Οπως λεει και ο τίτλος, επειδη τελικά απογοητευτηκα απο την ποιοτητα της γραμμής μου, λογω προβληματος χαλκου που και ο οτε δεν αναλαμβανει καποια περαιτέρω επισκευη στο δίκτυο , δεν κατάφερα να πιάσω πάνω από 17mbit με VDSL. Έχω λοιπόν ένα φίλο , ο οποίος μένει απέναντι ακριβώς από την καμπίνα του οτε και κλειδωνει στο σπίτι του φουλ 50mbit vdsl. Έχουμε οπτική επαφή με απόσταση 1κμ και μένουμε σε χωριό (κατι το οποιο σημαινει και χαμηλος θορυβος απο αλλα wifi), με χαμηλή βλάστηση και λίγα σπίτια. Ξέρει κάποιος να μου πει εάν με βάση αυτα είναι εφικτη η ασυρματη συνδεση μεταξύ μας, με δυο κατευθυντικές κεραίες ωστε να μπορεσω να εχω ταχυτητες 50mbit vdsl, απο την γραμή του στο σπιτι μου? Εχω καιρο να ασχοληθώ με τις εξωτερικες wifi συνδεσεις και εχω μεινει στην εποχη που πιαναμε με το ζορι 500-600kb/sec σε μια αποσταση 2km με το 802.11b. Εαν είναι εφικτο να πιασω καθαρα 50mbit με τετοια συνδεση και αποσταση , μπορει καποιος να μου προτείνει και εξοπλισμο? Εχω ήδη δυο κεραίες κατευθυντικες η μια 19db και η άλλη 24db.
Εμφάνιση 1-15 από 57
-
06-02-15, 07:05 μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #1
-
06-02-15, 10:21 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #2
Aν υπάρχει απόλυτη οπτική επαφή γίνεται, ποιες κεραίες έχεις;;;; Θέλεις και 50mbit ακριβώς;;;;
Με 49 δεν είσαι ευχαριστημένος;;;;
Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
06-02-15, 21:50 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #3
Αν έχεις 100% καθαρή οπτική επαφή, η πιο εύκολη λύση είναι να πάρεις 2x Nanobeam M5-400
-
07-02-15, 01:13 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #4
Υπάρχει καθαρή οπτική επαφή, οι κεραίες που έχω ήδη ειναι τυπου grid οπως αυτην εδω στην φωτο
, απλως η μια ειναι 19db Και η αλλη 24db. Λέτε να κανουν για υψηλες ταχυτητες? εαν παρω αυτο το nanobeam απο οτι ειδα κουμπωνει επανω του κατευθειαν ethernet καλωδιο και παιρνει ρευμα μεσω ethernet αρα δεν χρειαζομαι και να παρω εξτρα access point και να το εχω σε ηλεκτρολογικό κουτι με ενα σωρο προβληματα....Απο ταχυτητες ομως πραγματικες τι πιανει ενα τετοιο στο 1km? με ενδιαφερει να μπορεσω να βγαλω ταχυτητες 50αρας vdsl. Και εαν δεν ειναι φουλ 50 εστω να ειναι πανω απο 40!!
-
07-02-15, 01:21 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #5
Με 100% οπτική πιάνει κ παραπάνω.
-
07-02-15, 18:17 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #6
έχω σίγουρα οπτική, άρα τι κάνω? παίρνω αυτά τα δύο πιάτα που μου πρότεινες η κάνουν και αυτές οι κεραίες που έχω? φυσικά είναι και το θέμα τι AP θα πρέπει να αγοράσω μετά για να δουλέψουν αυτές οι κεραίες και σε τέτοιες ταχύτητες.
-
07-02-15, 21:14 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #7
Αυτά που σου λέω είναι 25dBi, καλύτερα από τα 19 & 25 που έχεις.
Αυτές που έχεις είναι στα 5GHz? Αν ναι μπορείς να πάρεις 2x Groove 52HPn/Groove A-52HPn της Mikrotik για να συνδέσεις κατευθείαν πάνω τους (αν οι κεραίες έχουν LMR-400 με N-Female θηλυκό).
-
07-02-15, 21:17 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #8
Αφού έχεις αποφασίσει να κάνεις την σύνδεση πάρε δύο κεραίες με ενσωματωμένο το AP. Θα σου πρότεινα να πάρεις τις AirGrid στα 5 GHz που έχουν
καλύτερη ποιότητα σύνδεσης και δεν επηρεάζονται τόσο από τις καιρικές συνθήκες. Έχουν απλά μικρότερο εύρος από τα πιάτα.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
07-02-15, 21:40 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #9
Μαλλον δεν είναι στα 5ghz διότι τις είχα αγοράσει κατά το 2005 και τις χρησιμοποιουσα με 802.11b 2.4ghz. Εαν καταλαβαίνω σωστά, δηλαδή αυτές που είναι για 5ghz έχουν άλλο σχεδιασμό?
- - - Updated - - -
Αυτες από οτι βλεπω και εαν δεν κανω λάθος, το ενσωματωμενο AP εχει μεγιστη θεωρητική ταχυτητα τα 65mbit. Θα πιασουν πραγματικα 50 η θα ειναι καμια 30 με το ζόρι? γιατι αποσο εχω μαθει απο παλιότερα με την εμπειρία μου, υπολογιζω περιπου το μισο οτι θα πιάσει πραγματικά! Και τα δυο πιατα που μου προτεινε ο tsatasos εχουν κι αυτα ενσωματωμενο AP με POE. Εμενα το μονο που με ενδιαφέρει φυσικά είναι η μεγιστη δυνατή ταχυτητα και το μικρότερο ping. Η αποσταση ειναι 1κμ ακριβως σε ευθεία και καθαρη οπτικη επαφη. Μεχρι και 200 ευρω για ολον τον εξοπλισμο μπορω να δωσω, αρκει αυτο να ειναι η καλυτερη δυνατη λυση για την περιπτωση μου.
-
07-02-15, 21:56 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #10
Το Link δεν έχει καμία σχέση με το WI-FI του ρούτερ ή του AP που έχουμε στο σπίτι. Mε σωστές ρυθμίσεις και χωρίς παρεμβολές εξαντλείς τις
δυνατότητες των κεραιών. Χρησιμοποίησε, αν θέλεις, και το τηλέφωνο του Link για περισσότερες πληροφορίες.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
07-02-15, 22:17 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #11
οκ καλως, ζητώ συγνωμη κιολας εαν ρωταω πολλά, αλλα εχω πολύ καιρο να ασχοληθω με τετοιου είδους συνδέσεις! Οπότε μου προτείνεις στην δικη μου περιπτωση καλυτερα κεραια τυπου grid με ενσωματωμενο ap παρα το πιάτο που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω? Με βάση το τι θα μου πεις θα κάνω και την αγορά από δευτέρα, τα δεδομενα ειναι 1κμ και καθαρη οπτικη επαφη 100% ,ελπίζω να μην είναι αγορά στα τυφλά μόνο και να πιάσω εγγυημένα τις ταχύτητες που θέλω.
-
07-02-15, 23:51 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #12
Θεωρητικά σε καλύπτει και η Airgrid, που παρεμπίπτοντος φθάνει τα 150Mbps στα 40MHz και τα 65Mbps στα 20MHz, καθώς έχει μόνο ένα spatial stream.
Οι αντίστοιχες τιμές για τη Nanobeam είναι 300/150Mbps. Υπάρχει και η Nanobeam AC που ανεβαίνει αρκετά παραπάνω.
Σε κάθε περίπτωση η πραγματική ταχύτητα θα είναι μικρότερη, αφού έχουμε half dublex επικοινωνία, αλλά σε καλύπτει για τα 50Mbps του VDSL, έστω και οριακά στην Airgrid.
Το ping πάνω-κάτω θα είναι το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις, με μια αύξηση της τάξης 3-5ms του υπάρχοντος.
-
07-02-15, 23:59 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #13
Με τα Nanobeam m5-400 πάντως τερματίζει το Ethernet (100 mbps real traffic) εύκολα δοκιμασμένα.
-
08-02-15, 00:49 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #14
-
08-02-15, 01:47 Απάντηση: μεταφορά συνδεσης VDSL 50mbit μεσω wifi στο 1κμ #15
Παρόμοια Θέματα
-
30 χρόνια από την πρώτη κλήση μέσω κινητού στο δίκτυο της Vodafone στην Μεγάλη Βρετανία
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-15, 16:24 -
Μεταφορά Windows 8 σε άλλο δίσκο στο laptop μου
Από Green Dragon στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-14, 17:47 -
Στησιμο λινκ για μεταφορα ADSL/VDSL
Από FANISTELROOY στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-14, 00:35 -
Προβλήματα streaming ταινιών μέσω wifi με modem TD-W8980 και NAS WD Mybook live 1TB
Από chrispen στο φόρουμ TP-Link ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 24-05-14, 21:44 -
Προειδοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιό που διαδίδεται μέσω μηνυμάτων στο Facebook
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 52Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-14, 15:46
Bookmarks