Το "προστατευτικό" Chrome extension WebTuneUp του AVG antivirus, εντοπίστηκε να έχει πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας, που άφηνε έκθετους σε σοβαρόκίνδυνο τους χρήστες του.
The company has fixed an exploit in its protective Chrome extension, WebTuneUp, that would let maliciously-coded websites compromise your PC to a "trivial" degree. It could read your email on the web, for example.
AVG was quick about fixing the issue within days of getting a heads-up from Google, but there is a real concern that millions of people were vulnerable for considerably longer.
Η AVG το έφτιαξε άμεσα, μετά την ενημέρωση της από την Google, αλλά είναι άγνωστος ο χρόνος που οι χρήστες του Chrome με το ευάλλωτο extension ήταν εκτεθιμένοι.
Πηγή : Engadget
Εμφάνιση 1-12 από 12
-
30-12-15, 20:34 Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
30-12-15, 22:26 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #2"Είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια.
Δεν δέχομαι να με διαφεντεύει ένας ξένος γιατί τότε είμαι σκλάβος"
Sami Sharaf (former Egypt Minister)για τη διαχείρηση της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους
-
31-12-15, 09:27 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #3
Σύμφωνα με αυτό
http://www.extremetech.com/internet/...rious-about-it
δεν υπάρχει ακόμα διόρθωση. Η ΑVG έδωσε ένα patch που όμως και αυτό δεν διόρθωνε το πρόβλημα, και μέχρι 28/12 δεν υπάρχει τίποτα, σύμφωνα με το άρθρο, και μαλιστα η Google σκέφτεται πολύ σοβαρά εαν επιτρέψει να υπάρξει.
Απο όσο διάβασα σε αυτό το άρθρο η όλη ιστορία βρωμάει. Η AVG έκανε ένα δήθεν εργαλείο που να σε προφυλάσσει, που όμως σκοπό έχει την συλλογή δεδομένων απο την δραστηριότητα του χρήστη με σκοπό την πώληση των στοιχείων αυτών (κάπως πρέπει να βγάζουν φράγκα). Για να μπορούν να το κάνουν αυτό, κλείνουν την διαδικασία ελέγχου που έχει ο Chrome, προκειμένου το προγραμματάκι τους ελεύθερα να μαζεύει στοιχεία απο τα διάφορα TABS. Ελα μου ντε, που κλείνοντας όμως το security του Chrome, εκτός ότι αυτοί (η AVG δηλαδή) μπορούν να βλέπουν τι γίνεται στα άλλα TABS το ίδιο μπορεί να γίνει και απο άλλες ιστοσελίδες (ΤΑΒς) !!!! Και όχι μόνον αυτό, αλλά να εκτελέσει και κώδικα που να κάνουν άλλα πράγματα, τρις χειρότερα, στον χρήστη, όπως εγκατάσταση ιών, malware, adware, keyboard loggers... Μόνο που το σκέφτομαι, είναι φρίκη.
Οσοι λοιπόν έχετε AVG antivirus, και διαβάζετε αυτό, έχετε ενημερωθει.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
31-12-15, 09:39 Re: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #4
Το AVG είναι για πέταμα πλέον. Δε ξέρω αν έμεινε καμία αξιοπρεπής λύση πια για free antivirus, εγώ με το defender της Microsoft την βγάζω. Όχι το καλύτερο σίγουρα, αλλά δεν έχει τέτοιες περιπλοκές.
-
31-12-15, 10:18 Απάντηση: Re: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #5
-
31-12-15, 11:31 Απάντηση: Re: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #6
-
31-12-15, 14:30 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #7
Ολα τα AV η δουλειά τους είναι να σε αποκοιμήσουν σε μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.
-
31-12-15, 14:37 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #8
και εγώ Avira και μάλιστα pro(=paid). Αντε να δούμε πότε θα ανακαλύψουν κάποια που στιά όπως στο avg.
-
31-12-15, 14:58 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #9
-
31-12-15, 16:20 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #10
-
01-01-16, 16:48 Απάντηση: Re: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #11
-
08-01-16, 03:36 Απάντηση: Το WebTuneUp Chrome extension της AVG είχε σοβαρό κενό ασφαλείας #12
Εγώ AVG χρησιμοποιώ και δεν έχω προβλήματα με ιούς. Ελπίζω το θέμα που αναφέρεται σ' αυτό το thread να μην είναι το πρώτο μου πρόβλημα...
Παρόμοια Θέματα
-
Σοβαρό κενό ασφαλείας του Internet Explorer, επηρεάζει όλες τις εκδόσεις Windows
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-15, 22:56 -
Η Microsoft κλείνει πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας των Windows που αφορά USB συσκευές
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-15, 12:40 -
Πολύ σοβαρό κενό ασφαλείας του Flash διαρρέει μετά την επίθεση στην Hacking Team, επηρεάζει όλα τα λειτουργικά
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-15, 14:08 -
Το Chrome extension Tone, διαμοιράζει μέσω ήχου διευθύνσεις URL
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-15, 07:52 -
Σοβαρό κενό ασφαλείας στο System Update utility της Lenovo
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-15, 20:48
Bookmarks