Εμφάνιση 1.216-1.228 από 1228
Θέμα: Το νήμα των Synology NAS
-
31-03-25, 11:30 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1216
-
31-03-25, 12:51 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1217
To θέμα είναι πως έχουν onvif, που αυτό είναι το σημαντικό οπότε όποια και να πάρεις θα είσαι οκ. Οκ πάρε μια για δοκιμή πρώτα αλλά όχι μοντέλο των 15€.
Για σιγουριά πάντως σε θέμα καμερών επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, οι καλύτερες είναι οι HikVision.. μακράν καλύτερες ειδικά όσες υποστηρίζουν H265+ όπου μπορεί να έχεις 8K stream και το BW να είναι 500kbit ακόμα και στην High ανάλυση γιατί είναι απίστευτα έξυπνη συμπίεση και στέλνει μόνο τις αλλαγές στα pixel που άλλαξαν και όχι απλά όλο το frame με καλύτερη συμπίεση. Επόμενες είναι οι Reolink σε φτηνές που τις υποστηρίζει εγγενώς και το SSS.
Γενικά κάνεις το εξής στις κάμερες... λες θέλω μια κάμερα να είναι έτσι και έτσι... ψάχνεις και βρίσκεις και μετά ψάχνεις πρώτα αν υποστηρίζεται εγγενώς στο SSS (αυτό συνήθως είναι καλύτερο κατά 90% εκτός κάποιων περιπτώσεων όπου με onvif είναι καλύτερα). Αν δεν την υποστηρίζει το SSS κοιτάς αν υποστηρίζει ONVIF. Αν πάλι είσαι ταγμένος σε κάποια κάμερα ή σου την έδωσε κάποιος και είναι καλή ε την βάζεις με RTSP Stream και τελειώνεις.
Σημαντικά στοιχεία σε μια κάμερα για μένα είναι.
1. Να υποστηρίζει Onvif, αν την υποστηρίζει και εγγενώς το SSS είναι καλύτερα για πολλούς λόγους.
2. Να έχει dual stream (high & low) για να μην λιώνεις με το κινητό απομακρυσμένα
3. Να υποστηρίζει Η265 και ακόμα καλύτερα H265+. Εδώ υπάρχει ένα θέμα και μέσω Web Client σε PC/Mac να μην βλέπεις τίποτα γιατί δεν υποστηρίζει έτσι Η265 decode παρά μόνο μέσω της εφαρμογής τους είτε σε Windows/OSX είτε σε Android/iOS. Δεν είναι big αυτό αλλά απλά ενημερώνω.
4. Να στέλνει η ίδια η Camera τα motion detections. Αυτό είναι καλό γιατί πχ σχεδόν όλες οι καινούργιες έχουν πχ pet/person/vehicle detection οπότε έχεις το γενικό motion detection off και έχεις ενεργά τα per/person/vehicle άρα δεν έχεις false alarms επειδή πχ σε ένα μέρος που την έχεις βάλει από τον αέρα κινήθηκε κάτι ή να πιάνει την βροχή κλπ κλπ. Αυτό τώρα που λέω εδώ, οι Srihome που έχω σπίτι ΔΕΝ το κάνουν πχ και στηρίζομαι στο γενικό motion detection. Εδώ οι HikVision και οι Reolink είναι πολύ καλές.
Εδώ βλέπεις στη Synology ποιες κάμερες υποστηρίζονται εγγενώς και με ποιες δυνατότητες
https://www.synology.com/en-us/compa...5B%5D=Synology
Μέσω ONVIF κανονικά όλες πρέπει να φέρουν και το motion detection που περιγράφω ποιο πάνω αλλά να που οι Srihome δεν το φέρνουν αυτό. Εξήγησα και που επηρεάζει αυτό από πάνω. Εγώ αυτή τη στιγμή της έχω να κάνει αυτή τη δουλειά το ίδιο το Synology όπου τι κάνει? απλά κοιτάει το stream το Synology και τρώει λίγη CPU για να βλέπει αν κουνήθηκε κάτι κλπ. Για 24 κάμερες στη δουλειά που είχα κάνει δοκιμή έτσι, μου έτρωγε 20% CPU σε DVA3221 οπότε δεν είναι κάτι σημαντικό για λίγες κάμερες στο σπίτι.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-03-25, 16:47 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1218
Ευχαριστώ! Οι κάμερες είναι ένα θέμα με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και μόλις τώρα μου έδωσες πολλές κατευθύνσεις και «ψωμί» για διάβασμα…
-
01-04-25, 14:32 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1219
Παίδες, ξέρει κανέις αν μπορω να περάσω την κίνηση του download center στο 920+ μου μέσω VPN; Και τα δύο Ethernet ports του 920+ είναι πάνω σε ένα Unifi switch, η μια βγαίνει στο main LAN και η δευτερη στο ΙΟΤ LAN. Ξέρω για λύσεις τύπου docker κλπ, αλλα θέλω οτι κατεβαίνει να το βλέπει αυτόματα το Plex και να μην είναι σε folder στο docker. Επίσης θέλω να έχω εξωτερική πρόσβαση, όπως έχω τώρα στο Download Center μέσω quickconnect.
-
01-04-25, 14:40 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1220There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-04-25, 15:38 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1221
-
01-04-25, 16:02 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1222There's no substitute for experience
CorollaClub
-
02-04-25, 10:38 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1223
Αυτή ακριβώς είναι η λύση και έτσι το έχω κι εγώ.
Στο docker container του downloader που θέλεις μπορείς να κάνεις bind οποιονδήποτε folder του NAS.
- - - Updated - - -
Το να περάσεις την κίνηση ενός μόνο πακέτου του NAS μέσα από VPN είναι μάλλον αδύνατο. Ή θα το περάσεις όλο, ή καθόλου.
Να τα πιάσουμε ένα-ένα, να σου πω πως το έχω κι εγώ που από όσο καταλαβαίνω για τους ίδιους σκοπούς μιλάμε...
Καταρχήν, το Download Station είναι καλό και χρυσό για αρχή, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με άλλες εφαρμογές. Βασίζεται βέβαια στο Transmission αλλά συνήθως είναι πολύ πίσω (και άρα το μπλοκάρουν πολλοί trackers) και πάντως με τίποτα δεν μπορεί να ακολουθήσει QBittorrent και Deluge που προσωπικά θεωρώ κορυφαίες επιλογές torrent client αυτή τη στιγμή που να μπορούν με κάποιο τρόπο να μπουν σε ένα Synology NAS.
Για usenet downloads υπάρχει το SABnzbd και εκεί σταματάει η κουβέντα για usenet. Δεύτερο της προκοπής δεν υπάρχει.
Θεωρώ καλύτερη λύση τη χρήση του docker για αυτές τις δουλειές. Στο SynoCommunity υπάρχουν όλα τα "χρειαζούμενα" (Sonarr, Radarr, Prowlarr, Jackett, Transmission, Deluge) όμως τα updates δεν είναι συχνά. Επίσης δεν θα βρεις το Flaresolverr που έχει γίνει σχεδόν απαραίτητο πλέον για πολλούς trackers. Ακόμα, λόγω της ανάγκης χρήσης VPN ερχόμαστε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και εσύ ο ίδιος. Δεν είναι εφικτό ή επιθυμητό να περνάει όλη η κίνηση του NAS στο VPN και προτιμούμε να γίνεται επιλεκτικά μόνο για τους torrent clients και τους torrent indexers.
Τη λύση στη δίνει το docker με το GlueTun. Σηκώνεις ένα container με αυτό και μετά όσα άλλα θέλεις να περνούν μέσω VPN δηλώνεις ως network mode το container του GlueTun.
Κακώς σε φοβίζει το θέμα των φακέλων. Μπορείς να κάνεις bind τον folder του Plex και εκεί να κατεβαίνουν οι ταινίες/σειρές.
Μπορείς φυσικά να έχεις πρόσβαση στα επιμέρους containers και απομακρυσμένα, αλλά έτσι και αλλιώς το QuickConnect είναι η χειρότερη επιλογή για αυτές τις δουλειές. Καλύτερα να πάρεις το δωρεάν domain που σου δίνει η Synology και να χρησιμοποιείς reverse proxy rules με αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ακούγεται.
Εγώ τα έχω ως εξής:
- Gluetun, Qbittorrent, Deluge, SABnzbd, Jackett, Prowlarr, Radarr, Sonarr, Flaresolverr όλα σε docker containers
- Qbittorrent, Deluge και SABnzbd κατεβάζουν στους δικούς τους φακέλους
- Radarr και Sonarr κατεβάζουν μέσω των παραπάνω. Μόλις ολοκληρωθεί το download τότε αυτομάτως δημιουργούν τον αντίστοιχο φάκελο εκεί που βρίσκονται όλα τα media, μεταφέρουν το αρχείο και το μετονομάζουν κατάλληλα
- Ο παραπάνω φάκελος των media είναι αυτός που παρακολουθεί ο media server μου (τώρα έχω Emby, παλαιότερα είχα Plex αλλά η ιδέα είναι η ίδια ακριβώς)
Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί με τα παραπάνω. Αν όχι, θα έλεγα οπωσδήποτε να το δεις. Αν ναι, αλλά βαρέθηκες να ασχοληθείς περαιτέρω, κακώς! Είναι η απόλυτη λύση για κατέβασμα!
Το Docker είναι κάτι που αξίζει οπωσδήποτε να αφιερώσεις χρόνο. Θα βρεις λύσεις που πιθανώς δεν φανταζόσουν καν ότι υπήρχαν.
-
02-04-25, 11:07 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1224There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-04-25, 19:55 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1225
Ευχαριστώ πολύ, μένει μόνο να βρω χρόνο να ρίξω το σχετικό διάβασμα
-
16-04-25, 14:57 Re: Το νήμα των Synology NAS #1226
https://nascompares.com/news/synolgo...eagate-and-wd/
Καλά θα πάει αυτό...
-
16-04-25, 15:34 Απάντηση: Re: Το νήμα των Synology NAS #1227There's no substitute for experience
CorollaClub
-
16-04-25, 17:02 Απάντηση: Re: Το νήμα των Synology NAS #1228
Θα "στενέψει" κι άλλο η υποστηριζόνενη database σκληρών δίσκων.
Ενοχλητικό βέβαια, αλλά το ίδιο συμβαίνει και τώρα και ξεπερνιέται εύκολα. Δεν υποστηρίζω με τίποτα τις κινήσεις αυτές της Synology φυσικά αλλά δεν με "τρομάζει" κιόλας. Όσο το DSM είναι αυτό που με καλύπτει και όσο μπορώ με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιώ μη "εγκεκριμένο" hardware, καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές...
Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι έχω συνηθίσει Synology+DSM για πολλούς λόγους. Θα μου κακοφανεί αν κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξω συνήθειες...
ΥΓ. Ο τυπάκος του NASCompares είναι γενικότερα μεγάλος παπάτζας και "φιδέμπορας". Μέχρι και τρομολάγνος θα έλεγα, όλο την καταστροφή φέρνει! Δεν τον παρακολουθώ, είναι απίστευτα υπερβολικός στα άρθρα του και επί της ουσίας δεν λέει ποτέ τίποτα...
Παρόμοια Θέματα
-
Παλιά μεταφρασμένα ανέκδοτα μέτριας ποιότητας, αλλά με αναλυτικές επεξηγήσεις. Διαβάζετε το νήμα με δική σας ευθύνη.
Από Voldemort στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 15926Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-25, 19:51 -
Το νήμα του Gentoo, version 1.0
Από GoofyX στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7465Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-25, 21:37 -
Synology Nas SSD cache
Από darisg στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 22:09
Bookmarks