![]()
![]()
![]()
![]()
(
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
για να μην ξεχνιόμαστε
)
Εμφάνιση 316-326 από 326
-
06-06-07, 10:28 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #316
-
06-06-07, 12:54 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #317
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ludist : 06-06-07 στις 12:54.
-
06-06-07, 16:56 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #318
Mπράβο
Tώρα που ψιλοέμαθες την διαδικασία μπορείς να βαλεις και τον νεότερο driver (1.0.14 final)
(Λέμε τώρα - μην χαλάσουμε αυτά που κατακτήθηκαν με τόσο κόπο).
Σε περίπτωση αναβάθμισης kernel υπάρχουν 2 περιπτώσεις:
Α) δεν παίζει γιατί δεν έχουν μπει ακόμα οι νεότεροι drivers
Β) παίζει
στην Α) περίπτωση ακολουθείς την διαδικασία πάλι, αφου έχεις μπουτάρει στον καινούριο kernel
-
06-06-07, 17:22 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #319
Βάρτου Ρίγανη η κατάστασις
Για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω όλους μέχρι τώρα (εεεεεεεπ, που πάτε, ποιός είπε οτι τελείωσε το πρόβλημα?????Τώρα αρχίζει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΔΕΥΤΕΡΟ μέρος) και ιδιαίτερα τον Shadowan Kenobi τον οποίο κερνάω σε επόμενη συνάντηση καθώς επίσης και τον ludist που συμμεριζόταν συνεχώς τον πόνο μου τους τελευταίους 2 μήνες και βοηθούσε την κατάσταση.
Από σήμερα λοιπόν, θα έχουμε μόνο έκτακτα επεισόδια με τίτλους όπως "Γιατί ξύπνησε στραβά το marafeti μου σήμερα" αφού -πλέον- επικεντρονώμαστε στον ΔΕΥΤΕΡΟ σκοπό του thread που είναι:
Εpisode V:
The Kotetsi
Optimizes Back
Το οποίο θα χωρίζεται σε 2 ενότητες:
α) Optimization για φορητό r2d2 marafeti
- Tι πακέτα πετιούνται για ένα μαραφέτι που θα εκτελεί εντελώς βασικές λειτουργίες κείμενο/browsing/άντε και κανένα divx/mp3 ?
β) Optimization για wookie file server p3@800
- Tι πετιέται από ένα τόσο παλιό μηχάνημα που θα εκτελεί *ΜΟΝΟ* χρέη file server (θέλω samba και δίκτυο) καθώς επίσης και repository keeper?
- Θέλω να κρατήσω το gnome για να κάνω τις ρυθμίσεις αλλά ΔΕΝ θέλω να φορτώνει on startup παρα μόνο αν το φορτώσω με το χέρι....
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
06-06-07, 20:01 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #320
Shadowan: Τι μπράβο.... Ας μην έδινες το link και θα περίμενα να μου το λύσει ο Αγγαρειομάχος Πολύδωρας....
Είπα. Κερνάω
2 ερωτήσεις (ε σιγά που θα το γλυτώναμε)
α) Αν ο 1.0.14 δεν δουλέψει, ξαναδοκιμάζω απλώς το αρχείο όπως και στον 13?
β) Αν έχω εγκατεστημένο τον 1.0.14, η διαδικασία για να βάλω τον 13rc4 θα είναι απλώς η αποσυμπίεση/αντικατάσταση/configure/make/make install ή θα πρέπει να βγάλω τον 1.0.14?
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
-
07-06-07, 16:51 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #321
οκ οταν περάσω από Αθήνα.
2 ερωτήσεις (ε σιγά που θα το γλυτώναμε)
α) Αν ο 1.0.14 δεν δουλέψει, ξαναδοκιμάζω απλώς το αρχείο όπως και στον 13?
β) Αν έχω εγκατεστημένο τον 1.0.14, η διαδικασία για να βάλω τον 13rc4 θα είναι απλώς η αποσυμπίεση/αντικατάσταση/configure/make/make install ή θα πρέπει να βγάλω τον 1.0.14?
αν θέλεις μπορείς να πας στον κατάλογο που έχεις κατεβάσει τον driver και να κάνεις ως root
Κώδικας:make uninstall
Κάνεις reboot και δοκιμάζεις αν παίζει ο 1.0.14
Αν παιζει έχει καλός.
Αν όχι τον βγάζεις με make uninstall (το δίνεις μέσα από τον κατάλογο του )
Επιστρέφεις στον κατάλογο του προηγούμενου driver που δουλευε και δίνεις ως root make install (δεν χρειάζονται τα make και ./configure αφού τα έχεις κάνει οταν τον έβαλες πρώτη φορά)
Πάντως εγώ προτείνω να περιμένεις λιγο για τον ανανεωμένο kernel που είναι πιθανό να έχει μέσα τον 1.0.14 και δεν πιστεύω να τον αργήσουν παρα πολύ .
Όσο αφορά τις νέες περιπέτειες:
προτείνω να δοκιμάσεις αν δουλεύουν τα hibernate και suspend (βασικά πράγματα για ένα φορητό).
Αν όχι εδώ είμαστεΤελευταία επεξεργασία από το μέλος shadowman : 07-06-07 στις 16:54.
-
07-06-07, 17:59 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #322
Αν δεν υπάρχει πρόβλημα ΧΩΡΟΥ δεν βλέπω λόγο να αφαιρέσεις πακέτα. Δεν είναι τα πράγματα όπως τα Windows που όσο βάζεις βαραίνει το σύστημα.
Λειτουργώ ως desktop και οικιακό server pIII @ 500Mhz οπότε... δεν βλέπω λόγο (πάλι) να αφαιρέσεις κάτι.
serving:
ssh + X11 forwarding
NX
apache
sendmail
popa3d
samba (file and printer)
desktoping:
openoffice
gimp - gwenview
xsane
encoding - decoding (divx / mp3)
mastering (audacity)
dvd burning
Internet (www, email, irc, παλαιότερα και VoIP)
θες και άλλα; Σίγουρα κάτι ξεχνάω :-) Αυτό που χρειάζεσαι είναι γρήγορη κάρτα δικτύου (και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν αυτός είναι ο λόγος που πιάνω 5Μbytes/s στην samba), όσες υπηρεσίες και να βάλεις (αν έχεις μνήμη > 384) δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αν επιμένεις να αφαιρέσεις, δεν ξέρω από fedora, ο kenobi λογικά θα ξέρει καλύτερα. Προσωπικά συνέχεια βάζω, δεν βγάζω :-) Βασικός λόγος που λατρεύω το linux.
-
07-06-07, 18:25 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #323
Μπορείς να ξεφορτωθείς services
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-services-f7.html"We're a virus with shoes." -- Bill Hicks
-
08-06-07, 10:16 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #324
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους τρεις αλλά δεν μπορώ να δοκιμάσω κάτι αυτή τη στιγμή γιατί.....μου έτυχαν άλλα
Μόλις τελειώσω με τα άλλα θα ασχοληθώ και με το marafeti
-
09-06-07, 13:47 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #325
Suspend, δεν δουλεύει
Ηybernate, όταν θα έχω υπομονή
Πραγματικά πάντως δεν με νοιάζουνΚαλό θα είναι να δουλέψουν αλλά πραγματικά δεν με νοιάζει
Ξεφορτώθηκα οτι μπορούσα από runlevel 3 και 5
Τώρα όμως, μου φαίνεται οτι τρέχουν πολλά στο marafeti....
ps -aux
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlindG : 09-06-07 στις 13:48.
-
17-06-07, 22:42 Απάντηση: Επιλογή και βελτιστοποίηση (ελάφρυνση) διανομής για εγκατάσταση σε φορητό #326
Μετά από σχεδόν 10 μέρες από τότε που μου το πρότεινε ο user9, μου δώθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω το freenas. Μιλάμε οτι με άφησε μ@#*(@(
Απίστευτες ευκολίες. Τρέχει ακόμα και από livecd!
Αν δεν ήθελα να μάθω την καπέλω (λάθος το έγραφα με ο τόσο καιρό!!!), δεν θα καθόμουνα να παιδεύομαι.
Αυτό έτσι για λίγη αλλαγή...
Παρόμοια Θέματα
-
help.επιλογη διανομης για αρχαριο εκτος ubuntu
Από rockstar στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-08, 19:58 -
επιλογη διανομης για παλαιο μηχανημα
Από mafiaboy στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-07, 00:04 -
Σελιδα Web Για Αρχαριο Linux/Επιλογη Διανομης
Από mookie στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-07, 14:29 -
Εγκατασταση Λειτουργικου σε Φορητο ΧΩΡΙΣ cd και floppy
Από punkstar69 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-06, 22:55
Bookmarks