ειναι το 920+ τα καταφερα τελικα δεν δειχνει φακελους που ειναι αδειοι εντελως αυτο ειναι το προβλημα μονο
τωρα ψαχνω πως μπορω να κατεβασω υποτιλους στο plex server αυτο δεν εχω καταφερει ακομα μιλαμε για υποτιτλους εκτος απο τους ενσωματωμενους
Εμφάνιση 1.111-1.125 από 1228
Θέμα: Το νήμα των Synology NAS
-
23-12-24, 15:20 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1111
-
23-12-24, 15:22 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1112
-
23-12-24, 16:04 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1113
αυτο δεν το εχω καταφερει δεν βρισκω στους agents του plex server το opensubtitles και ενω εχει επιλογη να κατεβασει υποτιτλο δεν τον κατεβαζει στο τελος
αυτο πχ δεν δουλευει η επιλογη
https://www.winxdvd.com/streaming-vi...-with-plex.htm
-
23-12-24, 16:15 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1114
Δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις εσύ κάτι κάπου. Στις ρυθμίσεις της κάθε ταινίας κάνεις σχετική αναζήτηση. Επαναλαμβάνω , χρειάζεται να έχεις αλλάξει τους DNS servers για να βρεις υπότιτλους.
https://support.plex.tv/articles/subtitle-search/
-
23-12-24, 16:19 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1115
στο plex server που αλλαζουν oi dns δεν το εχω βρει καπου ή το αλλαζω στον nas ?
-
23-12-24, 17:34 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1116
Στο NAS θα τους αλλάξεις. Ακόμα καλύτερα στο ρουτερ αν γίνεται.
Βάλε Cloudflare και Quad9 (1.1.1.1 και 9.9.9.9 αντίστοιχα) ως primary και secondary.
Αν στο ρουτερ σου μπορείς να αλλάξεις τους DNS servers (σε κάποια των ISPs δεν γίνεται) τότε κάνε αυτή την αλλαγή εκεί.
Και φυσικά, μιας και έχεις το 920+ σκέψου σοβαρά να βάλεις Pi-Hole ή AdGuard Home.
-
24-12-24, 14:08 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1117
σε ευχαριστω δουλεψε κανονικα μετα την αλλαγη και στο ρουτερ
-
29-12-24, 21:48 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1118
Φαίνεται ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν πολύ καλός με αρκετούς γνωστούς και φίλους μου και έτσι απόκτησαν κάποια Synology αυτές τις γιορτές!
Επειδή βοηθώντας τους χρειάστηκε να ανατρέξω πολλές φορές σε κάποια docker compose files για να φτιάξουμε διάφορα services, είπα τελικά να τα βάλω σε ένα GitHub repository ώστε να είναι συνεχώς διαθέσιμα.
Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει εδώ:
https://github.com/dimfilhub/Portainer-Stacks
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Portainer ως stacks, στον Container Manager ως projects και φυσικά ως compose files στο Docker Compose.
Μελλοντικά θα εμπλουτιστούν και με άλλα services.
Ελπίζω να φανούν χρήσιμα και σε άλλους. Φυσικά κάθε πρόταση δεκτή.
Χρόνια Πολλά σε όλους και με το καλό ο νέος χρόνος!
-
29-12-24, 22:41 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1119
Ευχαριστούμε, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε!
-
30-12-24, 20:04 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1120
-
31-12-24, 11:27 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1121
Γεια σας,
με ενδιαφέρει ένα σύστημα NAS με 2 δίσκους για αποθήκευση και προσπέλαση αρχείων εντός εσωτερικού δικτύου αλλά και εκτός (πχ. με κινητό ή laptop). Βολεύει να έχω όλα τα αρχεία μου και να τα δουλεύω από παντού.
Θα αγοραστεί πιθανότατα με το πρόγραμμα ψηφιακός μετασχηματισμός ΜΜΕ2.
Τι θα προτείνατε; Έλεγα να πάω στο μοντέλο 224+. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει NAS, οπότε δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία, θα προτιμούσα κάτι plug & play.
Διάβασα κάπου οτι μπορεί να μπει έξτρα μνήμη, θα τη χρειαστώ εν τέλει;
Επίσης τι δίσκους προτείνετε για τα 2 bays; WD Red; 4,6TB; είναι καλά;
Όσον αφορά το στήσιμο για να βλέπω τα αρχεία και εκτός δικτύου, είναι κάτι εύκολο ως προς τη διαδικασία; και ασφαλές;
-
31-12-24, 15:00 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1122
Πολύ καλή επιλογή. Οπωσδήποτε να μείνεις σε κάποιο της σειράς «+».
Θα πρότεινα να εξετάσεις το ενδεχόμενο να πας σε κάποιο 4bay αν επιτρέπει το budget σου για να είσαι πιο ευέλικτος στο μέλλον.
Απολύτως plug “n play δεν είναι κανένα, θα χρειαστεί να κάνεις εσύ κάποια πράγματα ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις.
Μνήμη ενδεχομένως να μη χρειαστείς. Αν η μόνη σου χρήση είναι η προσπέλαση αρχείων τότε θα είσαι ΟΚ με το αρχικό μέγεθος. Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείς πάντως προσθέτεις εύκολα και δεν χρειάζεται να είναι official module.
Οι WD RED είναι μια χαρά αρκεί να μην πας στους απλούς αλλά τουλάχιστον στους Plus (λόγω του γνωστού ζητήματος CMR/SMR). Οι Ironwolf της Seagate είναι επίσης μια καλή επιλογή.
Σε ένα 2bay σύστημα επί της ουσίας έχεις διαθέσιμο το μέγεθος του ενός μιας και έχεις 1 hdd redundancy. Με περισσότερα bays απλά προσθέτεις δίσκους για να αυξήσεις τη χωρητικότητα ενώ σε ένα 2bay πρέπει να αλλάξεις και τους δύο.
Το μέγεθος των δίσκων μπορείς να το καθορίσεις μόνο εσύ που ξέρεις τι θέλεις να αποθηκεύσεις. Να προβλέψεις και μελλοντικές ανάγκες πάντως.
Όλα είναι εύκολα στο στήσιμο με προσιτό learning curve. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει πουθενά αλλά με συγκεκριμένες πρακτικές και μεθόδους θα ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους.
-
07-01-25, 22:26 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1123You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
11-01-25, 01:58 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1124
-
17-01-25, 14:57 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1125
Παρόμοια Θέματα
-
Παλιά μεταφρασμένα ανέκδοτα μέτριας ποιότητας, αλλά με αναλυτικές επεξηγήσεις. Διαβάζετε το νήμα με δική σας ευθύνη.
Από Voldemort στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 15932Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-25, 21:33 -
Το νήμα του Gentoo, version 1.0
Από GoofyX στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7472Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-25, 14:55 -
Synology Nas SSD cache
Από darisg στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 22:09
Bookmarks