Εμφάνιση 1-14 από 14
 1. #1
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Γεια,

  Αφού πήρα το ΟΚ από την ηγεσία του adslgr, να συστηθώ: είμαι ο Νίκος και ανήκω στο Talent Acquisition της Palo Alto Networks στο Άμστερνταμ. Η εταιρία ασχολείται με security, ξεκινώντας από firewall μέχρι endpoint και cloud security. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι στα χέρια μας, αλλά μας λείπουν χέρια και δυνατά μυαλά στο technical support.

  Πρόσφατα ανέλαβα το συγκεκριμένο τμήμα και οι διευθυντάδες μου αναρωτιούνται πού είναι οι δυνατοί Έλληνες τεχνικοί; Τους είπα ότι είναι στην Ελλάδα και λύνουν τα προβλήματα του ΟΤΕ, της Forthnet, της Wind και της HOL! Θα τους βρω στο adslgr.

  Ψάχνω λοιπόν Έλληνες πρόθυμους να μετακινηθούν στο Άμστερνταμ που να είναι δυνατοί σε routing/switching κυρίως και θέλουν να ασχοληθούν με security. Η βάση πρέπει να είναι δυνατή, γιατί security μπορούμε να διδάξουμε γρήγορα, networking fundamentals όχι. Το troubleshooting μυαλό είναι απαραίτητο και η διαχείριση του πελάτη να είναι ένα από τα δυνατά σημεία.

  Η δουλειά είναι η εξής: Technical Support Engineer Tier 2+ (αυτό που ο ανταγωνισμός ονομάζει Tier 3), 1ο σημείο επαφής των Premium πελατών και partners, οπότε το μυαλό στύβεται σε σημαντικά πράγματα και όχι σε χαζοπροβλήματα sign-in κλπ. Δίνουμε πιστοποιήσεις στους τεχνικούς μας πάνω στην εκπαίδευσή τους τον πρώτο καιρό. Ψάχνουμε επίσης για endpoint τεχνικούς (με εμπειρία σε malware προτιμητέα, αλλά και Windows/Linux και SQL) αλλά και για threat και virtualization.

  Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα: Technical Support Engineer - 6299.png 
Εμφανίσεις: 16 
Μέγεθος: 778,5 KB 
ID: 176226

  Γιατί να το κάνεις;
  • Ο τομέας του cybersecurity δεν θα σβήσει πολύ εύκολα τα επόμενα χρόνια και έχεις τη δυνατότητα να είσαι στον τεχνολογικό ηγέτη.
  • Ευκαιρίες εξέλιξης μέσα στο Technical Support, αλλά και σε άλλες θέσεις engineering.
  • Εξαιρετικό πακέτο αποδοχών που δεν εξαντλείται στον υψηλό βασικό μισθό (μετοχές, μπόνους κλπ).
  • 30% του εισοδήματος αφορολόγητο για τα πρώτα 8 χρόνια στη χώρα.
  • Δευτέρα - Παρασκευή 8ωρο, 4 ώρες στο queue, 4 ώρες χρόνος για case update και διάβασμα. Υπάρχουν εθελοντικά και Σαββατο/Κυριακή ή αργίες με ένα σεβαστό μπόνους (πάνω από 1 ελληνικό μέσο μηνιάτικο), όχι βραδινά.
  • Το Άμστερνταμ είναι υπέροχο σαν τόπος κατοικίας, έστω και για μόνο μερικά χρόνια. Τουρισμός, εύκολες μετακινήσεις, εύκολες διαδικασίες, τα αγγλικά είναι σχεδόν επίσημη γλώσσα. Απευθείας φθηνές πτήσεις για Αθήνα/Θεσσαλονίκη και μερικά νησιά.


  Μια που έχουμε αυτό το θέμα, με χαρά να βοηθήσω και σε άλλα θέματα που άπτονται του recruitment κυρίως σε εταιρίες ΙΤ, μια που έχω άποψη για όλη την Ευρώπη και Μέση Ανατολή σχεδόν. Θα ήθελα να τονίσω ότι ΔΕΝ παίρνω προμήθεια για τις προσλήψεις, απλώς θέλω να κάνω τη δουλειά μου: να συμπληρώσω τις άδειες θέσεις στην ομάδα και ταυτόχρονα να βοηθήσω τους συμπατριώτες μου να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

  Ποιος είμαι;
  https://nl.linkedin.com/in/nskemperis
  Αν είσαι εσύ το άτομο που ψάχνουμε ή ξέρεις κάποιον που να ενδιαφέρεται, μπορείς να μου στείλεις εδώ, στο nskemperis [at] paloaltonetworks.com ή στο προφίλ μου στο LinkedIn. Θα χαρώ να σας προσθέσω στο δίκτυό μου.

  Οποιαδήποτε ερώτηση - εδώ είμαστε να τη συζητήσουμε!

 2. #2
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Οι 2 πιονέροι μίλησαν μαζί μου! Καλή επιτυχία εύχομαι στη συνέχεια και να εκπληρώσετε τις φιλοδοξίες σας!

  Περιμένω τους επόμενους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για δουλειά σε ΙΤ εταιρίες στο εξωτερικό.

 3. #3
  Εγγραφή
  19-03-2007
  Μηνύματα
  1.304
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL
  Ταχύτητα
  2048/512
  ISP
  OTEnet
  Router
  USR9108
  SNR / Attn
  30(dB) / 28(dB)
  εγώ μια ερώτηση έχω μόνο
  υπάρχει σε γενικές γραμμές κάποιο όριο ηλικίας για τους υποψηφίους?
  η ερώτηση αφορά και τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά και γενικά τις εταιρίες IT στο εξωτερικό (μια που λες ότι ασχολείσαι με θέματα recruiting στον τομέα πληροφορικής)

 4. #4
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Καλή ερώτηση! Η επίσημη γραμμή όλων (που δεν θέλουν μπλεξίματα με το νόμο και θέλουν να είναι politically correct) είναι ότι δεν έχει καμία σημασία η ηλικία.

  Προσωπική παρατήρηση, αυτό που λαμβάνεται υπόψη από τους hiring managers και ως αποτέλεσμα από τους recruiters είναι:

  α) Το πλάνο της καριέρας που θα έχει ένας υποψήφιος π.χ. 55 ετών σε κάποια θέση χαμηλά στην πυραμίδα με υψηλή ένταση εργασίας, με το κίνητρο εξέλιξης και την ενέργειά του στη δουλειά να παίζουν καθοριστικό ρόλο, μην ξεχνάμε ότι ο εργοδότης επενδύει στον υπάλληλο για να έχει απόδοση και μακροπρόθεσμα, βλ. εκπαίδευση

  β) Τη σύσταση της ομάδας. Σε μια σχετικά ομοιογενή ομάδα π.χ. 10 ατόμων όπου το εύρος είναι 40-55, δεν πας να βάλεις 25χρονο γιατί δεν θα ταιριάζουν και πολύ και το αντίστροφο. Φυσικά υπάρχουν προϊστάμενοι που θέλουν ποικιλία και στο θέμα της ηλικίας, στη δική μου εταιρία δόξα τω Θεώ την ψάχνουμε έτσι.

  Επειδή υποψιάζομαι ότι η ερώτηση αφορά περισσότερο το ζήτημα της υιοθέτησης και ενασχόλησης με τις τεχνολογίες που συνεχώς αλλάζουν, αυτό είναι στο χέρι του υποψηφίου να δείξει αν μπορεί να ακολουθεί. Τα δύο παραπάνω όμως στοιχεία ισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

  Σε κάλυψα καθόλου;

 5. #5
  Εγγραφή
  19-03-2007
  Μηνύματα
  1.304
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL
  Ταχύτητα
  2048/512
  ISP
  OTEnet
  Router
  USR9108
  SNR / Attn
  30(dB) / 28(dB)
  άρα ναι μεν τυπικά και βάση νόμου δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά επειδή όπως είπες (α) θα χρειαστεί να εκπαιδευτεί ο υπάλληλος δεν θέλουν και πολύ μεγάλους σε ηλικία ώστε να μη τελειώσει η καριέρα του ώσπου να εκπαιδευτεί

  το θέμα είναι από τι ηλικία και πάνω θεωρείσαι μεγάλος

  η ερώτηση δεν αφορά τις γνώσεις που θα έχει κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά θέματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν σχετικά με το πόσο χρόνο επενδύει η εταιρία πάνω στον υπάλληλο

 6. #6
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Δύσκολη η ερώτηση για γενίκευση...

  Η ηλικία που θεωρείσαι μεγάλος επηρεάζεται από το πόση εκπαίδευση χρειάζεσαι και πόσο χρόνο χρειάζεσαι μέχρι να θεωρείσαι 100% έτοιμος όπως επίσης και από το πόσο ελπίζει η εταιρία ότι θα σε έχει στο δυναμικό της και ότι θα μπορεί να σου προσφέρει ικανοποιητική εξέλιξη. Ένας πωλητής π.χ. χρειάζεται πάνω από 1 χρόνο για να μπορεί να χτυπήσει τους στόχους του ρεαλιστικά. Ένας Tech Support χρειάζεται κάτι λιγότερο από 6 μήνες για να θεωρείται επαρκής. Σκέψου ότι στην Ολλανδία ο μέσος χρόνος παραμονής σε μια εταιρία είναι γύρω στα 3,5 χρόνια. Αγγλία κάτι λιγότερο και Γερμανία 5,5 χρόνια. Ελλάδα με τις τελευταίες εξελίξεις νομίζω πλέον θα πιάσουμε 20ετία έως και σύνταξη.

  Με αυτά τα δεδομένα που δεν δίνουν κάποια στέρεα απάντηση και αφαιρώντας την παρακολούθηση της τεχνολογίας και τις up-to-date γνώσεις από την εξίσωση, νομίζω ότι σημαντικότερο ρόλο έχει το τι εύρος ηλικιών έχει η ομάδα (συνάδελφοι αλλά και ο μάνατζερ της, μην το υποτιμούμε) και το τι είδους εργασία είναι. 55αρης σε θέση που απαιτεί μεγάλες ποσότητες ενέργειας, απαιτεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής και εκπαίδευσης και είναι γεμάτη με under-30s θα έχει πολύ δύσκολο έργο να πείσει τον recruiter και τον Hiring Manager για να τον επιλέξουν. Αντιστοίχως, νεαροί που προσπαθούν να μπουν στο people management όσο ικανοί και αν είναι.

 7. #7
  Εγγραφή
  19-03-2007
  Μηνύματα
  1.304
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL
  Ταχύτητα
  2048/512
  ISP
  OTEnet
  Router
  USR9108
  SNR / Attn
  30(dB) / 28(dB)
  ευχαριστώ για τις απαντήσεις

 8. #8
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Μερικές ακόμα αιτήσεις, χαίρομαι που ακούω ανθρώπους να ψάχνουν το επόμενό τους βήμα με σύνεση και προσοχή.

  Θα επανέλθω στα παιδιά που ρώτησαν/συνεντευξιάστηκαν αμέσως. Είχα κάποιες καθυστερήσεις λόγω φόρτου εργασίας, με συγχωρείτε...

 9. #9
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Υπάρχει κάποιος από τις διάφορες Σχολές Πληροφορικής στην Αθήνα, στα Ιωάννινα ή στην Κρήτη εδώ; Ή τουλάχιστον κάποιος που να ξέρει έστω και ένα άτομο από το διδακτικό προσωπικό από αυτές τις Σχολές;

  Έχουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που θα ήθελα να την εκμεταλλευθούν τα Πανεπιστήμια μας αν μπορούν.

 10. #10
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Κατάφερα να υπερκαλύψω για την ώρα τις κενές θέσεις (από το -11 του Οκτωβρίου φτάσαμε στο +3 στο TAC του Amsterdam) και δηλώνω απογοητευμένος από την ελληνική παρουσία. Δυστυχώς η ελληνική αγορά έχει μείνει πολύ πίσω σε διάφορα θέματα, έχουμε πολύ δρόμο για να μπούμε "μέσα στα πράγματα". Σίγουρα χρειάζεται βοήθεια από την Πολιτεία να φέρουμε ξένες επενδύσεις (αρχηγεία Νότιας Ευρώπης, start-ups, outsourced τμήματα κλπ), αλλά διαπιστώνω και ατομικά ότι υστερούμε σε μερικά πράγματα. Είναι κρίμα γιατί μόλις αυτά υπερκαλυφθούν, έχουμε πολύ καλή πάστα εργαζομένου - δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό πάμε πολύ καλά.

  Ενδεικτικά:
  - Υπάρχει διάχυτο το "τα κάνω όλα και συμφέρω", πολύ μικρή εξειδίκευση
  - Μίξη μεταξύ τεχνικών και πωλήσεων, όχι ιδιαίτερα δομημένη με δεδομένο ότι τα ποσά που συζητούμε εδώ είναι πενταροδεκάρες
  - Φαίνεται πολύ έντονα ότι δεν είμαστε διεθνής αγορά και ότι δεν έχουμε ηγετική θέση ούτε καν στη ΝΑ Ευρώπη που κάποιοι μας προόριζαν (Ρουμανία σαφώς περισσότερο, έχουν όμως και αυτοί τους οικογενειακούς/προσωπικούς περιορισμούς τους)
  - Δεν ξέρουμε να αναγνωρίζουμε και να εκτιμούμε ευκαιρίες που παρουσιάζονται

  Στα συν μας:
  + Κοινωνικά αρκετά καλοί εντός ομάδων, σαφώς καλύτερα από τις σλαβικές χώρες λόγω έλλειψης γκρίνιας κυρίως
  + Αγγλικά αρκετά καλά
  + επαφή με τον πελάτη καλή, αλλά για να φτάσουμε εκεί πρέπει να ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΘΟΥΜΕ σε κάτι
  + επίλυση προβλημάτων άριστοι, αν δείτε πώς μπλοκάρουν οι Ολλανδοί μόλις κάτι στραβώσει π.χ. γελάει και το παρδαλό κατσίκι

  Θα συνεχίσω όπως πάντα να μιλάω με όλο και περισσότερους Έλληνες για να βοηθήσω και την εταιρία και τους συμπατριώτες, ίσως μπορούν οι mods να μεταφέρουν το θέμα σε κάποιο πιο σωστό και δημοφιλή φάκελο;

 11. #11
  Εγγραφή
  19-03-2007
  Μηνύματα
  1.304
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  ADSL
  Ταχύτητα
  2048/512
  ISP
  OTEnet
  Router
  USR9108
  SNR / Attn
  30(dB) / 28(dB)
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από funkyreverend Εμφάνιση μηνυμάτων
  - Υπάρχει διάχυτο το "τα κάνω όλα και συμφέρω", πολύ μικρή εξειδίκευση
  Δυστυχώς συμφωνώ ότι αυτό ισχύει πολύ έντονα γενικά στην Ελληνική κοινωνία κι όχι μόνο στον τομέα της πληροφορικής αλλά σε όλα
  Γεμίσαμε "μαστόρια" που κάνουν τα πάντα! Το δύσκολο είναι να βρεις κάποιον να σου πει ότι ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι!
  Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ακριβώς αυτό ζητάνε οι εργοδότες στις περισσότερες περιπτώσεις.
  Δηλαδή ένα άτομα να τα κάνει όλα.
  Για παράδειγμα τι πάει να πει για ελληνικές εταιρίες DB admin; Άχρηστη ειδικότητα!
  Εδώ ακόμα και εταιρίες καθαρά πληροφορικής δεν έχουν sysadmins και βάζουν αυτούς που κάνουν σελίδες και γράφουν προγράμματα να στήνουν και servers.


  Υπάρχει βέβαια και το καλό της υπόθεσης:

  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από funkyreverend Εμφάνιση μηνυμάτων
  + επίλυση προβλημάτων άριστοι, αν δείτε πώς μπλοκάρουν οι Ολλανδοί μόλις κάτι στραβώσει π.χ. γελάει και το παρδαλό κατσίκι
  Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα ακριβώς του γεγονότος ότι οι Έλληνες κάνουν τα πάντα!
  Δε νιώθεις ποτέ εκτός comfort zone γιατί έτσι κι αλλιώς εκεί βρίσκεσαι κάθε μέρα κάνοντας "τα πάντα" όσο βαθιά ή ρηχά κι αν γνωρίζεις τα αντικείμενα με τα οποία ασχολείσαι

 12. #12
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  Παράθεση Αρχικό μήνυμα από funkyreverend Εμφάνιση μηνυμάτων
  Θα συνεχίσω όπως πάντα να μιλάω με όλο και περισσότερους Έλληνες για να βοηθήσω και την εταιρία και τους συμπατριώτες, ίσως μπορούν οι mods να μεταφέρουν το θέμα σε κάποιο πιο σωστό και δημοφιλή φάκελο;
  Επιστρέφω στο θέμα, συνεχίζουμε το ψάξιμο για διάφορες θέσεις στην εταιρία.

  Μήπως να μεταφερθεί το θέμα κάπου αλλού;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 13. #13
  Εγγραφή
  30-08-2008
  Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
  Μηνύματα
  77
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Τύπος
  Other / Άλλο
  ISP
  HCN
  Να υποθέσω ότι αν υπάρχει πτυχίο CCNA/CCENT ή παρεμφερές είναι ένα συν ,απέναντι στην ομάδα ;

 14. #14
  Εγγραφή
  15-10-2016
  Ηλικία
  35
  Μηνύματα
  0
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ISP
  Forthnet
  To CCENT είναι entry level και δεν επαρκεί σαν επίπεδο γνώσης. Ένας κάτοχος CCNA με πολύ δυνατές βάσεις είναι το μίνιμουμ που ψάχνουμε για τέτοιου τύπου θέσεις, το βέλτιστο είναι γνώση επιπέδου CCIE σε Routing/Switching ή ακόμα καλύτερα Security.

  Το Technical Support με την καθημερινή τριβή με bugs και configuration δίνει εξαιρετικές βάσεις για να προχωρήσει κάποιος σε engineering και product development. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για vendor και όχι για partners που μόλις τα πράγματα δεν λύνονται με μερικά κλικ, αυτομάτως παραπέμπονται στον κατασκευαστή.

  Προσοχή: δεν μιλάω για πιστοποιήσεις που απαιτούνται, μιλάω για επίπεδο γνώσεων αντίστοιχο αυτών των πιστοποιήσεων.

  Τώρα ψάχνω αρκετά έντονα για Technical Support Engineer - Endpoint, με βαθιά γνώση OS (Windows, MacOS, Linux) και SQL. Το Security μπορεί να διδαχθεί στον κατάλληλο υποψήφιο.

Παρόμοια Θέματα

 1. Εργασία στο εξωτερικό: Γνώμες/απόψεις, τι ισχύει από ασφαλιστικά/φορολογικά/συνταξιοδοτικά
  Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
  Μηνύματα: 6669
  Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-19, 14:25
 2. Eπίδομα ανεργίας και δουλειά στο εξωτερικό
  Από inkan στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
  Μηνύματα: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 18-06-16, 21:37
 3. Python Developer στο Εξωτερικό (θέση εργασίας)
  Από xpan στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
  Μηνύματα: 0
  Τελευταίο Μήνυμα: 10-06-16, 12:57
 4. Εταιρία αποστολής πακέτων στο εξωτερικό .
  Από poli361 στο φόρουμ Εκτός θέματος
  Μηνύματα: 6
  Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-16, 21:03

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
 • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
 • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • Τα BB code είναι σε λειτουργία
 • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
 • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
 • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
 • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας