Σελ. 135 από 135 ΠρώτηΠρώτη ... 115125130133134135
Εμφάνιση 2.011-2.025 από 2025
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Έχω ένα asus dsl-ax82u μπροστά από το speedport της cosmote. Το είχα σεταρει από έναν οδηγό εδώ στο forum πριν κάποια χρόνια ( που πλέον δεν μπορώ να βρω).
    Το πρόβλημα εισνι το εξής. Την προηγούμενη Παρασκευή εφυγα από το σπίτι και επέστρεψα Κυριακή. Την Παρασκευή δούλευαν όλα σωστά (όπως χρόνια τώρα με το ίδιο setup), την Κυριακή όμως που επέστρεψα δεν έχω ίντερνετ (κόκκινο το wan λαμπάκι στο asus).
    Το δήλωσα βλάβη στη cosmote αλλά αυτοί βρίσκουν ότι έρχεται κανονικά ιντερνετ στη γραμμή μου και ότι το θέμα είναι δικό μου.
    Μετέπειτα έφερα ένα άλλο speedport που ήταν εργοστασιακων ρυθμίσεων και ίντερνετ έχω κανονικά.
    Έκανα hard reset στο asus ακι προσπάθησα να κάνω passthrough στη lan αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Έχω πάλι κόκκινο λαμπάκι. Στη σελίδα του asus, δείχνει να έρχεται ίντερνετ αλλά το το wan ειναι πεσμένο. Παιδιά τα φώτα σας.!

Περιοχή
    Αθήνα, Βούλα
    Downloads
    13
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10999
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΟΥΛΑ
    Router
    ZTE H288A & pfSense
    SNR / Attn
    12.1(dB) / 4,3(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vlgeor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω ένα asus dsl-ax82u μπροστά από το speedport της cosmote. Το είχα σεταρει από έναν οδηγό εδώ στο forum πριν κάποια χρόνια ( που πλέον δεν μπορώ να βρω).
    Το πρόβλημα εισνι το εξής. Την προηγούμενη Παρασκευή εφυγα από το σπίτι και επέστρεψα Κυριακή. Την Παρασκευή δούλευαν όλα σωστά (όπως χρόνια τώρα με το ίδιο setup), την Κυριακή όμως που επέστρεψα δεν έχω ίντερνετ (κόκκινο το wan λαμπάκι στο asus).
    Το δήλωσα βλάβη στη cosmote αλλά αυτοί βρίσκουν ότι έρχεται κανονικά ιντερνετ στη γραμμή μου και ότι το θέμα είναι δικό μου.
    Μετέπειτα έφερα ένα άλλο speedport που ήταν εργοστασιακων ρυθμίσεων και ίντερνετ έχω κανονικά.
    Έκανα hard reset στο asus ακι προσπάθησα να κάνω passthrough στη lan αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Έχω πάλι κόκκινο λαμπάκι. Στη σελίδα του asus, δείχνει να έρχεται ίντερνετ αλλά το το wan ειναι πεσμένο. Παιδιά τα φώτα σας.!
    Μήπως ήσουν πριν με aDSL από Αστικό Κέντρο και σε γύρισαν σε aDSL από καμπίνα; Ή στο ενδιάμεσο είχες κάνει αίτηση για VDSL;

Έτσι την είχα πατήσει το 2016. Ήμουν aDSL από Αστικό Κέντρο (με bridge το modem και στο modem VPI/VCI 8/35) . Ξύπνησα το πρωί και δεν είχα internet (ακριβώς όπως εσύ με κόκκινο λαμπάκι στο Internet) . Κατάλαβα τι έγινε, άλλαξα τις ρυθμίσεις του bridge στο modem μου, το έβαλα με VLAN ID 835 και συνδέθηκε αμέσως.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς να δοκιμάσω? Πάντως τηλεφωνία με voip έχω εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια

Περιοχή
    Αθήνα, Βούλα
    Downloads
    13
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10999
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΟΥΛΑ
    Router
    ZTE H288A & pfSense
    SNR / Attn
    12.1(dB) / 4,3(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς να δοκιμάσω? Πάντως τηλεφωνία με voip έχω εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια
    Είχες κάνει bridge το router του ΟΤΕ ή απλά σύνδεσες την wan του asus με το router του ΟΤΕ;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τεχνικά δεν θυμαμαι τι έκανα ακριβώς. Το καλώδιο τηλεφωνίας ήταν συνδεδεμένο στο asus και έκανε εκεί τη διαχείριση ίντερνετ. Από το asus, από τη θύρα lan1( και όχι τη wan) πήγαινε καλώδιο ethernet στο speedport το οποίο έδινε μόνο την τηλεφωνία.

Περιοχή
    Αθήνα, Βούλα
    Downloads
    13
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10999
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΟΥΛΑ
    Router
    ZTE H288A & pfSense
    SNR / Attn
    12.1(dB) / 4,3(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τεχνικά δεν θυμαμαι τι έκανα ακριβώς. Το καλώδιο τηλεφωνίας ήταν συνδεδεμένο στο asus και έκανε εκεί τη διαχείριση ίντερνετ. Από το asus, από τη θύρα lan1( και όχι τη wan) πήγαινε καλώδιο ethernet στο speedport το οποίο έδινε μόνο την τηλεφωνία.
    Τότε φαίνεται ότι το Asus έπαιζε τον ρόλο του modem/router και το Speedport έπαιρνε από το Asus μόνο για την τηλεφωνία.

Δες τις ρυθμίσεις του Asus ώστε να είναι ως εξής:

1) Να κάνει κλήση PPPoE με τους κωδικούς που έχεις ήδη για το internet (ή θα πάρεις) από την Cosmote

2) Στις ρυθμίσεις του PPPoE , αν είσαι με ADSL από Αστικό Κέντρο θα βάλεις VPI/VCI 8/35 . Αν έχεις είτε VDSL, είτε ADSL από καμπίνα, θα βάλεις VLAN ID 835 χωρίς να βάλεις VPI/VCI

Κανονικά έτσι πρέπει να δουλέψει αμέσως.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Έλληνες τα φώτα σας! Έχω πελαγώσει..

- - - Updated - - -

Το έφτιαξα μετά από πολλή ταλαιπωρία. Μου είχαν δώσει κωδικούς voip από την cosmote και όχι internet...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screenshot_20240719_011739_Samsung Internet.jpg  

Screenshot_20240719_011807_Samsung Internet.jpg  

Screenshot_20240719_011813_Samsung Internet.jpg  

Screenshot_20240719_013107_Samsung Internet.jpg  

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλημέρα!
    Ενώ επί σχεδόν δύο χρόνια είχα το speedport plus πίσω από ένα tp-link μόνο για τηλεφωνία και δούλευε κανονικά έχει δύο μέρες που δεν μπορώ να βγάλω ούτε εισερχόμενες ούτε εξερχόμενες κλήσεις και βγαίνει ένα μήνυμα του οτε.
    Το speedport φαίνεται να συνδέεται κανονικά με αναμμένα online και telephony.
    Ήρθε ένας τεχνικός και δοκίμασε με ένα speedport plus 2 στη γραμμή πριν το tp-link και μου είπε ότι δουλεύει κανονικά(δεν ήμουν εγώ εκεί).
    Το θέμα είναι ότι εγώ χρειάζομαι τη τηλεφωνία σε άλλο σημείο όπου πηγαίνω με link κεραίας.
    Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

Περιοχή
    Νέα Χαλκηδόνα (Αττική)
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    COSMOTE
    Router
    ASUS RT-AX86U
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από odin31 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα!
    Ενώ επί σχεδόν δύο χρόνια είχα το speedport plus πίσω από ένα tp-link μόνο για τηλεφωνία και δούλευε κανονικά έχει δύο μέρες που δεν μπορώ να βγάλω ούτε εισερχόμενες ούτε εξερχόμενες κλήσεις και βγαίνει ένα μήνυμα του οτε.
    Το speedport φαίνεται να συνδέεται κανονικά με αναμμένα online και telephony.
    Ήρθε ένας τεχνικός και δοκίμασε με ένα speedport plus 2 στη γραμμή πριν το tp-link και μου είπε ότι δουλεύει κανονικά(δεν ήμουν εγώ εκεί).
    Το θέμα είναι ότι εγώ χρειάζομαι τη τηλεφωνία σε άλλο σημείο όπου πηγαίνω με link κεραίας.
    Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?
    Δοκίμασες να βάλεις το Speedport το δικό σου μόνο του να δείς αν συνδέεται και αν παίρνει τηλεφωνία;

Αν δεν βγάλεις άκρη πάρε ένα grandstream με 40-50Ε https://www.skroutz.gr/c/708/VoIP-ad...andstream.html ζήτα κωδικούς τηλεφωνίας και ξεφορτώσου εντελώς το speedport.

Pc Specs: Ryzen 5800X3D, 32Gb Trident Z @3600Ghz Ram, RTX 4090

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση, σήμερα θα πάω να δοκιμάσω με το speedport το δικό μου, του παιδιού από τον οτε που πήγε μου είπαν ότι δούλευε κανονικά. Με άλλο speedport που δοκίμασα πάλι τα ίδια μου δείχνει ότι συνδέεται και ανάβει το λαμπάκι του telephony και γίνεται register αλλά τίποτα. Έχω ένα grandstream ht812 και ένα ht503 αλλά στο 812 που δοκίμασα δε μου κάνει register με τίποτα. Υπάρχει κάτι που να δουλεύει καλά στο να βάλω στο speedport πάνω στη γραμμή μετά να περάσω τις αναλογικές γραμμές που έχω π.χ. σε ένα grandstream και μετά να τις στείλω μέσω του δικτύου σε ένα άλλο grandstream σαν έξοδο για να τις κουμπώσω στο αναλογικό τηλεφωνικό μου κέντρο?

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ομάδα καλησπέρα. Αντιμετωπίζω αντίστοιχο πρόβλημα με τον φίλο πιο πάνω και θέλω τη βοήθεια σας. Ομολογώ πως δεν κατέχω πολλά από δίκτυα αλλά πριν μια τετραετία είχα καταφέρει να ρυθμίσω ένα TP-Link W8970 ως modem/router και το Speedport μόνο για τηλεφωνία VoIP βάσει κάποιου οδηγού που κυκλοφορούσε. Εδώ όμως και μια εβδομάδα έπαψα να έχω τηλέφωνο ενώ το internet δουλεύει κανονικά. Τι μπορεί να έχει αλλάξει που μου χάλασε την τηλεφωνία? Υπάρχει κάποιος ανανεωμένος οδηγός?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Τα ιδια και εδω, μαλιστα σε 2 διαφορετικες συνδεσεις COSMOTE, το speedport στη μια και το ZTE στην αλλη ως VOIP μετα απο modem/router TPLINK, σταματησαν να δουλευουν, ενω δουλευαν χρονια. Κατι εχουν αλλάξει σίγουρα, αλλα στις βλαβες δε βγαινει ακρη, και οι τεχνικοι δοκιμαζουν απλα το ρουτερ το δικο τους και λενε "Δουλευει".

Καλησπέρα, προσπάθησα να ρυθμίσω το speedport plus με της οδηγίες #1161 και να το έχω μόνο για τηλεφωνία και ως router xiaomi ax3000t χωρίς να πάρει ip. καποια βοήθεια;

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20686 kbps / 1020 kbps
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    CISCO887VA
    SNR / Attn
    6(dB) / 9(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από john23242525 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα, προσπάθησα να ρυθμίσω το speedport plus με της οδηγίες #1161 και να το έχω μόνο για τηλεφωνία και ως router xiaomi ax3000t χωρίς να πάρει ip. καποια βοήθεια;
    εδω και αρκετους μηνες κατι εχουν αλλαξει και δεν "παιζει" η wan θυρα

Οπότε δεν υπάρχει λύση για αυτό και το xiaomi θα τρέχει μόνο ως mesh;

Σελ. 135 από 135 ΠρώτηΠρώτη ... 115125130133134135

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα μετά από Firmware Upgrade Asus Router
    Από johnys1 στο φόρουμ Asus XDSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-16, 14:03
  2. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-15, 21:35
  3. Μηνύματα: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-15, 22:40
  4. OTE Speedport W 724V Type Ci σε bridge mode με Asus RT-AC68U και FTP server
    Από mike1819 στο φόρουμ Asus XDSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-15, 22:34

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία