Έχω ένα asus dsl-ax82u μπροστά από το speedport της cosmote. Το είχα σεταρει από έναν οδηγό εδώ στο forum πριν κάποια χρόνια ( που πλέον δεν μπορώ να βρω).
Το πρόβλημα εισνι το εξής. Την προηγούμενη Παρασκευή εφυγα από το σπίτι και επέστρεψα Κυριακή. Την Παρασκευή δούλευαν όλα σωστά (όπως χρόνια τώρα με το ίδιο setup), την Κυριακή όμως που επέστρεψα δεν έχω ίντερνετ (κόκκινο το wan λαμπάκι στο asus).
Το δήλωσα βλάβη στη cosmote αλλά αυτοί βρίσκουν ότι έρχεται κανονικά ιντερνετ στη γραμμή μου και ότι το θέμα είναι δικό μου.
Μετέπειτα έφερα ένα άλλο speedport που ήταν εργοστασιακων ρυθμίσεων και ίντερνετ έχω κανονικά.
Έκανα hard reset στο asus ακι προσπάθησα να κάνω passthrough στη lan αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Έχω πάλι κόκκινο λαμπάκι. Στη σελίδα του asus, δείχνει να έρχεται ίντερνετ αλλά το το wan ειναι πεσμένο. Παιδιά τα φώτα σας.!
Εμφάνιση 2.011-2.025 από 2025
-
15-07-24, 04:25 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2011
-
16-07-24, 00:36 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2012
Μήπως ήσουν πριν με aDSL από Αστικό Κέντρο και σε γύρισαν σε aDSL από καμπίνα; Ή στο ενδιάμεσο είχες κάνει αίτηση για VDSL;
Έτσι την είχα πατήσει το 2016. Ήμουν aDSL από Αστικό Κέντρο (με bridge το modem και στο modem VPI/VCI 8/35) . Ξύπνησα το πρωί και δεν είχα internet (ακριβώς όπως εσύ με κόκκινο λαμπάκι στο Internet) . Κατάλαβα τι έγινε, άλλαξα τις ρυθμίσεις του bridge στο modem μου, το έβαλα με VLAN ID 835 και συνδέθηκε αμέσως.
-
16-07-24, 03:55 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2013
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς να δοκιμάσω? Πάντως τηλεφωνία με voip έχω εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια
-
16-07-24, 22:57 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2014
-
17-07-24, 11:00 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2015
Τεχνικά δεν θυμαμαι τι έκανα ακριβώς. Το καλώδιο τηλεφωνίας ήταν συνδεδεμένο στο asus και έκανε εκεί τη διαχείριση ίντερνετ. Από το asus, από τη θύρα lan1( και όχι τη wan) πήγαινε καλώδιο ethernet στο speedport το οποίο έδινε μόνο την τηλεφωνία.
-
18-07-24, 17:42 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2016
Τότε φαίνεται ότι το Asus έπαιζε τον ρόλο του modem/router και το Speedport έπαιρνε από το Asus μόνο για την τηλεφωνία.
Δες τις ρυθμίσεις του Asus ώστε να είναι ως εξής:
1) Να κάνει κλήση PPPoE με τους κωδικούς που έχεις ήδη για το internet (ή θα πάρεις) από την Cosmote
2) Στις ρυθμίσεις του PPPoE , αν είσαι με ADSL από Αστικό Κέντρο θα βάλεις VPI/VCI 8/35 . Αν έχεις είτε VDSL, είτε ADSL από καμπίνα, θα βάλεις VLAN ID 835 χωρίς να βάλεις VPI/VCI
Κανονικά έτσι πρέπει να δουλέψει αμέσως.
-
19-07-24, 14:53 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2017
Έλληνες τα φώτα σας! Έχω πελαγώσει..
- - - Updated - - -
Το έφτιαξα μετά από πολλή ταλαιπωρία. Μου είχαν δώσει κωδικούς voip από την cosmote και όχι internet...
-
01-11-24, 10:21 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2018
Καλημέρα!
Ενώ επί σχεδόν δύο χρόνια είχα το speedport plus πίσω από ένα tp-link μόνο για τηλεφωνία και δούλευε κανονικά έχει δύο μέρες που δεν μπορώ να βγάλω ούτε εισερχόμενες ούτε εξερχόμενες κλήσεις και βγαίνει ένα μήνυμα του οτε.
Το speedport φαίνεται να συνδέεται κανονικά με αναμμένα online και telephony.
Ήρθε ένας τεχνικός και δοκίμασε με ένα speedport plus 2 στη γραμμή πριν το tp-link και μου είπε ότι δουλεύει κανονικά(δεν ήμουν εγώ εκεί).
Το θέμα είναι ότι εγώ χρειάζομαι τη τηλεφωνία σε άλλο σημείο όπου πηγαίνω με link κεραίας.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?
-
07-11-24, 10:46 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2019
Δοκίμασες να βάλεις το Speedport το δικό σου μόνο του να δείς αν συνδέεται και αν παίρνει τηλεφωνία;
Αν δεν βγάλεις άκρη πάρε ένα grandstream με 40-50Ε https://www.skroutz.gr/c/708/VoIP-ad...andstream.html ζήτα κωδικούς τηλεφωνίας και ξεφορτώσου εντελώς το speedport.
-
08-11-24, 13:54 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2020
Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση, σήμερα θα πάω να δοκιμάσω με το speedport το δικό μου, του παιδιού από τον οτε που πήγε μου είπαν ότι δούλευε κανονικά. Με άλλο speedport που δοκίμασα πάλι τα ίδια μου δείχνει ότι συνδέεται και ανάβει το λαμπάκι του telephony και γίνεται register αλλά τίποτα. Έχω ένα grandstream ht812 και ένα ht503 αλλά στο 812 που δοκίμασα δε μου κάνει register με τίποτα. Υπάρχει κάτι που να δουλεύει καλά στο να βάλω στο speedport πάνω στη γραμμή μετά να περάσω τις αναλογικές γραμμές που έχω π.χ. σε ένα grandstream και μετά να τις στείλω μέσω του δικτύου σε ένα άλλο grandstream σαν έξοδο για να τις κουμπώσω στο αναλογικό τηλεφωνικό μου κέντρο?
-
15-11-24, 23:35 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2021
Ομάδα καλησπέρα. Αντιμετωπίζω αντίστοιχο πρόβλημα με τον φίλο πιο πάνω και θέλω τη βοήθεια σας. Ομολογώ πως δεν κατέχω πολλά από δίκτυα αλλά πριν μια τετραετία είχα καταφέρει να ρυθμίσω ένα TP-Link W8970 ως modem/router και το Speedport μόνο για τηλεφωνία VoIP βάσει κάποιου οδηγού που κυκλοφορούσε. Εδώ όμως και μια εβδομάδα έπαψα να έχω τηλέφωνο ενώ το internet δουλεύει κανονικά. Τι μπορεί να έχει αλλάξει που μου χάλασε την τηλεφωνία? Υπάρχει κάποιος ανανεωμένος οδηγός?
-
22-11-24, 20:16 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2022
Τα ιδια και εδω, μαλιστα σε 2 διαφορετικες συνδεσεις COSMOTE, το speedport στη μια και το ZTE στην αλλη ως VOIP μετα απο modem/router TPLINK, σταματησαν να δουλευουν, ενω δουλευαν χρονια. Κατι εχουν αλλάξει σίγουρα, αλλα στις βλαβες δε βγαινει ακρη, και οι τεχνικοι δοκιμαζουν απλα το ρουτερ το δικο τους και λενε "Δουλευει".
-
18-04-25, 13:09 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2023
Καλησπέρα, προσπάθησα να ρυθμίσω το speedport plus με της οδηγίες #1161 και να το έχω μόνο για τηλεφωνία και ως router xiaomi ax3000t χωρίς να πάρει ip. καποια βοήθεια;
-
18-04-25, 14:04 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2024
-
18-04-25, 14:19 Απάντηση: Χρήση Speedport μόνο για VoIP Cosmote πίσω από άλλο router (ASUS) #2025
Οπότε δεν υπάρχει λύση για αυτό και το xiaomi θα τρέχει μόνο ως mesh;
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα μετά από Firmware Upgrade Asus Router
Από johnys1 στο φόρουμ Asus XDSL modems και routersΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-16, 14:03 -
Νέο ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών για επιχειρήσεις, COSMOTE Business One
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-15, 21:35 -
Ολοκληρώθηκε η εμπορική ενοποίηση των ΟΤΕ/COSMOTE κάτω από την εμπορική ονομασία COSMOTE
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-15, 22:40 -
OTE Speedport W 724V Type Ci σε bridge mode με Asus RT-AC68U και FTP server
Από mike1819 στο φόρουμ Asus XDSL modems και routersΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-15, 22:34
Bookmarks