Μιας που είναι το θέμα στις ειδήσεις για το αν θα πρέπει να μπει ή οχι η Τουρκία στην Ευρώπη, άκουσα με έκπληξη οτι πολλές είναι οι χώρες που οι πολίτες της είναι αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση, και μάλιστα θα προβούν και σε δημοψηφίσματα ώστε η όποια κυβέρνηση πει "οχι" να είναι σαφές οτι εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών. Το θέμα είναι πολύ βαθύτερο από απλά διαφορετικής θρησκείας, νοοτροπίας, δημοκρατίας, δικαιωμάτων κλπ. Περίμενα μια πιο ήπια αντιπετώπιση από άλλες δυτικές χώρες, όμως προσωπικά και εμένα με βρίσκει αντίθετο. Εσείς;
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Τι πιστεύετε;
- Ψήφισαν
- 61. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Εμφάνιση 1-15 από 87
-
07-10-04, 13:21 Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ενωση #1"What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
07-10-04, 13:33 #2
τουρκος εισαι και σε νοιαζει τι θα κανει η τουρκια με την ευρωπαικη ενωση?
They see me postin', they hatin'...
-
07-10-04, 14:24 #3
Η είσοδος της Τουρκίας στην Ευρώπη θα είναι η αρχή της διάλυσής της ως έθνος.
-
07-10-04, 14:32 #4
Ναι να μπει και η Τουρκία. Δεν μας φτάνουν όλοι οι λαθρομετανάστες, να πλακώσουν και οι πεινάλες οι Τούρκοι από πάνω. Έλεος...Καλά κάνει ο Σιράκ. Έτσι πρέπει να κάνουν όλα τα κράτη.
ISTJ
-
07-10-04, 14:46 #5
Οι τουρκοι δε θα μπουνε ποτε στην EE λογο Γαλλιας και Γερμανιας και το ξερουν οι ιδιοι οι τουρκοι. Τωρα με αυτα που κανουν τους δινουν ελπιδες για να μη γκρινιαζουν.
Ειμαι φυσικα αντιθετος.
-
07-10-04, 14:59 #6
Τι να πω?
Εγω ειμαι ξεκαθαρα υπερ. Ακολουθω τη φιλοσοφια του αν ευημερεις ή εστω νομιζεις οτι ευημερεις αναπτυσεις φιλικες σχεσεις με ολους και κοιτας μονο τα εσωτερικα ζητηματα. Αν η Τουρκια μπει στην ΕΕ τοτε θα δουν και αυτοι τη σημαινει αναπτυξη και πολιτισμος και δε θα ασχολουνται με ιστοριες τυπου Ιμια κτλ για να περνανε το χρονο τους...
Αν μπει με λιγα λογια και εμεις θα ειμαστε καλυτερα
-
07-10-04, 14:59 #7
Οι επιλογές για την ψηφοφορία μάλλον πρέπει να αλλάξουν!
Η δεύτερη επιλογή θα πρέπει να γίνει "Να μπει εφόσον πληρεί τίς απαραίτητες προϋποθέσεις" εκτός άν το νόημα για το "σκληρές" είναι να υπάρχουν αυστηρότερες προυποθέσεις για την Τουρκία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες!
-
07-10-04, 15:04 #8
Αυτο σκεφτηκα και εγω αλλα φανταστηκα θα εννοει να μην της χαριστει η εισοδος και να τηρει οτι κριτηρια πρεπει
-
07-10-04, 15:13 #9
εχει πλακα που συζηταμε αν θα πρεπει να μπει η τουρκια μεσα, μηπως θα πρεπει να συζηταμε αν θα πεταξουν εμας εξω? προσωπικα δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι τουρκοι παντελως.
αντιθετως φοβαμαι για εμαςThey see me postin', they hatin'...
-
07-10-04, 15:15 #10
Αρχικό μήνυμα από George978
Η Ε.Ε. εκτός απο οικονομική ένωση είναι και μια ένωση ευρωπαικών πολιτισμών με κοινές ρίζες και αξίες που οι πιο πολλές έχουν τη ρίζα τους στην αρχαία Ελλάδα,όπως η Δημοκρατία ο νομικός πολιτισμός και ο διάλογος και μην ξεχνάμε και τη θρησκεία. Ακόμα και η λέξη "Ευρώπη" είναι ελληνική.
Με αυτά τα κριτήρια και μόνο η Τουρκία (που μισεί κάθε τι το ελληνικό) δεν έχει τις προδιαγραφές για ένταξη.
Επίσης με πλυθησμό τα 90.000.000 μετά απο 10-15 χρόνια και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει θα είναι ένα τεράστιο βάρος για την Ε.Ε.. Οι οικονομικές ενισχύσεις που θα χρειαστεί αυτή η χώρα που είναι και αρκετά μεγάλη σε έκταση θα είναι τεράστιες και μεγάλο βάρος για τις υπόλοιπες χώρες.
Επίσης ο πολύ μεγάλος πλυθησμός θα τις δώσει αρκετές έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο κάνοντας το μερίδιο της στην λήψη αποφάσεων πολύ μεγάλο και η Τουρκία μας έχει συνυθήσει (όπως και η Πολωνία πρόσφατα) να κάνει οτι της λένε οι Αμερικάνοι και θα δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.
Κακά τα ψέμματα όταν μπήκε η Ελλάδα το 81 δεν είχε και τα χάλια που έχει η Τουρκία,μπορεί να μην είμασταν πλούσιοι σε υποδομές,είχαμε όμως ένα επίπεδο μόρφωσης και κάποιες αρετές που μας έκαναν να είμαστε πολύ κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη.
-
07-10-04, 15:33 #11
Κοινές ρίζες η σημερινή Ευρώπη με την αρχαία Ελλάδα ! Ίσως μόνον η λέξη Ευρώπη και παίζεται, αφού οι αρχαίοι με τίποτα δεν θα θεωρούσαν πολιτισμένους ούτε τους υπολοίπους Ευρωπαίους του καιρού τους, ούτε τους σημερινούς. Και δικαίως, αφού ο μέσος πολίτης στην πολιτισμένη Ευρώπη έχει φάει πολύ περισσότερο ξύλο στην ίδια χρονική περίοδο απ' ότι ο Έλληνας στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Αυτό εξηγεί γιατί τα πράγματα στην Δύση δουλεύουν ρολόι, ενώ στην καθ' ημάς Ανατολή είμαστε κακομαθημένοι, τεμπέληδες και ανοργάνωτοι. Αυτά για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό για τον οποίο ο Γκάντι ερωτηθείς την γνώμη του απάντησε : «Νομίζω ότι ο εκπολιτισμός της Δύσεως θα ήταν μια εξαίρετη ιδέα».
Όσο για την σχέση εκπαιδεύσεως και παιδείας, η πείρα στην Ελλάδα μας λέει ότι είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα : Όσο περισσότερους τίτλους σπουδών έχεις, τόσο λιγότερη παιδεία και καλλιέργεια έχεις. Ο τελευταίος Τούρκος χωριάτης έχει περισσότερη παιδεία (και λεβεντιά και ντομπροσύνη) από έναν Ευρωπαίο καθηγητή πανεπιστημίου. Αλλά εμείς κοιτάμε τους φωστήρες που ανατέλλουν από δυτικά ! «Βρωπαϊκά σκ..ά χαλβάς ρωμαίικος, που έλεγε και ο παππούς.
-
07-10-04, 15:43 #12
Difficult to see.
Always in motion is the future.
Είμαι πολύ σκεπτικός, αναποφάσιστος και αμφιταλαντευόμενος γι' αυτό το θέμα.
Ακριβώς όπως ήμουν και για το θέμα του σχεδίου Ανάν.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
07-10-04, 15:52 #13
Evilhawk, ναι το σκληρές ισούται με αυστηρότατες προϋποθέσεις αφού το καθεστώς γενικά στην Τουρκία είναι "άλλου παπά ευαγγέλιο" και μια οι πολιτικοί, μια οι στρατιωτικοί, μια τα ίδια τους τα "πιστέυω" ανάθεμα και αν αυτό το κράτος είναι ικανό ποτέ να κοιτάξει μπροστά και να αλλάξει. Το να γίνει Ευρωπαϊκό όμως σημαίνει οτι θα χάσει πολλά από αυτό που είναι η Τουρκία σήμερα.
Αντε και το Ισραήλ στην ΕΕ αργότερα..."What is faith then but a persistent hope in the face of relentless doubt."
-
07-10-04, 15:59 #14
Αρχικό μήνυμα από ggeorgan
Αρχικό μήνυμα από ggeorgan
Αν εσύ θεωρείς οτι αυτό είναι το σωστό και οχι ο σωστός ευρωπαίος οικογενειάρχης που πάει στην δουλειά του και ζει με νόμους που δίνουν ακόμα και σε ξένους (μετανάστες) να έχουν δικαιώματα στη χώρα που τους φιλοξένει,τοτε ζείς σε λάθος χώρα.
-
07-10-04, 16:12 #15
Λέει σε κάποιο δοκίμιο του ο Παπανούτσος ,οτι ο πεινασμένος δεν φιλοσοφεί και αν φιλοσοφήσει η φιλοσοφία του θα είναι φιλοσοφία της πείνας.
Παρόλο που όντως υπάρχουν αρκετά αρνητικά σημεία στην ένταξη της τουρκίας στη Ε.Ε
και αρκετές αντικειμενικές δυσκολίες οσον αναφορά στην κουλτούρα και στο μορφωτκό επίπεδο, ο εξευρωπαισμός και η οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας ειναι μονόδρομος και για την δική μας απρόσκοπτη πορεία προς ενα μοντέρνο αύριο.
Διαφορετικά οταν οι άλλοι ευρωπαιοι θα πετάνε στο διαστημα ,εμείς ακόμα θα πληρώνουμε μίζες για οπλικά συστήματα και θα παίζουμε τσαμπουκάδες με γείτονες ξεβράκωτους ,αμόρφωτους και πεινασμένους που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και τίποτα καλύτερο να κάνουν.
Παρόμοια Θέματα
-
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφεται εναντίον ιστοσελίδων που πωλούν ringtones και wallpapers
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-08, 23:36 -
Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον ηλεκτρονικού εγκλήματος
Από rho στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-07, 12:45 -
Η ευρυζωνικότητα και τα κινητά δεν είναι δικαίωμα όλων, λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 91Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-06, 22:42 -
Ευρεσιτεχνίες λογισμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Από pelasgian στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-04, 16:30 -
Διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Από Dslmaniac στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-02, 20:49
Bookmarks