Τι είναι τα μελανοκύτταρα;


Τα μελανοκύτταρα αποτελούν περίπου το 1% των επιδερμικών κυττάρων. Αυτά τα δενδριτικά κύτταρα που παράγουν χρωστική αφαιρούνται από το νευρικό λοφίο και πρώτα αναγνωρίζονται στην επιδερμίδα σε έμβρυα ηλικίας 8 εβδομάδων. Στο κανονικό δέρμα, βρίσκονται αποκλειστικά στο βασικό στρώμα, όπου διανέμονται με βασικά κερατινοκύτταρα.

Κάθε μελανοκύτταρο, μέσω των δενδριτικών διεργασιών του, έρχεται σε επαφή με 30 έως 40 κοντινά κερατινοκύτταρα. Η χρωστική μελανίνης, η οποία λαμβάνει χώρα μέσω του πολυμερισμού παραγώγων τυροσίνης ινδόλης κινόνης, μετατρέπεται σε μεμβράνη δεσμευμένα οργανίδια γνωστά ως μελανοσώματα στο κυτταρόπλασμα αυτών των κυττάρων. Αυτοί οι κόκκοι χρωστικών στη συνέχεια μετακινούνται από το Κεντρικό κυτταρόπλασμα στις δενδριτικές διεργασίες σε σχήμα δακτύλου. Από εκεί, μεταφέρονται στο κυτόπλασμα των πολυάριθμων κερατινοκυττάρων που περιβάλλουν κάθε μελανοκύτταρο.

Οι διαφορές στο χρώμα του δέρματος των μη φυσικών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οφείλονται σε φυλετικές διαφορές, δεν καθορίζονται από τον αριθμό των μελανοκυττάρων, αλλά από τον αριθμό και το μέγεθος των μελανοσωμάτων που σχηματίζονται και μεταφέρονται στα κερατινοκύτταρα.

Μια αυξημένη ποσότητα χρωματισμού της μελανίνης στην επιδερμίδα, είτε ως αποτέλεσμα γενετικού προσδιορισμού είτε από μαύρισμα, μειώνει την ποσότητα υπεριώδους φωτός που μπορεί να περάσει μέσω της επιδερμίδας. Αυτός ο προστατευτικός μηχανισμός βοηθά στη διατήρηση της μεταλλαγμένης βλάβης του DNA από την εμφάνιση των υποκείμενων επιδερμικών και δερματικών κυττάρων. Η υπεριώδης ακτινοβολία, πιθανώς μέσω της βλαβερής της επίδρασης στα κύτταρα Langerhans που παρουσιάζουν αντιγόνα, αλλάζει επίσης αρνητικά την δερματική ανοσοαπόκριση. Προφανώς, ο σχηματισμός μελανίνης είναι προστατευτικός σε αυτήν την περίπτωση. Ο ευεργετικός ρόλος της μελανίνης αποδεικνύεται δραματικά από την ευκολία με την οποία όσοι χωρίς (αλμπίνο) και εκείνοι με ελάχιστα (άτομα Κελτικής) μελανίνης αναπτύσσουν καρκίνο του δέρματος μετά από παρατεταμένη έκθεση στο υπεριώδες φως.

Το δέρμα σκουραίνει σε απόκριση σε ερεθιστικά εκτός από την υπεριώδη ακτινοβολία. Οι ενδοκρινικές αλλαγές που σχετίζονται με την αύξηση της παραγωγής ορμόνης διέγερσης μελανοκυττάρων (MSH) και της αδρενοκορτικοτροπικής ορμόνης (ACTH) προκαλούν σκοτεινιά, καθώς και την παρουσία φλεγμονής μέσω μιας κακώς κατανοητής διαδικασίας γνωστής ως μεταφλεγμονώδης υπερχρωματισμός.

Τα κύτταρα Nevus είναι κύτταρα χρωστικής που προέρχονται από μελανοκύτταρα. Αυτά τα στρογγυλεμένα κύτταρα δεν έχουν δενδριτικές διεργασίες και βρίσκονται σε φωλιές ή συστάδες. Οι χρωματισμένες αλλοιώσεις που περιέχουν τέτοιες συστάδες ονομάζονται nevi. Οι βλάβες που περιέχουν φωλιές κυττάρων nevus μόνο στην επιδερμική διασταύρωση δέρματος είναι γνωστές ως συνδετικοί nevus, οι βλάβες που περιέχουν φωλιές κυττάρων nevus τόσο στην επιδερμική διασταύρωση δέρματος όσο και στο dermis είναι γνωστές ως σύνθετοι nevus και οι βλάβες που περιέχουν φωλιές κυττάρων nevus είναι γνωστές μόνο χόριο, γνωστό ως ενδοδερμικό ή, πιο απλά, δερματικοί σπίλοι. Buy Antminer S19 Pro https://btcsolomining.pw/product/antminer-s19-pro-110-th-s/ buy antminer s19 pro