Καλησπέρα στην παρέα.
Έχω χαθεί τόσο καιρό διαβάζοντας και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, οπότε θα σας ζαλίσω.
Έχω το ΖΤΕ zxhn h168n v3 με Wind και πρόσφατα αγόρασα vpn. Τα ερωτήματά μου έχουν ως εξής:
1. Να κάνω bridge το ZTE και να συνδέσω router με δυνατότητα dd-wrt? Από όσα διάβασα γίνεται να κάνω bridge (κατάφερα και δημιούργησα προφίλ bridge χωρίς να το τσεκάρω αν δουλεύει και χωρίς να χρησιμοποιήσω root κωδικούς) και να συνδέσω router και αν ναι ποιό?
2. Σαν καλύτερη - για μένα - λύση είναι να πάρω ένα ASUS modem (π.χ. DSL-AC52U) αφού έχει και το ASUSWRT και να περάσω τον client (windscribe) που υποστηρίζει ASUS (αλλά router).
Σε επικοινωνία με την Windscribe μου έγραψαν πως δεν υποστηρίζουν modem αλλά μόνο router και δεν το καταλαβαίνω αφού ΚΑΙ τα modem έχουν ASUSWRT....
Και εν τέλει, τί είναι προτιμότερο openvpn, dd-wrt, openwrt, asuswrt??????? Δεν καταφέρνω να βγάλω άκρη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Νεκτάριος.
Εμφάνιση 1-12 από 12
-
13-12-18, 15:27 Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #1
-
13-12-18, 16:42 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #2
Αν τους ρώτησες για modem, είναι λογικό να σου έδωσαν αυτήν την απάντηση. Το DSL-AC52U (και τα παρόμοια με αυτό) είναι DSL Router ή αλλιώς Modem/Router και όχι σκέτο modem (τέτοιες είναι άλλες συσκευές που πλέον τείνουν να εκλείψουν).
Από εκεί και πέρα είναι καθαρά δική σου επιλογή πως θα το κάνεις. Αρκεί με ότι αποφασίσεις, να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Π.χ. στο DSL-AC52U μπορεί να εγκατασταθεί το Windscribe; Διότι εδώ βλέπω ότι το AsusWrt δεν υποστηρίζεται στην συσκευή.
-
14-12-18, 10:24 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #3
οχι δεν υποστηριζεται το Windscribe απο το asus dsl ac52 και γενικα κανενα που να εχει και modem απο τα asus ... σε asus πρεπει να παρεις σκετο router που να υποστηριζει merlin και να περασεις αυτο το λογισμικο (θα βαλεις το modem παροχου για την γραμμη) αλλα δεν ξερω ποιο μπορει γιατι δεν ασχολουμε με αυτα ... τωρα σε αλλα μηχανηματα μαρκες δεν ξερω για vpn με πιανεις αδιαβαστο
edit ... ρωτησα και μου λενε οτιare you referring to the WIndscribe application running on computer? It should workΤελευταία επεξεργασία από το μέλος babis3g : 14-12-18 στις 10:32.
-
14-12-18, 12:21 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #4
Καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προτίθεμαι να εγκαταστήσω vpn client στο modem ή router για να καλύψω όλο το δίκτυο του σπιτιού.
jkoukosbabis3g
Ευχαριστώ.
-
14-12-18, 13:42 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #5
Μάλλον το έχει ενσωματώσει η εταιρεία και γι' αυτό δεν υπάρχει αλλού αναφορά.
Κοίταξα το εγχειρίδιο χρήσης, αλλά αναφέρει γενικά για ενεργοποίηση του VPN χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Ωστόσο στο FAQ δίνει σχετικές οδηγίες που συμφωνούν με τις αντίστοιχες του Windscribe.
- - - Updated - - -
Όσον αφορά τον κωδικό του χρήστη root ώστε να μπορείς να επιλέξεις το Bridge, δοκίμασε τον "W!n0&oO7." χωρίς τα εισαγωγικά.
Αν δεν είναι αυτός, κατεβάζεις το RouterPassView. Με αυτό ανοίγεις το backup ρυθμίσεων του ΖΤΕ και νομίζω στο Ascii (στα Options) θα το βρεις αν δεν το εμφανίζει ήδη στην αρχική σελίδα.
-
14-12-18, 14:04 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #6
asuswrt υποστηριζεται σε ολα, ακομα και στα modems/rοuters μαζι, αλλα σε αυτα δεν εχουν ολες τις extra ρυθμισεις που βαζει ο merlin οπως στα σκετα router (με οσα υποστηριζει) ... ή αλλιως τα μαμα asuswrt με modems εχουν πιο λιγες ρυθμισεις, πχ σε vpn μονο ενας client εχει υποστηριξη, αν θελεις και 2ο service vpn και extra rules μονο ο merlin στα σκετα εχει βαλει παραπανω ... αρα σε χρηση vpn μονο του windscribe εισαι οκ με το dsl 52
αν ειναι οπως στις ρυθμισεις που εδειξε ο jkoukos
https://windscribe.com/guides/asus
τοτε και το support λεει οτι γινεται και με το dsl52, εχουν βαλει αυτη τη ρυθμιση σελιδας vpn client που μολις κοιταξα με το δικο μου dsl52
για το bridge στο zte ειχα διαβασει δεν γινεται να μπει σε καθαρο bridge (γεφυρα) αλλα παει καιρος, μονο αυτος ο τροπος που ειπες, ή παιρνεις τηλεφωνο τον παροχο αν εχει κατι αλλο να σου στειλει να κανεις την δουλεια σου
αν το παρεις και ειναι & καποιο αλλο προβλημα, πχ συνδεση ασυρματο γραψε παλι εδωΤελευταία επεξεργασία από το μέλος babis3g : 14-12-18 στις 14:28.
-
15-12-18, 15:46 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #7jkoukos
babis3g
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
-
17-12-18, 13:26 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #8
δεν ειπα οτι το δοκιμασα σε vpn (γενικα δεν εχω καν ασχοληθει με vpn) εννοω οτι η σελιδα που δινει ο vpn παροχος για να γινουν οι απαραιτητες ρυθμισεις (αν ειναι αυτος ο τροπος που θα χρησιμοποιηθει) την εχουν προσθεσει απο την asus, οποτε δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα να το σεταρεις οπως λενε στις οδηγιες τους (βαση του link που εδιξε ο jkoukos)
Τωρα για το ασυρματο με 3 τοιχους δεν ξερω σιγουρα ... εγω εχω το dsl ac52 σε ενα δωματιο διπλα σε διπλο τζαμι, και μετα 10 μετρα σε αλλο δωματιο παει σημα 80% μεσο ορο, σε 2 τοιχους ακριβως διπλα φερνει καλο σημα 50-60%, στα 15 μετρα με τοιχο κοντα μισο μετρο απο πετρα, παει μονο μισο μετρο μεσα εκει που ειναι η πορτα
Πιστευω οτι επειδη εχει εξωτερικες κεραιες που γυριζουν, αν βρεις το καταλληλο spot τους (δεξια αριστερα πλάϊ) και το βαλεις οσο πιο ψηλα γινεται (μην βαλεις καλωδιο απο την πριζα στο modem πανω απο 2 μετρα) να φερουν καποια μοναδα / σημα στο 2.4G
-
17-12-18, 15:11 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #9
-
18-12-18, 11:33 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #10
-
18-12-18, 12:06 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #11
Ο κωδικός που έδωσα είναι παλιός και λογικά δεν ισχύει πλέον. Στο routerpassview κοίταξες στο Options > Text Mode (Ascii) να ψάξεις τον κωδικό;
-
18-12-18, 14:54 Απάντηση: Αντικατάσταση ZTE με ASUS modem ή bridge με ASUS router??? #12
Παρόμοια Θέματα
-
ZTE ZXHN H267A bridge mode με ASUS DSL AC87VG
Από lucasff7 στο φόρουμ Vodafone VDSLΜηνύματα: 102Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-24, 09:29 -
Mikrotik σε ρόλο PPPoE client με modem σε bridge mode
Από deniSun στο φόρουμ MikroTikΜηνύματα: 565Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-20, 06:48 -
Modem σε bridge Και MIkrotik ως router
Από madrivermadonus στο φόρουμ MikroTikΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-18, 01:50 -
cisco router bridged με dsl modem
Από manmix στο φόρουμ Cisco ADSL modems και routersΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-18, 23:22 -
Εσωτερική δικτύωση με δύο routers και το modem/router του παρόχου
Από Archon στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-18, 23:46
Bookmarks