέτοια λύση φαντάζει ιδανική.

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Το router που παίζει πίσω από bridged modem δεν βλέπει τις τιμές του συγχρονισμού. Κάνει την κλήση ΡΡΡ και παίρνει την δημόσια διεύθυνση από τον πάροχο.
    Το QoS είναι δυνατότητα του εκάστοτε router. Κάποια έχουν πλήρη παραμετροποίηση και άλλα δεν σου δίνουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις.
    Το μόνο μειονέκτημα, όσον αφορά το Speedport είναι αν έχεις voip τηλεφωνία από τον ΟΤΕ, που αν μπει σε bridge mode, αυτή δεν δουλεύει.

Περιοχή
    ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    UniFi UDMSE
    εγω παντως το speedport το εχω στο 192.168.1.1 και το asus rt ac68u στο 192.168.2.1 για καλυτερα διαφορετικα subnet, σε bridge mode παντα...
    επισης, εχω VOIP απο ΟΤΕ και δουλευει μια χαρα σε bridge mode...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Devout Εμφάνιση μηνυμάτων
    με σκέτο το πισί πάνω στο speedport πιάνω 46-47....

Edit: Περιμένω να μου φέρουν 2ο speedport να ξεκινήσω τις δοκιμές μου... Ένα για voip και ένα για να παίξω με bridge
    γιατι 2 διαφορετικα speedport? εγω ενα που το εχω σε bridge παιζει κανονικα το voip

γινεται να κρατησω το speedport για voip μονο και μονο και να παρω ενα καλυτερο μοντεμ της αγορας για το vdsl?

EDIT: ψεματα...σε PPPoE Pass Through το εχω και δουλευει ετσι...γιατι δεν το βαζετε και εσεις ετσι? τι διαφορα εχει ?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GMaister22 : 11-11-15 στις 03:33.

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Διότι σε PPPoE passthrough η πραγματική ταχύτητα πέφτει στα ~40Mbps έναντι των ~46Mbps σε κανονική ή bridged λειτουργία.

Περιοχή
    ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    UniFi UDMSE
    Διότι σε PPPoE passthrough η πραγματική ταχύτητα πέφτει στα ~40Mbps έναντι των ~46Mbps σε κανονική ή bridged λειτουργία.
    εμενα δηλαδη που στο speedport λεει 50.000mbps downstream και οταν παω μετα στο speedtest.net πιανει 46 ειναι λογο του pppoe passthrough?

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Άλλο η ονομαστική ταχύτητα συγχρονισμού και άλλο η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο.
    Τα 46Mbps είναι φυσιολογική πραγματική ταχύτητα, λόγω πρωτοκόλλου επικοινωνίας και overhead.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι βάζοντας το Speedport σε PPPoE passthrough, η πραγματική ταχύτητα πέφτει στα 40Mbps, πράγμα που δεν συμβαίνει όταν παίζει σε κανονικό ή Bridge mode.
    Γι' αυτό ο φίλος ήθελε 2 Speedport, ώστε το πρώτο να ήταν σε Bridge mode και το δεύτερο για να δουλεύει η voip τηλεφωνία του ΟΤΕ. Ενδιάμεσα είχε άλλο router που αναλάμβανε όλη την διαχείριση του δικτύου.

Περιοχή
    ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    UniFi UDMSE
    Άλλο η ονομαστική ταχύτητα συγχρονισμού και άλλο η πραγματική ταχύτητα στο διαδίκτυο.
    Τα 46Mbps είναι φυσιολογική πραγματική ταχύτητα, λόγω πρωτοκόλλου επικοινωνίας και overhead.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι βάζοντας το Speedport σε PPPoE passthrough, η πραγματική ταχύτητα πέφτει στα 40Mbps, πράγμα που δεν συμβαίνει όταν παίζει σε κανονικό ή Bridge mode.
    Γι' αυτό ο φίλος ήθελε 2 Speedport, ώστε το πρώτο να ήταν σε Bridge mode και το δεύτερο για να δουλεύει η voip τηλεφωνία του ΟΤΕ. Ενδιάμεσα είχε άλλο router που αναλάμβανε όλη την διαχείριση του δικτύου.
    μπερδεύτηκα...αν φταίει το pppoe passthrough, εμενα γιατι δεν πεφτει στα 40 mbps? γινεται να δουλευουν 2 speedport ταυτοχρονα το ενα modem μονο σε bridge που θα πηγαινει σε αλλο router και το αλλο speedport μονο VOIP? αν ναι, πως?

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GMaister22 Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπερδεύτηκα...αν φταίει το pppoe passthrough, εμενα γιατι δεν πεφτει στα 40 mbps?
    Φαντάζομαι έχει να κάνει με τον router και το κατά πόσο καλά συνεργάζεται με το Speedport.

γινεται να δουλευουν 2 speedport ταυτοχρονα το ενα modem μονο σε bridge που θα πηγαινει σε αλλο router και το αλλο speedport μονο VOIP? αν ναι, πως?
    To Speedport μπορεί να δουλέψει και ως απλό router, αφού μία θύρα LAN μπορεί να παίξει ως WAN.
    Άρα βάζουμε το 1ο Speedport σε Bridge και πίσω από αυτό το δικό μας router που θα κάνει την κλήση ΡΡΡ και θα αναλάβει όλη την διαχείριση του δικτύου.
    Μετά συνδέουμε και το Speedport (είτε στο 1ο είτε στο router) και θα δουλέψει κανονικά η voip τηλεφωνία, παίρνοντας σύνδεση στη WAN θύρα.

- - - Updated - - -

Σου τα είχα γράψει κι εδώ.

Περιοχή
    ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    UniFi UDMSE
    αρα στην ουσια και τα 2 τα βαζω στο Type: Bridge? Το 1ο Speedport μπαινει στην μπριζα του ΟΤΕ, μετα αυτο μπαινει στο WAN port του ASUS Router και το 2ο Speedport κανω enable Lan 1 as WAN και το βαζω στο ASUS Router ως bridge mode μαζι με τα καλωδια για το phone 1 και phone 2 ?

Σελ. 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. speedport w 724v σε bridge mode
    Από mthpp στο φόρουμ COSMOTE VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-18, 15:31
  2. OTE Speedport W 724V Type Ci σε bridge mode με Asus RT-AC68U και FTP server
    Από mike1819 στο φόρουμ Asus XDSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-15, 22:34
  3. Μηνύματα: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-14, 14:01
  4. Εναλλακτικό του Speedport W 724V στο εμπόριο;
    Από Costas στο φόρουμ COSMOTE VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-14, 07:39
  5. OTE Speedport W 724V Type Ci σε Bridge Mode με Mikrotik
    Από darkb0e στο φόρουμ COSMOTE VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-14, 17:41

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks