Βοήθεια γιατί μάλλον την έκανα!
Είχα 2 σκληρούς στο SATA RAID controller της μητρικής μου με τα ΧΡ. Εγκατέστησα άλλους 2 σκληρούς και μια κάρτα με το Sil 3114 γιατί η μητρική μου έχει μόνο 2 SATA.
Έκανα την πονηριά να τους βάλω όλους μαζί πάνω στη νέα κάρτα, απενεργοποίησα το controller της μητρικής και έκανα προσπάθεια μήπως η νέα μου κάρτα δει το RAID όπως το είχα και δουλέψει.
Από το setup της έκανα RAID0 τους 2 παλιούς σκληρούς μου, δεν μου έβγαλε κάποια ειδοποίηση ότι θα χαθούν τα δεδομένα κλπ και έτσι από το bios της μητρικής έβλεπα το νέο RAID, αλλά δεν έκανε boot.
Ξαναβάζω τους παλιούς σκληρούς στον controller της μητρικής μου, επανεργοποιώ το RAID, αλλά τώρα μου βγάζει ότι δεν υπάρχει συστοιχία RAID και πρέπει να τη δημιουργήσω και φυσικά τα δεδομένα που υπάρχουν στους σκληρούς μου θα χαθούν.
Να υποθέσω ότι την έκανα? Υπάρχει τρόπος να πάρω κάποια δεδομένα που είχα, ή ακόμη καλύτερα να ξαναδουλέψει το RAID με το λειτουργικό όπως ήταν, ή απλά δεν ήξερα, δε ρώταγα?
Εμφάνιση 1-4 από 4
Θέμα: SATA RAID HELP!!!
-
10-05-07, 19:12 SATA RAID HELP!!! #1Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
10-05-07, 19:15 Απάντηση: SATA RAID HELP!!! #2
Εχεις δοκιμασει τους δισκους μονους του? Για να δεις αν εχουν δεδομενα.
-
10-05-07, 19:20 Απάντηση: SATA RAID HELP!!! #3
Πως να το δω αυτό? Και το bios της μητρικής και του controller της τους βλέπουν κανονικά με τη χωρητικότητά τους, αλλά πως μπορώ να δω αν έχουν δεδομένα, αφού έχουν το λειτουργικό και δεν μπορώ να κάνω boot?
Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
10-05-07, 19:24 Απάντηση: SATA RAID HELP!!! #4
Όταν πάω από το controller της μητρικής να κάνω RAID 1 (mirroring) μου βγάζει μήνυμα "save the data on source disk to mirror after creation?"
Δεν έχω ξαναδουλέψει RAID 1 και δεν ξέρω, έτσι θα μου τα σώσει?Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
Παρόμοια Θέματα
-
RAID+Sata=καλυτερη επιδοση?
Από mookie στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-07, 22:37 -
raid (mirror) με 2 sata
Από stefanara στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-07, 15:03 -
2 SATA δίσκοι σε RAID-1
Από ikaros στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 19-09-06, 23:32 -
Απλός SATA σε RAID 1 χωρίς επανεγκατάσταση
Από axeman στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-06, 02:37 -
SATA RAID Controller για Linux
Από ikaros στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-05, 11:18
Bookmarks