Καλησπέρα σε όλους! Να είστε όλοι καλά!!!!!!!!
Αύριο θα έχω στα χέρια μου έναν δεύτερο Raptor τον οποίο θα τον κάνω RAID :-D . Είμαι λίγο αγχομένος γιατί έχω ακούσει ότι δεν τα πάει πολύ καλά το i680 με τα RAID γενικότερα. Ένας φίλος μου είπε ότι ένας φίλος του έχει δύο 150άριδες σε Asus Striker Extreme και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το RAID. Σε περίπτωση που πάνε όλα καλά με το RAID και έχω τις επιδόσεις που πρέπει όλα OK. Αν όμως δεν γίνεται δουλειά θα χρειαστώ κάποια καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα. Να σημειώσετε ότι σε λίγο καιρό θα κάνω RAID με τέσσερις raptors :yeahhh: . Δηλαδή θα αγοράσω άλλους δύο. Εκεί πιστεύω ότι η μητρική δεν θα μπορέσει να δουλέψει σωστά και πως θα χρειαστώ οποσδήποτε κάρτα RAID.
Έχω ακούσει ακόμα ότι καλό είναι να είναι PCI-E η κάρτα. Στο mobo έχω 3 PCI-E. Φυσικά αυτήν που είνα για κάρτα γραφικών (x16) δεν θέλω να την χαλάσω και αυτό επειδή σύντομα θα κάνω SLI.
Ευχαριστώ πολύ! :-)
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
26-03-07, 20:51 Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #1
-
26-03-07, 20:53 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #2
Καλως ηρθες φιλε στο φορουμ
Εγω σου προτεινω αν αφησεις το 2*36raptor raid και να πας κατευθειαν σε raptor 150.
Aλλα θελω να δω τι αποψη εχουν και τα αλλα μελη του forum.
-
26-03-07, 21:15 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #3
1. Καλώς ήρθες.
2. Στο θέμα του RAID θα συμφωνήσω με τον nickchris. 2πλο ή 4πλο RAID-0 πολλά πεταμένα λεφτά για το τίποτα και για πολύ αυξημένη πολυπλοκότητα-δυσκαμψία. Πάρε έναν 150άρη Ράπτορα.
3. Το ίδιο και για το θέμα του SLI. Πετάς πολλά λεφτά για το τίποτα.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
26-03-07, 21:33 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #4
Έγω θα σου πρότεινα να κάτσεις στα αυγά σου μέ 1 raptor ή το πολύ σε raid 1.
Μην κυνηγάς την απόλυτη ταχύτητα γιατί θα χάσεις το νόημα.
Τώρα αν δεν κρατίεσαι έχει κατι τρελές κάρτες. Νομίζω μπορεί να βοηθήσει ο Wantilles σε αυτό
-
26-03-07, 23:07 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #5
Έχω 2 74αρηδες Raptor RAID 0 σε μια ASUS P5N32-E, 680i έχει και αυτή. Δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα, όλα άψογα! Έκανα και slipstream τους οδηγούς για το nvraid στο δισκάκι των 2003 και όλα κομπλέ! Απίστευτο upgrade, πετάει το desktop.
HD Tach Results:
Burst Speed 230 MB/s
Random Access: 8.1ms
Average Read: 122 MB/sΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Thuglife : 26-03-07 στις 23:11.
-
26-03-07, 23:46 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #6
Μ'αρέσει που λες για 4 raptors και SLI αλλά θες κάρτα σε "λογικά χρήματα"
.
Ωραίες ταχύτητες btw.
-
27-03-07, 00:08 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #7
Εχεις δωσει 300€ και παραπανω και τι εχεις κερδισει σε σχεση με ενα απλο 150ρη?
Καλυτερη διαμεταγωγη δεδομενων.
Τι εχεις χασει?
Περισσοτερο cpu utilization,
100 Ευρω
Λιγοτερο seek time(ελαφρως.).
Με αυτα τα 100€ εγω θα επαιρνα 2 απλους SATA δισκους και θα εστηνα αυτους σε raid.
Εκει θα ειχα τα προγραμματα.
Τοτε το συστημα πραγματικα θα πετουσε και θα ειχα 300GB περισσοτερο αποθηκευτικο χωρο.
για οτιδηποτε εχει σχεση με raptor συστηνω ανεπιφυλακτα τον 150 που εχει πεσει στα 210€.
Αν δε σε βαθος χρονου αγοραστει και δευτερος τοτε μιλαμε για θεσμικη επενδυση(οπως λενε μερικοι εδω)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 27-03-07 στις 00:13.
-
27-03-07, 02:20 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #8
1) 2x36GB raptor είναι πιο γρήγοροι από έναν 150Gb ότι και να λέμε. Αν είναι έτσι να πούμε στην WD να τους καταργήσει.
2) Το seek time αυξάνεται σχεδόν μηδενικά.
3) Καμία σχέση οι απλοί SATA δίσκοι. Και δύο απλοί SATA δίσκοι σε RAID δεν συμπεριφέρονται καλήτερα από έναν Raptor μόνο του.
- Ξέρω ότι με 4χ36GB raptor χρειάζεται κάρτα RAID και μάλιστα PCI-E για να μην έχει bottleneck. Επίσης έχω ακουστά κάποιον Moderator ότι έχει 4x36GB σε RAID και πάει τρελά γρήγορα. Ελπίζω να μου δώσει τα φώτα του.
-Μπορεί κάποιος να μου πει από που θα μπορούσα να αγοράσω μια καλή κάρτα και συμβατή με το MOBO μου?
Όσο για τα HD Tach και αυτά κάνουν πολλά λάθοι. Έχω δει να δείχνουν ότι έναν απλός SATA είναι πιο γρήγορος από SCSI και ακόμα πιο τρελά πράγματα. Αν έχετε να μου προτείνετε εσείς κάποιο καλύτερο - σερβεράδικο πρόγραμμα κατά προτίμηση που να μετράει σωστά... θα με υποχρεώσετε.
-
27-03-07, 03:48 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #9
Αφού "ξέρεις εσύ" τότε γιατί ρωτάς;
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
27-03-07, 13:13 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #10
Πεταμένα λεφτά IMO είναι 500gb για boot drive, με 140gb εχω στήσει 2 λειτουργικά (2003/Debian) και ενα partition 50Gb για games. Επίσης πες μου αν θες γιατί 2 απλοί sata ή ενας raptor 150gb θα πηγαίνουν καλύτερα απο 2 raptor σε raid 0. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξουμε ενα πίνακα με benchmarks και διάφορα configs/hardware να δούμε τι παιζει.
-
27-03-07, 16:50 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #11
Τι εννοεις boot drive?
Οι 2 36ρηδες ραπτορες κατέμε δεν αξιζουν ουτε σε raid ουτε σε τιποτα. Πολυ "μικροι" και μολις γεμισουν λιγο χανουν το μικρο πλεονεκτημα του γρηγοροτερου seek time.
Οι 74ρηδες ειναι καλη επιλογη αλλα οχι η value for money.
Ενας 74ρης εχει 150-160€ ενω ο 150ρης εχει 210€ με καλυτερες επιδοσεις.
Εχεις πολυ καλες επιδοσεις με τον 74 παντως
Τα παντα βρισκονται στο τι θελει ο καθενας και τι € διαθετει.
Εγω θελω raptor στο λειτουργικο αλλα οχι 36ρη.
Τον πηρα την προηγουμενη εβδομαδα και νομιζα οτι με εκλεψαν.δεν ειδα διαφορα ουτε σε win ουτε σε Linux.
Γιατι να παρω αλλον εναν για να κανω raid?
Θα παρω εναν 150ρη που εχει και πολυ μεγαλυτερη διαμεταγωγη σε σχεση με τον 36 και θα γλυτωσω απο τις ανησυχιες/τυχον επιπλοκες του raid.
-
27-03-07, 18:49 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #12
Όταν λέω boot drive εννοώ δίσκο που να έχει λειτουργικό (να είναι bootable με λίγα λόγια). Ένας μεγάλος φυσικός δίσκος δεν είναι καλή επιλογή για να στήσεις λειτουργικό ειδικά σε raid 0. Όταν στήνεις raid 0 το κάνεις για να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα, τι επιλογές έχεις? OS – Video Editing – Data, να κάνεις video editing στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό είναι χαζομάρα όπως χαζομάρα είναι να αποθηκεύεις data σε raid 0 αφού και την ταχύτητα δεν εκμεταλλεύεσαι και έχεις 50% περισσότερες πιθανότητες να τα χάσεις.
Απο το site της WD: http://www.wdc.com/en/products/produ...44&language=en
Raptor 150GB
Rotational Speed 10,000 RPM (nominal)
Buffer Size 16 MB
Average Latency 2.99 ms (nominal)
Contact Start/Stop Cycles 20,000 minimum
Seek Times
Read Seek Time 4.6 ms
Write Seek Time 5.2 ms (average)
Track-To-Track Seek Time 0.4 ms (average)
Full Stroke Seek 10.2 ms (average)
Transfer Rates
Buffer To Host (Serial ATA) 1.5 Gb/s (Max)
Buffer To Disk 84 MB/s (Sustained)Raptor 74GB
Rotational Speed 10,000 RPM (nominal)
Buffer Size 16 MB
Average Latency 2.99 ms (nominal)
Contact Start/Stop Cycles 20,000 minimum
Seek Times
Read Seek Time 4.6 ms
Write Seek Time 5.2 ms (average)
Track-To-Track Seek Time 0.4 ms (average)
Full Stroke Seek 10.2 ms (average)
Transfer Rates
Buffer To Host (Serial ATA) 1.5 Gb/s (Max)
Buffer To Disk 84 MB/s (Sustained)
-
28-03-07, 02:40 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #13
Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει η μόστρα του μηχανήματός τους. Όλοι το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι το δικό μου είναι καλύτερο χωρίς να λένε για πιο λόγω.
Αρχίζω με αυτόν τον τρόπο το Post επειδή κάποιοι είναι τελείως άσχετοι και δεν αφήνουν με τις βλακείες τους να ξεστραβωθούν και οι άλλοι. Εγώ ήμουν ένας από τους στραβούς που μόλις εχθές κατάλαβα τι παίζει με τους Raprors.
Αγόρασα από το πλαίσιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=538574
σκληρό που βλέπεται στο παραπάνω link.
Έστειλα e-mail στο Πλαίσιο και τους έκραξα. Μπορείτε να δείτε τι τους έγραψα στο παρακάτω link:
http://rapidshare.com/files/23105827/Plaisio.doc.html
Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι μου τηλεφωνούν για το e-mail που τους έστειλα. Με τα πολλά μου είπε να πάω πίσω τον δίσκο (μεταχειρισμένος κοντά ενός μηνός) και να μου δώσουν έναν με 16ΜΒ cache. Τους είπα τελικά να μου φέρει έναν 150άρι raptor και τέρμα. Να πάνε να !@#$%^&* τα RAID και οι λαλακίες…. Αύριο θα έχω τον 150άρι πάνω.
Για να συνεχίσω τώρα αυτό που έγραφα στην πρώτη παράγραφο, θα πω πως ούτε ένας δεν είπε να προσέξουν αυτοί που θέλουν μικρούς raptors να είναι με την νέα αρχιτεκτονική δηλαδή με τα 16MB cache και τα υπόλοιπα καλούδια.
Ότι γράφω δεν το λέω μόνο γι’αυτό το FORUM, αλλά και για τα άλλα που Post-άρω. Πραγματικά κρίμα. Ευτυχώς όμως το Πλαίσιο αναγνώρισε το «λάθος» του και όλα οκ. Δεν περίμενα να με αντιμετωπίσουν τόσο προσωπικά και ανθρώπινα.
Διαβάστε και τα παρακάτω link αν έχετε χρόνο. Λένε πολύ χρήσιμα πράγματα που λίγοι τα ξέρουν.
http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict228754.html
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1079531
Ευχαριστώ
-
28-03-07, 15:59 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #14Το μόνο που έχω να πω είναι ότι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει η μόστρα του μηχανήματός τους. Όλοι το μόνο που έχουν να πουν είναι ότι το δικό μου είναι καλύτερο χωρίς να λένε για πιο λόγω.
Αρχίζω με αυτόν τον τρόπο το Post επειδή κάποιοι είναι τελείως άσχετοι και δεν αφήνουν με τις βλακείες τους να ξεστραβωθούν και οι άλλοι. Εγώ ήμουν ένας από τους στραβούς που μόλις εχθές κατάλαβα τι παίζει με τους Raprors.
Αγόρασα από το πλαίσιο http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=538574
σκληρό που βλέπεται στο παραπάνω link.
Έστειλα e-mail στο Πλαίσιο και τους έκραξα. Μπορείτε να δείτε τι τους έγραψα στο παρακάτω link:
http://rapidshare.com/files/23105827/Plaisio.doc.html
Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι μου τηλεφωνούν για το e-mail που τους έστειλα. Με τα πολλά μου είπε να πάω πίσω τον δίσκο (μεταχειρισμένος κοντά ενός μηνός) και να μου δώσουν έναν με 16ΜΒ cache. Τους είπα τελικά να μου φέρει έναν 150άρι raptor και τέρμα. Να πάνε να !@#$%^&* τα RAID και οι λαλακίες…. Αύριο θα έχω τον 150άρι πάνω.
Για να συνεχίσω τώρα αυτό που έγραφα στην πρώτη παράγραφο, θα πω πως ούτε ένας δεν είπε να προσέξουν αυτοί που θέλουν μικρούς raptors να είναι με την νέα αρχιτεκτονική δηλαδή με τα 16MB cache και τα υπόλοιπα καλούδια.
Ότι γράφω δεν το λέω μόνο γι’αυτό το FORUM, αλλά και για τα άλλα που Post-άρω. Πραγματικά κρίμα. Ευτυχώς όμως το Πλαίσιο αναγνώρισε το «λάθος» του και όλα οκ. Δεν περίμενα να με αντιμετωπίσουν τόσο προσωπικά και ανθρώπινα.
Στα χαρακτηριστικα του δισκου καταλαβαινεις ΑΜΕΣΩΣ οτι προκειται για τον "παλιο" raptor επομενως ΕΣΥ φταις αν δεν σου αρεσε και να λες ευχαριστω που στον αλλαξαν
Αρχικό μήνυμα από thuglife
Αν καποιος το κανει ομως θα κερδισει σε χρονο εκκινησης
Το θεμα δεν ειναι οτι παει ο χωρος χαμενος αφου οι μεγαλυτεροι δισκοι δεν "γεμιζουν" και ειναι πιο ανετοι στην αναζητηση δεδομενων.
Οταν γεμισα τον raptor μου με δεδομενα συμπεριφεροταν απλβς λιγο καλυτερα απο τον 320KS μου.
-
29-03-07, 01:32 Απάντηση: Καλή κάρτα Raid σε λογικά χρήματα? #15
1) Κανείς δεν μιλάει με επιχειρήματα. Δεν είδα κανέναν να post-άρει μετρήσεις και συγκρίσεις μεταξύ τον raptors.... Πουθενά δεν είδα κάτι για τον 36άρη.
2) Φυσικά και τους έβρισα (δεν τους βρίζω). Γιατί να πουλάει ένα μαγαζί τον δίσκο του 2003? Εμένα βλακεία μου ήταν που δεν έκανα έρευνα αγοράς και εκείνων που πασάρει αρχαίο υλικό. Φυσικά από την στιγμή που μου τον άλλαξαν χωρίς να τους το ζητήσω κιόλας κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου.
3) Στα link που σας έχω δώσει αν τα διαβάσεις θα μάθεις πραγματάκια...
Παρόμοια Θέματα
-
προτασεις για καλη καρτα ηχου?
Από johnnyo. στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-10, 12:51 -
...καμμιά ethernet κάρτα καλή για Ubuntu Edgy ??
Από LuisRoyo στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-07, 18:03 -
Κάρτα δικτύου με καλή εμβέλεια και δυνατό σήμα
Από Ice-Blade στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-05, 00:16
Bookmarks