Εχω dsl στον οτε απο τις πρωτες μερες του 384.
Ολα αυτα τα χρονια δεν ειχα ποτε κανενα σοβαρο προβλημα με την γραμμη και τις συνδεσεις και τα τελευταια χρονια επερνα απο 10 εως 12 απο την γραμμη μου.
Χαμηλο μεν λογω περιοχης και αποστασης απο το dslam αλλα τουλαχιστον ηταν σταθερο.
Τις τελευταιες μερες εχω συνεχεις αποσυνδεσεις κυριως τις βραδινες ωρες.
Πριν 4 μερες το δηλωσα σαν βλαβη στο 13888 και η λυση που εδωσαν ηταν να κλειδωσουν στο προφιλ μου στα 10mbps και επερνα απο 6 εως 8,5mbps με ping πανω απο 80, με αποτελεσμα να σερνονται τα παντα. Ζητησα να μαθω τι εχει συμβει και υπαρχουν οι αποσυνδεσεις χωρις να εχω καμια σαφη απαντηση, μονο οτι απλα επρεπε να κλειδωσουν το προφιλ μου.
Σημερα τους ζητησα να ξεκλειδωσουν το προφιλ μου και να το επαναφερουν οπως ηταν ανεκαθεν χωρις τις αποσυνδεσεις αλλα και παλι εχω αποσυνδεσεις.
Ηθελα να ρωτησω:
1) Τι θα μπορουσα να κανω απο την μερια μου για να βελτιωθει
2) Τι μπορει να κανει ο οτε για να φτιαχτει, εκτος απο το να ανεβασει το snr μου
3) Αν καποιος αλλος εχει αποσυνδεσεις τις τελευταιες μερες
4) Αλλες συμβουλες
Το router μου WAG200G Linksys ειναι σχετικα παλιο αλλα χωρις προβληματα.
Το status της συνδεσης τωρα ειναι:
DSL Connection
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 9315 kbps
Upstream Rate: 1018 kbps
Downstream Margin: 10 db
Upstream Margin: 10 db
Downstream Line Attenuation: 35 db
Upstream Line Attenuation: 10 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 21 db
Cisco Logo
PVC Connection
Encapsulation: RFC 2516 PPPoE
Multiplexing: LLC
Qos: UBR
Pcr Rate: 0
Scr Rate: 0
Autodetect: Disable
VPI: 8
VCI: 35
Enable: Yes
PVC Status: Up
Εμφάνιση 1-15 από 18
Θέμα: Αποσυνδεσεις...
-
11-12-15, 02:33 Αποσυνδεσεις... #1
-
11-12-15, 09:08 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #2
Ακριβώς το ίδιο τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει και σε μένα.Σε επικοινωνία μαζί τους δυστυχώς δεν μου έδωσαν καμία λύση.Το ρούτερ που έχω είναι το ΖΤΕ που έδινε ο ΟΤΕ.
-
11-12-15, 14:54 #3
Απο τη δική σου πλευρά βγάλε τα πάντα απο τη γραμμή, βάλε το modem απ ευθείας χωρίς splitter και παρακολούθησε το. Αν σταματήσουν τότε θα έχεις βρεί το πρόβλημα.
Παράθεση Posted from Android app
-
11-12-15, 15:11 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #41) Τι θα μπορουσα να κανω απο την μερια μου για να βελτιωθει
http://www.adslgr.com/forum/threads/...25#post5507825
2) Τι μπορει να κανει ο οτε για να φτιαχτει, εκτος απο το να ανεβασει το snr μου
Αν οι αποσυνδεσεις συνεχιζονται με το συγκεκριμενο προφιλ, τοτε ξαναδηλωνεις βλαβη ωστε να ερθει τεχνικος να ελενξει την γραμμη (απο το σπιτι προς το κεντρο - γιατι ειπαμε μεσα σπιτι ειναι δικη σου ευθυνη και για αυτο κανεις ελενχο στην εσωτερικη σου εγκατασταση)
3) Αν καποιος αλλος εχει αποσυνδεσεις τις τελευταιες μερες) ... και εγω ειχα μεχρι προχτες απο κεραυνο ... αλλα ειμαι σε αλλη περιοχη οποτε δεν σχετιζομαι με την βλαβη στην περιοχη σου (& αν υπαρχει σε ολη την περιοχη προβλημα)
4) Αλλες συμβουλες
-κοιτας πρωτα την εσωτερικη εγκατασταση σου (λινκ πιο πανω στο αλλο ερωτημα) & αν εισαι οκ, τοτε ο παροχος καπου εχει θεμα
-δοκιμαζεις με αλλο μοντεμ
-Υπαρχουν και μοντεμ που αλλαζουν το σνρ (εφοσον δεν εισαι σε κλειδωμενο προφιλ) αλλα δεν παει να πει οτι θα φτιαξει το θεμα
απλα σου δινει την δυνατοτητα να κανονισεις εσυ την σταθεροτητα, αν η βλαβη ειναι μικρη
-
11-12-15, 18:37 Re: Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #5
1) Ολες τις μετρησεις τις κανω με τον τροπο που αναφερει και ο φιλος παραπανω.
Το router απευθειας πανω στην γραμμη χωρις splitter και χωρις τηλεφωνα, βασεις κλπ. Δεν εχω μετρησει βεβαια απο τον κατανεμητη αλλα στην ουσια ειναι ενα καλωδιο και μια πριζα που την εβαλα πριν 2 χρονια και δουλευει μια χαρα μεχρι τωρα.Απο την ωρα που μου επανεφεραν το προφιλ μου στο προηγουμενο, δηλαδη ξεκλειδωτο με χαμηλοτερο snr η ταχυτητα ανεβηκε με max που εχω δει στα 11,8mbps
Αποσυνδεσεις αρκετα λιγοτερες απο πριν αλλα υπαρχουν ακομα.
2) Στον οτε ακομα να απαντησουν στο πρωτο αιτημα και για το δευτερο μου ειπαν οτι δεν εχουν ολοκληρωθει οι ενεργειες που κανουν και θα μου απαντησουν την Δευτερα 14/12.
3) Η περιοχη ειναι στην Νικαια κοντα στην πλατεια Χαλκηδονας. Εχω ρωτησει καποιους εκτος φορουμ που μενουν κοντα αλλα δεν φαινεται να ειναι γενικοτερο φαινομενο.
4) Διστυχως δεν εχω καποιο εξτρα router καλυτερο απο απο το Linksys που χρησημοποιω, εκτος απο ενα πολυ παλιοτερο του Οτε πανω περιπου 8χρονια.
Λογικα θα ηταν πιο ακριβης οι μετρησεις με καποιο αλλο router και θα προσπαθησω να δανειστω ενα απο καποιν φιλο.
Θα περιμενω να τελειωσει ο ελεγχος που λεει ο οτε για να δω αν ανανεωσω το συμβολαιο μου και να παρω νεο ρουτερ ή αν θα παω σε αλλο παροχο.
Ασχετη λιγο ερωτηση αλλα καποιος μπορει να ξερει.
Το κεντρο που ειναι η γραμμη μου ειναι της το ΑΚ Νικαιας και ενας φιλος που μενει καποια στενα πιο κοντα στο κεντρο απο εμενα πεφτει στο ιδιο κεντρο.
Η γραμμη μου δεν εχει διαθεσιμοτητα VDSL ενω σε αυτον δινει.
Υπαρχει τετοια δυνατοτητα? Δηλαδη το ιδιο κεντρο να δινει σε καποιες γραμμες και σε καποιες αλλες οχι?
Αν ναι ο κυριος λογος ειναι η αποσταση ή αλλα κριτηρια πχ ο μελλοντικος σχεδιασμος?
-
12-12-15, 10:06 Απάντηση: Re: Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #6
-
14-12-15, 17:13 Re: Αποσυνδεσεις... #7
Line Attenuation: 35 db στα 1800 μετρα (μετρημενα απο τον ΟΤΕ) απο το ΑΚ ειναι λογικο?
Συμφωνα με τον calculator λογικα θα επρεπε να ειναι γυρω στα 25 db αλλα ειναι 35.
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 11392 kbps
Upstream Rate: 971 kbps
Downstream Margin: 5 db
Upstream Margin: 10 db
Downstream Line Attenuation: 35 db
Upstream Line Attenuation: 9.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 22 db
-
14-12-15, 17:38 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #8
εισαι στα 2500 μετρα περιπου .. η μετρηση του μοντεμ ειναι πιο ακριβιας και αυτη πανω κατω ειναι η κανονικη αποσταση, οποτε η ταχυτητα σου ειναι καλη για αυτη την αποσταση
-
14-12-15, 18:16 Re: Αποσυνδεσεις... #9
Τοτε απο που προκυπτει οτι ειμαι στα 1800 που μου εχουν πει οι τεχνικοι και η εξυπηρετηση του οτε?
-
14-12-15, 18:19 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #10
απο τον calculator και το ατενουετορ του μοντεμ ... υπαρχει μια περιπτωση το μοντεμ να δειχνει λιγο παραπανω νουμερα
αν εισαι 1800 μ τοτε θα επρεπε να εχεις 25 οπως λες αλλα να κανει τοσο πολυ λαθος το μοντεμ δυσκολα
ποιο μοντεμ ειναι?
αν εχεις αλλο δοκιμασε και με αλλο να δουμε τι λεει
-
14-12-15, 18:27 Re: Αποσυνδεσεις... #11
Εχω το WAG200G Linksys. Διστυχως δεν εχω αλλο.
Θ ψαξω να βρω ενα αρχαιο του οτε να δοκιμασω.
-
14-12-15, 18:29 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #12
στο συγκεκριμενο μοντεμ μπορει να δειχνει μια μικρη αποκλειση παραπανω ... ενα δευτερο θα βοηθουσε πιο πολυ
-
14-12-15, 19:15 Re: Αποσυνδεσεις... #13
Μετρησα με το αρχαιο jetspeed της ιντρακομ και εβγαλε local 30,5 db att
DSL Parameters and Status
Vendor ID: 00B5GSPN
Revision Number: Y.1.24.14
Serial Number: xxxxxxxxxxxxxx
Local Tx Power: 12.31 dB
Remote Tx Power: 19.67 dB
Local Line Atten.: 30.5 dB
Remote Line Atten.: 20.0 dB
Local SNR Margin: 10.0 dB
Remote SNR Margin: 11.0 dB
Self Test: PassedΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Hypno : 14-12-15 στις 19:27.
-
14-12-15, 22:37 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #14
εγω πιστευω καπου εκει εισαι 2100-2500 με πιο πιθανον αυτο που λεει το ιντρακομ
-
16-12-15, 13:28 Απάντηση: Αποσυνδεσεις... #15
Σημερινη μετρηση με speedport entry 2i με το αστρονομικο νουμερο των 8185kbps και με λιγες αποσυνδεσεις...
Καλωσηρθα στις τρελες ταχυτητες του... 2005
Link Status Up
Modulation Type ADSL_2plus
Actual Rate(Up/Down) 1017/8185 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 1013/11524 kbps
Noise Margin(Up/Down) 10.6/8.6 dB
Line Attenuation(Up/Down) 22.4/34 dB
Output Power(Up/Down) 12.1/19.4 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 8/480
Interleave Delay(Up/Down) 4/8 ms
INP(Up/Down) 1/4 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 1/11
FEC Errors(Up/Down) 54/12578
Παρόμοια Θέματα
-
Καθημερινές αποσυνδέσεις Internet, ζητείτε λύση!
Από Redgerasimos στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-15, 01:10 -
Προβλημα με αποσυνδεσεις στο ιντερνετ forthnet technicolor 5136v2!!!
Από fapajohn στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-15, 12:56 -
Πρόβλημα με συνεχείς αδικαιολόγητες αποσυνδέσεις
Από xristakos στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-15, 19:06 -
Αποσυνδέσεις, χαμηλός συγχρονισμός και θόρυβος γραμμής
Από Astronut στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-15, 02:12 -
Τυχαιες αποσυνδέσεις wind βοήθεια
Από sdfr στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-15, 00:09
Bookmarks