Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 16
    Το avatar του μέλους mookie
    mookie Guest
    Αναφερομαι στο ποστ : http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=46345

το οποιο ειναι ενα how-to.

Για να καταλαβω στα σιγουρα

1. Οταν ζητηση το GRUB να εγκτατασταθει,απλως θα επιλεξω να εγκατασταθει στο Partition του linux και οχι στο boot sector αλλου σκληρου.

2.πως καθαριζετε το mbr?

3. δηλαδη φτιαχνω ενα partition (p.x. 10MB ,fat16) το κανω active (C: και κανω εγκατασταση τα windows στο extended/logical partition (d?

5. πως αντιγραφω το boot record του linux,που βρισκετε? Το boot record ειναι γραμματα τα οποια τα αντιγραφο απο ενα editor,και απλως τα σωζω με αλλο ονομα,και τα τοποθετω στο boot partition?και προσθετω απλως γραμμη στο boot.ini?

επισης εχω 2 φυσικους σκληρους,ο καθενας θα εχει το active partition του,αλλα το bios θα bootarei απο 1 φυσικα,εκει σκοπευω να εχω το μικρο partition των 10ΜΒ για το boot των λειτουργικων.

Σας τα ρωταω για να ειμαι σιγουρος γιατι βαρεθηκα να τιναζω τα μπρεκια του PC.

Ευχαριτστω.

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Γιατί να καθαρίσεις το mbr έχει πρόβλημα?
    το 3 δεν χρειάζεται είναι παντελώς άχρηστο βήμα, κάνε κανονικά εγκατάσταση τα windows στον ένα δίσκο με το active partition, κάνε εγκατάσταση το linux όπου θέλεις, δήλωσε στο grub να εγκατασταθεί στο linux partiton (πχ. /boot) και μετά με το bootpart θα διορθώσεις το boot.ini των windows (διαβάζεις το readme αρχεία του έχουν παραδείγματα)

mookie Guest
    Εμενα με ρωτας γιατι να καθαρισω το MBR?

οτι διαβαζω λεω,γιαυτο ειχα απορια....

επισης ποσα GB χρειαζεται τα linux+το SWAP?δεν σκοπευω να εγκαταστησω και τιποτα,απλα ας εχει 2GB ελευθερα,κανενα 5GB αρκει?θελω να βαλω τα ubuntu
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Re-Ti-Re : 21-05-07 στις 08:22. Αιτία: merge posts

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    To ubuntu σαν ελάχιστο χώρο απαιτεί 2GB στον δίσκο σου ...

Περιοχή
    Σαν πας στη Καλαμάτα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ
    Το swap καλό είναι να είναι 2πλάσιο της φυσικής μνήμης του μηχανήματος. Κατ'ελάχιστο θα σου πρότεινα 10 GB για το / (root partition + home) με τη προϋπόθεση ότι είναι ενιαία. Αν κάνεις διαφορετικά partitions για /(root) και /home τότε μιλάμε για 5GB / και 5 GB /home. Αυτά στα λέω γιατί αν σου ανοίξει η όρεξη και δουλεύεις πολύ linux χρειάζεσαι το χώρο σου. Έχω εγκατεστημένο το ubuntu σε 4 υπολογιστές dual boot μαζί με τα windows (με πολλά προγράμματα εγκατεστημένα είναι αλήθεια) και του έχω δώσει 10GB, 15GB, 20GB και 300 GB. Ε, το μηχάνημα με linux partition 10 GΒ έχει σχεδόν φουλάρει.

mookie Guest
    καλισπερα και παλι, μετα απο ενα 4ωρω γοργοθα με το pc μου δεν καταφερα τιποτα.

θα σας πω τι εκανα :

-Εφτιαξα 10ΜΒ partiion C: και ειναι active
    -Εγκατεστησα τα win xp sp2 english στο d:
    -Εγκατεστησα τα ubuntu linux στο h/dev/sda8)
    -Αφου τελειωσε η εγκατασταση του linux,εβγαζε fatal error για εγκατασταση του grub εκτος του boot partition,οποτε εγκατεστησα το lilo στο /dev/sda8
    -εκανα την εντολη bootpart 8 bootlnx.lin (<-----bootlnx.lin=1KB σε μεγεθος,σωστο ειναι?δεν ειναι κενο το αρχειο παντος)
    -αντεγραψα το αρχειο bootlnx.lin στο c:
    -εκανα edit το αρχειο boot.ini και προσθεσα την γραμμη : c:\bootlnx.lin="Ubuntu Linux"

και ομως οταν κανει boot to pc και διαλεγω to ubuntu,με βγαζει μυνημα σαν να μην υπαρχει λειτουργικο συστημα!αυτα τα "....not found....please reboot....",τελοσ παντον το κλασικο μυνιμα οταν δεν βρισκει OS.

τι να κανω ρε παιδια? Εχω απελπιστει τελειως.

mookie Guest
    - Εγω Εφτιαξα 10ΜΒ partiion (C:\ ) και ειναι active
    -Εγκατεστησα τα win xp sp2 english στο ( extended/logical d:\ )
    -Εγκατεστησα τα ubuntu linux (extended/logical h - /dev/sda8 filesystem:ext8)
    -Αφου τελειωσε η εγκατασταση του linux,εβγαζε fatal error για εγκατασταση του grub εκτος του boot partition(στην περιπτωση μας c:\ ),οποτε εγκατεστησα το lilo στο /dev/sda8,στην οποια ειναι εγκατεστημενη και το linux.
    -εκανα την εντολη bootpart 8 bootlnx.lin, απο το cmd του winxp (bootlnx.lin=1KB σε μεγεθος,σωστο ειναι?δεν ειναι κενο το αρχειο παντος)
    -αντεγραψα το αρχειο bootlnx.lin στο active partition (στην περιτπωση μας c:\ )
    -εκανα edit το αρχειο boot.ini και προσθεσα την γραμμη : c:\bootlnx.lin="Ubuntu Linux"

και ομως οταν κανει boot to pc και διαλεγω to ubuntu,με βγαζει μυνημα σαν να μην υπαρχει λειτουργικο συστημα!αυτα τα "....Operating system not found....please reboot....",τελοσ παντον το κλασικο μυνιμα οταν δεν βρισκει OS.

τι να κανω ρε παιδια? Εχω απελπιστει τελειως.Με συχορειτε που ανοιξα ενα 2ο θεμα,αλλα εφτασα ως εδω και κανεις δεν με απαντησε για το τι να κανω.ας μου πει καποιος ποιο ειναι το λαθος μου.

ευχαριστω πολυ.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mookie : 22-05-07 στις 12:14.

mookie Guest
    γραφω απο linux τωρα!!Απλος να σας πω οτι με αυτο το προγραμμα

http://cutlersoftware.com/ubuntusetu...-US/index.html

Εγκατεστησα τα linux ubuntu με μερικα κλικ του ποντικου(καμια 5αρια) χωρις καμια ιδιαιτερη ρυθμιση(μονο επιλογη partition),και ολα αυτα μεσα απο τα.....windows xp!!!Σαν να ετρεξα ενα απλο προγραμμα.Εκανα εγκατασταση καθως επαιζα ποκερ με φιλους μου!!!! Τυφλα να εχουν τα partition!!!!lolol

ειναι πολυ χρισιμο προγραμμα αυτο ειδικα για ενα αρχαριο linux οπως εμενα!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mookie : 23-05-07 στις 00:11.

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    100mbps/10mbps
    ISP
    TUC
    Nεκρανάσταση νήματος on...(δεν χρειάζεται να δημιουργώ καινούργιο νήμα)

Θέλω και εγώ να βάλω τα Ubuntu...Στο Laptop επειδή έχει Αti κάρτα γραφικών και απ όσο έχω ακούσει
    (όντως ισχύει τελικα οι ασυμβατότητες δεν τα πάει και πολύ καλα αλλα και επειδή υπάρχει card reader και Bluetooth που με κάποιον τρόπο θα παίξουν στο Ubuntu αλλα ας μάθω πρώτα να στήνω τα βασικά λέω να το βάλω στο desktop που έχω και Athlon x2.θα δω διαφορά απόδοσης με τα 64bit Ubuntu;

Στο desktop λοιπον για τα Operating Systems υπάρχει ένας raptor...Φτάνει για να στήσω μία εγκατάσταση των Win αποκλειστικά για παιχνίδια(15-20gbyte maximum) και το άλλο να το δώσω στο Ubuntu;Εχω μπερδευτεί απίστευτα με τα partitions...Γίνεται να κάνω πρώτα ένα clean install των Windows και μετά στον unformatteed χώρο που θα έχει μείνει να περάσω τα Ubuntu(θυμάμαι οτι τα κάνει όλα αυτόματα τόσο στα partitions όσο και στον bootloader.)

To παραπάνω πρόγραμμα εγκαθιστα τα Ubuntu σε ελεύθερο χώρο στον δίσκο σου;Αξίζει τον κόπο;
    - Oι ανθρωποι που προτιθενται, να ανταλλαξουν την ελευθερια τους με την προσωρινη ασφαλεια, δεν αξιζουν κανενα απο τα δύο και θα χασουν και τα δύο...

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Αν είσαι αρχάριος πιάσε πρώτα την 32bit έκδοση και άσε τα 64 για αργότερα. Αν είσαι εξοικιωμένος με τα γουίντοους βάλε το Partition Magic και φτιάξε τα partitions από εκεί. Φτιάξε ένα partition ext3 ή reiserfs 5-6 gigabytes τουλάχιστον αν πρόκειται να κάνεις εγκατάσταση λίνουξ με full προγράμματα κλπ. Επίσης ένα swap partition όση είναι η μνήμη σου μέχρι 1 Gb (Θα βρεις πως, έχει και αυτόματο οδηγό το Partition Magic).

Μετά εγκαθιστάς το λίνουξ.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andreasl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είσαι αρχάριος πιάσε πρώτα την 32bit έκδοση και άσε τα 64 για αργότερα.
    Αυτό τώρα τί σχέση έχει;

Μή λέτε ανακρίβειες.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό τώρα τί σχέση έχει;

Μή λέτε ανακρίβειες.
    Φυσικά και έχει σχέση. Αν βάλει ubuntu 64 θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τη java και ίσως και με flash στον firefox. Δε λέω ότι δε λύνονται,κι εγώ 64 έχω, αλλά για ένα αρχάριο καλό είναι να δουλεύουν όλα ρολόι και out of the box.

Downloads
    51
    Uploads
    1
    ISP
    -
    Ανασταίνω το νήμα, αλλά ...

Τελικά, πώς γίνεται καθαρισμός του MBR?

Περιοχή
    Ηλιούπολη, Αθήνα
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    TEE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΦΝΗΣ
    Router
    Cisco 886w
    SNR / Attn
    5(dB) / 46(dB)
    Κώδικας:
    fdisk /mbr

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andreasl Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φυσικά και έχει σχέση. Αν βάλει ubuntu 64 θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τη java και ίσως και με flash στον firefox. Δε λέω ότι δε λύνονται,κι εγώ 64 έχω, αλλά για ένα αρχάριο καλό είναι να δουλεύουν όλα ρολόι και out of the box.
    Πρόβλημα του ubuntu είναι, και όχι του GNU/Linux amd64.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-08, 14:13
  2. Ερωτήσεις για Zyxel modem και μια διευκρίνηση
    Από axinosgr στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-07, 14:05
  3. windows και linux στο ίδιο PC
    Από nitrakias στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-12-06, 22:51

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks