Καλησπέρα.
Πάνω στο RB751 με ROS 6.32.1 τρέχω PPTP Server.
Eχω δημιουργήσει τα κατάλληλα profiles και secrets .
Το configuration είναι το εξής:
PPTP Clients είναι 2 Raspi που τρέχουν Debian (Raspbian) και έχω εγκαταστήσει και ρυθμίσει και στα 2 το pptp-linux
Ο PPTP Server έχει local IP 10.11.11.1
To ένα Raspi 10.11.11.11 και το άλλο 10.11.11.12.
Ολα έγιναν σωστά και τα 2 Raspi συνδέθηκαν με το Mikrotik και πήραν τις IP's που έπρεπε.
To πρόβλημα είναι το εξής :
Το Mikrotik pingάρει και τα 2 Raspi όπως και τα Raspi το Mikrotik.
ΟΜΩΣ τα 2 Raspi δεν κάνουν ping μεταξύ γιατί δεν βλέπουν το ένα το άλλο παρόλο που και τα 2 βλέπουν τον PPTP Server.
Παραθέτω τo configuration των Raspi.
1. /etc/ppp/peers/mikrotik
2. /etc/ppp/chap-secretsΚώδικας:pty "pptp example.com --nolaunchpppd" lock noauth nobsdcomp nodeflate name raspi1 remotename mikrotik ipparam mikrotik require-mppe-128 usepeerdns defaultroute persist
Το /etc/ppp/options δεν το πείραξα.Κώδικας:raspi1 mikrotik xxxxx *
Εμφάνιση 1-4 από 4
-
10-10-15, 19:43 Mikrotik PPTP Server - Raspi PPTP Clients #1
-
11-10-15, 09:26 Απάντηση: Mikrotik PPTP Server - Raspi PPTP Clients #2
νομίζω οτι το πρόβλημα σου πρέπει να το αναζητήσεις στα settings του Mikrotik καθως αυτο ειναι υπευθυνο για το NAT μεταξυ των συσκευων. Δες κυρίως την καρτελα ΝΑΤ, εκει θα πρέπει να εχεις σαφείς κανόνες για την επικοινωνία του τοπικού δικτύου. Επίσης πολύ σημαντικο να ενεργοποιήσεις το proxy-arp στα settings του bridge σου...
-
11-10-15, 20:00 Απάντηση: Mikrotik PPTP Server - Raspi PPTP Clients #3
Το πρόβλημα λύθηκε μετά απο αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο και δεν ήταν στο mikrotik.
Οι ενέργειες έγιναν και στα 2 Raspi.
Πρώτα απόλα έπρεπε να προστεθεί ενα route πάνω στο interface του tunnel (ppp0 στην συγκεκριμμένη περίπτωση).
Κώδικας:route add -net 10.11.11.0/24 dev ppp0
Μέσα στον φάκελο /etc/ppp/ip-up.d δημιούργησα ένα αρχείο /etc/ppp/ip-up.d/routes.d το οποίο είναι κάπως έτσι:
Κώδικας:#!/bin/bash route add -net 10.11.11.0/24 dev ppp0
Κώδικας:chmod a+x /etc/ppp/ip-up.d/routes.d
Η επόμενη κίνηση ήταν να βρώ ένα script που να κρατάει "ζωντανό" το tunnel.
To βρήκα ψάχνωντας στο διαδίκτυο τo έβαλα στον φάκελο /usr/sbin το ονόμασα pptp_check και το προσάρμοσα σύμφωνα με το δικό μου configuration.
/usr/sbin/pptp_check :
Κώδικας:#!/bin/bash HOST=10.11.11.1 DATE=`date` PINGRES=`ping -c 2 $HOST` PLOSS=`echo $PINGRES : | grep -oP '\d+(?=% packet loss)'` echo "$DATE : Loss Result : $PLOSS" if [ "100" -eq "$PLOSS" ]; then echo "$DATE : Starting : $HOST" pon mikrotik echo "$DATE : Now running : $HOST" else echo "$DATE : Already running : $HOST" fi
Κώδικας:chmod a+x /usr/sbin/pptp_check
Επόμενο και τελευταίο βήμα έιναι να τρέχει το αρχείο κάθε λεπτό και να δίνει τα αποτελέσματα σε ένα log .
Κώδικας:crontab -e */1 * * * * /usr/sbin/pptp_check >> /var/log/tunnel.log 2>&1
-
12-10-15, 08:08 Απάντηση: Mikrotik PPTP Server - Raspi PPTP Clients #4
Καλημέρα! μα καλά γιατί ανεβάζει τόσο το ping το openvpn? εγώ το δουλεύω για να δίνω ιντερνετ από το σπίτι στο εξοχικό μέσω awmn και έχω δοκιμάσει και pptp και eoip tunnel και gre tunnel και ο ποιο καλος και αξιοπιστος τροπος ειναι το openvpn! τουλαχιστον για το δικο μου setup και δεν εχει καθολου αυξηση ping, ισα ισα που δεν μασαει στις αλλαγες δρομολογησεων, αντιθετα με το pptp. Δεν καταλαβαινω γιατι στο δικο σου εχει αλλο ping, εντυπωση μου κανει!
Παρόμοια Θέματα
-
Mikrotik IPv6 σε PPPoE client με modem σε bridge mode
Από deniSun στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 136Τελευταίο Μήνυμα: 24-05-23, 22:17 -
Mikrotik OpenVPN Server με Android Client
Από deniSun στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 385Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-23, 14:40 -
Mikrotik σε ρόλο PPPoE client με modem σε bridge mode
Από deniSun στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 565Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-20, 06:48 -
Mikrotik hAP lite VPN PPTP Tunnel
Από PROGRAMMERPC στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 01-07-15, 21:48 -
Mikrotik client - Linux Server [openVPN]
Από cumulus στο φόρουμ MikroTik ADSL modems, routers & routerBOARDsΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-15, 08:44
Bookmarks