Η vivo παλι ξαναχτύπησε (στην γραμμη μου):
Εχω ενα καταραμένο DSL Cube με τον Microcom 2636. Αφού τους πήρε 3 μήνες και μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ, κατάφεραν να ενεργοποιήσουν την παροχή στα τέλη του Φλεβάρη'07.
Από την 1η μέρα κάτι δεν πήγαινε καλά, κόβονταν sessions κάθε 5 λεπτά, ειχα reconnections κλπ. Καποια στιγμή άρχισε να κολλάει ο ρούτερ, και ήθελε κλείσιμο-άναμα, τουλάχιστον μια φορά την μέρα.
Στο τέλος, κάπου στις 20 Απριλίου, ο ρούτερ παρέδοσε το πνεύμα του τελείως. Τον έστειλα (κατόπιν ΓΡΑΠΤΗΣ συννενόησης) πίσω στα κεντρικά της V για ελεγχο αντικατάσταση. Πράγματι μετά απο 2 εβδομάδες (!!!!) μου ήρθε πίσω, νέος ρούτερ, χωρίς όμως τροφοδοτικό.
Εστειλα ένα ξεχεστήριο με email και με fax και με πήραν τηλέφωνο μετά από 4-5 μέρες για να μου πούν ότι θα μου τον στείλουν.... φυσικά ακόμα περιμένω.
Εδώ και 1 μήνα δεν έχω καθόλου internet και πληρώνω τρελλά ΕΠΑΚ και αστικές (γιατί η παροχή είναι για επαγγελματική κυρίως χρήση), και έχω ξανααγοράσει από την αρχή 2 φορές το DSL Cube.
Εδώ και 2 εβδομάδες έχω τον ρούτερ στα χερια μου χωρίς τροφοδοτικό και περιμένω σα τον μ@λ@κ@ (=πελάτης της V) να μου στείλουν ένα τροφοδοτικό των 10Ε (τόσα πληρώνω κάθε μέρα σε dialup!!!)
Εννοείται ότι θα στείλω την σχετική καταγγελία στην ΕΕΤΤ, πιθανότατα αύριο.
ΒΟΗΘΕΙΑ: Πείτε μου τα χαρακτηριστικά της PSU του microcom 2636 μπας και βρω μια παρόμοια και καταφέρω να μην πληρώνω dialup. Δεν γράφει τίποτα στο κουτί, τίποτα στο ρούτερ, τίποτα στο ιντερνετ, και έχω αρχίσει να τρομάζω! λετε να μην χρειαζεται τελικα PSU? :-)
Εμφάνιση 1-15 από 17
-
19-05-07, 07:29 O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom 2636???) #1
-
19-05-07, 08:42 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #2
και γιατι δεν πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα (καλωδια τρανζιστορακια, χαζομαρες) να σου φτιαξουν εναν μετασχηματιστη?
-
19-05-07, 12:55 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #3
Προφανώς δεν πρόλαβες να διαβασεις ολοκληρο το μήνυμα:
Δεν ξέρω τα χαρακτηριστικά του PSU, και ΔΕΝ μπορω να παρω αλλο, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τι volt τραβάει, τι amperes θελει, αν ειναι DC (ελπιζω), σταθεροποιημένο ή όχι, με βύσμα θετικό ή αρνητικό στον πυρήνα κλπ.
Εχω ντάνες από τροφοδοτικά, δεν ξερω ποιο θα παιξει, και λεω να μην αρχίσω να δοκιμαζω γιατι μπορεί να μυρίσει καμένο :-)
-
19-05-07, 14:22 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #4
Κάποιος χρήστης του cube μπορεί να δώσει στοιχεία στον φίλο μας;
Γηράσκων Αεί Διδασκόμενος
Εγώ τελείωσα...
-
19-05-07, 14:22 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #5
Μπες στο site της Microcom και ψάξε γιά τεχνικά χαρακτηριστικά.Αν κι εγώ θα σου συνιστούσα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα ρουτεράκι σαν αυτόΤο έχω δοκιμάσει και παίζει άψογα.Μην περιμένεις τίποτα από την Βίβο.Η λέξη καφενείο ωχριά μπροστά τους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mondeo : 19-05-07 στις 14:24.
-
19-05-07, 14:35 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #6
Ρε παιδια, για τοσο βλακα με εχετε, να ρωταγα εδώ, αν δεν ειχα ξεσκονίσει πρώτα το site της microcom?
1 -Φυσικα τσεκαρισα το manual (πρωτα-πρωτα) δεν εγραφε τιποτα,
2 -Στο σώμα (κουτί) του ρούτερ, δεν γράφει τίποτα, ουτε τάση ούτε wattage (που ειναι υποχρεωμένοι) ούτε τίποτα παρα μονο το s/n και την μάρκα
3 -στο site, εψαξα ολα τα PDF, ολες τις φωτό, τιποτα...
Σαν να μην παιρνει PSU αυτο το ρουτερακι.... τι ναπω...
ΒΟΗΘΕΙΑ: ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ MICROCOM 2636??? Αυτο που δινουν με το DSL Cube!
Τι γραφει το PSU πανω του!?!?!
-
19-05-07, 14:37 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #7
Input : 230V, 50Hz, 100mA
Output : 12V, 800mA.
Καλά τι διαμαρτύρεσαι πια τόσο συνέχεια.
Κάνε και καμμιά δοκιμή με έναν μετασχηματιστή. Δε θα καεί και τίποτα πια...τι φοβάσαι...
Αν έχεις από τους κλασσικούς μετασχηματιστές με μεταβλητή αντίσταση μπορείς να κάνεις δοκιμές από 3,5 συνήθως ξεκινούν μέχρι και 12V...Στα 9 και μετά θα δούλευε...
Αν δεν έχεις προλαβαίνεις πριν κλείσουν τα μαγαζιά...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Director CrisAK : 19-05-07 στις 14:41.
-
19-05-07, 14:54 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #8
-
19-05-07, 15:09 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #9
Δε λέει τίποτα άλλο.
Μα δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτά που σου έδωσα.
-
19-05-07, 15:51 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #10
Πάντως αν το πήγαινες ο ίδιος το router στην εταιρία που έχει αναλάβει την εισαγωγή και το service του στην Ελλάδα (όπως έκανα εγώ όταν παρουσίασε πρόβλημα μετά από περίπου ένα χρόνο λειτουργίας) θα το είχες σε 2 μέρες δωρεάν.(στην εγγύηση)
Τώρα αν έδινες και 7 Ευρώ για άμεσο έλεγχο θα το είχες σε 2 ώρες καινούριο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Director CrisAK : 19-05-07 στις 15:53.
-
19-05-07, 15:59 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #11
-
19-05-07, 16:07 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #12
Αν δεν γνώριζα από θέματα μετασχηματιστών θα σου το έλεγα από την αρχή. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για το μετασχηματιστή. Δεν έχει ούτε + ούτε - κλπ.
Επίσης να για το δεύτερο θέμα μιλάω πολύ σοβαρά.
(Δεν ξέρω βέβαια αν είναι η ίδια εταιρία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά μάλλον είναι)
Y.Γ. Πες μου και γιατί ρωτάς για το +, - κλπ? Στο ζήτησε κανείς σε κάποιο κατάστημα?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Director CrisAK : 19-05-07 στις 16:10.
-
19-05-07, 17:38 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #13
Ρε φίλε, αν είναι AC τότε δεν χρειάζεται. Επειδή όμως είμαι σίγουρος ότι είναι DC, και αν βάλεις AC τοτε θα τον κάψεις,
πες μου σε παρακαλώ, αν λεει τιποτα σχετικό πάνω το packακι.
Αν έβγαζε 12VAC τότε θα πρέπει να είχε γέφυρα εσωτερικά και να ζεσταίνεται το μοντεμ έστω και λίγο, κάτι που δεν συμβαίνει.
Αν δεν σε ζορίζει πολύ, στείλε μου μια φωτό του "μετασχηματιστή"
-
19-05-07, 18:06 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #14
Μου αρέσει η εμπιστοσύνη που μου έχεις δέιξει...
Το router μου πάντως ζεσταίνεται αρκετά...
ΑC
Υ.Γ. Όπως επίσης μου αρέσει και η σιγουριά σου...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Director CrisAK : 19-05-07 στις 18:09.
-
02-06-07, 11:31 Απάντηση: O router που δεν χρειαζεται τροφοδοτικό (ξερει κανεις τι PSU παιρνει το microcom #15
Για άλλη μια φορά, επίδειξη κορυφαίας ταχύτητας αντίδρασης και εξυπηρέτησης από την V!!!
Μολις ήρθε το PSU του ρούτερ. Μόλις ένα μήνα μετά. Είμαι 6 εβδομάδες χωρίς ρούτερ της V (microcom 2636).
Αναγκάστηκα τελικά στις 5 εβδομάδες να αγοράσω από φίλο μου ένα μεταχειρισμένο thomson 530 για ISDN ο οποίος δούλεψε καρφί με την πρώτη σταθερότατα στα 4096/256, αν και έχω PSTN. Επιπλέον, ποτέ μέχρι σήμερα, δεν είχα ξαναδεί τέτοια σταθερότητα και ταχύτητα, με όποιο ρούτερ της V και να είχα.
Τον βγάζω λοιπόν τον Microcom παλι πάνω, με το psu του κλπ, για να τον δοκιμάσω. Τουλάχιστον αυτή την φορά άναψε.... και φυσικά, το ftp απο το ntua.gr, κοβεται στα 2 λεπτά... πάλι.
Θα τους τον ξαναστείλω πίσω με χρέωσή τους για επισκευή. θα τους τον στέλνω κάθε μήνα μέχρι να πληρώσουν το DSL cube μου στην ACS σε ταχυδρομικά!
το ανέκδοτο: Κάποια στιγμή στις 3-4 εβδομάδες, και μετά από 2 έγγραφες καταγγελίες με φαξ και 3 emails) με πήρε κάποιος από την V για να με ρωτήσει τι είναι το PSU και γιατί φωνάζω (!!)
Χμμμμ...
Τι καταγγελία μπορώ να κάνω στην ΕΕΤΤ για τους χρόνους ανταπόκρισης (επισκευήἄντικατάσταση) και για την μή παροχή υπηρεσιών?
Οταν θα λήξει το DSLcube, θα περιμένουν να τους πληρώσω και παροχή αορίστου; (χαχαχα)
Παρόμοια Θέματα
-
Ενεργοποίηση connx αλλά με router Microcom AD 2636
Από kelskl στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-07, 03:25 -
[Microcom] VPN με router Microcom 2636
Από kohran στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-07, 21:03 -
[Microcom] Σχετικα με το router microcom 2636
Από acidrop στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-06, 01:04 -
[Microcom] Ρυθμισεις eMule Microcom AD 2636 router VIVODI.
Από arxondas στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-06, 13:31
Bookmarks