Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 23

Θέμα: Log In

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Πώς γίνεται σε ένα site με Log in το ίδιο link να οδηγεί σε δύο διαφορετικές μορφές της σελίδας (μία για το χρήστη που έχει κάνει Log In και μία για όποιους βλέπουν τη σελίδα χωρίς να έχουν κάνει Log in); Πώς υλοποιείται κάτι τέτοιο; (Δουλεύω με dreamweaver 8).
    Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός.
    Βίκτωρ Ουγκώ

http://www.youtube.com/pushergr

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    30
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~16000/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    Thomson TG585v8
    SNR / Attn
    11.5(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ένας τρόπος είναι να βάλεις στο session του χρήστη μια παράμετρο (πχ "logged"). Μόλις κάνει login θα την αλλάζεις και θα την ελέγχεις στην αρχή της σελίδας που θες. Αντίστοιχα θα βάλεις τον κώδικά σου σε 2 sections ένα αν έχει κάνει σύνδεση και ένα όχι (if... then... else). Σε τι προγραμματίζεις?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Με το Dreamweaver, σε PHP. Aν σχεδιάσω την ίδια σελίδα δύο φορές (με και χωρίς τη φόρμα του Log in) πώς είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο url, αφού τα ονόματα των δύο αρχείων που θα ανέβουν στο server θα διαφέρουν μεταξύ τους;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pusher : 04-04-07 στις 18:37.
    Βίκτωρ Ουγκώ

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    30
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~16000/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    Thomson TG585v8
    SNR / Attn
    11.5(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Κάτσε για να καταλάβω... Γνωρίζεις ήδη ότι ο χρήστης έχει κάνει login έτσι? Πως? Έχεις κάποια παράμετρο?

Μια δυναμική σελίδα δεν κατεβαίνει όλη στον browser του χρήστη. Εκτελείται στον server ανάλογα με τις παραμέτρους και γυρίζει στον χρήστη ότι χρειάζεται. Για το λόγο αυτό μπορείς να έχεις 2-3 ή παραπάνω "version" της σελίδας σε ένα και μόνο αρχείο php και να εμφανίζεις μόνο τα σημεία που χρειάζεται...

Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι ελέγχοντας ότι ο χρήστης είναι συνδεδεμένος του εμφανίζεις το πρώτο μέρος της σελίδας που θα γράψεις αλλιώς το δεύτερο... Δεν χρειάζεται να ανεβάσεις 2 διαφορετικές σελίδες. Αλλά και έτσι να το θες, μετά τον έλεγχο για το login κάνε redirect στην αντίστοιχη σελίδα...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από user9 Εμφάνιση μηνυμάτων
    [...]Μια δυναμική σελίδα δεν κατεβαίνει όλη στον browser του χρήστη. Εκτελείται στον server ανάλογα με τις παραμέτρους και γυρίζει στον χρήστη ότι χρειάζεται. Για το λόγο αυτό μπορείς να έχεις 2-3 ή παραπάνω "version" της σελίδας σε ένα και μόνο αρχείο php και να εμφανίζεις μόνο τα σημεία που χρειάζεται...[...]
    Στο ίδιο .php βρίσκονται λοιπόν όλες οι "εκδόσεις" της κάθε σελίδας. Μάλιστα! Κανένα link με υποδειγματικό κώδικα για το πώς ελέγχω ποια στοιχεία της σελίδας θα εμφανίζονται κάθε φορά;

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από user9 Εμφάνιση μηνυμάτων
    [...] Αυτό λοιπόν που λέω είναι ότι ελέγχοντας ότι ο χρήστης είναι συνδεδεμένος του εμφανίζεις το πρώτο μέρος της σελίδας που θα γράψεις αλλιώς το δεύτερο... Δεν χρειάζεται να ανεβάσεις 2 διαφορετικές σελίδες. Αλλά και έτσι να το θες, μετά τον έλεγχο για το login κάνε redirect στην αντίστοιχη σελίδα...

Μάλλον αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, έτσι; Διπλάσιος HTML κώδικας χωρίς λόγο, σωστά;

user9 σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Σε ευχαριστώ πολύ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pusher : 05-04-07 στις 00:01.
    Βίκτωρ Ουγκώ

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    30
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~16000/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΗΦΙΣΙΑ
    Router
    Thomson TG585v8
    SNR / Attn
    11.5(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Κοίταξε εδώ τη σελίδα variables και if... else... Αν τα συνδυάσεις θα λύσεις το πρόβλημά σου...

Καλές γιορτές και σε σένα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μία ακόμη ερώτηση... Για να δοκιμάσω ένα site το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία PHP και MySQL, πρέπει να ανέβει σε έναν server που υποστηρίζει αυτές τις τεχνολογίες. Πώς μπορώ να εγκαταστήσω κάποιον server στον υπολογιστή μου, ο οποίος να υποστηρίζει PHP και MySQL; Φυσικά δε θέλω ο srever να έχει επικοινωνία με το Ιnternet, αλλά να εξυπηρετήσει μόνο το σκοπό της δοκιμής... Θα ήμουν ευγνώμων αν θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιο link με οδηγίες υπό μορφή tutorial για το πώς θα στήσω το server και πώς θα πετύχω γενικά αυτά που περιγράφω παραπάνω!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pusher : 05-04-07 στις 19:16.
    Βίκτωρ Ουγκώ

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    FORTHnet με δίκτυο πΟΤΕ
    XAMPP Τα έχει όλα και συμφέρει:
    http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

αν και για εμπειρικούς λόγους καλό είναι να στήσεις μόνος σου συνδυασμό (Linux)-Apache-MySQL-PHP

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexandrozz Εμφάνιση μηνυμάτων
    XAMPP Τα έχει όλα και συμφέρει:
    http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

αν και για εμπειρικούς λόγους καλό είναι να στήσεις μόνος σου συνδυασμό (Linux)-Apache-MySQL-PHP
    Ο server μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να μην έχει πρόσβαση στο Interner ή αυτό γίνεται μόνο με τη χρήση κάποιου firewall;
    Βίκτωρ Ουγκώ

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    FORTHnet με δίκτυο πΟΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pusher Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο server μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να μην έχει πρόσβαση στο Interner ή αυτό γίνεται μόνο με τη χρήση κάποιου firewall;
    Αργή λύση:
    Μελετάς τα αρχεία .htaccess του apache και τα ρυθμίζεις έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση μόνο εσύ ή βάζεις username/password

Γρήγορη λύση:
    Βάζεις ένα οποιοδήποτε firewall και μπλοκάρεις τα incoming στην πόρτα 80 απ' έξω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexandrozz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αργή λύση:
    Μελετάς τα αρχεία .htaccess του apache και τα ρυθμίζεις έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση μόνο εσύ ή βάζεις username/password

Γρήγορη λύση:
    Βάζεις ένα οποιοδήποτε firewall και μπλοκάρεις τα incoming στην πόρτα 80 απ' έξω.

Κάποιο link με οδηγίες εγκατάστασης για το XAMPP και τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν μετά ή κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης; Ακόμη που υπάρχουν οδηγίες για τις ρυθμίσεις του .htaccess ώστε να έχω πρόσβαση μόνο εγώ;
    Βίκτωρ Ουγκώ

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedport Plus
    Κοίτα λογικά αν πάρεις τα πακέτα ένα ένα apache, mysql, php και τα εγκαταστήσεις είναι σχετικά απλή διαδικασία. Απλά το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξεις κατά την γνώμη μου είναι στην mysql να προσθέσεις στο configuration κατά την εγκατάσταση ο root να μπορεί να συνδεθεί κι από άλλα pc (κάπως έτσι την βγάζει την επιλογή). Μια φορά που δεν το είχα τικάρει δεν μπορούσα να συνδεθώ στην βάση μου. Από εκεί και πέρα με ένα firewall κόβεις πολύ εύκολα τις πόρτες που ακούνε ο apache & η mysql. (3306 αν δεν απατώμαι)
    Ακόμα μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τα gui tools της mysql γιατί σου λύνουν τα χέρια. (αν και command line rulez )

Τέλος για αυτό που λες, παλιά σε asp το είχα υλοποιήσει με include script. Δηλαδή σε κάθε σελίδα μου που δεν ήθελα να δει κάποιος άλλος έκανα include μια άλλη σελίδα asp που έλεγχε ένα session variable αν ο χρήστης είχε κάνει login. Αν δεν είχε κάνει τον έκανα redirect στη login σελίδα.
    Heh, screw you guys... I'm going home!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dvm Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα λογικά αν πάρεις τα πακέτα ένα ένα apache, mysql, php και τα εγκαταστήσεις είναι σχετικά απλή διαδικασία. Απλά το μόνο σημείο που πρέπει να προσέξεις κατά την γνώμη μου είναι στην mysql να προσθέσεις στο configuration κατά την εγκατάσταση ο root να μπορεί να συνδεθεί κι από άλλα pc (κάπως έτσι την βγάζει την επιλογή). Μια φορά που δεν το είχα τικάρει δεν μπορούσα να συνδεθώ στην βάση μου. Από εκεί και πέρα με ένα firewall κόβεις πολύ εύκολα τις πόρτες που ακούνε ο apache & η mysql. (3306 αν δεν απατώμαι)
    Ακόμα μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τα gui tools της mysql γιατί σου λύνουν τα χέρια. (αν και command line rulez )

Τέλος για αυτό που λες, παλιά σε asp το είχα υλοποιήσει με include script. Δηλαδή σε κάθε σελίδα μου που δεν ήθελα να δει κάποιος άλλος έκανα include μια άλλη σελίδα asp που έλεγχε ένα session variable αν ο χρήστης είχε κάνει login. Αν δεν είχε κάνει τον έκανα redirect στη login σελίδα.
    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! dvm ως firewall χρησιμοποιώ το Zone Alarm Pro. Δε ξέρω πώς κλείνουμε συγκεκριμένες πόρτες με αυτό, αλλά κάθε φορά που ένα πρόγραμμα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το Internet ή να λειτουργήσει ως server ειδοποιεί για το αν θέλω ή όχι να μπλοκάρει την επικοινωνία με το δίκτυο. Το ίδιο δεν είναι και αυτό ή πρέπει να γνωρίζω πώς μπλοκάρω συγκεκριμένη πόρτα;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pusher : 09-04-07 στις 20:50.
    Βίκτωρ Ουγκώ

Το avatar του μέλους hemlock
    Το μέλος hemlock δεν είναι συνδεδεμένο Τι εννοείς δεν ξέρεις πως το deadline ειναι ΑΥΡΙΟ?
    Περιοχή
    ΑΧΑΡΝΑΙ -ΑΤΤΙΚΗΣ(ΜΕΝΙΔΙ)
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΧΑΡΝΩΝ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pusher Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! dvm ως firewall χρησιμοποιώ το Zone Alarm Pro. Δε ξέρω πώς κλείνουμε συγκεκριμένες πόρτες με αυτό, αλλά κάθε φορά που ένα πρόγραμμα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το Internet ή να λειτουργήσει ως server ειδοποιεί για το αν θέλω ή όχι να μπλοκάρει την επικοινωνία με το δίκτυο. Το ίδιο δεν είναι και αυτό ή πρέπει να γνωρίζω πώς μπλοκάρω συγκεκριμένη πόρτα;
    Το καλυτερο κανεις που το αφηνεις να σε ειδοποιει αυτο για το κινητε μεσα/εξω στο Pc σου...
    ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedport Plus
    Από την στιγμή που τα θέλεις πάντα κλειστά διαφωνώ, γιατί σου τρώει χρόνο από την ζωή σου. Το οποιοδήποτε worm μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα και να τσεκάρει αν τρέχεις mysql ή apache. Θες εσύ κάθε φορά να το ξέρεις και να πρέπει να χάσεις την τυχόν αυτοσυγκέντρωσή σου και να διακόψεις την δουλειά σου, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, για να του πεις να το μπλοκάρει; Εγώ πάντως δεν θέλω.

Λογικά και στο zone alarm δεν έχει επιλογή remember my choice; Αλλιώς μπορείς να βρεις τις επιλογές του firewall και να του πεις να μπλοκάρει τα συγκεκριμένα προγράμματα. Δεν είναι πολύ δύσκολο, λίγο ψάξιμο θέλει μέσα στο πρόγραμμα. Αν και απ'ότι θυμάμαι μόνο το pro έχει την συγκεκριμένη επιλογή για πόρτες. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το sygate personal και είμαι αρκετά ευχαριστημένος εδώ και μερικά χρόνια.
    Heh, screw you guys... I'm going home!

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. System Log
    Από Kekropas στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-08, 10:58
  2. log in
    Από trellos στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-02-08, 01:34
  3. [Siemens] System log
    Από Durdyn στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-07, 12:52
  4. Log in problem
    Από jpgr στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-06, 12:28
  5. MSN Log
    Από Nyo R* στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-06, 18:40

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα