Σελ. 1377 από 1392 ΠρώτηΠρώτη ... 1357136713721375137613771378137913821387 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 20.641-20.655 από 20867

Θέμα: Inalan

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/50
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ είχα την "πρόνοια" να κρατήσω το καλώδιο που βγαίνει από το κουτάκι WIND. Θεωρητικά, με την καλούμπα που μου αφήσανε από την Ιναλαν έφθανα στο πριζάκι. Δεν ξέρω εάν θα χρειαζόμουν επιπλέον "εξαρτήματα".
    Εφόσον έχεις το καλώδιο της Wind, τότε λογικά δεν χρειάζεσαι κάποιο άλλο εξάρτημα.

Όλα αυτά σε τελείως θεωρητικό επίπεδο...για τους λόγους που εξήγησα δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να μπορώ να το παίξω duplex, έστω και κατά την μετάβαση (εάν βέβαια αποφάσιζα ποτέ κάτι τέτοιο - ή ως backup).
    Μπορείς κάλλιστα να πάρεις εσύ ένα πριζάκι από την αγορά και να το κάνεις, απλά για λόγους τακτοποίησης. Το πριζάκι έχει μέσα και περιθώριο να τυλίξεις κάμποση "καλούμπα" για να μη φαίνεται άσχημα. Οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν επηρεάζεται καθόλου η ήδη υπάρχουσα υποδομή για τους συστημικούς παρόχους..
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ChriZ : 12-12-24 στις 12:42.
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    καλησπερα, επειδη διαβαζω πριζακια κτλ, καταρχην δεν ειναι ολα ιδια εχει διαφορων τυπων που ξερετε ποιο κανει για την ιναλαν? μετα το πριζακι θες και καλωδιο με φις στις 2 ακρες για το ρουτερ αυτο ? ξερετε τι να παρετε απο πριν? δεν ειναι ολα ιδια!
    Θα μπορουσαν αυτο να το κανουν αυτοι βεβαια με ενα εξωτερικο πριζακι πιστευω να υπαρχει, ή κατοπιν συννενοησης και να αφηνουν μετα και το σωστο καλωδιο.
    Και εμενα η καλουμπα ειναι πολλα μετρα εχει πλεχτει πολλες φορες αναμεσα σε καλωδια ρευματος και ηχου και μου την δινει στα νευρα...

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/50
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Νικηφόρε δε θυμάμαι τον τύπο του καλωδίου τώρα αλλά λογικά ίδιο με των άλλων έχει και η ιναλαν.
    Το πριζακι αυτό εξωτερικό είναι, όχι χωνευτο.
    Στην ουσία μέσα σα μούφα είναι που κουμπώνει η μια άκρη της καλούμπας και στη άλλη έξοδο μπορείς να βάλεις δικό σου κοντό καλώδιο.
    Και μέσα έχει χώρο να τυλίξεις το περίσσευμα της καλούμπας. Τώρα αν εσένα είναι καμιά 20αρια μέτρα δεν ξέρω αν θα χωράει.
    Μπορείς να βρεις σε μαγαζιά και ενδεχομένως να πας να δεις και από κοντά πως είναι.
    Και το κόστος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
    Πριζακι, αντάπτορας και έξτρα μικρό καλώδιο, κάτω από 20αρικο αν θυμάμαι καλα.
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νικηφόρε δε θυμάμαι τον τύπο του καλωδίου τώρα αλλά λογικά ίδιο με των άλλων έχει και η ιναλαν.
    Το πριζακι αυτό εξωτερικό είναι, όχι χωνευτο.
    Στην ουσία μέσα σα μούφα είναι που κουμπώνει η μια άκρη της καλούμπας και στη άλλη έξοδο μπορείς να βάλεις δικό σου κοντό καλώδιο.
    Και μέσα έχει χώρο να τυλίξεις το περίσσευμα της καλούμπας. Τώρα αν εσένα είναι καμιά 20αρια μέτρα δεν ξέρω αν θα χωράει.
    Μπορείς να βρεις σε μαγαζιά και ενδεχομένως να πας να δεις και από κοντά πως είναι.
    Και το κόστος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
    Πριζακι, αντάπτορας και έξτρα μικρό καλώδιο, κάτω από 20αρικο αν θυμάμαι καλα.
    καλημερα, τον τυπο βυσματος τον ειχα γραψει παλιοτερα απο τις τεχνικες προδιαγραφες του ρουτερ τωρα δεν το θυμαμαι, το βρισκουμε ευκολα αμα ειναι.
    Μετα εχει ετοιμα καλωδια. Το μονο που δεν μπορω να κοντυνω την καλουμπα, ειναι πολλα μετρα σιγουρα πανω απο 10.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μονο που δεν μπορω να κοντυνω την καλουμπα, ειναι πολλα μετρα σιγουρα πανω απο 10.
    Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι?...πήγα και μέτρησα την διάμετρο της δικής μου "καλούμπας"...είναι 15 εκατοστά διάμετρος (7,50 ακτίνα) και έχει 5 "κύκλους"...άρα με τα μαθηματικά που ξέρουμε περίμετρος= 2 π R.... άρα 5 X 2 X 3,14 X 7,50 = 235,50 εκατοστά άρα 2,35 μέτρα.

Περιοχή
    Νεος Κοσμος
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps/1 Gbps
    ISP
    Inalan
    Router
    ΖΤΕ ZXHN F6600P
    Με πήραν προχτές τηλέφωνο ότι μπορώ να συνδεθώ στην διεύθυνση μου στο Νέο Κόσμο,αλλά στο voucher δεν φαίνεται να υπάρχουν οπτικές ίνες στην οδό μου ,με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πάρω το voucher.
    Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
    Η inalan λέει θα το κοιτάξει αλλά 2 μέρες τώρα έχουν εξαφανιστεί.
    Μήπως είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ;

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panagiotisfx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήπως είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ;
    προφανώς να τους πιέσεις να ενημερώσουν το σύστημα ότι πλέον υπάρχει διαθεσιμότητα στην διεύθυνσή σου από Ιναλαν. Άρα "πίεση" τηλεφωνική στο 215 215 22 55 κλπ
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 13-12-24 στις 12:12.

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    220/22
    ISP
    NOVA
    Μήπως υπερβάλλεις λιγάκι?...πήγα και μέτρησα την διάμετρο της δικής μου "καλούμπας"...είναι 15 εκατοστά διάμετρος (7,50 ακτίνα) και έχει 5 "κύκλους"...άρα με τα μαθηματικά που ξέρουμε περίμετρος= 2 π R.... άρα 5 X 2 X 3,14 X 7,50 = 235,50 εκατοστά άρα 2,35 μέτρα.
    νομιζωκαποια στιγμη ειχε γραψει οτι ειχε ζητησει να του αφησουν μεγαλο μηκος , για να αλλαξει την θεση του ρουτερ .

Οποτε ισως ισχυει το 10 μετρα .

Παρολα αυτα , μπορει να παρει ενα επιτοιχιο κουτι και να βαλει ομορφα και τακτοποιημενα την περισσευουμενη ινα μεσα .

πχ αυτο .

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  masterlan-ftth-fiber-optic-terminal-box-for-4x-sc-including-splice-tray-grey-big_ies4192599.jpg 
Εμφανίσεις:  11 
Μέγεθος:  93,0 KB 
ID: 260735

και μετα να βαλει ενα κουτι τερματισμου με ενα Coupler και θα ειναι αρχοντας .

Οτι και να συμβει , αλλαζει μονο ενα μικρο κομματι οπτικης .
    The gr81 .

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομιζωκαποια στιγμη ειχε γραψει οτι ειχε ζητησει να του αφησουν μεγαλο μηκος , για να αλλαξει την θεση του ρουτερ .
    Προφανώς έχω χάσει κάποια "επεισόδια" εδώ...η αλήθεια είναι ότι και εμένα με είχαν ρωτήσει τι θέλω να αφήσουν και τους είχα πει ότι αφήνουν συνήθως και έτσι ώστε να μην δημιουργεί θέμα. Πάντως το πιο απλό και ανέξοδο, με ταυτόχρονη σχετική εξασφάλιση, είναι να το στερεώσει κάποιος στον τοίχο με τα ίδια πλαστικά που έρχεται η ίνα (προφανώς με κάποιο λίγο μεγαλύτερο μέγεθος). Εγώ πάντως έχω δώσει εντολή στην γυναίκα μου και την γυναίκα που έρχεται μία φορά την εβδομάδα, να ΜΗΝ καθαρίζουν το ρούτερ και την περιοχή του...το ίδιο είχα κάνει και όταν είχα WIND/NOVA, παρόλο που τότε είχα κρύψει το κουτάκι WIND πίσω από έπιπλο....και μόνο "καθαρίζοντας" το ρούτερ ή την περιοχή εκεί μπορεί να σου κάνουν την ζημιά. Καλύτερα "βρώμικο" και λειτουργικό, παρά καθαρό και πάπαλα.

Περιοχή
    Πηλιο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    70/30
    ISP
    COSMOΤΕ
    Router
    ZTE MF297D
    SNR / Attn
    3(dB) / (dB)
    ...... και μόνο "καθαρίζοντας" το ρούτερ ή την περιοχή εκεί μπορεί να σου κάνουν την ζημιά. Καλύτερα "βρώμικο" και λειτουργικό, παρά καθαρό και πάπαλα.
    Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια . Άτομα στο σπίτι που δεν κατέχουν γρι από τεχνικά πάνε να καθαρίσουν σε μηχανήματα ήχου, δικτύου, ΗΥ κλπ και κάνουν απίστευτες ζημιές και εσύ μετά τρέχεις να διορθώσεις.
    Το απίστευτο είναι ότι αν τους το πεις σου γυρίζουν και μια αντίδραση που σε βγάζει εκτός εαυτού ...

Downloads
    39
    Uploads
    0
    Ένα update, συνεχίζω να μην μπορώ να κάνω πληρωμές εντός BOX με την inalan.
    Η συναλλαγή μπλοκάρεται από το payment gateway.
    Με Nova/Cosmote, όλα καλά.

Θεωρώ πως εφαρμόζεται κάποιο IP restriction.

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    220/22
    ISP
    NOVA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsavman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένα update, συνεχίζω να μην μπορώ να κάνω πληρωμές εντός BOX με την inalan.
    Η συναλλαγή μπλοκάρεται από το payment gateway.
    Με Nova/Cosmote, όλα καλά.

Θεωρώ πως εφαρμόζεται κάποιο IP restriction.
    Για δες που εμφανιζεται η ΙΡ σου .

πχ με αυτο ή οποιο αλλο σε βολευει .
    The gr81 .

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    δεν ξερω δεν την εβγαλα να την μετρησω....(την καλουμπα εννοω....:P) οποτε μπορει να κανω και λαθος αλλα φαινεται μεγαλο μηκος παντως και εχει αρκετους κυκλους, ειχα βαλει και φωτο κατσε αμα την βρω να δεις γιατι εκει που την εχω χωσει τωρα δυσκολο να δω.

- - - Updated - - -

Υ.Γ με τις αλλαγες στo forum δεν βρισκω το θεμα της Κυψελης ξερουμε που εχει παει??? μεσα στο Inalan FFTH δεν ειναι!!!

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υ.Γ με τις αλλαγες στo forum δεν βρισκω το θεμα της Κυψελης ξερουμε που εχει παει??? μεσα στο Inalan FFTH δεν ειναι!!!
    https://www.adslgr.com/forum/threads/1045801-INALAN-στην-Κυψέλη-Αθήνα

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    ευχαριστω, μαλλον ξεχασε να μεταφερθει!

Παρακαλω καποιος admin αν μπορει να το βαλει μαζι με τα αλλα θεματα της Ιναλαν! ευχαριστω!

- - - Updated - - -

τις βρηκα για δες ποσα μετρα λες να ειναι?

https://www.imagebam.com/image/a4a9141164810884

https://www.imagebam.com/image/00a9901164810864

Σελ. 1377 από 1392 ΠρώτηΠρώτη ... 1357136713721375137613771378137913821387 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία