Εμφάνιση 1-2 από 2
 1. #1
  Εγγραφή
  22-09-2003
  Μηνύματα
  79.682
  Downloads
  218
  Uploads
  48
  Άρθρα
  6
  Τύπος
  VDSL2
  Ταχύτητα
  204800/20480
  ISP
  Wind
  Router
  Technicolor DGA4130
  SNR / Attn
  6(dB) / 2.8(dB)
  Path Level
  Interleaved
  E.U.
  Δελτίο Τύπου:
  Σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα, οι ψηφιακές δεξιότητες και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι χώρες της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) για το 2016. Από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν σημειώσει πρόοδο σε σχέση με πέρσι, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε τη Στρατηγική για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά.

  Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα υπογραμμίζουν ότι σημειώθηκαν βελτιώσεις αλλά, παράλληλα, δείχνουν ότι ο ρυθμός προόδου επιβραδύνεται. Είναι αναγκαίο να ληφθούν μέτρα τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που εμποδίζουν την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

  Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Άντρους Άνσιπ, αρμόδιος για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά, δήλωσε σχετικά: «Ολοένα περισσότερος κόσμος, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες περνούν στην ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως ελλείψεις όσον αφορά την κάλυψη με διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας ή τις διασυνοριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και δυσκολίες στις διασυνοριακές αγοραπωλησίες. Οφείλουμε να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση και αυτός είναι ο στόχος της στρατηγικής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά. Οι πρώτες προτάσεις στο πλαίσιο της εν λόγω στρατηγικής θα ενθαρρύνουν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη συνδεσιμότητα. Όλες οι προτάσεις θα υποβληθούν φέτος και ενθαρρύνω τα κράτη μέλη της ΕΕ να τις υποστηρίξουν χωρίς καθυστέρηση. Οι εν λόγω προτάσεις, θα ενισχύσουν τις ψηφιακές τους επιδόσεις και τις οικονομίες τους».

  Ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Γκίντερ Έτινγκερ, δήλωσε: «Η ΕΕ σημειώνει πρόοδο, αλλά με πολύ αργό ρυθμό. Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Απαιτείται δράση αν θέλουμε να φθάσουμε το επίπεδο της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Με βάση τον Δείκτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, θα υποβάλουμε τον Μάιο συγκεκριμένες συστάσεις ώστε τα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορέσουν να βελτιώσουν τις εθνικές τους επιδόσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι συστάσεις σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη δημιουργία μιας Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, τόσο η ΕΕ στο σύνολό της όσο και τα κράτη μέλη της θα έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις τα επόμενα χρόνια».

  Βασικές διαπιστώσεις του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI)


  • Η ΕΕ σημειώνει πρόοδο, αλλά με αργό ρυθμό: η βαθμολογία της ΕΕ συνολικά είναι 0,52 με μέγιστο το 1, δηλαδή είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, που ήταν 0,5. Όλες οι χώρες της ΕΕ, εκτός από τη Σουηδία, βελτίωσαν τη βαθμολογία τους.
  • Η Δανία, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και η Φινλανδία συνεχίζουν να κατέχουν τα πρωτεία στην κατάταξη του DESI.
  • Οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστρία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες που αναπτύσσονται ταχύτερα και σημειώνουν τη μεγαλύτερη πρόοδο. Περισσότερες πληροφορίες για τις επιδόσεις κάθε χώρας θα βρείτε στα προφίλ των χωρών και σε ενημερωτικό δελτίο.


  Απαιτούνται μέτρα για να κατακτηθούν οι πρώτες θέσεις παγκοσμίως: Για πρώτη φορά, η Επιτροπή συγκρίνει επίσης την ΕΕ με ορισμένες από τις πλέον «ψηφιοποιημένες» χώρες στον κόσμο (Ιαπωνία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα). Αν και η πλήρης έκθεση σχετικά με έναν νέο διεθνή Δείκτη για τις ψηφιακές επιδόσεις θα είναι διαθέσιμη περί τα μέσα Μαρτίου 2016, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι οι χώρες της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις στον ψηφιακό τομέα βρίσκονται επίσης στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, η ΕΕ στο σύνολό της πρέπει να κάνει σημαντικές προσπάθειες ώστε να ηγηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερα στοιχεία διατίθενται σε ενημερωτικό δελτίο.
  • Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε, η συνδεσιμότητα πρέπει να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα: το 71% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων (τουλάχιστον 30 Mbps) σε σύγκριση με το 62% τον προηγούμενο χρόνο. Η ΕΕ βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να αποκτήσει πλήρη κάλυψη έως το 2020. Ο αριθμός των κινητών ευρυζωνικών συνδρομών αυξάνει ταχέως, από 64 συνδρομές ανά 100 Ευρωπαίους το 2014 σε 75 σήμερα. Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μελλοντική ζήτηση και να παράσχει τη νέα γενιά δικτύων επικοινωνιών (5G). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή πρόκειται να αναθεωρήσει, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τους κανόνες της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, ώστε να ληφθούν υπόψη οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι προκλήσεις της αγοράς.
  • Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων: ενώ ο αριθμός των πτυχιούχων θετικών επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) αυξήθηκε ελαφρά στην ΕΕ, οι μισοί σχεδόν Ευρωπαίοι (45%) δεν διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες (αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, χρησιμοποίηση εργαλείων επεξεργασίας ή εγκατάσταση νέων συσκευών). Η Επιτροπή θα αντιμετωπίσει το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων και της σχετικής κατάρτισης στο πλαίσιο του προσεχούς προγράμματος δράσης για τις δεξιότητες στην ΕΕ, εντός του τρέχοντος έτους.
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο, μια χαμένη ευκαιρία για τις μικρότερες επιχειρήσεις: το 65% των χρηστών του διαδικτύου στην Ευρώπη πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές. Ωστόσο, μόνο το 16% των ΜΜΕ πωλούν μέσω διαδικτύου, εκ των οποίων λιγότερες από τις μισές πραγματοποιούν διασυνοριακές πωλήσεις (7,5%). Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Επιτροπή υπέβαλε τον Δεκέμβριο προτάσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις (δελτίο Τύπου) με στόχο την καλύτερη προστασία των καταναλωτών που πραγματοποιούν διαδικτυακές αγορές και την παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις για να επεκτείνουν τις διαδικτυακές τους πωλήσεις. Η Επιτροπή θα υποβάλει δέσμη νομοθετικών μέτρων τον Μάιο ώστε να ενισχύσει περαιτέρω το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η δέσμη αυτή θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του αδικαιολόγητου γεωγραφικού αποκλεισμού, τη βελτίωση της διαφάνειας των αγορών διασυνοριακής μεταφοράς δεμάτων, και την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών σε διασυνοριακό επίπεδο.
  • Υπάρχουν περισσότερες διαδικτυακές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά υποχρησιμοποιούνται:οι δείκτες δείχνουν ότι οι δημόσιες αρχές παρέχουν ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου (π.χ. οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δηλώνουν την αλλαγή κατοικίας τους, τη γέννηση ενός παιδιού και άλλα σημαντικά γεγονότα). Ωστόσο, ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου που επικοινωνούν με τις αρχές ηλεκτρονικά παραμένει στάσιμος (32%).


  Ιστορικό

  Τι είναι ο DESI?

  Ο Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) αποτελεί διαδικτυακό εργαλείο μέτρησης της προόδου των κρατών μελών της ΕΕ προς την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία. Εξ ορισμού, συγκεντρώνει σύνολο σχετικών δεικτών για το σημερινό μείγμα ψηφιακής πολιτικής της Ευρώπης.

  Τον φετινό DESI παρουσίασε σήμερα ο επίτροπος κ. Έτινγκερ στο φόρουμ Digital4EU στις Βρυξέλλες (9:45 ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Στη συνέχεια, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με θέμα «Επίτευξη της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς - από τον DESI στην πράξη» (10:15 έως 11:25 ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Όλες οι συνεδριάσεις μεταδίδονται μέσω διαδικτύου (βλέπε συνεδρίαση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ)/άλλες συνεδριάσεις).

  Πηγή : Europa


  Η Ελλάδα έχει συνολική βαθμολογία3 0,37 και κατατάσσεται στην 26η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη συνδεσιμότητα.

  Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το 99% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν πρόσβαση σε σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, το 34% δεν έχει ακόμη συνδρομή σε αυτές. Η Ελλάδα υστερεί από την πλευρά της ζήτησης, με χαμηλό επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων (μόνο το 63% είναι τακτικοί χρήστες του διαδικτύου, ενώ το 30% δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο) και εμπιστοσύνης (οι περισσότεροι Έλληνες εξακολουθούν να μην πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ή ηλεκτρονικές συναλλαγές). Η κατάσταση αυτή αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.

  Οι διαδικτυακές δημόσιες υπηρεσίες αποτελούν βασική πρόκληση για την Ελλάδα, δεδομένου ότι η χώρα είναι μεταξύ των τελευταίων στην ΕΕ. Ωστόσο, είναι θετικό ότι το 37% των χρηστών του διαδικτύου έχουν ανταλλάξει συμπληρωμένα έντυπα με τη δημόσια διοίκηση μέσω διαδικτύου.

  Η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ και κατά το προηγούμενο έτος η βαθμολογία αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι στην ΕΕ. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών που παρουσιάζουν υστέρηση4.

  Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα: des1.PNG 
Εμφανίσεις: 178 
Μέγεθος: 5,3 KB 
ID: 167502


  Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα: des2.PNG 
Εμφανίσεις: 180 
Μέγεθος: 74,8 KB 
ID: 167503


  1 Ο δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI) είναι ένας σύνθετος δείκτης που κατάρτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ CNECT) για να αξιολογεί την πρόοδο των χωρών της ΕΕ προς μια ψηφιακή οικονομία και κοινωνία. Ο δείκτης αυτός συναθροίζει μια σειρά σχετικών δεικτών διαρθρωμένων γύρω από 5 παραμέτρους: συνδεσιμότητα, ανθρώπινο κεφάλαιο, χρήση του διαδικτύου, ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας και ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον DESI θα βρείτε στη διεύθυνση http://ec.europa.eu/digital-agenda/e...nda-scoreboard

  2 Ο δείκτης DESI 2016 καταρτίστηκε με βάση δείκτες που αφορούν κατά κύριο λόγο το ημερολογιακό έτος 2015 (εκτός από περιπτώσεις που, λόγω έλλειψης στοιχείων για το εν λόγω ημερολογιακό έτος, χρησιμοποιήθηκαν τα πλέον πρόσφατα στοιχεία προηγούμενων ετών).

  3 Οι βαθμολογίες DESI κυμαίνονται από το 0 έως 1. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία τόσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις της χώρας.

  4 Όσον αφορά τον δείκτη DESI 2016, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών που παρουσιάζουν υστέρηση: χώρες με βαθμολογία χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ και των οποίων οι επιδόσεις εξακολούθησαν να αυξάνονται βραδύτερα απ’ ό,τι εκείνες της ΕΕ στο σύνολό της (σε σύγκριση με τον δείκτη DESI 2015). Άλλες χώρες που παρουσιάζουν υστέρηση είναι η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σλοβακία.

  5 Ο δείκτης DESI 2015 υπολογίστηκε εκ νέου για όλες τις χώρες, ώστε να ληφθούν υπόψη οι επικαιροποιήσεις και διορθώσεις στα υποκείμενα δεδομένα για τους δείκτες (που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαΐου του 2015 και Ιανουαρίου του 2016). Ως εκ τούτου, η βαθμολογία και η κατάταξη των χωρών μπορεί να έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την προηγούμενη δημοσίευση. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το μεθοδολογικό σημείωμα.
  Attached Thumbnails Attached Thumbnails Greececountryprofile.pdf  


 2. #2
  Εγγραφή
  03-03-2012
  Μηνύματα
  625
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Τύπος
  VDSL2
  ISP
  Vodafone
  Συγγνώμη αλλά δεν φταίνει οι χρήστες για τις ελλειπέστατες και ερασιτεχνικές ελληνικές online υπηρεσίες.

Παρόμοια Θέματα

 1. Ποιά είναι η γνώμη σας για την Alfa Romeo;
  Από hellenicsun στο φόρουμ Εκτός θέματος
  Μηνύματα: 109
  Τελευταίο Μήνυμα: 29-10-15, 23:16
 2. Πόσο ασφαλές είναι το password σας στο adslgr;
  Από nmavro73 στο φόρουμ Networking
  Μηνύματα: 20
  Τελευταίο Μήνυμα: 05-08-15, 21:22
 3. Portable προγράμματα. Ποιά είναι η γνώμη σας;
  Από Skakinen στο φόρουμ Software γενικά
  Μηνύματα: 29
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-15, 08:56
 4. Μηνύματα: 8
  Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-15, 16:39
 5. Μηνύματα: 4
  Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-15, 18:20

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • Τα BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
 • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας