Κι όμως, θεωρείται ληγμένη και άκυρη. Νομίζω το αναφέρει και στο site της αστυνομίας.
Έχεις δοκιμάσει πρόσφατα να ταξιδέψεις Ευρώπη με τη συγκεκριμένη ταυτότητα; Αν ναι, δεν είχες πρόβλημα;
Ακριβώς. Ειδικά σε τέτοιους ελέγχους, είναι σε πόσο "ψείρα" ή μη υπάλληλο θα πέσεις.
Το φάσμα περιλαμβάνει από σχεδόν κανένα σοβαρό έλεγχο μέχρι τον πλήρως εξονυχιστικό έλεγχο.
Εμφάνιση 436-450 από 1454
-
29-04-20, 05:45 Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #436"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
29-04-20, 12:04 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #437
Με την μόνη διαφορά ότι το να μην φοράς κράνος είναι παράνομο. Το να έχεις παλιά ταυτότητα δεν είναι για την ώρα παράνομο. Η διάρκεια ισχύος των ταυτοτήτων έγινε 15ετης πριν από λιγότερο από 15 χρόνια, με την σημείωση ότι τα παλιά δελτία ταυτότητας ισχύουν μέχρι την αντικατάσταση τους. Όταν γίνει η μετάβαση στις νέου τύπου ταυτότητες, τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά οι παλιές.
Δεν ήθελαν να αναλάβουν το κόστος να τρέξουν όλοι μαζικά να βγάλουν νέα ταυτότητα απλά για την ημερομηνία.
Η συμβουλή από τις αεροπορικές είναι από την στιγμή που η ταυτότητα δεν λήγει, όταν ζητάει το site ημερομηνία λήξης να βάζουμε πχ 10 χρόνια από σήμερα. Είναι καθαρά τυπικό.
Δεν θεωρείται ληγμένη. Προσωπικά ταξιδεύω ακόμα και εντός ΕΕ πάντα με διαβατήριο, καθαρά για λόγους ευκολίας (μου αρέσει να πηγαίνω στα αυτόματα μηχανήματα που διαβάζουν το τσιπάκι και δεν περιμένω στην ουρά). Όμως κάθε μα κάθε φορά που θα μπω ή θα βγω από Ελλάδα (ήδη 3 φορές φέτος πριν το lockdown) θα με σταματήσει η αστυνομία στον γκισέ στον Βενιζέλο (είτε στον γκισέ εξόδου είτε εισόδου) και θα ζητήσουν και ταυτότητα εκτός από το διαβατήριο που τους έχω δώσει ήδη. Η ταυτότητα μου είναι πάνω από 15 χρονών και χειρόγραφη.
Την τελευταία φορά μάλιστα ρώτησα γιατί πάντα μα πάντα θα ζητήσουν και ταυτότητα, τόσο γκαντέμης είμαι που πέφτω πάντα στον "τυχαίο έλεγχο" ή μήπως μοιάζω με τρομοκράτη; Τελικά απ ότι μου είπαν είναι άλλος ένας με το ίδιο όνομα με εμένα στις λίστες απαγόρευσης εξόδου (ή κάτι τέτοιο) και πρέπει να τσεκάρουν και ταυτότητα για το πατρώνυμο καθώς δεν αναφέρεται στο διαβατήριο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, παρόλο που στην περίπτωση μου είναι "ψείρας" ο κάθε αστυνομικός.
Μου έχουν ζητήσει και στο εξωτερικό 1-2 φορές ένα second proof of ID και δέχτηκαν κανονικά την ταυτότητα. Επίσης οι γονείς μου έχουν ταξιδέψει αρκετές φορές με παλιά χειρόγραφη ταυτότητα, πάλι χωρίς πρόβλημα (φτάνει να έχει και λατινικούς χαρακτήρες).
Η απόφαση είναι καθαρά της revolut να μην δέχεται χειρόγραφη ταυτότητα και εν μέρη είναι και λογικό.
-
29-04-20, 12:46 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #438Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
29-04-20, 12:51 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #439
Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα που έγινε μόλις τώρα.
Αγόρασα κάτι δίσκους SSD από την Αγγλία μέσω Ebay. Το κόστος είναι 897.24GBP, στο PayPal έχω επιλογή σε τι νόμισμα θα πληρώσω και μου έβγαλε είτε να χρεωθώ 897.24GBP (και η κάρτα μου να χρεώσει την αλλαγή νομίσματος), είτε να χρεωθώ 1082,27EUR από το PP χωρίς αλλαγή νομίσματος.
Την τρέχουσα στιγμή η ισοτιμία χωρίς interchange fee ήταν 897.24GBP > 1027.26EUR.
Πλήρωσα σε λίρες μέσω Revolut και χρεώθηκα 1027,46EUR (0,20EUR που λογικά άλλαξε η ισοτιμία εκείνη τη στιγμή), γλίτωσα δηλαδή 54,81EUR από την αλλαγή ισοτιμίας του PayPal.
Μην κοροϊδευόμαστε, όσοι κάνουν συναλλαγές σε ξένο νόμισμα συμφέρει να έχουν έστω την δωρεάν Revolut!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gvard : 29-04-20 στις 12:56.
Φιλικά, Γιώργος Βαρδίκος
-
29-04-20, 13:28 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #440
-
29-04-20, 14:55 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #441
Υπάρχει το εξής παράλογο, να μπορείς να ταξιδέψεις ΗΒ με την παλιά ταυτότητα και να είναι όλα οκ μιας και είναι επίσημο έγγραφο ΄χώρας ΕΕ και να σου κάνουν συστάσεις στην χώρα σου
Μονο συστάσεις όμως, καθώς δεν έχει ακυρωθεί η παλιά ταυτότητα, όπως πχ είχανε ακυρώσει τα παλιού τύπου διαβατήρια.
-
29-04-20, 15:03 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #442
ΣΤΟ ΗΒ (μέχρι τέλος του έτους γενικά ή και παραπάνω αν είσαι κάτοικος ΗΒ) και στην υπόλοιπη ΕΕ περνάει κανονικά η ταυτότητα γιατί αυτό που βλέπει ο κάθε υπάλληλος είναι ένα επίσημο έγγραφο κράτους μέλους της ΕΕ που δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης. Δεν μπορούν να ξέρουν σε κάθε χώρα αν η Ελλάδα αλλάζει νόμους και διάρκεια ισχύς της ταυτότητας.
Οι νέες ταυτότητες πάντως (θα) αναγράφουν ημερομηνία λήξης
Έχει βγει χρονοδιάγραμμα αλλαγής των παλιών τύπου, όταν βγουν οι νέου τύπου. Είναι οδηγία της ΕΕ
-
29-04-20, 15:08 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #443
Είπαμε τυχερός.
Και εγώ έχω να σου αναφέρω πρόβλημα σε συνοριακό έλεγχο, σε καζίνο κλπ με παλιά ταυτότητα.
Δεν είναι θέμα σωστού και λάθος. αν θες να παίζεις τριγύρω και να λες τώρα θα την δεχτούν ή όχι, συνέχισε έτσι.
Άλλοι χρησιμοποιούν μόνο διαβατήριο και δεν έχουν κάτι να αγχώνονται.
Επίσης μόνο στην Ελλάδα έχω ακούσει για 15 χρόνια ταυτότητα σε ισχύ. Εσύ που είσαι και κάτοικος εξωτερικού λογικά θα μιλάς και με κόσμο από άλλες χώρες, όπως και εγώ. Ξέρεις πολλούς Ευρωπαίους με ταυτότητα άνω των 10 ετών;Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
29-04-20, 15:18 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #444
Και γιατί να είμαι εγώ τυχερός και όχι εσύ άτυχος; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δοκίμασες να τους πεις "είσαι υποχρεωμένος να την δεχθείς; Τύχη σε συνοριακό έλεγχο και μάλιστα τόσες φορές, δεν υφίσταται
Διαβατήριο χρησιμοποιώ για κάποια πράγματα, αλλά δεν θα το κουβαλάω μαζί μου πάντα. Ή πρόσφατα που θέλησα να αλλάξω το παλιό ελληνικό τρίπτυχο δίπλωμα με ένα της χώρα που κατοικώ (απλά ανταλλαγή, χωρίς εξετάσεις) ζήτησαν να τους στείλω μαζί με τα χαρτιά/παράβολα και το παλιό δίπλωμα, και ένα second proof of ID. Νομίζω θα ήταν χαζό να έστελνα με το ταχυδρομείο το διαβατήριο που αν χαθεί θα τρέχω σαν τρελός. Έτσι έστειλα την κλασική ελληνική ταυτότητα, χειρόγραφη με αγγλικούς χαρακτήρες. Θεώρησα ότι έχει πολύ μικρότερο ρίσκο.
Το υπουργείο συγκοινωνιών έκανε κανονικά την ταυτοποίηση και μου τα έστειλε όλα μαζί πίσω, μαζί με το καινούργιο δίπλωμα. Και ξέρω άλλους 3 Έλληνες που έκαναν ακριβώς το ίδιο.
Δεν είναι θέμα τύχης. Είναι επίσημο έγγραφο σε ισχύ, δεν έχουν δικαίωμα να μην το δεχθούν.
Και δεν διαφωνώ. Μπορεί να είναι κουλό να μην έχει ημερομηνία λήξης η ταυτότητα, να έχεις δικαίωμα να ταυτοποιήσαι με φωτογραφία που έβγαλες στο γυμνάσιο, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ranger : 29-04-20 στις 15:24.
-
29-04-20, 17:53 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #445
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Το μόνο στο οποίο δεν μπόρεσα να κάνω τη δουλειά μου είναι όταν είπα να βγάλω μια πιστωτική που με 40€/χρόνο έδινε ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση κινητού από κλοπή/ατυχήματα, και έπρεπε να πάω στο ταχυδρομείο για Post Identification.
Αυτό αυτή τη στιγμή για Έλληνες γίνεται μόνο με έγκυρο διαβατήριο και δεν ξέρω αν οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα υποστηρίζονται.
Επίσης εννοείται ότι όταν περνάς έλεγχο διαβατηρίων σε αεροδρόμια/σύνορα, αν δεν έχεις διαβατήριο μπορεί να κολλήσεις για 1-2 λεπτά. Πχ πριν λίγα χρόνια που η Γαλλία είχε emergency λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και πετούσα Ιταλία-Basel-Αμβούργο με Easyjet, στο αεροδρόμιο της Βασιλείας (που είναι στη Γαλλία) ο Γάλλος συνοριοφύλακας επέμενε να δει διαβατήριο. Το είχα στην χειραποσκευή μου και το το έδωσα. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν το είχα μαζί μου, αλλά λογικά δε θα με έβαζαν φυλακή.
-
30-04-20, 20:26 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #446
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος runner70 : 30-04-20 στις 20:35.
-
30-04-20, 22:25 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #447
-
30-04-20, 23:36 Απάντηση: Re: Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #448
-
01-05-20, 01:08 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #449
@runner70,
Στον ίδιο νόμο αναφέρεται ότι το δελτίο παραμένει ισχυρό μέχρι να αντικατασταθει.
Παρόλα αυτά, ο νόμος για τις νέου τύπου ταυτότητες ορίζει ότι θα γίνει σταδιακά και αλφαβητικά η υποχρεωτική αντικατάσταση, όταν ξεκινήσει η διάθεση τους. Και ευτυχώς αυτή την φορά θυμήθηκαν να βάλουν ξεκάθαρα πεδίο με ημερομηνία λήξης.
-
01-05-20, 02:52 Απάντηση: Revolut : Συζήτηση, απορίες, προβλήματα και λύσεις #450
Παρόμοια Θέματα
-
Windows 10 Αναβάθμιση: Συζήτηση, προβλήματα, και λύσεις (;)
Από PopManiac στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 19957Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-25, 18:37 -
Google Chrome - συζητηση, αποριες, προβληματα
Από Gordito στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 2125Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-25, 14:32 -
Windows 7 - Συζήτηση, απορίες, προβλήματα
Από DaveMurray στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 14582Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-25, 12:17 -
Ψηφιακοί δέκτες MPEG4 για DIGEA - Συζήτηση, απορίες, προβλήματα
Από treli@ris στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTVΜηνύματα: 3138Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-24, 13:34
Bookmarks