Εμφάνιση 1.141-1.155 από 1228
Θέμα: Το νήμα των Synology NAS
-
28-01-25, 13:50 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1141You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
28-01-25, 14:01 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1142
Με βάση αυτό ο επεξεργαστής του DS224+ μπορεί να χρησιμοποιήσει Max 8GB RAM. Τα υπόλοιπα 10 μπορεί να τα βλέπει αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Για αυτό και η Synology αναφέρει Maximum Memory Capacity: 6 GB (2 GB + 4 GB). Εάν υπήρχε module 6 GB θα έλεγε +6. +8 δεν μπορεί να πει γιατί πάλι θα έχανες 2.
Στο ερώτημά σου, έχω το NFS στημένο για χρήση σε OSMC Vero 4K+ (πειραγμένο kodi) από την έκδοση 6+ του DSM και μέχρι τώρα στην 7.2.2-72806 update 2 δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Ούτε σε linux pc όπου έχω κάνει mount στο fstab τα NFS.
- - - Updated - - -
Υπάρχει περίπτωση να έχεις ενεργοποιήσει το firewall στο DS και να μην έχεις κάνει ρυθμίσεις;Mono No Aware
-
28-01-25, 14:14 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1143
Ενδιαφέρον αυτό που παραθέτεις. Γιατί όντως δείχνει 18GB στις πληροφορίες. Θα υπήρχε κάποιος τρόπος να το τεστάρω στην πράξη αυτό; Δηλαδή να γεμίσω κάπως τεχνητά τα 8GB για να με τον Resource Monitor την χρήση μετά;
Όσον αφορά το άλλο, αν εννοείς Control Panel -> Security -> Firewall τότε εκεί είναι απενεργοποιημένο.
-
28-01-25, 14:24 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1144
-
28-01-25, 14:41 Απάντηση: Re: Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1145
Την extra μνήμη (εννοώ πέρα από αυτή που βλέπει official ο επεξεργαστής) την χρησιμοποιεί ως cache.
Γενικώς, αν χρησιμοποιείς το NAS μόνο για αποθηκευτικούς λόγους δεν πρόκειται να δεις κάποια ουσιαστική βελτίωση εκτός αν έχεις πολλούς clients. Αν όμως έχεις εγκαταστήσει αρκετά πακέτα, αν χρησιμοποιείς docker και (κυρίως) VMs τότε σίγουρα η αύξηση της RAM βοηθάει (σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα καθοριστικά όπως πχ στο Photos).
Σε κάθε περίπτωση χρήσιμο θα φανεί και το (πασίγνωστο πλέον) script του Dave Russell το οποίο μεταξύ των άλλων σημαντικών που κάνει "ξεφορτώνεται" και το μήνυμα incompatibility.
Όσον αφορά το KODI και εγώ θα έλεγα ότι δεν ευθύνονται οι ρυθμίσεις του NAS εκτός εάν υπάρχει κάποιο θέμα δικαιωμάτων με το χρήστη που χρησιμοποιείς. Πιθανότατα πρέπει να στραφείς στο PC σου ή τη συσκευή που τρέχει το KODI.
Καλό θα ήταν για λόγους ευκολίας να στραφείς οριστικά στο SMB.
-
28-01-25, 14:45 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1146
Με έμμεσο τρόπο με οδήγησες στην λύση τελικά. Πέρασα Kodi στο laptop που δεν είχε μέχρι τώρα και είδα ότι παίζει κανονικά (μέχρι τώρα οι δοκιμές είχαν γίνει σε Android), όπως επίσης κάνει κανονικά scan to library. Οπότε ψιλιάστηκα την δουλειά και έσβησα το advancedsettings.xml για να το δημιουργήσει από την αρχή στο επόμενο άνοιγμα.
Νομίζω το μπέρδεμα δημιουργείται από την shared database που είχα κάνει στο synology για το watched status κλπ, θεώρησα ότι μεταφέρθηκε πλήρως μέσω το hyper backup και ότι με το advancedsettings.xml όπως ήταν πριν θα δούλευε κανονικά, αλλά όπως φαίνεται δεν. Οπότε θα στήσω την database από την αρχή.
Ευχαριστώ.
ΥΓ. Για το άλλο θέμα με την RAM που αναφέρεις, διαβάζω πολλές διφορούμενες απόψεις online. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το τεστάρω κάπως στην πράξη.
-
28-01-25, 14:49 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1147
Παίδες, για xpenology, επιτρέπεται να γράψω εδώ τπτ αν έχω καμία απορία?
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
28-01-25, 14:58 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1148
Πολύ δύσκολα θα την "πουσάρεις" να γεμίσει και τα 16GB με συνήθη τρόπο. Ακόμα και το Photos όταν κάνει facial recognition δεν τη γεμίζει! Συνήθως το Resource Monitor θα σου δείχνει την περισσότερη ως cached.
Μπορείς επίσης να βάλεις καναδυο VMs να τρέχουν, πχ το Ubuntu Server που γίνεται εγκατάσταση εύκολα και γρήγορα και να αναθέσεις πολύ μνήμη στο καθένα ώστε να περάσεις συνολικά τα 8GB.
Αλλά νομίζω δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περαιτέρω. Τρέξε και το script που είπα γιατί έχει και μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τη max supported memory.
- - - Updated - - -
Και δεν γράφεις;
Αν δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένο hardware τότε ίσως κάποιος μπορεί να βοηθήσει...
-
29-01-25, 11:11 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1149
καλημέρα θελω να χρησιμοποιήσω το Surveillance Station με τον nas μου κατεβάζω το app βλέπω οτι οι κάμερες μου υποστηρίζονται από το nas αλλα που μπορω να προσθέσω και το καταγραφικο? έτσι ώστε να το χειρίζομαι και αυτό από το app?
-
29-01-25, 11:17 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1150
-
29-01-25, 11:23 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1151
να μπορω να δω τις καταγραφες που θα αποθηκευονται και εκει
-
29-01-25, 13:02 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1152There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-01-25, 15:30 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1153
4 θα εχω τωρα θα τις βαλω για αυτο το εψαχνα
-
31-01-25, 17:03 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1154There's no substitute for experience
CorollaClub
-
07-02-25, 09:56 Απάντηση: Το νήμα των Synology NAS #1155
Καλημέρα σε όλους,
Έχω ένα Synology 423+ και δούλευε κανονικά με Cosmote FTTH - μέχρι που προ εβδομάδος σταμάτησα να έχω external access μέσω DDNS όταν όπως κατάλαβα μετά, με γύρισαν σε Ipv6 -- μίλησα με support (πολλές φορές)
και τελικά μου ενεργοποίησαν (και το ?) Ipv4 -- στο Speedport που έχω βλέπω ότι έχω και Ipv6 & Ipv4 πλέον (ενώ πριν δεν είχα καθόλου ipv4)
Το ερώτημα είναι : επειδή μάλλον το ipv6 είναι το μέλλον και όλοι εκεί θα πάμε τελικά, μήπως με κάποιον τρόπο δουλεύει καλύτερα το Synology με Ipv6?
Διάβασα ότι δε χρειάζεσαι μετά port forward (επειδή έχουν οι συσκευές μοναδικές διευθύνσεις) αλλά πως θα δουλεύει μετά τον DDNS του Synology??
Έχει καταφέρει κανείς να δουλέψει το Synology με Ipv6 μόνο?
Παρόμοια Θέματα
-
Το νήμα του Gentoo, version 1.0
Από GoofyX στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7472Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-25, 14:55 -
Παλιά μεταφρασμένα ανέκδοτα μέτριας ποιότητας, αλλά με αναλυτικές επεξηγήσεις. Διαβάζετε το νήμα με δική σας ευθύνη.
Από Voldemort στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 15928Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-25, 14:57 -
Synology Nas SSD cache
Από darisg στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 22:09
Bookmarks