καλησπερα σε ολους.. εχω ενα θεμα με το πλυντηριο πιατων..εκει που δουλευε κανονικα στα μεσα περιπου της πλυσης επεσε τ ρελε...απο κει κ επειτα καθε φορα που παω να ανοιξω τ διακοπτη του πλυντηριου πεφτει το ρελε...ξερει κανεις μηπως τι μπορει να ευθηνεται?? κ αν ναι τι μου προτεινετε??![]()
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
23-11-14, 16:36 το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #1
-
23-11-14, 16:51 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #2
Κάπου έχεις διαρροή .
Δεν μας λες μαρκα μοντελο και δεν ξερουμε τι να υποθεσουμε .
Κανε μια δοκιμη αποσυδεσε το απο νερο ρευμα βγαλε συρταρια κλπ και αστο ανοχτο σε ζεστο χωρο να "στεγνωσει" για 2-3 ημερες και κανε δοκιμη χωρις να συνδεσεις νερο να δεις τι θα κανειPrima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena
-
23-11-14, 16:52 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #3
Αν ξέρεις πέντε πράγματα και πιάνουν τα χέρια σου, αρχίζεις το λύσιμο και ψάχνεις με το πολύμετρο να βρεις τη διαρροή, ελέγχοντας ένα-ένα τα υποσυστήματα (μοτέρ αντλιών, αντίσταση, πλακέτα κλπ). Αν όχι, φέρνεις μάστορα, αν το πλυντήριο έχει ακόμη "χιλιόμετρα" για να αξίζει τον κόπο.
-
23-11-14, 18:10 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #4
Όταν το ανάβεις ξανά το ρίχνει πάλι κατευθείαν ή μετά από ώρα;
Το πιο πιθανό είναι ότι κάπου πάει νερό και κάνει βραχυκύκλωμα. Άστο για λίγες ώρες ανοιχτό να στεγνώσει και παράλληλα ψάξε για ότι φίλτρα μπορεί να έχει μήπως θέλουν καθάρισμα. Αν επιμένει το πρόβλημα, τότε χρειάζεται πιο επισταμένο έλεγχο στο εσωτερικό από τεχνικό, εκτός αν γενικά πιάνουν τα χέρια σου να ξεβιδώνεις συσκευές κλπ.Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι
Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι δύσκολο, αλλά εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους
Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
-
24-11-14, 20:43 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #5
η μαρκα του ειναι siemens... να τ λυσω ειναι ευκολο δεν εχω θεμα στο δεσιμο προβληματιζομαι... μολις ανεφερα τ προβλημα μου σε καποιο γνωστο που ειπε να κοιταξω πρωτα την αντισταση κ οτι μαλλον εκεινη θα ευθυνεται χωρις να ναι σιγουρο... ισως να εχει καποια διαρροη νερου κ να κανει βραχυκθκλωμα οπως ειπατε!!
- - - Updated - - -
ναι το ριχνει κατευθειαν!!
-
24-11-14, 21:11 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #6
-
24-11-14, 21:27 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #7Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι
Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι δύσκολο, αλλά εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους
-
24-11-14, 21:31 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #8
ναι δε νομιζω να το επιχειρισω μονος μου γιατι απ οτι καταλαβαινω μπορει να ευθυνονται διαφορα...απλως σε περιπτωση που φωναζα τεχνικο (που θα φωναξω τελικα) ηθελα να γνωριζω τι θα μπορουσε να φταιει μην ερθει και μου βγαλει προβληματα που δεν υπαρχουν
-
24-11-14, 21:43 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #9
πολυμετρο εχεις; εαν ναι βαλτο στο beep/Ω και βραχυκύκλωσε την μια άκρη του φις της πρίζας (του καλωδίου όχι πρίζας στο τοίχο ε
) με τον κάδο πλύσης (κάπου να ακουμπήσεις μεταλλικη επιφανεια )
αν ακούσεις beep έχεις σοβαρότατη διαρροή
-
24-11-14, 21:49 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #10
Το πιο απλό ενδεχόμενο είναι να έχει βουλώσει από σκουπίδια κάποιο φίλτρο και να βρίσκει "άσχημη" διέξοδο το νερό, για αυτό επέμεινα. Από εκεί και πέρα, θυμάμαι σε ανάλογη περίπτωση με πλυντήριο ρούχων στο σπίτι μου που έριχνε το ρελέ είχε τρυπήσει κάπου στο συρτάρι και πήγαιναν νερά προς τα κουμπιά, με απλή κόλληση έφτιαξε. Αν αρχίσει και σου λέει για αλλαγή ακριβών ανταλλακτικών χρειάζεται λίγο επιφυλακτικότητα όντως, ειδικά αν είναι παλιό και δεν αξίζει πολλά έξοδα..
Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι
-
26-11-14, 01:13 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #11
δυστηχως δεν εχω πολυμετρο... α ναι?? ε παιζει και αυτο αλλα αγχοθηκα λιγο μη κανω καμια βλακεια που καλεσα ενα γνωστο τεχνικο που εχω κ ελπιζω να μην ειναι κατι τ σοβαρο.. ευχαριστω για τις συμβουλες σας παντως
-
28-11-14, 00:59 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #12
Μην ξεχάσεις να μας πεις τι απέγινε!
-
07-12-14, 14:03 Απάντηση: το πλυντηριο πιατων μου ριχνει το ρελε #13
ναι παιδια η αντισταση εφταιγε τελικα...κουταλι ειχε γινει
ευχαριστω για τις συμβουλες σας
Παρόμοια Θέματα
-
Πλυντηριο πιατων
Από rigas στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 72Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-15, 19:25 -
Forthnet ipv6 μου χάλασε το link ρουτερ με AP ?
Από Sandbird στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-14, 18:23 -
Γιατί το gmail μου, μού ρίχνει πόρτα... ;;
Από anasm στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-14, 23:32 -
Μου καηκε το netmod, μπορει να μου πουλησει καποιος...
Από marba1065 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 21-03-14, 22:07 -
Πλυντήριο πιάτων και εγκατάσταση
Από DrNo στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-14, 15:45
Bookmarks