Και πολύ καλά θα κάνεις...
Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση στο budget, δες και το DS720+...
Από δίσκους, πήγαινε σε WD Red Plus ή Seagate Ironwolf. Τα μοντέλα Pro δεν είναι απαραίτητα και επίσης απέφυγε τους σκέτο Red γιατί όλοι (σχεδόν) ήταν SMR χωρίς να το λέει η WD και έχουν γίνει όλοι "έξω φρενών"...
Μην ανησυχείς, λίγος πειραματισμός και μετά όλα είναι κατανοητά με τα docker containers.
Εμφάνιση 676-690 από 746
Θέμα: Το νήμα των Synology NAS
-
02-02-23, 15:27 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #676
-
02-02-23, 15:39 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #677
Το θεμα αρχικα ξεκινησε καθως για δικη μου χρηση, χρειαζομαι network drive.
Σκεφτηκα λοιπον να κανω δωρο αποθηκευτικο χωρο σε δικους μου καθως και ενα τροπο να διαμοιραζονται μεταξυ τους αρχεια, αποθηκευμενα καπου σταθερα αλλα με προσβαση τυπου "φλασακι".
Τηλεοραση; Λαπτοπ; Desktop; Κινητο; Ενα κοινοχρηστο αλλα και μεμονωμενα προσωπικα folders δηλαδη, ωστε να μην ασχολουνται με το βαλε βγαλε, ας μου επεσε ο δισκος στο πατωμα, αχ εκανα μαλακια και πατησα φορματ αυτο το φλασακι αντι εκεινου και λοιπα δραματα. Καποιοι μου ειπαν Βαγγο παρε εκει μια cloud συνδρομη να ησυχασεις. Πρωτιστως θελω εγω τα αρχεια μου οργανωμενα και θα πηγαινα σε NAS, επομενως σκεφτηκα why not και σε αλλα δικα μου ατομα;
Οποτε διαλεξα την Συμβια μου, Μανα, Πατερα, Αδερφη, το Γαμπρο μου... τα "φακελακια" τους και ενα κοινοχρηστο να μην μλκίζονται.
Γιατι τα γραφω ολα αυτα;
Γιατι ξεκινησα απο ενα απλο Nas με ενα δισκο σαν ΑΠΟΘΗΚΗ/Backup, για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... ειδα τα οφελη και λεω ενταξει, ας κανω κατι παραπανω, οποτε ανεβηκα σε διπλό NAS, ανεβηκα ενα ακομα σκαλι σε 220+ οπως προταθηκε... και στα καπακια, οσο εσυ εγραφες ανεβηκα και σε 2 Exos X18 των 18ΤΒ εκαστος.
Το ξεφτιλισα το budget και δεν παει αλλο.
-
02-02-23, 15:44 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #678
-
02-02-23, 15:46 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #679
Αν θυμάμαι καλά μόνο τα μοντέλα 2 και 6 GB Red είναι smr. Ta υπόλοιπα είναι cmr, όπως πχ. ο WD80EFAX-68KNBN0. Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.
@morx μια καλή αρχή είναι αυτός:
https://www.wundertech.net/synology-...uide/#firewall
https://www.wundertech.net/how-to-ac...-nas-remotely/
https://www.wundertech.net/how-to-se...-nas-tutorial/
https://www.wundertech.net/synology-...-configuration
Επίσης το: https://mariushosting.com/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zeronero : 02-02-23 στις 15:54.
Mono No Aware
-
02-02-23, 15:48 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #680
Κατάλαβα.
Εγώ έχω wireguard στο router και μέσω αυτού τρέχω DS audio απ το κινητό για να ακούσω στο αυτοκίνητο, συνδέομαι στους shared folders μου και τρέχω και το Synology Drive (σε κινητό και laptop)
Και παράλληλα μέσα στο synology είμαι συνδεδεμένος σε εξωτερικό vpn για να τρέχει το Sonarr με ip Νορβηγίας.
-
02-02-23, 15:57 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #681
Δεν θυμάμαι, γιατί σταμάτησα να το παρακολουθώ. Από τη στιγμή που οι Red Plus είναι προσιτοί δεν βρίσκω λόγο να ανησυχήσει κανείς.
Είχα πάρει κάποια στιγμή κάποιους WD Red 4TB και ήταν SMR όπως κατά τύχη διαπίστωσα από μια δημοσίευση στο SynoForum. Με λίγη πίεση μου τους δέχτηκαν για αλλαγή στο Πλαίσιο και πήρα Ironwolf.
- - - Updated - - -
Παιδιά, συγνώμη αν άθελά μου δημιούργησα μπλέξιμο. Εγώ απλά προσπάθησα να τα κατηγοριοποιησω λίγο γιατί συχνά γίνεται αυτό το μπέρδεμα, και νόμιζα ότι έτσι βοηθάω. Το "κατέβασμα" δεν είχε σχέση με αυτό που θέλει να κάνει ο φίλος μας, όμως πολλές φορές έχω δει να γίνεται μπέρδεμα γύρω από το VPN.
-
02-02-23, 15:58 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #682
Σε όλο το εύρος 2-6ΤΒ έβγαλαν SMR και CMR με ίδιο όνομα και διαφορετικό model number, αλλά πλέον (μετά το κράξιμο) άλλαξαν ονόματα και όλοι οι νέοι Red Plus είναι CMR.
@Morx εσύ ξέρεις καλύτερα, αλλά βρίσκω υπερβολή να πας απευθείας σε 18TB δίσκους. Καταλαβαίνω ότι το κόστος /GB είναι σημαντικά χαμηλότερο, αλλά νομίζεις ότι σε εύλογο χρόνο θα χρειαστείς πάνω από 8 ή 10TB, που είναι πιο προσιτά;
-
02-02-23, 16:03 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #683
Το ρούτερ μου (Fritzbox 7590) δεν έχει αυτή τη δυνατότητα οπότε εγκαθιστώ τον vpn client του Cyberghost σε όσες συσκευές με ενδιαφέρει να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο internet.
Ειδικά για το Synology τρέχω qbittorrent, jackett, prowlarr, radarr και sonarr μέσω του gluetun και με μία "θέση" του Cyberghost βολεύονται όλα...
-
02-02-23, 16:06 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #684
Δεν έχεις άδικο. H WD έφαγε κράξιμο και ανέβασε το παρακάτω blog: https://blog.westerndigital.com/wd-red-nas-drives/
Το ενσωμάτωσα και στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Εν τάχει, τους παλιούς WD Red με cmr (από τον πίνακα της 22/04/2020) τους μετονόμασε σε WD Red Plus (πίνακας 23/06/2020) για να ξεδιαλύνει τα πράγματα. Πλέον WD Red ονομάζονται μόνο οι smr.
Το είχα ψάξει τον 02/2021 που τους αγόρασα και ο WD80EFAX-68KNBN0 ήταν cmr για αυτό και τον επέλεξα.
- - - Updated - - -
Με την παλιά ονοματολογία 1 και 8 cmr, 2 έως 6 smr.
Με την νέα όλα πιο εύκολα αντιληπτά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος zeronero : 02-02-23 στις 16:15.
Mono No Aware
-
03-02-23, 08:36 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #685
Αρα αν κατάλαβα καλά η πρόταση είναι 1) WebDAV για να έχουν τα μπαρμπαδια
πρόσβαση απομακρυσμένα και 2) tailscale για να έχει ο OP
@Morx με συγχωρείς αλλά δεν είχα καταλάβει καλά το σενάριο χρήσηςνόμιζα πώς είστε όλοι στο ίδιο σπίτι και πως το NAS θα είναι μαζί με τα μπαρμπαδια.
-
17-02-23, 10:40 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #686
Από την 05:00 σήμερα το active insight έχει βγει off.
Εμφανίζει το ds μου ως disconnected και βρήκα την υπηρεσία απενεργοποιημένη μέσα στην εφαρμογή του ds. Το κάνω ξανά enable αλλά με το βγες-ξαναμπές τη βρίσκω απενεργοποιημένη και πάλι.
Υποπτεύομαι κάτι από τη μεριά τους (αφού όλες οι άλλες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά, πχ. synology ddns).
Θα μπορούσε κάποιος που χρησιμοποιεί το Active Insight να κάνει έναν έλεγχο;
Ευχαριστώ.Mono No Aware
-
17-02-23, 11:35 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #687
Εγώ δεν βλέπω να λειτουργεί ούτε καν το web https://insight.synology.com/login
You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
17-02-23, 13:08 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #688
Ναι, και αυτό είναι on & off για αυτό φαντάζομαι κάτι από μέρους τους.
Βέβαια στο status το AI το αναφέρουν up-and-running...
Άρα και το δικό σου το αναφέρει ως disconnected/ offline, σωστά;
- - - Updated - - -
Φαίνεται να επανήλθε.Mono No Aware
-
17-02-23, 15:36 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #689
Δεν πήρα τίποτα χαμπάρι...
Αυτή τη στιγμή δείχνει να δουλεύει κανονικά...
-
17-02-23, 15:59 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #690
Θα πρέπει να δεις μία τρύπα στα διαγράμματα πχ. 05:00-11:00, εάν σε επηρέασε το outage.
Mono No Aware
Παρόμοια Θέματα
-
Παλιά μεταφρασμένα ανέκδοτα μέτριας ποιότητας, αλλά με αναλυτικές επεξηγήσεις. Διαβάζετε το νήμα με δική σας ευθύνη.
Από Voldemort στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 15687Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-23, 09:32 -
Το νήμα του Gentoo, version 1.0
Από GoofyX στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 6955Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-23, 14:38 -
Synology Nas SSD cache
Από darisg στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 22:09
Bookmarks