Καλημέρα στο forum! Είμαι νέος μέλος και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια σαν πελάτη του ΟΤΕ-COSMOTE. Η ιστορία ξεκινάει ως εξής:
Όταν έκανα την εγκατάσταση της γραμμής σπίτι μου ήμουν από τους πρώτους πελάτες που πήρε από το καινούριο dslam της περιοχής (το γνωρίζω αυτό γιατί όταν πρωτοήρθα δεν υπήρχαν γραμμές στην περιοχή από καινούριο dslam εδώ κοντά παρά μόνο από το κέντρο της Πάτρας οπότε οι συνδέσεις ήταν αισχρές). Με το που κούμπωσα επάνω με modem ZTE H108NS συγχρόνιζα στα 24.300 με 10 snr (όσο περίεργο και να φαίνεται) ελάχιστο ping, σχεδόν μηδενικά σφάλματα. Όσο περνούσε ο καιρός και το πήραν χαμπάρι οι γείτονες πήγαν στον ΟΤΕ και η ταχύτητα μου άρχισε να πέφτει κατακόρυφα (22,21,16 και τέλος στα 14, παρόλα αυτά χωρίς να αλλάζουν τα στατιστικά μόνο κατά 1 db το attenuation) . Παίρνω τηλ τον ΟΤΕ για βλάβη έρχεται και μου λέει ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδέσεων και της έλλειψης χώρου στο ίδιο καφάο είχα θέμα και με μετακινεί παραδίπλα για να μην επηρεάζομαι. Το αποτέλεσμα μια ελάχιστη προσωρινή αλλαγή στα 16, αφού μετά από καιρό ξαναέπεσα στα 14. Ερχόμαστε τώρα στο σήμερα. Τυχαία πήρα στα χέρια μου ένα modemάκι Hol NetFaster Wlan 3 και το κουμπώνω επάνω με αποτέλεσμα η ταχύτητα να πάει στα 20.213 με ίδια στατιστικά χωρίς σφάλματα. Η ερώτηση είναι η εξής: Αφού πείραξα και δοκίμασα άλλα 4 modem Netgear DGN2000, Netgear DG834GT, ZTE W300 V5.2 και το ZTE H108NS το μόνο που κατάφερα ήταν να αυξήσω την ταχύτητα στα 18 με άπειρα σφάλματα και αποσυνδέσεις (κανονικά όλα συγχρόνιζαν στα 14 χωρίς αποσυνδέσεις και σφάλματα). Τι μαγικό έχει το Netfaster και κρατάει τόσο ψηλά και σταθερή την γραμμή απείραχτο και τα άλλα δεν μπορούν;;;;;;; Να πάρω τηλέφωνο την Cosmote να δηλώσω βλάβη και αν ναι τι να πω για να μη μου την κάνουν χειρότερη;;; τα στατιστικά της γραμμής μου είναι τα παραπάνω και εκτός από την ταχύτητα συγχρονισμού και ελάχιστα το attenuation και το snr δεν αλλάζουν με ό,τι modem και να βάλω.
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
15-09-16, 04:36 Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #1
-
15-09-16, 09:15 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #2
Το πρόβλημά σου οφείλεται στο crosstalk.
Σύνηθες φαινόμενο.
Το ότι το κάθε modem κούμπωνε σε διαφορετική ταχύτητα οφείλεται στο chipset του modem και κατά πόσο καλά συνεργάζεται με αυτό του dslam.| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
15-09-16, 16:03 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #3
-
15-09-16, 19:16 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #4
Κάποια modem είναι πιο ανθεκτικά στο crosstalk από κάποια άλλα.
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
03-10-16, 02:20 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #5
-
03-10-16, 08:50 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #6
-
03-10-16, 13:16 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #7
-
03-10-16, 13:58 Απάντηση: Απορία με γραμμή ADSL (Cosmote-Δίοδος) #8
Για την απορια σου ...
απο οτι καταλαβα (βαση των αλλων modems που ανεφερες) μαλλον θα εισαι σε κανα globespan/ikanos dslam (που σπανια εχει ο οτε - συνηθως εχει broadcom) και το netfaster (αν θυμαμαι καλα ειναι infineon) ταιριαζει καλυτερα
Το λεω γιατι το dgn2200 επρεπε να φυσαει με οτε (εδω με οτε φυσαει απο κλειδωμα πιο πανω απο ολα) αν αυτο δεν παει τοτε το dslam δεν ειναι το συνηθησμανο του οτε
Παρόμοια Θέματα
-
Απορία με tracking number ΕΛΤΑ
Από Godian στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 15-11-23, 12:38 -
Απορια με IPCAMERA και DYNDNS
Από ababapanos στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-16, 10:07 -
ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΡΧΕΙΩΝ MP4 ΣΕ CAR MULTIMEDIA
Από johnie1981 στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-16, 20:07 -
Wind ZyXEL VMG1312-B10A VDSL2 σε γραμμή ADSL
Από Nemessis στο φόρουμ Nova VDSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-15, 00:13 -
Απορία με πρόσθετα σε firefox και chrome
Από las p στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-15, 10:35
Bookmarks