ναι την δωρεάν έκδοση του zoiper. Για να είμαι ειλικρινής δεν έκανα και εκτεταμένες δοκιμές, μόνο μερικά τεστ με εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Δεν είδα να έχει κάποιο πρόβλημα στην ποιότητα του ήχου. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν δεν έχεις χρησιμοποιήσει το zoiper για κάποιο διάστημα, σαν να μη δέχεται (να μην ειδοποιεί για) τις εισερχόμενες κλήσεις....δεν ξέρω εάν είναι κάποια ρύθμιση/παράμετρος που δεν ενεργοποίησα σωστά για να είναι σε συνεχή λειτουργία το zoiper (κάτι τέτοιο μου είχε επισημάνει και ο τεχνικός της Inter Telecom)...π.χ. στις "Ρυθμίσεις-Εφαρμογές-zoiper-Εξοικονόμηση μπαταρίας-χωρίς περιορισμούς" το έχω επιλεγμένο (για να μην περιορίζει την δραστηριότητα της εφαρμογής)...δεν ξέρω εάν πρέπει να επιλέξω και κάποια άλλη ρύθμιση για να είναι συνεχώς stand-by το zoiper.
Εμφάνιση 16.966-16.980 από 21764
Θέμα: Inalan
-
04-11-23, 18:02 Απάντηση: Inalan #16966
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος athkal : 04-11-23 στις 18:08.
-
04-11-23, 18:52 Απάντηση: Inalan #16967
Έχει πολύ νόημα να δέχεσαι κλήσεις; εννοώ, όλοι έχουμε και τα κινητά μας για αυτό. Εγώ για εξερχόμενες το σκέφτομαι πιο πολύ.
Τα defaults καθορίζουν τον κόσμο.
-
04-11-23, 19:11 Απάντηση: Inalan #16968
1. Μία χρήση του zoiper είναι να χρησιμοποιείς το 2ο κανάλι φωνής του voip από το κινητό σου για να κάνεις ή να δέχεσαι κλήσεις όταν π.χ. η γυναίκα σου έχει πιάσει την πάρλα με την φίλη της
2. Όταν είσαι μακριά από τον χώρο σου, αφενός βέβαια για να κάνεις δωρεάν τηλέφωνα όπως όταν είσαι στο σταθερό σου (κύρια χρήση), αλλά και γιατί όχι για να δεχθείς και τηλέφωνο που θα σου κάνει κάποιος στο σταθερό σου (είτε επειδή δεν θα έχει κάποιος το κινητό σου, είτε επειδή έχεις κάνει κάποια κλήση από το σταθερό σου και θα σε πάρει πίσω, είτε...).
***Μία άλλη ίσως χρήση (για τις εισερχόμενες) είναι εάν κάποιος θέλει να τσεκάρει ότι είσαι σπίτι σου (π.χ. εάν έχεις δηλώσει ασθένεια και σε τσεκάρει ο εργοδότης σουκλπ...φαντασία να έχετε σε τι....)
-
04-11-23, 23:06 Απάντηση: Inalan #16969
-
05-11-23, 17:51 Απάντηση: Inalan #16970
ναι εχει, εγω παντως εχω καρτοκινητο W.U και ΠΟΤΕ δεν εχω βαλει πακετο ομιλιας, βαζω ΜΟΝΟ δεδομενα, δουλευω με τα τηλεφωνα μου, modulus και του εξοχικου. Της modulus εχει και εφαρμογη, εκτος αυτου αν παρει καποιος τηλ και μιλαει μπορεις εσυ να απαντησεις γιατι εχει 2 καναλια ομιλιας.
Ειναι φοβερη ευκολια γενικα. Και φυσικα οταν λειπω απο το σπιτι μπορω να δεχτω κλησεις ή να βλεπω ποιος καλει. Το zoiper το χρησιμοποιω μονο για συνδεση στον αστερισκ εχω και εκει και την modulus και συνδεση ΜΟΝΟ μεσω wireguard ή openvpn.
- - - Updated - - -
Ξεχασα να πω πανω σε αυτο, υπαρχουν παρα πολλοι που δεν παιρνουν κινητα γιατι χρεωνονται, ή έστω εχουν λιγο χρονο ομιλιας σε αυτα, αλλα μονο σταθερα που εχουν απεριοριστα οποτε υπαρχει και αυτη η χρησιμοτητα και εγω αποφευγω οσο γινεται κινητα γιατι εχω 420 λεπτα οπως και σε διεθνη, ενω σε ολα τα αλλα σταθερα εχω απεριοριστα (απο Cosmote σταθερη αυτα).
-
05-11-23, 21:05 Απάντηση: Inalan #16971
Οντως είναι πολύ χρήσιμο να μπορείς να κάνεις κλήσεις. Εγώ και η γυναίκα μου έχουμε καρτοκινητό FROG που για ένα χρόνο μας δίνει δωρεάν 120΄λεπτά καθε μήνα και 600 προς frog. Από τον Ιούλιο και ύστερα που ήρθα στην inalan και με τα 700 λεπτά προς κινητά (χρέωση ανά λεπτό) που δίνει η inalan και μέσω του zoiper δεν πληρώνουμε τίποτα για κλήσεις και όπως και συ αγοράζουμε μόνο δεδομένα.
-
05-11-23, 23:16 Απάντηση: Inalan #16972
Αναβάθμισα και εγώ σε 1gbps με την φθινωπορινή προσφορά. Σε αυτή την τιμή ακόμα και για μένα που δεν το χρειάζομαι, δε θέλει πολλή σκέψη!
Ωστόσο ζήτησα αλλαγή εξοπλισμού καθώς δε βλέπω πάνω από 700Mbps - τώρα έχω το Huawei από την πρώτη εγκατάσταση.
-
05-11-23, 23:40 Απάντηση: Inalan #16973
πως το μετρας ?
θελει PC με καλωδιο στο router και απο το microsoft store να κατεβάσεις την εφαρμογη της ookla.
απο το website δεν μπορει να φτασει παραπάνω μου είπαν γιατι εχει cookies και διαφημίσεις
-
05-11-23, 23:42 Απάντηση: Inalan #16974
-
05-11-23, 23:47 Απάντηση: Inalan #16975
-
05-11-23, 23:49 Απάντηση: Inalan #16976
Λογικό μια εφαρμογή να είναι πιο optimized από μία web σελίδα, αλλά δεν φταίνε τα cookies και οι διαφημίσεις για αυτό.
-
05-11-23, 23:56 Απάντηση: Inalan #16977
Δεν εχει peering η Inalan με grix σε IPv6;
-
05-11-23, 23:56 Απάντηση: Inalan #16978
To έχω μετρήσει και με το cloudflare (https://speed.cloudflare.com/) και με διάφορα downloads από internet. προφανώς με καλώδιο μιλάω.
Δεν ήξερα αυτό με το app, βελτιώνεται κάπως οι κατάσταση αλλά και πάλι δεν πιάνει το θεωρητικά μέγιστο:
-
05-11-23, 23:57 Απάντηση: Inalan #16979
-
06-11-23, 00:06 Απάντηση: Inalan #16980
Bookmarks