Το ακούω αυτό που λες για το redundancy, αλλά είναι ανάλογα και με την χρήση. Εγώ που έχω τα αρχεία μου στο κύριο PC, κάνω on-the-fly backup τα αρχεία που χρειάζομαι (αρχεία δουλειάς και φωτογραφίες, για τις ταινίες/σειρές δεν με πολυνοιάζει, τα ξαναβρίσκω αν χαθούν) στο NAS και μια φορά την εβδομάδα κάνω και offline backup σε εξωτερικό δίσκο νιώθω αρκετά ασφαλής (μη το γρουσουζεύω βέβαια). Δεύτερο δίσκο μπορεί να πάρω σε δεύτερο χρονο. Τα rpm κλπ στους 2 δίσκους δεν παίζουν ρόλο;
NAS περισσότερο θέλω να αλλάξω γιατί λόγω πάρα πολύ χαμηλών hardware specs περιορίζομαι σε χρήση εκτός τοπικού δικτύου, η CPU καρφώνεται στο 100% για πλάκα και ακόμα και ως file station έχω πάρα πολλά προβλήματα που το καθιστούν βασικά unusable, δεν υποστηρίζει νεότερες εκδόσεις DSM με καλούδια όπως AI στα Photos ή ακόμα και docker -δεν μπορείς καν να το εγκαταστήσεις- και εννοείται δεν μπορείς να κάνεις κανενός είδους transcoding, οπότε βιντεάκια εκτός τοπικού δικτύου τα ξεχνάς. Για προσωπικά βιντεάκια λέω, όχι ταινίες κλπ. Στο τοπικό δίκτυο όπως το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για streaming και backup ακόμα κι αυτό που έχω με καλύπτει μια χαρά.
- - - Updated - - -
Δηλαδή βγάζοντας τον δίσκο από το παλιό και βάζοντάς το στο νέο θα ανοίξει κανονικά στην ίδια έκδοση DSM που είναι και τώρα στο παλιό; Εννοώ δεν θα ξαναχρειαστεί format ή να περάσει το λειτουργικό στον δίσκο πάνω στο νέο NAS ή κάτι τέτοιο, έτσι; Δεν χρειάζεται να πάρω προσωπινό backup από αυτά που έχω μέσα.
Εμφάνιση 1.036-1.050 από 1228
Θέμα: Το νήμα των Synology NAS
-
08-10-24, 13:07 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1036
-
08-10-24, 19:55 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1037
Μπορείς, αλλά επειδή η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών είναι εντελώς διαφορετική τότε το hdd migration πιθανότατα θα χρειαστεί να διαγράψει τα δεδομένα κάποιων πακέτων. Γίνεται, αλλά δεν είναι αντελώς safe.
Η καλύτερη εναλλακτική είναι αυτό που ήδη σου πρότεινε ο προηγούμενος φίλος, με ένα backup των ρυθμίσεων. Εάν το σύστημα σου δεν εξαρτάται και πολύ από πρόσθετα πακέτα, τότε σε μεγάλο ποσοστό θα έχεις ξανά ένα σύστημα όπως και πριν.
Η σωστότερη μέθοδος για την περίπτωση σου είναι να βρεις έναν εξωτερικό δίσκο και να πάρεις ένα Hyper Backup set το οποίο θα κάνεις μετά Restore στο νέο σύστημα. Θα σου πρότεινα αυτή τη μέθοδο, γιατί έτσι θα εκμεταλλευτείς και τη δυνατότητα του νέου συστήματος για btrfs filesystem το οποίο είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείς.
Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι κανένα από τα πρόσφατα μοντέλα δεν υποστηρίζει πια εκδόσεις 6.x του DSM οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξεις αυτό. Θα εγκατασταθεί πρόσφατη έκδοση του 7.x
2. Επειδή αυτήν την στιγμή οι ανάγκες μου σε χώρο καλύπτονται, είναι περίπου 50% άδειος ο δίσκος, ενώ τα αρχεία δουλειάς τα παίρνω και offline backup τακτικά, σκέφτομαι μήπως αποφύγω προς το παρόν το επιπλέον κόστος του δεύτερου δίσκου. Το ερώτημα είναι, αν στο μέλλον θελήσω να προσθέσω και δεύτερο δίσκο, είτε για επιπλέον χώρο είτε για redundancy, πρέπει ο δίσκος να είναι ίδιος με αυτόν που έχω ή έστω με κάποια κοινά χαρακτηριστικά; Κι αν ναι ποια πρέπει να είναι αυτά εκτός από του προφανούς (υποθέτω) που είναι η χωρητικότητα;
Για να έχεις τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις πρέπει να αναζητήσεις δίσκο με παρόμοια χαρακτηριστικά σε ταχύτητες. Καλό είναι βέβαια να επιλέγεις δίσκους που έχουν πιστοποιηθεί για χρήση σε NAS. Υπάρχει λόγος που αναφέρονται ως τέτοιοι. Φυσικά όλοι οι δίσκοι θα δουλέψουν αλλά - επαναλαμβάνω - καλύτερα να επιλέγεις δίσκους κατάλληλους για αυτή τη δουλειά.
Δίσκος μεγαλύτερης χωρητικότητας πάει χαμένος, εκτός εάν έχεις σκοπό να αλλάξεις και τον πρώτο κάποια στιγμή.
-
11-10-24, 14:24 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1038
Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα απόκτησα ένα ds923+ το οποίο λέω να αναβαθμίσω απο 4gb ram σε 8gb.
Έχετε να προτείνετε κάποια που δουλεύει εγγυημένα;
Και μια δεύτερη ερώτηση, έχει νόημα να βάλω κάποιον nvme 256gb που είναι οικονομικός για cache;
Ευχαριστώ!
Προς το παρόν θέλει 3 μέρες περίπου για να διαβάσει το synology photos περίπου 150.000 φωτό και βίντεο και η ραμ δουλεύει στο 60-80% συνεχώς.
-
11-10-24, 14:56 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1039
Έχω το ίδιο.
Εγώ του πρόσθεσα 2x KSM26SED8/16HD της Kingston που είναι στα ίδα ακριβώς χαρακτηριστικά με τις μνήμες της Synology. Δουλεύει άψογα πάνω από ενάμιση χρόνο που τα έχω εγκαταστήσει, περνάει το memory test και όλα καλά. Στα προτείνω.
Με προσθήκη cache δεν θα δεις σημαντικές (ίσως ούτε καν μετρήσιμες) διαφορές σε δίκτυο < 1G.
Θα δεις βελτίωση μόνο αν χρειάζεσαι προσπέλαση σε πολλά μικρά αρχεία συχνά και ακόμα καλύτερα αν το δίκτυο σου είναι > 1G.
Είχα και εγώ κάποιους περισσευούμενους Samsung 870 από κάποιες αναβαθμίσεις, τους δοκίμασα ως cache για αρκετό καιρό και δεν είδα καμία ουσιαστική διαφορά. Κατέληξα τελικά να βάζω δύο WD Red SN700 500gb τους οποίους χρησιμοποιώ ως storage pools. Εκεί έχω εγκαταστήσει τα Web Station και Docker και βλέπω σημαντικές διαφορές σε απόκριση σε ότι τα αφορά. Επίσης εκεί έχω και ένα Work shared folder που έχω μονίμως mounted.
Να ξέρεις ότι επειδή η Synology έχει πολύ περιορισμένη database δίσκων και μνημών ως υποστριζόμενα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα scripts του revad007 για να κάνεις δουλειά. Πανεύκολα και αξιόπιστα πάντως, δεν θα συναντήσεις δυσκολίες.
Όσον αφορά το Synology Photos, η συλλογή σου είναι πολύ μεγάλη και μάλλον έχεις ενεργοποιημένο το Facial Recognition οπότε δημιουργείται όλος αυτός ο φόρτος στο σύστημα.
Εγώ το είχα απενεργοποιήσει εξαρχής, δεν θυμάμαι καν που βρίσκεται η σχετική επιλογή αλλά θα το βρεις εύκολα φαντάζομαι με ένα googlάρισμα.
-
11-10-24, 15:06 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1040
Για την περίπτωσή σου η crucial δίνει αυτή: https://www.crucial.com/compatible-u.../ds923-#memory
Όταν έψαχνα πάντως να προσθέσω 4 GB στο DS220+, κατέληξα σε crucial, αφού δεν πετούσαν κανένα μήνυμα όπως έγραφαν χρήστες ότι συνέβαινε με τις Kingston. Μπορεί να μην δημιουργούσε άλλο πρόβλημα, αλλά το μήνυμα εμφανιζόταν.
- - - Updated - - -
Τώρα θυμήθηκα ότι με τον @dimfil.sat έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα, κάποιες σελίδες πριν νομίζω.Mono No Aware
-
11-10-24, 15:08 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1041
Με το 220+ (το οποίο είχα και εγώ και αντικατέστησα με το 923+) ήταν διαφορετική η κατάσταση.
Με τα μοντέλα x23 και μετά τα πράγματα άλλαξαν πολύ και πλέον παίρνεις μήνυμα σχεδόν με κάθε 3rd party memory module. Αλλά δεν έχει πια καμία σημασία, ένα μήνυμα μόνο κατά το boot είναι χωρίς καμία επίπτωση πουθενά.
-
11-10-24, 15:11 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1042
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
11-10-24, 15:17 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1043
Οπότε για cache δεν το κοιτάω.
Επίσης με 8gb ram νομίζω θα είμαι μια χαρά.
Πως βλέπετε την παρακάτω;
https://www.skroutz.gr/s/17514541/Cr...6.html#reviews
-
11-10-24, 15:23 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1044
-
11-10-24, 15:29 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1045
Η συγκεκριμένη δεν είναι ecc memory.
Αγόρασες ένα σύστημα που υποστηρίζει ecc modules, είναι κρίμα να μην το αξιοποιήσεις.
- - - Updated - - -
Το 923+ δεν έχει soldered nodules Όπως ήδη έγραψα, υποστηρίζει ecc και νομίζω είναι καλύτερα να πάει προς τα εκεί ο φίλος.
-
11-10-24, 15:33 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1046
Δίκιο έχεις, μπορείς να προτείνεις κάποια σε 4gb ; Ώστε να χρησιμοποιήσω τη μαμα + μια 4άρα ακόμα.
Σας ευχαριστώ όλους!
-
11-10-24, 15:34 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1047
ΟΚ, δεν ήξερα ότι δεν έχει soldered, αλλά αφού ο φίλος θέλει να χρησιμοποιήσει την υφιστάμενη πρέπει να ταιριάζουν.
Ποια είναι τα CAS Latency (CL) της μαμάς;Mono No Aware
-
11-10-24, 16:29 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1048
Νομίζω ότι είναι τα παρακάτω
2666MHz PC4-21300 CL19 ECC Unbuffered SODIMM 2Rx8 1.2V
-
11-10-24, 16:31 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1049
H crucial που παραθέτεις όμως είναι non ECC.
Mono No Aware
-
11-10-24, 16:40 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1050
Σωστός, δεν ταιριάζει.
Παρόμοια Θέματα
-
Το νήμα του Gentoo, version 1.0
Από GoofyX στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7479Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-25, 21:50 -
Παλιά μεταφρασμένα ανέκδοτα μέτριας ποιότητας, αλλά με αναλυτικές επεξηγήσεις. Διαβάζετε το νήμα με δική σας ευθύνη.
Από Voldemort στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 15932Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-25, 21:33 -
Synology Nas SSD cache
Από darisg στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 22:09
Bookmarks