Μένω επαρχία σε χωριό και εδώ κέντρο έχει μόνο ο ΟΤΕ. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι κάποιοι κάτοικοι έχουν βάλει και Hol το οποίο μου φάνηκε πολύ περίεργο. Ψάχνοντας το διαπίστωσα ότι η Hol παρέχει διαθεσιμότητα στο χωριό μου ενώ από όσο γνωρίζω η Hol δεν έχει στήσει κάποιο κέντρο εδώ στο χωριό*. Αυτό πως γίνεται; Νοικιάζει γραμμές από τον ΟΤΕ; Αν, υποθετικά μιλώντας, πάω προς Hol, θα συνδεθώ στο τοπικό κέντρο του ΟΤΕ αλλά μετά το κέντρο η δρομολόγηση θα πάει προς το "κεντρικό" κέντρο (bbras λέγεται;) της Hol; Επίσης έλεγξα την διαθεσιμότητα και στους άλλους παρόχους, Cyta και Forthnet, και δεν μου εμφανίζουν διαθεσιμότητα, μήπως έχει κάποια σχέση με αυτό το πρόγραμμα όπου κάθε εναλακτικός πάροχος πρέπει να παρέχει υπηρεσίες στην επαρχεία και σε συγκεκριμένες περιοχές ο καθένας;
Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος;
* -εκτός αν νοικιάζει χώρο στο κτίριο του ΟΤΕ και έχει στήσει κάποιο κέντρο εκεί, αυτό δεν το γνωρίζω. Δικό της κτίριο πάντως δεν έχει.-
Εμφάνιση 1-12 από 12
Θέμα: Διαθεσιμότητα παρόχων
-
18-12-15, 01:15 Διαθεσιμότητα παρόχων #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goku : 18-12-15 στις 01:37.
-
18-12-15, 13:31 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #2
ΑΝ η χολ εχει δικο της ιδιοκτητο χωρο (που μαλλον ετσι θα ειναι) μπορει να εχει δικο της κεντρο λιγο πιο κατω απο αυτο του οτε, η μπορει να εχει βαλει κεντρο σε αλλο χωριο, η αν το κτιριο που ειναι το δσλαμ οτε να εχει αρκετο χωρο να μπει και για αλλο παροχο
πχ
εδω που ειμαι εγω ο οτε εχει ενα πολυ μικρο κτιριο 2χ2 και εχει μεσα το dslam του, ισα ισα που το χωραει (το εχω δει απο εξω που περναω καποτε - ομως εχει αυλη μεγαλη αν ποτε χρειαστει κατι)
αν ποτε ερθει αλλος παροχος μαλλον θα πρεπει να εχει δικο του χωρο που μπορει να ειναι λιγα μετρα πιο κατω, η στην αυλη, η σε αλλο χωριο
και για να καταλαβεις το dslam οτε εδω καλυπτει 4 χωρια και αν βαλουμε τα διασπαρτα σπιτια τρυγυρω γιατι ειναι τουριστικο μερος, κανουν 5 χωρια
αυτο θα το μαθεις απο τους χωρικους που ολα μαθαινονται (ειδικα εδω στα χωρια)
-
18-12-15, 13:38 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #3
Υπάρχει η φυσική συνεγκατάσταση, που σε αυτή την περίπτωση μπαίνουν τα μηχανήματα του παρόχου στο κτίριο του ΟΤΕ
Η απομακρυσμένη, που δεν σημαίνει άλλο χωρίο, αλλά συνήθως δίπλα στον Α/Κ του ΟΤΕ
Υπάρχει και η δυνατότητα χονδρική διάθεσης γραμμών απο τον ΟΤΕ, στην ούσια είσαι στον ΟΤΕ αλλά τιμολόγιο σου στέλνει ο παρόχος σου.
Το ΑΡΥΣ το έχουν ξεχάσει μιας και δεν μπόρουν μέσω αυτού να δώσουν και τηλέφωνια
-
18-12-15, 13:47 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #4
σπανια αλλα αν ισχυει η απομακρυσμενη περιπτωση και στο παραδειγμα μου γυρω απο του οτε ανηκει σε ιδωτες, φανταζομαι το διπλα, μπορει να βρεθει χωρος στα 200-600 μετρα που για adsl ειναι λιγο μετρησιμο, ειδικα αν ειναι απο την μερια πιο μακρυα του
η δεν παιζει κατι τετοιο?
-
18-12-15, 14:56 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #5
Κατάλαβα.
Βασικά τώρα παρατήρησα το εξής. Πηγαίνοντας στον έλεγχο διαθεσιμότητας της Hol και βάζοντας την ακριβή διευθυνσή μου εδώ στο χωριό (Δίστομο), μου βγάζει το εξής.
Κάτι που δεν είχα παρατηρήσει χθες, είναι ότι γράφει "ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΔΙΣΤΟΜΟ". Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κέντρο εδώ; Δοκίμασα και τυχαίες διευθύνσεις από γειτονικά χωριά και δεν βγάζει διαθεσιμότητα, οπότε μάλλον μόνο σε εμάς πρέπει να παρέχει υπηρεσίες. Το κτίριο του ΟΤΕ εδώ στο χωριό είναι αρκετά μεγάλο (τι παλιές καλές εποχές απασχολούσε ένα κάρο υπαλλήλους γιατί είμαστε το κεντρικό χωριό του δήμου, τώρα έχει κλείσει εντελώς και στεγάζει μόνο το τηλ. κέντρο), οπότε ίσως έχουν βάλει μέσα το κέντρο της Hol. Σε άλλο χωριό αποκλείεται να έχει φτιάξει κέντρο γιατί εξάλου δεν παρέχει υπηρεσίες σε αυτά, και δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ υπάρχουν σπίτια, οπότε μάλλον το κέντρο της Hol θα συστεγάζεται στο κτίριο του ΟΤΕ. Μάλιστα θυμάμαι ότι πρόσφατα πέρασαν και οπτικές ίνες που καταλήγουν στο κτίριο του ΟΤΕ (δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goku : 18-12-15 στις 15:03.
-
18-12-15, 15:04 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #6
ναι μαλλον εκει στο ιδιο κτιριο θα ειναι και η χολ στην περιπτωση σου
-
18-12-15, 19:48 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #7
Το "απομακρυσμένο" κατά κανόνα είναι μια υπαίθρια καμπίνα, κοντά ή σε σχετικά μικρή απόσταση από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ. Μην περιμένεις κτίριο.
Περισσότερες είναι αυτές οι περιπτώσεις, παρά η φυσική συνεγκατάσταση.
Στην απομακρυσμένη συνεγκατάσταση, ο εξοπλισμός του παρόχου συνδέεται με οπτική ίνα με το αστικό κέντρο του ΟΤΕ, στο οποίο εμείς συνδεόμαστε μέσω του χάλκινου καλωδίου.
Ακόμη και 1000 μέτρα να είναι μακρυά, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στον συγχρονισμό της γραμμής μας.
-
18-12-15, 20:03 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #8
-
18-12-15, 20:14 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #9
-
18-12-15, 20:19 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #10
Φυσικά μπορεί να διαφέρει αυτό καθώς μιλάμε για άλλον εξοπλισμό στο DSLAM του παρόχου. Ισχύει και στην περίπτωση στο ίδιο κτίριο.
Όμως η απόσταση δεν παίζει ρόλο, καθώς συνδέονται με οπτική ίνα. Πάντα συνδέεται μέσω οπτικής ίνας, είτε στο ίδιο κτίριο είτε έξω από αυτό.
- - - Updated - - -
Στο χωριό έχω την καμπίνα της HOL απέναντί μου. Συνδέεται 250 μέτρα στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ (βασικά ένα κοντέϊνερ) με οπτική ίνα.
Το ίδιο ισχύει σε άλλα 2 κέντρα (Πεντέλη και Άνοιξη) με της καμπίνες HOL και Cyta αντίστοιχα που τις έχω δει.
-
18-12-15, 20:20 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #11
Μα ο ΟΤΕ δεν τους παρέχει διασύνδεση μέσω οπτικής, τους δίνει δεσμίδες χάλκινων καλωδίων, συνήθως φτάνει μέχρι τον εξωτερικό χώρο του, απο εκεί και πέρα είναι ευθύνη του παρόχου.
Δες και εδώ
-
18-12-15, 20:39 Απάντηση: Διαθεσιμότητα παρόχων #12
To διάβασα, αλλά σίγουρα στις 3 περιπτώσεις που ανέφερα ισχύει αυτό που ανέφερα.
Μάλιστα στην περίπτωση του χωριού, η καμπίνα αρχικά στήθηκε απέναντι από τον ΟΤΕ (σε παιδικό πάρκο), αλλά κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία των παιδιών και ένα μήνα μετά το μετέφεραν (απέναντι από το σπίτι) στην αυλή του Δημαρχείου οπότε είδα όλες τις εργασίες.
Παρόμοια Θέματα
-
Tα δίκτυα των Παρόχων στην Ελλάδα και προς το Εξωτερικό
Από cmos στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 4722Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-25, 23:05 -
Διαθεσιμότητα VDSL
Από invincible στο φόρουμ Nova VDSLΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-16, 18:17 -
Παραλογισμός παρόχων σταθερής τηλεφωνίας
Από elninio13 στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-15, 00:25 -
Απορρίφθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΑΕΠΙ εναντίον των πάροχων για μπλοκάρισμα των torrent sites
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 127Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-15, 14:07 -
ΕΕΤΤ: Δημοπρασία για την επιλογή Παρόχου/Παρόχων Καθολικής Υπηρεσίας
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-15, 23:49
Bookmarks