gov.gr και cosmote tv δουλεύει , dynamic έχει. έργα , ουλεν , ΔΕΗ , αέριο , νέα άσφαλτος μια χαρα δεν το κόβουν. καναλάκια βάζουν. εαν κοπεί σε ένα κτίριο , δεν κόβεται όλοι η περιοχή. σε περίπτωση διακοπής από βλάβη data δίνει , wifi 6 με 2.5 gbps interface δίνει, ont εάν ζητήσεις, έχεις , και όχι bridge και άλλα πολλά. αξίζει λοιπόν κατιι παραπάνω να δίνεις.
Εμφάνιση 20.191-20.205 από 20607
Θέμα: Inalan
-
06-11-24, 14:24 Απάντηση: Inalan #20191
-
06-11-24, 19:39 Απάντηση: Inalan #20192
Παιδιά παρακολουθώ την 1 Gbps σύνδεση μου, στο "Broadband Quality Monitor" ενός Βρετανικού site.
Αυτή τη στιγμή έχω θέμα:
https://www.thinkbroadband.com/broad...3c5-06-11-2024
Οι αναγραφόμενες ώρες, είναι ώρες Αγγλίας.
Εδώ αναφέρει τι είδους πρόβλημα έχει η σύνδεση, για κάθε τύπο γραφήματος.
https://www.thinkbroadband.com/faq/b...uality-monitor
Για την περίπτωση μου λέει:
Peak time congestion
BQM graph showing peak time congestion packet loss
A classic example of peak time affecting latency, and suggests the provider in question is running its links at very close to capacity.
Παρατηρώ ότι κάποια sites εκτός Ελλάδας σέρνονται. Έχω ήδη κάνει restart το router.
-
06-11-24, 20:05 Απάντηση: Inalan #20193
-
06-11-24, 22:00 Απάντηση: Inalan #20194
-
06-11-24, 22:29 Απάντηση: Inalan #20195
Σταμάτησα να απαντώ, γιατί εάν δεν σταματήσω, δεν θα υπήρχε τέλος στη συζήτηση
Τέλος πάντων μιας και το επανέφερες.
Προσωπικά έχω/είχα επιλογή από όλες τις εταιρίες για FTTH (Cosmote, NOVA, Inalan, HCN - Vodafone τότε είχε μόνο FTTC, τώρα και FTTH?). Είχα NOVA 100/10 για 2 χρόνια - μια χαρά όλα. Στην ανανέωση κωλυσιεργούσαν - βρήκα την εξαιρετική προσφορά της Ιναλαν, πήγα, συμπλήρωσα 1 χρόνο και έχω δέσμευση για άλλο 1 (μακάρι να είχα ακόμα μεγαλύτερη δέσμευση με αυτή την τιμή και τις παροχές ).
Εμπειρία και εντυπώσεις ΑΨΟΓΗ. Προβλήματα σχεδόν μηδέν, εκτός από 1 φορά που τα έκανε μαντάρα η ΕΥΑΘ (Δεν υπάρχει η ουλεν εδώ). Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μέσα σε 2-3 ώρες.
- Δεν έχω CosmoteTV. Πράγματι κάποιοι χρήστες κατά καιρούς κάνουν παράπονα για αυτό στην Ιναλαν. Υπάρχει στο Τέλεγκραμ κανάλι που εξυπηρετούν και νομίζω ότι προσπαθούν και το επιλύουν ανα περίπτωση (αργά ή γρήγορα - νομίζω). Τώρα γιατί αναφέρονται προβλήματα μόνο εκεί και όχι σε άλλες streaing υπηρεσιες ίσως δημιουργεί θέμα ποιος και γιατί φταίει για αυτό.
- Στο Κέντρο Θεσσαλονίκης τουλάχιστον η Ιναλαν είναι άψογη. Κάποια θεματάκια βλέπω κατά καιρούς προς Εύοσμο και αντίστοιχες περιοχές. Πολύ σποραδικά όμως.
- Στην Αθήνα βλέπω κάποια θεματάκια κυρίως με Κυψέλη μεριά...όμως και αυτά συνήθως επιλύονται εντός λίγων ωρών και αυθημερόν.
- Κάποιοι μπαίνουν πίσω από CGNAT τυχαία....προσωπικά δεν μου έτυχε μέσα στον χρόνο....άσε και που να μου τύχει προετοιμάσθηκα (έτσι νομίζω)...κάποιους δέχονται να τους ξαναδώσουν public IP....σε άλλους λένε να βάλουν static IP με 6 ευρώ επιβάρυνση....εκεί έγινε και όλη η προηγούμενη συζήτηση που λες. Αναφέρθηκε και μία 3η λύση. Καλοδεχούμενες όλες οι λύσεις/επιλογές. Βλέπεις θετικά/αρνητικά κάθε παρόχου και αποφασίζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου.
-
06-11-24, 22:40 Απάντηση: Inalan #20196
Ευχαριστώ. Εγώ μάλλον είμαι από τους τυχερούς που περνάει ήδη οπτική της vodafone απ'έξω και σε μερικές ημέρες και της Inalan. Να υποθέσω ότι αν γίνει η αρχική εγκατάσταση από Inalan στο κτήριο και του χρόνου αλλάξω σε vodafone δεν θα ξανασκάψουν επειδή υπάρχει και δικό τους δίκτυο απ'έξω;
-
06-11-24, 22:49 Απάντηση: Inalan #20197
-
07-11-24, 09:30 Απάντηση: Inalan #20198
Το πρόβλημα διορθώθηκε.
https://www.thinkbroadband.com/broad...3c5-06-11-2024Τελευταία επεξεργασία από το μέλος johnp : 07-11-24 στις 09:46.
-
07-11-24, 10:22 Απάντηση: Inalan #20199
-
07-11-24, 10:27 Απάντηση: Inalan #20200
-
07-11-24, 14:15 Απάντηση: Inalan #20201
-
07-11-24, 14:19 Απάντηση: Inalan #20202
Ειναι το συνηθες αυτο ρε παιδια.
Ολο τα ιδια και τα ιδια λεμε.
Αν καποιος μπορει να συμβιβαστει και μπορει να κανει παραχωρησεις εχει καλως.
Αν ομως καποιος εχει remote σε σερβερς του εξωτερικου, vps ή vpn κλπ εχει σχεδον καθημερινο προβλημα.
Κι ακομη χειροτερα για μας απο Θεσσαλονικη.
Οποτε πρατει ο καθενας οπως νομιζει.
Το θεμα ειναι οτι σε καποιους απο μας και να μας την χαριζαν τετοια συνδεση δε θα τη θελαμε.
Μια μερα ετσι την αλλη αλλιως την αλλη παραλλιως.
Εγω παντως βαρεθηκα οπως το ξαναειπα κι αλλη φορα.
-
07-11-24, 15:42 Απάντηση: Inalan #20203
Καλωσήρθα λοιπόν και εγώ, με εγκατάσταση νωρίτερα της προγραμματισμένης λόγω διαθέσιμου ραντεβού του τεχνικού.
Χρόνος εγκατάστασης περίπου 2μιση ώρες, αρκετά καλή δουλειά του τεχνικού αλλά δυστυχώς η ίδια η ίνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Το κόστος στα €25 ευρώ, τα οποία αρχικά μου κακοφάνηκαν αλλά όταν είδα την δουλειά που εν τέλει χρειάστηκε να γίνει, τα έδωσα με ευχαρίστηση.
Modem/router μπήκε το F670L και αύριο παραλαμβάνω ένα νέο xiaomi για να μπει μπροστά -πιθανώς με openwrt.
Κωδικούς admin δεν μου έδωσε ο τεχνικός, οπότε το γύρισμα σε bridge θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με το τεχνικό τους τμήμα.
Πρώτη αδυναμία που παρατηρώ και δεν έχει σχέση με την σύνδεση, είναι ότι μία συσκευή μέσω powerline που έχω δύο δωμάτια μακρυά από το σημείο του modem/router, δυστυχώς δεν την παλεύει με Gigabit. Ίδωμεν.
-
07-11-24, 15:45 Re: Απάντηση: Inalan #20204
-
07-11-24, 15:51 Απάντηση: Inalan #20205
Bookmarks