Σελ. 1328 από 1466 ΠρώτηΠρώτη ... 13081318132313261327132813291330133313381348 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 19.906-19.920 από 21987

Θέμα: Inalan

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panagiotisfx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συνημμένο Αρχείο 258833

Το σπίτι είναι 110 τ.μ.
    Με ενδιαφέρει να έχει καλό WiFi ακόμα και στην κάμερα που είναι στην άλλη άκρη,στο μπαλκόνι.
    Επίσης πρέπει να συνδεθεί ο συναγερμός λογικά με καλώδιο κάπως...
    Το κουδούνι είναι ασύρματο,αλλά λογικά δεν θα έχω θέμα.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Κοίτα, χοντρά χοντρά που το βλέπω, για να μην μπλέξεις με mesh και πολλά λεφτά, αν τραβήξεις ένα καλώδιο από το ρούτερ στο μπαλκόνι (μηπως υπάρχει τρύπα ήδη για άλλο λόγο?) και πάει το καλώδιο ψηλα στο τοιχο τον εξωτερικό και μέχρι το τέρμα του μπαλκονιού, μετά να κατέβει και να μπει μέσα, είσαι τζετ. Εκεί βάζεις ένα AP και καλυψες όλο το σπίτι και το μπαλκόνι.

Τώρα αν δεν θέλεις να περάσεις καλώδιο για κανένα λόγο (που για μένα αυτός είναι ο πιο σωστός τρόπος φτηνά αυτή τη στιγμή γιατί στην τελική πας και καλωδιακό δίκτυο στην άλλη μεριά του σπιτιού που μέχρι και 10gbit πας αν περάσεις cat6a καλώδιο) τότε θέλεις 2 mesh AP.

Παρόλα αυτά, μεγαλύτερη ανάγκη βλέπω να φτιάξετε κουζίνα κάπου και μετά το ίντερνετ
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων

Παρόλα αυτά, μεγαλύτερη ανάγκη βλέπω να φτιάξετε κουζίνα κάπου και μετά το ίντερνετ

Περιοχή
    Νεος Κοσμος
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps/1 Gbps
    ISP
    Inalan
    Router
    ΖΤΕ ZXHN F6600P
    Χαχαχα στο σαλόνι είναι η κουζίνα.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
    Με το καλώδιο δύσκολα θα κάνω δουλειά,αλλά αν καταλήξω σε αυτό,προτείνεις να βάλω ρούτερ στο δωμάτιο;Καλά κατάλαβα;
    Μετά από mesh για να δω τιμή,σε ποιον εξοπλισμό να καταλήξω;Μπορώ να βάλω οποία εταιρεία θέλω;
    Συγνώμη αλλά δεν ξέρω από mesh,δεν έχει τύχει να ασχοληθώ..

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Χαχαχα στο σαλόνι είναι η κουζίνα.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!
    Με το καλώδιο δύσκολα θα κάνω δουλειά,αλλά αν καταλήξω σε αυτό,προτείνεις να βάλω ρούτερ στο δωμάτιο;Καλά κατάλαβα;
    Μετά από mesh για να δω τιμή,σε ποιον εξοπλισμό να καταλήξω;Μπορώ να βάλω οποία εταιρεία θέλω;
    Συγνώμη αλλά δεν ξέρω από mesh,δεν έχει τύχει να ασχοληθώ..
    Εδώ σηκώνει κουβέντα και είναι αργά τώρα, αλλά mesh σημαίνει 2 AP τουλάχιστον για όλο το σπίτι αλλά να ρωτήσω κάτι? Γιατί να μην μπει το ρουτερ σε ένα από τα 2 σημεία που σου δείχνω (οκ στον διάδρομο μπροστά από την τουαλέτα καλύτερα), ώστε να πιάσει όλο το σπίτι το ZTE και τέλος?

Η ινα είναι ψιλη και μπορουν να στην πανε όπου θες. Αν την πας εκεί που σου λέω, ψηλα στο ταβάνι, θες μόνο ένα ραφακι στο διαδρομο να ακουμπήσει το router (δεν ξέρω αν μπορεί να μπει επιτοίχιο) και τέλος. Οκ με το τηλέφωνο κάπως θέλουμε λύση τώρα. Μπορεί αν έχεις ασύρματο τηλέφωνο να μπει εκεί στο ραφακι η βάση.

Αν πάλι αυτό σου είναι δύσκολο τότε θες mesh που σημαίνει, κλείσιμο του wifi του zte, ένα ethernet στο 1ο mesh δίπλα του και τα άλλα 1-2 mesh AP τα πετάς σε 2 αλλά σημεία στη σπιτι απλα σε ρεύμα και τέλος.

Πχ Deco
    https://www.skroutz.gr/s/47931812/TP...Kit-Leyko.html

Unifi (θες 2 μίνιμουμ)
    https://www.skroutz.gr/s/43675036/Ub...-2-4-5GHz.html

Θα πρότεινα σε ποιο απλό τα deco σε router mode για να έχεις και την εφαρμογή της deco να ελέγχεις και τι κάνει ο καθένας, να ονοματισεις συσκευές, να κλεινεις την πρόσβαση σε παιδιά άν είναι μικρά κλπ. Σε unifi γίνεται επισης αυτό αλλά θες και gateway και βγαίνει πιο ακριβα.

Συνεχίζουμε το πρωί γιατί είμαι σαύρα αυτή τη στιγμή
    CorollaClub

Περιοχή
    Νεος Κοσμος
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps/1 Gbps
    ISP
    Inalan
    Router
    ΖΤΕ ZXHN F6600P
    Εδώ σηκώνει κουβέντα και είναι αργά τώρα, αλλά mesh σημαίνει 2 AP τουλάχιστον για όλο το σπίτι αλλά να ρωτήσω κάτι? Γιατί να μην μπει το ρουτερ σε ένα από τα 2 σημεία που σου δείχνω (οκ στον διάδρομο μπροστά από την τουαλέτα καλύτερα), ώστε να πιάσει όλο το σπίτι το ZTE και τέλος?

Η ινα είναι ψιλη και μπορουν να στην πανε όπου θες. Αν την πας εκεί που σου λέω, ψηλα στο ταβάνι, θες μόνο ένα ραφακι στο διαδρομο να ακουμπήσει το router (δεν ξέρω αν μπορεί να μπει επιτοίχιο) και τέλος. Οκ με το τηλέφωνο κάπως θέλουμε λύση τώρα. Μπορεί αν έχεις ασύρματο τηλέφωνο να μπει εκεί στο ραφακι η βάση.

Αν πάλι αυτό σου είναι δύσκολο τότε θες mesh που σημαίνει, κλείσιμο του wifi του zte, ένα ethernet στο 1ο mesh δίπλα του και τα άλλα 1-2 mesh AP τα πετάς σε 2 αλλά σημεία στη σπιτι απλα σε ρεύμα και τέλος.

Πχ Deco
    https://www.skroutz.gr/s/47931812/TP...Kit-Leyko.html

Unifi (θες 2 μίνιμουμ)
    https://www.skroutz.gr/s/43675036/Ub...-2-4-5GHz.html

Θα πρότεινα σε ποιο απλό τα deco σε router mode για να έχεις και την εφαρμογή της deco να ελέγχεις και τι κάνει ο καθένας, να ονοματισεις συσκευές, να κλεινεις την πρόσβαση σε παιδιά άν είναι μικρά κλπ. Σε unifi γίνεται επισης αυτό αλλά θες και gateway και βγαίνει πιο ακριβα.

Συνεχίζουμε το πρωί γιατί είμαι σαύρα αυτή τη στιγμή
    Είσαι μεγάλη παιχτουρα και βοήθησες πολύ!Σε ευχαριστώ!
    Εκεί που προτείνεις να βάλω το ρούτερ,έχω ήδη στην vdsl γραμμή μου ένα fritzbox 7590ax,κι έτσι έχω ίντερνετ σε όλο το σπίτι.
    Ποτέ όμως δεν είχα ίντερνετ σε όλο το σπίτι με μόντεμ παρόχου.Ειναι σκουπίδια όλα τους.
    Τώρα θα μπει έπιπλο εκεί γι'αυτό θα παίξω μπαλιτσα όπως έδειξαν στο σχέδιο.
    Επειδή έχω ήδη Καναλάκι τώρα που το θυμήθηκα στο μπαλκόνι από παλιά καλωδίωση της nova για τον αποκωδικοποιητή,σκέφτομαι να φέρω ethernet μέχρι το τέρμα πίσω δωμάτιο και να βάλω εκεί ένα ρούτερ.
    Αν βάλω 1gbps ,τι ρούτερ να κοιτάξω;Το fritzbox φοβάμαι θα φάει πούλημα...

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Είσαι μεγάλη παιχτουρα και βοήθησες πολύ!Σε ευχαριστώ!
    Εκεί που προτείνεις να βάλω το ρούτερ,έχω ήδη στην vdsl γραμμή μου ένα fritzbox 7590ax,κι έτσι έχω ίντερνετ σε όλο το σπίτι.
    Ποτέ όμως δεν είχα ίντερνετ σε όλο το σπίτι με μόντεμ παρόχου.Ειναι σκουπίδια όλα τους.
    Τώρα θα μπει έπιπλο εκεί γι'αυτό θα παίξω μπαλιτσα όπως έδειξαν στο σχέδιο.
    Επειδή έχω ήδη Καναλάκι τώρα που το θυμήθηκα στο μπαλκόνι από παλιά καλωδίωση της nova για τον αποκωδικοποιητή,σκέφτομαι να φέρω ethernet μέχρι το τέρμα πίσω δωμάτιο και να βάλω εκεί ένα ρούτερ.
    Αν βάλω 1gbps ,τι ρούτερ να κοιτάξω;Το fritzbox φοβάμαι θα φάει πούλημα...
    Με μπέρδεψες τώρα, θες να αλλάξεις και το κεντρικό ρουτερ τώρα ή απλά να μπει ένα AP στο 1ο σχέδιο που έκανα στην τέρμα άκρη του σπιτιού?
    CorollaClub

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Επιπλέον, αν θς να κρατήσεις το fritz, απ' οσο ξέρω η Ιναλαν δίνει bridge κανονικότατα, οπότε μπορείς να το κρατήσεις
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επιπλέον, αν θς να κρατήσεις το fritz, απ' οσο ξέρω η Ιναλαν δίνει bridge κανονικότατα, οπότε μπορείς να το κρατήσεις
    ναι δίνει άνετα Bridge mode.

Περιοχή
    Νεος Κοσμος
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps/1 Gbps
    ISP
    Inalan
    Router
    ΖΤΕ ZXHN F6600P
    Με μπέρδεψες τώρα, θες να αλλάξεις και το κεντρικό ρουτερ τώρα ή απλά να μπει ένα AP στο 1ο σχέδιο που έκανα στην τέρμα άκρη του σπιτιού?
    Το ΑΡ τι σημαίνει;
    Το μόντεμ της Inalan θα βάλω εκεί που έχω γράψει ρούτερ.Εκει είναι η τηλεόραση κι είναι λογικά και το σημείο που θα περάσει την οπτική η Inalan.Απο όσο έχω καταλάβει περνάει την ίνα από έξω από την πολυκατοικία κι όχι ας πούμε από τις εσωτερικές σκάλες για να μην χρειαστούν υπογραφές από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.
    Αν κάνω κάπου λάθος δορθωστε με.
    Αν λοιπόν βάλω εκεί το modem,δεν θα έχω ίντερνετ παντού.

Το fritzbox κάνει σαν ρούτερ την δουλειά αλλά παρά είναι ακριβό για να κάνει μόνο την δουλειά ενός ρούτερ για wifi.Κι έτσι έλεγα να το πουλήσω να πάρω κάποιο φτηνότερο.
    Αν πάλι κάνω κάπου λάθος be my guest...

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Το ΑΡ τι σημαίνει;
    Το μόντεμ της Inalan θα βάλω εκεί που έχω γράψει ρούτερ.Εκει είναι η τηλεόραση κι είναι λογικά και το σημείο που θα περάσει την οπτική η Inalan.Απο όσο έχω καταλάβει περνάει την ίνα από έξω από την πολυκατοικία κι όχι ας πούμε από τις εσωτερικές σκάλες για να μην χρειαστούν υπογραφές από τα υπόλοιπα διαμερίσματα.
    Αν κάνω κάπου λάθος δορθωστε με.
    Αν λοιπόν βάλω εκεί το modem,δεν θα έχω ίντερνετ παντού.

Το fritzbox κάνει σαν ρούτερ την δουλειά αλλά παρά είναι ακριβό για να κάνει μόνο την δουλειά ενός ρούτερ για wifi.Κι έτσι έλεγα να το πουλήσω να πάρω κάποιο φτηνότερο.
    Αν πάλι κάνω κάπου λάθος be my guest...
    Οκ AP είναι ένα Access Point.
    Σωστά το λες, αν δώσεις το Fritzbox (που εγώ δεν θα το έδινα να σου πω την αλήθεια γιατί κάνει και άλλα πράγματα όπως dect κλπ αλλά δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο έχεις όπως και δεν ξέρω τι ταχύτητα γραμμής είναι η ιναλάν που βάζεις) τότε παίρνεις ένα AP και τέλος.

Θα πρότεινα ένα Unifi U6+ για ποιο φτηνή λύση με wifi 6 και την δυνατότητα αύριο μεθαύριο να πάρεις και άλλες συσκευές unifi αν θες να μπεις στο οικοσύστημα της.

Απλά εφόσον θα περάσεις καλώδιο μέσα από τα λούκια, πάρε ένα έτοιμο καλώδιο Cat6a στα μέτρα που θες για να καλύψεις μελλοντική αναβάθμιση..

Το έχουμε σκίσει το νήμα, μπορεί κάποιος mod να μεταφέρει τα πάντα σε ένα νέο νήμα? είναι εύκολο? ή έχουμε νήμα εγκαταστάσεων και δεν το ξέρω?
    CorollaClub

Περιοχή
    SKG
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote-Vodafone-Inalan
    Router
    Fritz!Box 5690 Pro
    Εύοσμο πίσω απο τα Lidl Καραολή πέσαμε;

EDIT: 21:30 ακόμη το LOS αναβοσβήνει.

Τσέκαρα την διαδρομή της ίνας. Μέσα - έξω φαίνεται κομπλέ.
    Θα περάσει τεχνικός αύριο να δει τι έγινε.

Ευτυχώς που γύρισα το τηλ+ίντερνετ στην vdsl και μπορώ να δουλέψω.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος andresalonika : 03-10-24 στις 21:35.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Net One Full
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Net One
    DSLAM
    Net One - ΑΡΗΣ
    Router
    speedtouche
    Σήμερα από το απόγευμα μου έχει βγάλει την ψυχή με αποσυνδέσεις και restart του router. Έχει και κάποιος άλλος πρόβλημα από Άνω Κυψέλη;

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Αν σου κάνει restart το router, απίθανο να είναι γενικό το θέμα. Ίσως τα έφτυσε το τροφοδοτικό του.

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000 ~
    ISP
    INALAN
    Router
    ΖΤΕ F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dinosang Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σήμερα από το απόγευμα μου έχει βγάλει την ψυχή με αποσυνδέσεις και restart του router. Έχει και κάποιος άλλος πρόβλημα από Άνω Κυψέλη;
    Πάντως εγώ δεν είχα θέμα καθόλου. Μόνο το πρωί κατά τις 10 έκανε μια αποσύνδεση για 5 λεπτά και ούτε.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Net One Full
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Net One
    DSLAM
    Net One - ΑΡΗΣ
    Router
    speedtouche
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν σου κάνει restart το router, απίθανο να είναι γενικό το θέμα. Ίσως τα έφτυσε το τροφοδοτικό του.
    Δεν το διατύπωσα σωστά, εγώ έκανα το restart για να στρώσει η σύνδεση. Από τις 9 και μετά όλα ok.

Σελ. 1328 από 1466 ΠρώτηΠρώτη ... 13081318132313261327132813291330133313381348 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία