Έχετε να προτείνετε κάποιον GUI (gtk2 ή qt3) text editor, αντίστοιχων δυνατοτήτων με το εξαιρετικό UltraEdit των Windows;
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
15-10-07, 23:20 GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #1Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
15-10-07, 23:47 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #2
-
16-10-07, 00:49 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #3
Ε;;;
Πές μου ότι μας δουλεύεις.... Καλό ανέκδοτο βραδιάτικα: "εξαιρετικός editor σε windows".. :-|
-
16-10-07, 00:56 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #4
εχει να κανει 100% με το τι features ζητας απο εναν editor. εμενα πχ με καλυπτει απολυτα και ο kate αλλα και ο geany. τι ψαχνεις ακριβως σε εναν editor και κυριως για τι δουλεια??για coding?
-
16-10-07, 01:35 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #5
Δεν θέλω IDE γιατί δεν θέλω τον editor για coding/developing. Όταν κάνω τέτοια χρησιμοποιώ αποκλειστικά IDE.
Ο Kate θα μου έκανε τη δουλειά μου αλλά:
α. Δεν τον εμπιστεύομαι
β. Θέλω τα ανοικτά αρχεία να είναι σε tabs από πάνω όπως σε UltraEdit & GEdit
γ. Έχει πολύ bloated και κακόγουστο - ακαλαίσθητο interface
Βασικά με ενδιαφέρει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
α. Άνοιγμα / σώσιμο σε πολλά αρχεία ταυτόχρονα, Save-All, Close-All
β. Search & Replace σε όλα τα ανοικτά αρχεία
γ. Search & Replace σε όλα τα αρχεία συγκεκριμένου extension από ένα directory και κάτω (όλα τα υποκλαδιά) ΧΩΡΙΣ να ανοίξουν τα αρχεία
δ. Μετατροπή από DOS (CR+LF) σε UNIX (CR ή LF - ποιό έχει δεν θυμάμαι) και το ανάποδο
ε. Μετατροπή από ASCII/ANSI <-> WIN-CP-1253 <-> ISO-8859-7 <-> UTF8 με κάθε δυνατό συνδυασμό
Τώρα αν έχει και τη δυνατότητα του UltraEdit για Record & Playback customized macros, ακόμα καλύτερα.
ΥΓ: Να μην χαλάει τα tabs όπως το UltraEdit (το μόνο του μειονέκτημα).
Καλά θα κάνεις να μην είσαι εμπαθής και φανατισμένος και να τον έχεις δοκιμάσει τον συγκεκριμένο πριν εκφέρεις γνώμη.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 16-10-07 στις 01:40.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-10-07, 01:50 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #6
Χμμμ, κάποιος ακόμη έχει μείνει με επικίνδυνες πρακτικές Windows στο μυαλό, δεν έχει ξεμάθει ως όφειλε και δεν του αρέσουν τα εκπληκτικά GNU utils που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους ως building blocks!
ΟΚ, πέρα από το χιούμορ: Είναι πολύ εξειδικευμένες απαιτήσεις (ειδικά το γ ξεφεύγει. Δηλαδή αυτό κάνει κρα πως είναι ό,τι πρέπει για να γίνει με script) και φοβάμαι πως θα απογοητευτείς. Το UltraEdit δεν την παλεύει με Wine καθόλου...;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος parsifal : 16-10-07 στις 01:54.
-
16-10-07, 02:02 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #7
Ελάχιστες δυνατότητες χρησιμοποιώ από αυτές που παραθέτεις, ίσως σου κάνει ο gvim.
α + β: σου κάνει γ: Μάλλον δεν σου κάνει.
Πρέπει να γίνονται όλα (δεν τα δοκίμασα) εκτός από το γ. το οποίο το κάνω με sed -i.sed (man sed)
Γίνεται κ' αυτό αλλά πάλι δεν το χρειάστηκα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ludist : 16-10-07 στις 02:04.
-
16-10-07, 02:44 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #8
Δεν τό 'πιασα το αστείο.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο φοβερό το γ.
Αν και ξεπερνιέται πολύ εύκολα κάνοντας ένα search από έναν file manager για τα αρχεία αυτά, και μετά τα σέρνεις όλα στον text editor οπότε μεταπίπτεις στην περίπτωση β. Οπότε το γ άκυρο, ξεχάστε το δεν με νοιάζει.
Το γ γίνεται στα Windows πέραν
Vim;
Εδώ και πολλά χρόνια όταν ακούσω vi & vim το βάζω στα πόδια.
Είναι κυριολεκτικά όνειδος, παράδειγμα προς αποφυγή.
Πρέπει να γίνονται όλα (δεν τα δοκίμασα) εκτός από το γ. το οποίο το κάνω με sed -i.sed (man sed)
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-10-07, 02:54 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #9
Μα τί άλλο, πέραν από το ό,τι ψάχνεις για εφαρμογή όλα-σε-ένα. Σε Linux. Ενώ έχεις κονσόλα + GNU utils από κάτω. Που σκάβουν το χώμα με τις οπλές, ωσάν ταύροι δεμένοι με GUI-αλυσίδες. Έτοιμοι να τα κάνουν λαμπόγυαλο μόλις τους ελευθερώσεις! εντάξει, το γ@@@ λίγο
Για το Wine δε μας είπες, το δοκίμασες καθόλου με UltraEdit; Ή είσαι κατά μίας τέτοιας λύσης;
-
16-10-07, 02:58 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #10
-
16-10-07, 03:11 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #11
Πλάκα-πλάκα, προσθήκη ορισμένων από αυτά που ζητάς στο gedit ακούγεται καλό για μελλοντικό GTK2 προτζεκτάκι. Χμμμ...
-
16-10-07, 03:20 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #12
-
16-10-07, 03:52 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #13Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-10-07, 09:28 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #14
Το γ το κάνει το gedit αν ρυθμίσεις το σχετικό plugin. Υπάρχει και "hot key" μάλιστα που εκτελεί την λειτουργία.
Δες το plugin "εξωτερικά εργαλεία" (external tools)
Επιίσης το δ,ε μπορούν να γίνουν με αυτό το plugin
guys, I understand your frustration but saying 'if this is not fixed I use
kate/anjuta/vim/whatever' doesn't help...
I personally don't need this feature and I have more pressing issues to fix.
Developing a python plugin to do the conversion should be pretty easy if
someone wants to give it a try. Or as a temporary solution you can also use the
"External Tools" plugin to add a simple menu item that does the conversion on
the current document using dos2unix etc.
το ε θέλει κάτι σε iconv
http://www.gnu.org/software/libiconv...v/iconv.1.htmlΤελευταία επεξεργασία από το μέλος shadowman : 16-10-07 στις 09:38.
-
16-10-07, 12:40 Απάντηση: GUI (gtk2 ή qt3) text editor αντίστοιχος με τον UltraEdit #15
Κάτω τα χέρια από το gvim!
Είναι πράγματι κάτι το διαφορετικό, ακόμη το μαθαίνω (είναι τεράστιο), αλλά μπορείς να κάνεις τα πάντα. Είναι το πρώτο πρόγραμμα που μου θύμισε το: "Ξεχνάς πρακτικές..." Δέχομαι ότι δεν σου αρέσει φυσικά.
Φαντάζομαι έχεις την ίδια γνώμη και για emacs; Κάπου διάβασα ότι το ultra edit είναι "κλώνος" του, μήπως σου κάνει; Είναι όμως τεράστιο. Αν θυμάμαι σωστά είναι επίσης ακαλαίσθητο.
Εγώ διάλεξα vim έναντι emacs επειδή διάβασα πως είναι ελαφρύτερο.
Παρόμοια Θέματα
-
Octave.. πώς βάζω τον vi ώς τον default editor?
Από arkara στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-08, 17:15 -
emacs vs vim vs ultraedit
Από ReverseR στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 13-04-05, 01:58
Bookmarks