Σελ. 18 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 8131617181920 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 256-270 από 331
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Υπάρχει η λεγόμενη καλή πίστη που προβλέπει ότι κάποιος μη ειδικός μπορεί όντως να μπερδευτεί από μία συσκευασία και κάποια μπαμπουϊνιά κάποιου ώστε να πάρει κάτι που φαίνεται νόμιμο ενώ δεν είναι. Αυτό όμως αφορά καταναλωτές και εμπορικά προϊόντα, όχι επιστήμονες και επιστημονικές πηγές.

Στα ακαδημαϊκά θέματα, όταν γράφεις μία εργασία οφείλεις να ξέρεις ποιος είναι ο αρχικός δημιουργός στον οποίον αναφέρεσαι. Δηλαδή στις εργασίες δεν σου επιτρέπεται να αναφερθείς σε κάποιον χωρίς να βάλεις το όνομά του, τον τίτλο της εργασία του, το περιοδικό, τον εκδόση και την ημερομηνία.

Οπότε, πώς θα βρεθείς να έχεις διαγράμματα που δεν ξέρεις αν είναι προστατευμένα; Εξάλλου, τι πάει να πει προστατευμένα, ότι δεν μπορείς να αναφερθείς σε αυτά; Οχι βέβαια, αλλά ότι οφείλεις να αναφερθείς σε αυτά αναφερόμενος στον αρχικό δημιουργό τους.

Το να δεις τέτοια διαγράμματα σε ιστοσελίδα άλλου επειδή εκείνος δεν έβαλε αν είναι νόμιμα ή όχι δεν σε κάνει προφανώς υπεύθυνο της παρανομίας του. Αν όμως τα πάρεις και τα βάλεις σε δική σου, τότε ναι σε κάνει.

http://el.wikipedia.org/wiki/Πνευματική_ιδιοκτησία
    http://www.aepi.gr/greek/index.asp
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 11-05-07 στις 15:10.
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    15780/987
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    11(dB) / 28(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cipher Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι, αλλά σίγουρα δε σου εξασφαλίζει φοιτητικές τιμές σε παράνομες "αγορές"
    Εννοείται! Σε αυτό συμφωνούμε, η δική μου παρανομία όμως που κατέβασα παράνομα μέσω "δίοδος" είναι σοβαρότερη από την δική σου αν κατεβάσεις κάτι παράνομα; Δεν νομιζω... το ίδιο συμβόλαιο υπογράψαμε
    Η παρομοίωση με το πάσο παρέπεμπε στην αποκλειστικά "ακαδημαϊκή" χρήση του διαδικτύου. Δεν αναφέρεται κάπου στους όρους ότι ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να κάνει μόνο "ακαδημαϊκή" χρήση της συνδεσής του. Το δίοδος εντάσσεται περισσότερο στα πλαίσια των γενικότερων παροχών και προνομίων σε μια κοινωνική ομάδα μου θεωρείται de facto οικονομικά μη εύρωστη και μη ανεξάρτητη. Ούτε τα φοιτητικά εισητήρια στα αστικά τα τραίνα τα πλοία (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν ακόμα) είναι μόνο για "ακαδημαϊκή" χρήση ούτε οι εκπτώσεις στο θέατρο και τους κινηματογράφους ούτε στα χιονοδρομικά κέντρα κτλ κτλ κτλ...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pelasgian Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΑΚΡΙΒΩΣ, και μόνο το γεγονός ότι παίρνεις ΤΣΑΜΠΑ papers που κάνουν 30$ το κομμάτι διαφορετικά, δεν είναι παροχή; Συνταρακτική παροχή!
    Συμφωνώ αν και μεταξύ μας οι περισσότεροι φοιτητές δεν βάζουν ADSL για να βρίσκουν τα papers από το σπίτι. Για τη συγκεκριμένη δουλειά και οι υπολογιστές της σχολής κάτι κάνουν.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakistsalikis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το mail ελεγε για κατοχη και διακινηση λογισμικου. Το ειχες και το διακινουσες, δηλαδη το μοιραζες. Μηπως σε κατηγορουν για το μοιρασμα; Με τα torrents, emule κτλ δεν παιρνεις μονο αλλα δινεις κιολας σε πολυ κοσμο ταυτοχρονα. Αρα μηπως η "κατηγορια" βασιζεται στο οτι εσυ μοιραζες το υλικο αυτο;
    Η συμβουλη μου: Αφαιρεσε emule, torrents κτλ ωστε να μην κανεις εσυ διακινηση παρανομου υλικου. Μπορεις να κατεβαζεις απο rapidshare.
    Ναι, όπως έγραψα και σε επόμενο μήνυμα, το mail κατα λέξη έγραφε "παράνομη διακίνηση" και επειδή αναφέρεται και ο όρος "διαθεση λογισμικού" κι εγώ εκεί κατέληξα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Soulblighter : 11-05-07 στις 15:41.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Zyxel VMG8623-T50B
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Soulblighter Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοείται! Σε αυτό συμφωνούμε, η δική μου παρανομία όμως που κατέβασα παράνομα μέσω "δίοδος" είναι σοβαρότερη από την δική σου αν κατεβάσεις κάτι παράνομα; Δεν νομιζω... το ίδιο συμβόλαιο υπογράψαμε
    Η παρανομία είναι ακριβώς η ίδια και στις 2 περιπτώσεις. Στη δική σου, όμως, το θέμα είναι λίγο πιο "καυτό", καθώς είσαι "εκκολαπτώμενος επιστήμονας" και δεν είναι καλό να βγαίνει προς τα έξω τέτοιου είδους "παιδεία", τη στιγμή μάλιστα που είναι επιχορηγούμενη! Εγώ κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία του "κοινού ιδιώτη" και τα τυχόν ακαδημαϊκά μου προσόντα δε φαίνονται. Φυσικά, η οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα από μέρους μου είναι στην κρίση του εκάστοτε παρόχου μου, είτε το διαπιστώσει ο ίδιος, είτε του κάνουν παράπονα τρίτοι.

Για το συμβόλαιο:
    Ε, δεν υπογράψαμε ακριβώς το ίδιο συμβόλαιο...
    Ρίξε μια ματιά π.χ. εδώ και τσέκαρε τους κανόνες συμμετοχής (PDF) στο κάτω μέρος της σελίδας.

Η παρομοίωση με το πάσο παρέπεμπε στην αποκλειστικά "ακαδημαϊκή" χρήση του διαδικτύου. Δεν αναφέρεται κάπου στους όρους ότι ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να κάνει μόνο "ακαδημαϊκή" χρήση της συνδεσής του. Το δίοδος εντάσσεται περισσότερο στα πλαίσια των γενικότερων παροχών και προνομίων σε μια κοινωνική ομάδα μου θεωρείται de facto οικονομικά μη εύρωστη και μη ανεξάρτητη. Ούτε τα φοιτητικά εισητήρια στα αστικά τα τραίνα τα πλοία (δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν ακόμα) είναι μόνο για "ακαδημαϊκή" χρήση ούτε οι εκπτώσεις στο θέατρο και τους κινηματογράφους ούτε στα χιονοδρομικά κέντρα κτλ κτλ κτλ...
    Πέραν της "ακαδημαϊκής χρήσης", υπάρχει και το θέμα της ευρύτερης παιδείας (κινηματογράφος, θέατρο, τουρισμός), το οποίο καλά κάνει και προάγεται από τα πανεπιστήμια. Εάν, όμως, (π.χ.) χρησιμοποιούσες το πάσο σου για να βλέπεις τσόντες στο σινεμά πληρώνοντας φοιτητικό εισητήριο, τότε αυτό θα ήταν θέμα!
    (Αν και ενδεχομένως να μην τίθεται θέμα παρανομίας, εντούτοις δεν εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της παιδείας.)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ HOL Full
    Ταχύτητα
    15780/987
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    11(dB) / 28(dB)
    Για το συμβόλαιο:
    Ε, δεν υπογράψαμε ακριβώς το ίδιο συμβόλαιο...
    Ρίξε μια ματιά π.χ. εδώ και τσέκαρε τους κανόνες συμμετοχής (PDF) στο κάτω μέρος της σελίδας.
    Επειδή η παρατηρητικότητά μου συχνά με προδίδει τελευταία, αν βλέπεις κάποια ουσιαστική διαφορά πέραν των όρων που διασφαλίζουν ότι είμαι φοιτητής και ότι η σύνδεση γίνεται στην κατοικία μου επισήμανέ την. Εγω δεν βλέπω κανέναν περιορισμό, ούτε καν προτάσεις για τον τρόπο χρήσης της σύνδεσης.

Στα υπόλοιπα με βρίσκεις συμφωνο. Και όπως παιδεία είναι και το θέατρο και ο κινηματογράφος και το να μπορώ να κάνω ταξίδια ανα τον κόσμο με μειωμένες τιμές κτλ... έτσι είναι και το να μπορώ να μιλάω μαζί σου σε αυτο το forum. Όχι μόνο να ψάχνω papers για τις εργασίες μου. Δεν μιλάω για παράνομη χρήση, αυτό το ξεκαθαρίσαμε, αλλά και εκεί τις ίδιες ευθύνες έχουμε άσχετα με το ποιος εκτείθεται περισσότερο και ευκολότερα....

Περιοχή
    Utrecht, NL
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    150/15 Mbit/s
    ISP
    Ziggo
    Router
    Cisco EPC 3925
    Επειδη παρατηρω μια μικρη συγχηση να τονισω οτι για να σε πιασουν πρεπει να δινεις το αρχειο που προστατευεται απο πνευματικα δικαιωματα.Οι εταιριες μπαινουν στα δικτυα κ βλεπουν ποιοι τους δινουν το αρχειο,οχι ποιοι το κατεβαζουν.Πρακτικα ομως, αφου οταν κατεβαζεις δινεις κιολας σε αυτα τα δικτυα, κινδυνευεις

Το avatar του μέλους karavagos
    karavagos Guest
    Talking
    Θα ρωτησω το εξης: Μπορουν να σε κατηγορησουν οτι κατεβασες κατι πνευματικα προστατευμενο ή μπορουν να σε κατηγορησουν μονο οτι διανεμεις κατι που ειναι πνευματικα προστατευμενο; Τι λεει ο νομος;

Πως ξερω εγω οτι μια ταινια, ενα προγραμμα, ενα mp3, ενα pdf ειναι πνευματικα προστατευμενο για να μην το κατεβασω; Να σημειωσω οτι καθε μορφης αρχειο μπορει να περιεχει πνευματικα δικαιωματα (κειμενο, ηχος, video. εικονες, software). Οταν κατεβαζω ενα αρχειο δεν ξερω πριν το κατεβασω τι ακριβως ειναι και αν προστατευεται.

It has come to our attention that XXX is the service provider for the IP address listed below, from which unauthorized copying and distribution (downloading, uploading, file serving, file "swapping" or other similar activities) of Columbia Pictures Industies, Inc.'s (property)(s) listed below is taking place.

Το avatar του μέλους etsouk2000
    etsouk2000 Guest
    Εάν, όμως, (π.χ.) χρησιμοποιούσες το πάσο σου για να βλέπεις τσόντες στο σινεμά πληρώνοντας φοιτητικό εισητήριο, τότε αυτό θα ήταν θέμα!
    (Αν και ενδεχομένως να μην τίθεται θέμα παρανομίας, εντούτοις δεν εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της παιδείας.)
    E και;; Θεσε ο,τι θεμα παιδειας γουσταρεις. Αν δεν τιθεται θεμα παρανομιας, τοτε απλα ο αλλος θα σου πει "κοιτα τη δουλεια σου και παρατα με ησυχο"! Και εννοειται οτι θα εχει δικιο!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος etsouk2000 : 12-05-07 στις 00:28.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Altec Telecoms
    DSLAM
    HOL - ΛΕΥΚΑΔΑ
    Router
    microcom 2636
    Το θεμα παιδειας ειναι αναλογα πως το βλεπει καθενας και τι θεωρει παιδεια και μορφωση. Δηλαδη ενας γιατρος που εχει ΔΙΟΔΟΣ πρεπει να ψαχνει μονο ιατρικα θεματα; Παιδεια ειναι να ψαχνει ολων των ειδων τις πληροφοριες-γνωσεις. Ως επεκταση πιστευω οτι η ψυχαγωγια ειναι στα πλαισια της παιδειας. Απο κει και περα αν υπαρχουν παρανομες πραξεις θεωρω οτι πρεπει να τιμωρηθουν το ιδιο με εναν αλλο απλο χρηστη του διαδικτυου.
    Τα p2p ειναι δεδομενο οτι δινεις για να παρεις, αρα εκτελεις παρανομη πραξη οταν κατεβαζεις κατι προστατευμενο (αφου ταυτοχρονα το ανεβαζεις).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από karavagos Εμφάνιση μηνυμάτων

It has come to our attention that XXX is the service provider for the IP address listed below, from which unauthorized copying and distribution (downloading, uploading, file serving, file "swapping" or other similar activities) of Columbia Pictures Industies, Inc.'s (property)(s) listed below is taking place.
    Επειδη οι εταιριες κοιταζουν το συμφερον τους και αυτο ειναι να μην κατεβαζουμε λογικο ειναι να μας εκφοβιζουν οτι το κατεβασμα απαγορευεται. Το ιδιο κανουν και με τα p2p. Μας λενε οτι ειναι παρανομο να τα χρησιμοποιουμε (δεν ειναι παρανομα τα p2p σε καμια περιπτωση). Δεν θεωρω οτι μπορει να καταδικασει ενα δικαστηριο (που σεβεται τον εαυτο του) καποιον που εχει κατεβασει ενα mp3, την παρανομια την κανει αυτος που το εχει δωσει στη "δημοσιοτητα" οχι αυτος που το κατεβαζει. Ανα πασα στιγμη εχουμε στην κατοχη μας αντικειμενα που προερχονται απο παρανομες πραξεις τις οποιες ομως δεν μπορουμε να ξερουμε εμεις.

etsouk2000 Guest
    Τα p2p ειναι δεδομενο οτι δινεις για να παρεις, αρα εκτελεις παρανομη πραξη οταν κατεβαζεις κατι προστατευμενο (αφου ταυτοχρονα το ανεβαζεις).
    Μπορεις και να κλεισεις εντελως το upload αν το θες, και μονο να παιρνεις, οχι να δινεις. Βεβαια ετσι μαλλον δεν θα σε πολυαφηνουν οι αλλοι να παιρνεις, αλλα αν κατεβαζεις 1-2 τραγουδακια το μηνα και τιποτε αλλο, δεν σε πολυνοιαζει.

Τα περι θεματος παιδειας ειναι αρλουμπο-ηθικολογιες. Ο καθενας εχει ο,τι παιδεια γουσταρει και δεν χρειαζεται να απολογειται γι αυτην. Απολογουμαστε μονο οταν παραβιαζουμε τους γραπτους νομους, οχι τους αγραφους.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Forthnet - ΙΛΙΣΣΟΣ
    Εγώ δε βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στους χρήστες του δίοδος και στους χρήστες των εμπορικών συνδέσεων DSL. Απλώς οι εμπορικές συνδέσεις είναι κερδοφόρες για τις εταιρείες, και για το λόγο αυτό κάνουν τα στραβά μάτια στις 'παρανομίες'. Αντίθετα, για τις συνδέσεις δίοδος, έχουν ελάχιστο κέρδος ή ζημιά, κάτι που τους κάνει λιγότερο ανεκτικούς σε περιπτώσεις 'παρανομιών'.

Σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος είναι ίδιος για τον χρήστη, είτε το μαθαίνει είτε όχι.
    ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Thomson 585v7
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Λοιπον να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου

Σε εργασια στο πανεπιστημιο ειχαμε να σχεδιασουμε μια αντλια σε CAD. την ημερα λοιπον υποβολης της εργασιας ερωτησα τον καθηγητη πως θα την σχεδιασουμε αφου δεν εχουμε το προγραμμα και φυσικα θεμα καταβολης ποσου απο εμενα προσωπικα για την αγορα του ΔΕΝ τιθεται τουλαχιστον οσο ειμαι φοιτητης . Ο καθηγητης με κοιταξε και μου λεει στο υπολογιστικο εχει CAD πανε εκει , ομως του απαντησα οτι στο υπολογιστικο γινεται της τανας το μαγκαλι απο τους ηλεκτρολογους και δεν υπαρχει περιπτωση να εχω την συγκεντρωση και το χωρο να κανω την εργασια μου , ποσο μαλλον τον ΗΥ.

Ετσι λοιπον μου απαντησε οτι , παρτο απο τους γυφτους ή κανε οτι θελεις.

Τωρα αν ερθουν οι αντρες με τα μαυρα στη πορτα μου και μου πουνε το τιμολογιο παρακαλω, εγω θα ειμαι ρουφιανος αν τους εξιστορησω την ολη ιστορια?>

Και τελος παντων οι εταιριες αυτες αφου ξερουν οτι εμεις οι μηχανικοι στο μελλον θα χριεαστουμε το λογισμικο τους , γιατι δε μας το δινουν δωρεαν για 5 χρονια πχ να το μαθουμε και μετα να μας πουνε οριστε κυριοι τωρα που θα το χρειαστειτε να βγαλετε $ πρεπει να πληρωσετε. Γιατι ο φοιτητης να πρεπει να ειναι στην ανασφαλεια μην τον πιασουν στην προσπαθεια του να ετοιμαστει οσο το δυνατον καλυτερα να βγει αυριο στην αγορα εργασιας?

Ο κλεφτης απο κλεφτη εχει διαφορα , αλλο ο συνηδειτοποιημενος κλεφτης και αλλο πραγμα αυτος που τον αναγκαζουν να γινει κλεφτης.
    They see me postin', they hatin'...

etsouk2000 Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από George978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τωρα αν ερθουν οι αντρες με τα μαυρα στη πορτα μου και μου πουνε το τιμολογιο παρακαλω, εγω θα ειμαι ρουφιανος αν τους εξιστορησω την ολη ιστορια?>
    Kαι να τους το εξιστορησεις τι πιστευεις οτι θα γινει;; Θα θεωρηθει ο καθηγητης σου ηθικος αυτουργος;; Αν σου πω εγω "πηδα απο την ταρατσα" κι εσυ το κανεις, φταιω εγω;;;
    Ο καθηγητης σου ειπε "δεν με νοιαζει, κανε ο,τι καταλαβαινεις, εγω δεν ξερω τιποτα". Μπορει ο καθηγητης να φταιει για την μιζερια της σχολης σου, αλλα για την (πιθανη) παραβιαση πνευματικης ιδιοκτησιας θα ευθυνεσαι μονο εσυ.

Το avatar του μέλους TReznor
    TReznor Guest
    Έχει δίκιο ο etsouk, η ευθύνη είναι δική σου 100%. Ακόμα κι αν γίνεις ρουφιάνος όπως λες, οι άντρες με τα μαύρα εσένα θα μαγκώσουν πάλι...

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Thomson 585v7
    SNR / Attn
    9(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Interleaved
    και για πες μου ρε παλουκαρι πως θα περνουσα το μαθημα?
    They see me postin', they hatin'...

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από etsouk2000 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα περι θεματος παιδειας ειναι αρλουμπο-ηθικολογιες. Ο καθενας εχει ο,τι παιδεια γουσταρει και δεν χρειαζεται να απολογειται γι αυτην. Απολογουμαστε μονο οταν παραβιαζουμε τους γραπτους νομους, οχι τους αγραφους.
    Η νομική επιστήμη πάντως το εθιμικό δίκαιο το σέβεται και για αυτό το λεγόμενα εγκλήματα τιμής έχουν ειδική μεταχείριση, ενώ σε περιοχές με πολύ έντονους εθιμικούς κανόνες και παραδόσεις οι αρχές κάνουν και «τουμπεκί ψιλοκομμένο» (π.χ. Κρήτη με τα όπλα - για πήγαινε να τους τα πάρεις να ξεκινήσει ο τρίτος παγκ. πόλεμος από εκεί).

Επίσης, το θέμα της επιστημονικής ηθικής στη παιδεία, ΔΕΝ είναι αρλούμπες.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 14-05-07 στις 01:26.
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Σελ. 18 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 8131617181920 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πνευματικά Δικαιώματα, Τέχνες και Τεχνολογία - Βίντεο
    Από mpardsu στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-01-08, 22:23
  2. e-radio, πνευματικά δικαιώματα και παγίδες
    Από wi-fi στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-07-07, 23:37
  3. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-01-07, 14:15

Tags για αυτό το Θέμα