Έχει πέσει το hype του chat gpt νομίζω.
Εμφάνιση 706-720 από 1102
-
01-09-23, 21:29 Re: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #706Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
10-09-23, 03:43 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #707
Τρέχει πολύ στο background εφαρμογών που παράγουν κείμενο, μέσω του API του.
You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
17-10-23, 10:48 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #708
A.I helps decipher first text of unreadable ancient Herculaneum scroll
https://arstechnica.com/science/2023...laneum-scroll/
-
17-10-23, 11:39 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #709
Προβλέπω τύπους με δάδες να κατηγορούν το ΑΙ ότι μεταφράζει λάθος αρχαιοελληνικές επιγραφές
You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
17-10-23, 16:14 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #710"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
16-11-23, 20:42 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #711
Robots to Outnumber People at UPS’s Massive New Warehouse
https://www.bloomberg.com/news/artic...stly-to-robots
-
26-11-23, 17:10 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #712
-
03-12-23, 23:02 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #713
https://www.naftemporiki.gr/techscie...is-noimosynis/
Για περίπου μια εβδομάδα η βιομηχανία της τεχνολογίας βίωσε αρχικά ένα σοκ και στη συνέχεια ένα θρίλερ με πολύπλευρες συνέπειες όταν το ΔΣ της OpenAI, της εταιρείας που έφερε στη ζωή μας τη τεχνολογία γενετικής νοημοσύνης και το ChatGPT, εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα απέλυσε τον συνιδρυτή και επικεφαλής της εταιρείας Σαμ Άλτμαν οδηγώντας ταυτόχρονα σε παραίτηση τον πρόεδρο και στενό συνεργάτη του Άλτμαν, Γκρεγκ Μπρόκμαν.
Το ΔΣ ανέφερε ότι υπήρχε έλλειψη εμπιστοσύνης στον Άλτμαν ο οποίος είτε έλεγε ψέματα στα μέλη του ΔΣ είτε απέκρυπτε κρίσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία της εταιρείας.
Το γεγονός ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν άνοιξε τα χαρτιά της αναφέροντας την αιτία για όσα συνέβησαν οδήγησε όπως ήταν επόμενο σε μια έντονη φημολογία και παραφιλολογία. Ανάμεσα στα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν για το τι μπορεί να οδήγησε το ΔΣ στην απόφαση για άμεση απομάκρυνση του Αλτμαν από την εταιρεία ήταν πώς είχε δώσει εντολή στους τεχνικούς της OpenAI να αναπτυχθεί μυστικά ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο έδειχνε καθώς αναπτυσσόταν ότι εξελισσόταν σε ένα υπερευφυές πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα που είχε λάβει την ονομασία Q* (Q-Star) εξελισσόταν ταχύτατα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters είχε αρχίσει να δείχνει εκπληκτικές ικανότητες κυρίως στον μαθηματικό τομέα και έδειχνε ότι θα μπορούσε σύντομα να γίνει το πιο προηγμένο πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης με δυνατότητες απρόβλεπτες. Κάποιοι από τους ερευνητές της εταιρείας που δεν έγινε γνωστό αν εμπλέκονταν στο πρότζεκτ ή απλά ενημερώθηκαν για αυτό έστειλαν ενημερωτικό σημείωμα στα ανώτερα στελέχη της OpenAI και πιθανώς και σε μέλη του ΔΣ που πιθανώς γνώριζαν ότι δεν είχαν πολύ στενή σχέση με τον Άλτμαν. Το σημείωμα αυτό υποδείκνυε σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας και κυρίως κινδύνους για την ανθρωπότητα από αυτό το σούπερ νέο πρόγραμμα ΑΙ.
Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή τα μέλη του ΔΣ δεν γνώριζαν ούτε την ύπαρξη του προγράμματος ούτε την επικινδυνότητα του για αυτό και αποφάσισαν να εκδιώξουν άμεσα τον Άλτμαν κατηγορώντας τον στην ουσία για απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών για την εταιρεία και διαρρέοντας ότι προχωρούσε σε ανάπτυξη τεχνολογιών που δεν ήταν σύμφωνες με το καταστατικό αλλά και την φιλοσοφία της εταιρείας.
Τελικά μετά από την μαζική αντίδραση των εργαζομένων της OpenAI που απείλησαν με ομαδική παραίτηση και τις παρασκηνιακές κινήσεις κυρίως της Microsoft, που έχει επενδύσει 13 δισ. δολάρια στην εταιρεία και κατέχει το 49%, τα μέλη του ΔΣ που είχαν απολύσει τον Άλτμαν υποχρεώθηκαν σε αποχώρηση και επέστρεψε ο Άλτμαν ως επικεφαλής στην εταιρεία με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί να δείχνει ότι στην ουσία η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο της Microsoft η οποία είχε φροντίσει να προσλάβει αμέσως τον Άλτμαν, τον Μπρόκμαν και εργαζομένους της OpenAI που παραιτήθηκαν όταν απολύθηκε ο Άλτμαν σχεδιάζοντας τη δημιουργία ενός νέου τμήματος ανάπτυξης ΑΙ.
Ναι μεν αλλά…
Όμως ο Άλτμαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην δημοφιλή ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων The Verge όταν ρωτήθηκε για το Q* είχε την ευκαιρία να αρνηθεί την ύπαρξη του αλλά εκείνος περιορίστηκε να πει ότι «αυτή η πληροφορία ήταν μια ατυχής διαρροή από την εταιρεία» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την ύπαρξη του προγράμματος.
«Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για αυτήν την ατυχή διαρροή. Αλλά αυτό που λέγαμε πριν από δύο εβδομάδες, αυτό που λέμε σήμερα, αυτό που λέγαμε πριν από ένα χρόνο, αυτό που λέγαμε νωρίτερα είναι ότι αναμένουμε ότι η πρόοδος σε αυτήν την τεχνολογία θα συνεχίσει να είναι ταχεία και επίσης ότι να περιμένετε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να καταλάβουμε πώς να κάνουμε αυτή την τεχνολογία ασφαλή και ωφέλιμη» είπε ο Άλτμαν τροφοδοτώντας όπως είναι ευνόητο ένα νέο κύκλο συζητήσεων τόσο για όσα συνέβησαν στην OpenAI αλλά και για το κρίσιμο ζήτημα της τρομερά γρήγορης εξέλιξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης τον τελευταίο ένα χρόνο και των φόβων που υπάρχει για τον έλεγχο και τι επίπεδο ασφάλεια της.
-
07-12-23, 00:14 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #714
Ooops
-
08-12-23, 20:31 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #715
- Εγγραφή
- 29-05-2007
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Ηλικία
- 49
- Μηνύματα
- 8.150
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
17-12-23, 04:34 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #716
- Εγγραφή
- 29-05-2007
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Ηλικία
- 49
- Μηνύματα
- 8.150
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
ειχα δοκιμασει στο παρελθον το chatgpt , ειχε ενδιαφερον αλλα δεν με ειχε κερδισει .
μετα απο προταση καποιου μελους , βρηκα και το bard , δεν ξερω την αποσταση που εχει απο το chatgpt , αλλα μπορω να πω οτι εχω εκπλαγει απο το επιπεδο καταναοησης των ερωτηματων που του εχω θεσει , και απο το επιπεδο των απαντησεων .
ενα παραδειγμα
how many people are needed to support the work of a doctor ?
Spoiler:
και με λιγο διαφορετικη διατυπωση
how many people are needed to support the existence of a doctor ? from buildings food and clothes until medicare drugs and treatment
Spoiler:
αλλα και στα ελληνικα ,
ποιος παγιδεψε τον roger rabbit ?
Spoiler:
αυτο που εριξε τον ραμπιτ στο ποταμι και μεταμορφωθηκε σε πραγματικο ανθρωπο , δεν μπορω να πω οτι το θυμαμαι ..
- - - Updated - - -
η τακτικη που ακολουθω ειναι απλη , το ρωταω πολυσυνθετες ερωτησεις που να τις εξακριβωσω ειναι λιγο δυσκολο ,αλλα το ρωταω και πραγματα που ειναι ευκολα διαπιστωσιμα , ωστε να μπορω να εξακριβωσω και τις αποκλισεις των απαντησεων του .
αλλα και πιο αφηρημενα ερωτηματα , που η απαντηση δεν υπαρχει αφου εχει κενα η ερωτηση , για να δω πως θα καλυψει τα κενα
οπως
"Τρεις έντεκα , τρεις δώδεκα, τρεις δεκαπέντε κι έντεκα κι εφτά κι οχτώ και δεκαοχτώ και πέντε κι έξι και μισό κι ένα και δύο κι ενάμισι και πε μου πόσα κάνουσι " (ετσι οπως το βρηκα σε καποια σελιδα )
Spoiler:
που αν μη τι αλλο , μας παρουσιαζει μια προεπιλεγμενα θετικη σταση του bard(επειδη κανει πραξεις προσθεσης εκει που υπαρχει κενο στην διατυπωση )
- - - Updated - - -
χοχοχο
σορυ για τις εκφρασεις , απλως ειναι στο πλαισιο πειραματισμου
ξερεις τι ειναι πιουπιουτάνα ;
Spoiler:
χμ και δεν ειναι αρνητικης σημασιας η κακια και η επιθετικοτητα ; πως και ετσι ;
Spoiler:
τι δουλεια θα μπορουσα να κανω που να αξιοποιω κακια και επιθετικοτητα ;
Spoiler:
οτι εξυψωνει ο δυτικος πολιτσμος ...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος badweed : 16-12-23 στις 20:05.
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
18-12-23, 13:37 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #717Πολιτικός
Υπουργός
Βουλευτής
Δήμαρχος
Επιχειρηματίας
Διευθύνων σύμβουλος
Προϊστάμενος πωλήσεων
ΑσφαλιστήςYou thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
21-12-23, 17:02 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #718
...και ηδη καλυτερο απ'το 90% των προγραμματιστων. Not bad.
Αλλα οπως λεει και στο τελος του video πρεπει να το ρυθμισουν λιγο πριν το βγαλουν για δημοσια καταναλωση... δε μπορει να το ρωταμε για τα ψεματα του biden, αν πηγαμε στο φεγγαρι, ποιος εκανε την 11η Σεπτεμβριου και να απανταει αφιλτραριστα την αληθεια
-
21-12-23, 17:28 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #719
-
21-12-23, 23:43 Απάντηση: Καθοδόν προς την τεχνολογική μοναδικότητα #720
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με αποστολή email προς την VODAFONE
Από sakis.kom στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 25-08-16, 18:28 -
Έκαναν αίτηση φορητότητας προς την WIND χωρίς να με ρωτήσουν!
Από sakis.kom στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-16, 00:40 -
Υποχώρηση του FBI από την απαίτηση του προς την Apple σχετικά με backdoor στο iOS
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-16, 04:26 -
Wind: Ενημέρωση σχετικά με την προώθηση κλήσεων προς αριθμοδοτικούς πόρους εξωτερικού
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-16, 22:42
Bookmarks