Εισαγωγή
Στα μέσα του προηγούμενου μήνα (Μάρτιος 2007) πολλοί χρήστες που είχαν παραλάβει τον εξοπλισμό της νέας υπηρεσίας της On Telecoms παρατήρησαν ότι δεν μπορούσαν να αλλάξουν πολλές από τις ρυθμίσεις στο configuration του router.
Επίσης παρατηρήθηκε ότι η πόρτα του web management interface του router ήταν προσβάσιμη από οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Αυτό σε συνδυασμό με το κοινό username, password αποτελούσε μια σοβαρή απειλή ασφάλειας. Αυτή η απειλή και το τι συνεπάγεται δημοσιεύτηκε στα δίκτυα Ed2k/KAD και αμέσως μετά στο YouTube.
Η On Telecoms έδρασε άμεσα και έκλεισε την εν λόγω πόρτα, όμως κράτησε τα default username και password.
Επιπρόσθετα στα παραπάνω, έγινε φανερό ότι η On Telecoms έχει ένα δεύτερο σετ username/password που τους δίνει τη δυνατότητα πλήρους διαχείρισης του router χωρίς την άδεια του χρήστη!
Κατόπιν όλων αυτών και θεωρώντας ότι ο κλειδωμένος router και η δυνατότητα πρόσβασης από την εταιρεία χωρίς την έγκριση του χρήστη αποτελούν και σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας και μια υπηρεσία τελείως διαφορετική από αυτή που είχαν υπογράψει στη σύμβαση με την On Telecoms, 81 χρήστες απέστειλαν Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την εταιρεία και τις αρμόδιες αρχές στις 28 Μαρτίου.
Στο ενδιάμεσο οι πρώτοι ενεργοποιημένοι χρήστες άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εφαρμογές και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο οπότε και ξεκίνησε ο καθένας μια "διαπραγμάτευση" με τον Πάροχο (On) ζητώντας να ανοίξουν κάποιες πόρτες ώστε να μπορούν οι πελάτες να τρέχουν υπηρεσίες. Αυτές οι διαπραγματεύσεις είχαν διαφορετικά αποτελέσματα, από την άμεση εξυπηρέτηση ,έως την καθυστέρηση ημερών, έως τελικά την άρνηση της On Telecoms να ανοίγει νέες πόρτες και την παραπομπή των χρηστών στην (ακριβότερη) υπηρεσία "On Office".
Στις 3 Απριλίου 2007, μια ομάδα πελατών της On και χρηστών του ADSLgr επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας για να τους εκθέσει τους προβληματισμούς και τις αντιρρήσεις μας σχετικά με τα παραπάνω. Η τετράωρη συνάντηση φάνηκε να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και στο θέμα του IPTV και στο θέμα της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Όπως είναι προφανές και θα συζητηθεί εκτενώς σε αυτό το νήμα η απάντηση αυτή κρίνεται μη ικανοποιητική.
"Ο εξοπλισμός, που παρέχεται, έχει εγκατεστημένο ‘firewall’, το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της σύνδεσης από οιονδήποτε τρίτον [...] Βάσει των ανωτέρω, πιστεύουμε ότι λανθασμένα αναφέρετε για αυξημένο κίνδυνο από τη χρήση κοινών κωδικών πρόσβασης, παράνομης πρόσβασης τρίτων μέσω ‘http πρόσβασης στο Web Management Interface του δρομολογητή’."
Ειδικά, όσον αφορά στο θέμα ασφάλειας του router, όλοι οι πελάτες της On Telecoms διέτρεχαν και συνεχίζουν να διατρέχουν σοβαρότατο κίνδυνο.
Σήμερα δίνουμε δημόσια το δεύτερο πρόβλημα ασφάλειας, το οποίο είναι πιο σημαντικό από το πρώτο.
Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης!
Το κενό ασφάλειας εκμεταλεύεται την default IP (192.168.1.1) του Pirelli και το κοινό username, password για να βγάλει εκτός λειτουργίας τον router, ΧΩΡΙΣ να είναι απαραίτητη οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά του χρήστη.
Υπόψη ότι ακόμη κι αν το IP είναι διαφορετικό, ακόμη και αν τελικά δοθεί η δυνατότητα αλλαγής του user login και password που σήμερα είναι κοινά, το πρόβλημα παραμένει αφού:
- Συνήθως ως gateway ορίζονται συγκεκριμένες IP διευθύνσεις (π.χ. 192.168.0.1 ή 192.168.1.254). Ο κώδικας μπορεί να δοκιμάζει μια-μια όλες τις IP έως ότου βρει αυτή του Pirelli
- Ακόμη και αν αλλάξει το ζευγάρι username και password του χρήστη, παραμένει κοινό το administration username και password που χρησιμοποιεί η On Telecoms. Αυτό το ζευγάρι μπορεί να εξαχθεί με διάφορους τρόπους από τον router και όχι μόνο.
Υπόψη ότι ο κώδικας μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε. Π.χ. σε μια πληρωμένη διαφημιστική καταχώρηση στο MSN Messenger ή στο ADSLgr χωρίς φυσικά τη γνώση τους.
Αναμένουμε το video του exploit την επόμενη εβδομάδα.
Eπίσης είναι άξιο διερεύνησης πως ένα DISABLED firewall που η εταιρεία απαγορεύει στον χρήστη να το κάνει enabled προστατεύει τη σύνδεση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιτρέπεται η μερική ή ολική αντιγραφή και αναπαραγωγή της παραπάνω Είδησης σε άλλους Δικτυακούς Τόπους, Fora, Ηλεκτρονικά ή Έντυπα Μέσα.
Παρακαλείστε μόνο να τοποθετήσετε το παρακάτω link προς αυτή την ιστοσελίδα:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=88701
Εμφάνιση 1-15 από 341
-
05-04-07, 13:49 On Telecoms - Παρεχόμενες υπηρεσίες, περισσότερα προβλήματα ασφάλειας και αντιδράσεις #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 05-04-07 στις 17:17.
-
05-04-07, 14:01 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #2
Με ανυπομονησία...... Βασικά παραλίγο να γίνω σνυδρομητής τους !! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα έπρεπε να βάλω τον δικό τους δρομολογητή και μάλιστα κλειδωμένο
Είχα σκοπό να πάρω ένα ωραίο Ciscaki ή κάτι αντιστοιχο .....Πωπωπωπωπω
-
05-04-07, 14:05 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #3
πολύ καλή δουλειά yiapap
Να δούμε αν τώρα θα ιδρώσουν τα αυτιά των αρμοδίων.
-
05-04-07, 14:08 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #4
Πολύ καλή δουλειά!!! Μπράβο!!!!!!!
-
05-04-07, 14:10 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #5
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Το 2ο exploit κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο σοβαρό,και από ό,τι καταλαβαίνω δεν το έχουν εντοπίσει ακόμα.
Βλέποντας και την απάντηση του κ.Γκίκα έμμεσα σπρώχνει τους heavy users στα άλλα τους πακέτα με την παραδοχή ό,τι στο απλό τους πρόγραμμα έχουν δώσει βάση στην Ip Tv και λιγότερο στις άλλες υπηρεσίες.
Θεωρώ ό,τι αυτό έπρεπε να το είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
05-04-07, 14:10 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #6
Μπράβο yiapap, τελικά είναι πάντα επίκαιρο το:
"Φοβάμαι όλ' αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα".
-
05-04-07, 14:10 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #7
Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η εταιρεία ΟΝ, μας έδωσε την δυνατότητα μέσω κάποιον εκπροσώπων μας να δούμε κάποια πράγματα από κοντά.
Πρώτο και βασικότερο είδαμε ότι η εταιρεία συνεχίζει σταθερά την πολιτική της άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Αυτή η πολιτική είναι ξεκάθαρο ότι εφαρμόζεται από το CC αλλά και από την διεύθνση.
Για όλα αυτά που ενημέρωσαν τους φίλους μας που επισκέφτηκαν τα γραφεία τους, τα ακύρωσαν με μιας, με την επιστολή τους.
Εγώ δεν επιτρέπω σε καμία εταιρεία να έχει πρόσβαση στον χώρο μου χωρίς την συγκατάθεση μου. Με τις πολιτικές της η ΟΝ με αναγκάζει να κλείνω το PC το Router μου και οτιδήποτε άλλο συνδέεται πάνω σε αυτό όταν δεν είμαι παρόν.
Δεν σκοπεύω να ακυρώσω την αίτηση μου.
Αν και λίγο off topic θέλω να μοιραστώ μια μικρή μου εμπειρία πολύ σύντομα.
Όταν ήμουν 15 χρονών είχα μια συνδρομή σε ένα περιοδικό. Το περιοδικό ήρθε στο σπίτι σε άθλια κατάσταση.
Πήγα κατευθείαν στο ταχυδρομείο με το περιοδικό και μίλησα στον διευθυντή (τότε έμενα σε μικρή πόλη)
Εκείνος περιφρονητικά έβγαλε 500 δραχμές και μου είπε πάρε να αγοράσεις το περιοδικό.
Του εξήγησα εξήσου περιφρονητικά ότι παίρνω συνδρομή για να έρχεται το περιοδικό σπίτι μου και περιμένω την επόμενη μέρα τον ταχυδρόμο με το περιοδικό.
Το περιοδικό ήρθε την επομένη με τον ταχυδρόμο.
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όταν αγοράζω μια υπηρεσία απαιτώ να μου την παρέχουν όπως πρέπει και όχι όπως τους βολεύει. Δεν θα ακυρώσω και θα απαιτήσω με όποιον τρόπο μπορώ να λάβω τις υπηρεσίες.
Σε συνέχεια των βίντεο που θα μας δείξουν τα παιδιά, θα δημοσιοποιήσω μια επιστολή που θα αποστείλω σε διάφορες εταιρείες ζητώντας διαβεβαίωση ότι θα είμαι ασφαλής χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της ΟΝ.
Ελπίζω να χαλαρώσω σήμερα και να καταφέρω να "βγάλω λίγη δουλειά"
-
05-04-07, 14:13 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #8
Συνεχίστε την καλή δουλειά όσοι διαμαρτυρηθήκατε στην ΟΝ.Εύχομαι τελικά να καταφέρετε να την κάνετε να επιτρέψει το Port Forwarding και φυσικά να καλύψει τα φοβερά κενά ασφαλείας.
Υ.Γ.:Είναι "όλα δια τον λαόν αλλ' ουδέν δια του λαού" ,το οποίο παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A_gamer : 05-04-07 στις 14:16.
-
05-04-07, 14:16 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #9
Ποια ειναι η "οικιακη χρηση " ενος υπολογιστη?
ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.
-
05-04-07, 14:16 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #10
Κι αυτό επικοινωνιακό λάθος κύριε Γκίκα;;;
ΥΓ
Μπράβο σε όλους όσους μόχθησαν για την ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων που προέρχονται από την πολιτική της ΟΝ.
-
05-04-07, 14:18 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #11
Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα σε όλους όσους ασχολούνται και σπαταλούν χρόνο για την e-ασφάλεια όλων μας!
Αυτή η είδηση θα δημοσιοποιηθεί και αλλού?
-
05-04-07, 14:21 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #12
Ευχαριστώ όλους τους συνφορουμίτες για το χρόνο, την υπομονή τους και την επιμονή τους στο να αναδείξουν τα σημαντικά προβλήματα στην παροχή της υπηρεσίας από την ΟΝ.
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο, τεράστιο, κενό ασφάλειας θα πρέπει να γίνει γνωστό στον ειδικό τύπο, διότι οι δυνητικές του επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες τόσο για την εταιρεία όσο και για τον ταλαίπωρο τελικό χρήστη.
Και πάλι μπράβο!
-
05-04-07, 14:36 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #13
- Περιοχή
- @ SNR Land
- Downloads
- 19
- Uploads
- 1
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- Wind
- Path Level
- Fastpath
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Θα παρακαλούσα να κρατήσουμε το topic καθαρό απο offtopic μηνύματα και ζητωκραυγές.
Όποιος φιλος έχει να πει κάτι επι της ουσίας έχει καλώς.. Όποιος δεν έχει, τοτε καλο θα ειναι να παρακολουθεί την συζήτηση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩSocii stamus Cadimus dividui
-
05-04-07, 14:41 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #14
Πολύ καλό το στήσιμο της είδησης και του ξεμπροστιάσματος της αναξιοπιστίας της ΟΝ.
Άλλο ένα τεράστιο κενό ασφαλείας με την ευγενή χορηγία της ΟΝ Telecoms.....
Όσοι λοιπόν σκέφτονται να μπουν στην ΟΝ ξέρουν τι θα βρούν μπροστά τους.
Ας κρατηθεί ψηλά η είδηση ως και μετά τις γιορτές ώστε να την δουν ακόμα περισσότεροι όταν θα γυρίσουν απο τις διακοπές τους.Πήρες την αγάπη μου και την έκανες κουράδα
-
05-04-07, 14:42 Απάντηση: On Telecoms - Όλη η ιστορία #15
Εϊχατε κάποια απάντηση από κάποια από τις Αρχές στις οποίες κοινοποιήσατε την επιστολή; Έστω κάποια επιβεβαιωση ότι έλαβαν την καταγγελία και ότι προτίθενται να το κοιτάξουν....
Όσοι από εμάς είμαστε χρήστης του ADSLgr έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την κίνηση σας παιδιά (και πραγματικά πολλά μπράβο για την κινητοποίηση σας και τις αντιδράσεις σας). Το θέμα είναι το εξής : πώς αυτό μπορεί να φτάσει παραέξω. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες ώστε να κοινοποιήσετε αυτές σας τις ενστάσεις (που είναι πάρα πάρα πολύ σωστές) σε κάποια άλλα μέσα ώστε να ενημερωθεί και το ευρύτερο κοινό; Παραδείγματος χάρη, έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος;
Πάντως η απάντηση του κ. Γκίκα, μου φαίνεται εξαιρετικά απογοητευτική και θα περίμενα κάτι πιο ουσιαστικό, ιδιαίτερα δεδομένου ότι απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Κρίμα γιατί χάλασε η οποιαδήποτε καλή εικόνα για την τεχνική "σοβαρότητα" της εταιρείας, όπως αυτή φαινόταν από την επίσκεψη σας.
Παρόμοια Θέματα
-
On Telecoms και προβλήματα Call Center
Από wolfy στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 464Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-08, 22:09 -
Προβλήματα ασφάλειας λόγω static ip και τρόπος επίλυσης
Από chr_kats στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-07, 17:24 -
Ποιος provider έχει τα περισσότερα προβλήματα;
Από nmakry στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 107Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-07, 23:34 -
Υπηρεσίες και προγράμματα για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής από την COSMOTE
Από babality στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-06, 09:16
Bookmarks