Δελτίο Τύπου:
Κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών, καθώς και αυτεπάγγελτων ελέγχων για αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας καταναλωτών, για το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και το 2013, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ επέβαλε ομόφωνα πρόστιμα συνολικού ύψους 5.486.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 1.223.000 ευρώ για την COSMOTE, 2.593.000 ευρώ για τη VODAFONE και 1.670.000 ευρώ για τη WIND αντίστοιχα.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η κατά παράβαση της νομοθεσίας διαχείριση αιτημάτων φορητότητας αριθμού, συνολικά κρινόμενη κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013.
Για την επιμέτρηση των προστίμων συνεκτιμήθηκε η έκταση της παράβασης ανά εταιρία, ο συνολικός αριθμός των θιγομένων συνδρομητών, η προκληθείσα οικονομική βλάβη στους καταναλωτές, τα αυξημένα έσοδα των εταιριών που προέκυψαν από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και η ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον.
Σημειώνεται ότι η φορητότητα αριθμού αποτελεί κύριο παράγοντα διευκόλυνσης των καταναλωτών και προώθησης αποτελεσματικού ανταγωνισμού σε αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η μη ομαλή λειτουργία της στην ελληνική αγορά ενέχει κινδύνους σε επίπεδο τόσο μη επαρκούς προστασίας των καταναλωτών, όσο και στρέβλωσης του ανταγωνισμού. Η ΕΕΤΤ έχει ήδη επιβάλει, από το Νοέμβριο του 2014, νέες ρυθμίσεις που επιταχύνουν και βελτιώνουν τις διαδικασίας για τη φορητότητα.
Η ΕΕΤΤ θα συνεχίσει τους ελέγχους, προασπίζοντας σθεναρά τα δικαιώματα των καταναλωτών και τη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Πηγή : ΕΕΤΤ
Εμφάνιση 1-15 από 15
-
13-03-15, 13:41 ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αριθμών #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
13-03-15, 13:54 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #2
ωραίες αυτές οι ανακοινώσεις.
Καμιά ανακοίνωση αν εισπράχθηκαν πρόστιμα ποτέ, υπάρχει?
-
13-03-15, 14:29 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #3
Στο ιδιο καρτελ ειναι και η ΕΕΤΤ. Αυτές οι ανακοινώσεις είναι για τα μάτια του κόσμου.
-
13-03-15, 14:29 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #4
εχω οικογενειακο πακετο συνδεση με vodafone και εγινε ανανεωση αρχες μαρτη(δεν εχουν περασει 20 μερες)
ομως ως φοιτητης με συμφερει να βαλω το φοιτητικο(5 ευρω) αντι να πληρωνω 20 ευρω στη συνδεση.(red πακετο μαλλον)
τα διαχειριζεται ο πατερας μου και πηγε και ανανεωσε, ομως εγω θελω να φυγω..γιατι να πληρωνω 20 αντι 5 ευρω το μηνα?
θελω να κρατησω τον ιδιο αριθμο
πηγα λοιπον στη vodafone και μου ειπε τα εξης
1)επρεπε να το κανω πριν γινει η ανανεωση
2)θα περασουν 30 μερες για να διακοπει και αλλες 30 για το νεο..θα λειτουργει ομως κανονικα.
3)θα πληρωσω καποιο ποσο για την αλλαγη..πρεπει να ειχαν πει το ιδιο του πατερα μου(μου ειχε πει κατι για 15 ευρω)
για ποιο λογο να πληρωσω? δεν εχει περασει ουτε μηνας απο την ανανεωση..
-
13-03-15, 14:33 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #5
Το πρόστιμο για να είναι και δίκαιο δεν θα έπρεπε να μοιράζεται σε όσους ταλαιπωρήθηκαν ?
1
-
13-03-15, 14:35 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #6
Σκατούλες πρόστιμο, σε εμάς θα τα περάσουν μέσω έμμεσων και άμεσων αυξήσεων σε βάθος χρόνου, το καρτέλ της κινητής και οχι μόνο οργιάζει.
VDSL experience 50 mbps after 2 years of waiting with pOTE
-
13-03-15, 15:09 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #7
ναι αλλα δεν μας λεει σε τι ακριβως ηταν αυτα τα προστιμα ?δηλαδη ηταν σε καθυστερηση αλλαγης?απο την εταιρεια που ηθελα να παω εγω εγινε η καθυστερηση ή απο την εταιρεια που ηθελα να φυγω?
επισης τα ποσα οπως λεχθηκε που θα πανε?ποτε θα εισπραχθουν?αν ποτε εισπραχθουν και δεν ειναι τυπικα προστιμα και τελικα ποτε με δικαστικες αναβολες και εφεση σε αποφασεις και διαφορες αλλες κολοτουμπες
περνανε τα χρονια και το προστιμο μενει ως εχει χωρις νοημα.
-
13-03-15, 17:14 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #8
Ανακοινώσεις για το θεαθήναι..
-
13-03-15, 17:16 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #9
-
13-03-15, 17:23 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #10
-
14-03-15, 01:18 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #11
-
14-03-15, 02:01 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #12
αυτό ήταν που με τρελαινε περισσοτερο .το οτι ηταν ιδιες εταιρειες.το χειροτερο όλων ήταν πως στα καταστηματα της wind μου λέγανε πως δεν έχουμε καρτες sim Q και οταν τελικα ήρθαν οι sim μετα από 1 εβδομαδα περιμενα 20 μερες αν ενεργοποιηθει.δεν πιστευα στα ματια μου όταν ζήτησα τον λογο της καθυστερησης σε καταστημα wind που δεν μου έδιναν καμια απάντηση για τον λόγο της καθυστερησης και με παρεπεμπανε στην εξυπηρετηση πελατων.με αποτελεσμα να εχω βριστει πολυ ασχημα όταν μου απαντουσε η εξ.πελατων πως αυτος ειναι ο χρονος δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.και βεβαια όλα αυτα με χρεωσεις.πιεση ανεβασα μ αυτους τους μπουφους.....δεν ειχαν κάρτες sim της q...;έλεος,,,,καλά τους κάνανε.για να μην μιλήσω και γιa cosmote ....με εδιωξε ιδιοκτητης καταστηματος ''γερμανος'' franchise επειδη ζήτησα φορητοτα και να παω στην cosmote και να το κάνω whatsup με την δικαιολογια πως για ποιο λογο να κάνει κατι τετοιο αφου δεν τον συμφερει.αν ήθελα λέει να το κανω φορητοτητα σ αυτον να το εκανα συμβολαιο.......ειναι τραγικοι όλοι τους(με παρεπεμψε και αυτός σε καταστημα εταιρικο ....χαχαχαχα έλεος)
-
14-03-15, 12:08 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #13
τουλαχιστον στο ειπαν στα μουτρα..
το χειροτερο ειναι να σου λενε δικαιολογιες και ψεμματα..το 90% το πιστευει και μενει στο συμβολαιο που εχει και χαλαει τσαμπα λεφτα.
-
16-03-15, 16:21 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #14
-
18-03-15, 18:04 Απάντηση: ΕΕΤΤ: πρόστιμα ύψους 5,48 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρίες κινητής για παραβίαση της νομοθεσίας φορητότητας αρι #15
Παρόμοια Θέματα
-
Wind: Νέα Προγράμματα Συμβολαίου Κινητής για Ιδιώτες
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-14, 15:38 -
Σύλληψη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 145Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-14, 18:29 -
ΟΤΕ: επιτυχής ολοκλήρωση έκδοσης ομολόγου εξαετούς διάρκειας ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-14, 23:54 -
Μόλις 119,6 εκατομμύρια δολλάρια αντί 2,2 δις θα πληρώσει η Samsung στην Apple για παραβίαση πατεντών
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-14, 17:01 -
Η Bitly προειδοποιεί για παραβίαση σε λογαριασμούς χρήστων και τους αποσυνδέει από τα Facebook και Twitter
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-14, 11:36
Bookmarks