Διαβάστε και θαυμάστε.
Δηλαδή επειδή στο Redmond είναι ανίκανοι, θα πρέπει να ξηλωνόμαστε σώνει και καλά πολύ επιπλέον για ECC μνήμες.
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
20-05-07, 11:33 Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #1Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-05-07, 13:07 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #2
Crashάρουν ωρέ τα windows;
Πάντως στο συγκεκριμένο δεν έχω καταλάβει ποιός έχει δίκιο. Μπορούμε να αποφύγουμε crashαρίσματα και σε άλλα λειτουργικά χρησιμοποιώντας ECC μνήμες; Φταίνε όντως οι μνήμες ή το λειτουργικό δεν κάνει τα απαραίτητα;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alerasta : 20-05-07 στις 13:07.
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων, αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν.
[ctrl]+A, [backspace], [ctrl]+S...
-
20-05-07, 15:18 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #3
Κι εγώ μπερδεύτικα...
Εάν είναι πρόβλημα hardware, τότε θα κρασάρουν και άλλα λειτουργικά. Εάν δεν κρασάρουν άλλα λειτουργικά στα ίδια PC, τότε φταίει το λειτουργικό...
Δεν αφήνουν καλύτερα τις μνήμες όπως είναι στη Microsoft? Τουλάχιστον θα έχουν κάτι στο οποίο να φορτώνουν τα κρασαρίσματα...
-
20-05-07, 15:29 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #4"I think the problem is significant," said Jeff Galloway, an engineer in Hewlett-Packard's x86 server group. Microsoft has shown him data on HP crashes that appeared to come from single-bit DRAM errors and were all on systems not running a Windows Server operating system, he added.
-
20-05-07, 15:47 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #5
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Αν η κατάρρευση μίας εφαρμογής οδηγεί σε απώλεια συστήματος, τότε αυτοί που σχεδιάζουν τέτοια συστήματα, χρειάζονται και τέτοιες μνήμες.
Αν λειτουργούσαν στη βάση σχεδιασμού όπου το λάθος μία εφαρμογής δεν οδηγεί σε απώλεια συστήματος, αλλά μάλιστα ούτε σε απώλεια ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, τότε δεν θα χρειαζόντουσαν μεγαλύτερη αξιοπιστία συστήματος.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
20-05-07, 16:00 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #6Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-05-07, 16:00 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #7
Πως μπορεί μια εφαρμογή να ευθύνεται για DRAM errors? Αν η «εφαρμογή» αυτή τυχαίνει να είναι ο kernel του λειτουργικού ή κάποιος driver, πως αποφεύγεις την κατάρρευση? Όταν λέμε εφαρμογή δεν εννοούμε μόνο το notepad και το gedit.
-
20-05-07, 21:40 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #8
-
21-05-07, 00:58 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #9
Αφού στη Microsoft χρωστάω την ύπαρξή μου την ίδια (ε, μην σας αναλύω τι μου πληρώνουνε τα παιδιά -καλά να'ναι-), θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου:
Έχετε ιδέα (εγώ δεν έχω) πόσα συστήματα μπορεί να κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή που να έχουν ελαττωματικές μνήμες? Προσωπικά, πήρα ένα ζευγάρι kingston (κοντή η ώρα που το έκανα αφού μέχρι τώρα είχα ελάχιστα προβλήματα με τις no-name) από τις οποίες η μία χτύπησε. Χτύπησε όμως χοντρά, δηλαδή χάλασε ένα πολύ μεγάλο μέρος της και όχι ένα-δύο blocks οπότε ήταν σχεδόν οφθαλμοφανές το τι έφταιγε που δεν μπορούσε καν να μπουτάρει το σύστημα. Σκεφτείτε λοιπόν πόσοι έχουν ελλατωματικές μνήμες χωρίς να το ξέρουν. Καλώς ή κακώς, οι κατασκευαστές μνημών, θα τολμούσα να πω πως φαίνονται κάπως χαλαροί στην κατασκευή των μνημών.
Μην βιάζεστε να τα φορτώσετε όλα λοιπόν στα παραθύρια γιατί το βρωμόπουλο κολλάει και αυτό για πολύ πιο γελοίους λόγους (π.χ. αναντιστοιχία στοιχείων που δίνει ο IDE δίσκος και η μητρική).
Δεν μου αρέσει η ιδέα να γίνουν υποχρεωτικές πιο ακριβές μνήμες. Μου αρέσει όμως η ιδέα να μην κυκλοφορούν άχρηστες μνήμες στην αγορά.
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
21-05-07, 03:41 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #10
Το καλύτερο σχόλιο!
Τα ίδια είχαν γίνει και με sdram ddr ddr2, πλέον αφου η ddr είναι πίσω είναι ποιο ακριβή απο την ddr2
οι τιμές στις μνήμες παντα πάνε ανάλογα με την προσφορά και την ζήτηση
ΥΓ και ενά κακό σχόλιο, το οτι η ms έκανε τον κόπο να το ψάξει και να βρεί τι φταίει δεν σημαίνει οτι δεν είχαν και αλλά λειτουργικά προβλήματα
-
21-05-07, 13:07 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #11
Καθώς η μνήμη στα συστήματα αυξάνει, αυξάνει και η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιο τυχαίο σφάλμα (λέγε με κοσμική ακτινοβολία...) σε κάποιο καίριο bit μνήμης.
Καλή η κίνηση να αρχίσει η ECC να γίνεται mainstream. Αν και θα ήθελα να δω τον τρόπο "επιβολής" της ECC από την MS πριν την κρίνω."... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
21-05-07, 13:29 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #12
Πάντως όταν διάβασα αυτό με την κοσμική ακτινοβολία στο άρθρο, γέλασα.
Δηλαδή θα πρέπει πλέον να έχουμε και minimal navigational deflector shields στα PC μας;
ΥΓ: - Τσούι, ακόμα εκείνες οι ασπίδες;
- Γκραούρ!Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
21-05-07, 15:20 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #13
Ναι αλλά με τις ECC απ' ότι έχω διαβάσει εδώ έχεις μειωμένη απόδοση. Αυτό δεν το λαμβάνουμε υπ' όψιν;
-
21-05-07, 15:45 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #14
WAntilles, η επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας, ιδίως όταν μικραίνουν οι διαστάσεις των transistors και το ρεύμα που τα διαρρέει γίνεται πολύ σημαντική. Δες και το σχετικό άρθρο στη wikipedia για το single event upset. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει και ένα σχετικό άρθρο στο Dr Dobbs journal πριν μια πενταετία.
-
21-05-07, 15:52 Απάντηση: Η Microsoft σκέφτεται να κάνει υποχρεωτικές τις ECC μνήμες #15
Ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ πολύ.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
Παρόμοια Θέματα
-
Προβλημα-Απορια με τις μνημες στο νεο συστημα!!!
Από Sebu στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-07, 19:50 -
Αποριες με τις μνημες
Από Amorfis στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-07, 19:51 -
Η Microsoft σκέφτεται να διοργανώνει 2 φορές το χρόνο το Blue Hat security event.
Από sonyp900 στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 06-08-05, 15:51 -
Μνήμες ECC?Αξίζουν???
Από ReverseR στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-04, 20:19
Bookmarks