Είμαι 8 χρόνια περίπου συνδρομητής στη HOL.
Η σύνδεση που είχα μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν 2048/256Kbps.
Θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου με τα υπόλοιπα μέλη του forum, μέχρι να καταφέρω τελικά να συνδεθώ χωρίς προβλήματα.
Το δικό μου ιστορικό όσον αφορά τη διαδικασία ενεργοποίησης του Hol DP, έχει ως εξής :
Τέλη Ιουνίου έκανα τ/φ αίτηση στη HOL για την υπηρεσία Double Play 12/1Mbps.
Ο χρόνος που μου είπανε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ήταν 25 ημέρες.
Πράγματι το 1ο 5νθήμερο του Αυγούστου ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία και από τότε άρχισε ο γολγοθάς με πάρα πολλά προβλήματα.
Συγκεκριμένα και μέχρι τις 22/8 υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα με περιοδικές και συνεχόμενες διακοπές της σύνδεσης κάθε 5 λεπτά επί 24ώρου. Η γραμμή έπεφτε συνέχεια ακόμα και χωρίς να υπάρχει κάποιο download σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα επί 2 1/2 βδομάδες περίπου να μην έχω internet, αλλά το πιο σημαντικό ούτε τηλέφωνο.
Από το event log του fritz!box φαινόταν καθαρά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Οι τιμές στο πεδίο ''ADSL-Forward Error Correction'' ήταν CPE 2200457 και COE 50331648 ενώ στο πεδίο ''ATM-Receive direction'' τα HEC Errors ήταν 7200.
Αυτές οι τιμές αυξάνονταν κατακόρυφα κάθε 5 λεπτά και το fritz!box έκανε συνέχεια restart.
Εκείνο το διάστημα στην κυριολεξία τρέλανα το Τμήμα TY στα τηλέφωνα, τα οποία ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Στις 22/8 διαπίστωσα ότι το fritz!box τα είχε παίξει εντελώς. Όλα τα leds αναβόσβηναν σαν λαμπάκια από χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν ήταν εφικτό να συνδεθώ με αυτό.
Επικοινώνησα με την ΤΥ και αφού είπα για μια ακόμη φορά όλο το ιστορικό που με ταλαιπωρούσε όλο αυτό το διάστημα, καταλήξαμε να γίνει αλλαγή στον εξοπλισμό και να γίνει δοκιμαστικά η μείωση στα 6/1Mbps, για να δούμε μήπως και εκεί υπήρχε πρόβλημα.
Στις 23/8 πέρασα από τα γραφεία της HOL στο Μαρούσι γιατί ήθελα πάση θυσία τον εξοπλισμό μέχρι το σ/κ και δεν μπορούσα να περιμένω ούτε λεπτό.
Τελικά όλα δούλεψαν μια χαρά, το fritz!box συγχρόνισε στα 6/1Mbps και πλέον όλα δουλεύουν χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το uptime του fritz!box είναι συνεχόμενο από χτες το μεσημέρι χωρίς καμία διακοπή, η ένδειξη στα CPE και COE Errors είναι 0, η τηλεφωνία λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα και κατεβάζω άνετα με 620 KB/s.
Τώρα το επόμενο βήμα είναι να ξαναγυρίσει η ταχύτητα στις αρχικές τιμές και να δω αν το πρόβλημα, που πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα ρύθμισης της γραμμής και ελλατωματικού εξοπλισμού, έχει διορθωθεί οριστικά.
Εμφάνιση 646-660 από 3711
-
25-08-07, 12:55 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #646
-
25-08-07, 13:39 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #647
Συμφωνω απολυτως. Το να μην εχει βαρος βαρος στην αξιολογηση αν το μηχανημα εχει δυνατοτητα για voip ή οχι ειναι απαραδεκτο. Δηλαδη αξιολογειται μονο αν κατεβαζει με 21 η 22 και αυτο μετραει ? Εμενα δεν με ενδιαφερει τοτε αφου εχω 6αρα γραμμη. Αλλα με ενδιαφερει πολυ περισσοτερο το οτι εχει voip ευκολιες και ενα εκπληκτικο menu για να τις υποστηριξει , κατι που δεν αξιολογειται.
Τα test εχουν παντα σχετικη σημασια. Εσυ πρεπει να ελεγχεις τι αξιολογει ο κριτης και αν σε ενδιαφερει αυτο που αξιολογει. Και αναλογα κρινεις.
-
25-08-07, 17:36 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #648
Ακριβώς τα ιδια συμπτματα ειχα και εγω με την μόνη διαφορα ότι γινόντουσαν συγκεκριμένη ώρα (19:00-06:00), το πρόβλημα και σε εμένα φαίνεται να λύθηκε με τον ίδιο τρόπο, με υποβίβαση δηλαδή στα 6/1.
Εγω πάντως δεν σκέφτομαι με τίποτα αυτή την στιγμή να επανέλθω στα 12/1 και να έχω τα ίδια προβλήματα
-
26-08-07, 01:14 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #649
Ρε παιδιά εγώ που έκανα restore ta factory settings και χάθηκαν οι ρυθμίσεις της HOL για την τηλεφωνία τι θα κάνω?Μέσα στο βιβλιαράκι λένε ότι μόλις μπω στο δίκτυο τους θα κάνω ένα reset to modem και θα δουλέψει κανονικά και η τηλεφωνία εφόσον έχει τις ρυθμίσεις της HOL όμως?Τώρα τι να κάνω???Υπάρχει πουθενά καμιά οδηγία για να τις ξαναπεράσω manually??
-
26-08-07, 01:25 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #650
Αν το router είναι Annex A και εχεις Double Play ακολούθα τα παρακάτω μαζι με το αρχείο που ανέβασα
Για να επαναφέρετε το FritzBox Fon 7140 στις προεπιλεγμένες του ρυθμίσεις ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
Βεβαιωθείτε από την σελίδα overview, ότι το FritzBox Fon 7140 διαθέτει έκδοση λογισμικού (firmware) 39.04.34 η μεγαλύτερη για Annex A
και 30.04.34 ή μεγαλύτερη για Annex B.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν η έκδοση του λογισμικού είναι παλαιότερη από την προαναφερθείσα ακολουθήστε τις οδηγίες “Αναβάθμιση λογισμικού (firmware) του FritzBox Fon 7140” που βρίσκονται στο site της Hellas on Line στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών και στο link τεχνική υποστήριξη (μενού πρόσβαση στο δίκτυο, σύνδεση μέσω HOL ADSL κι έπειτα HOL Double Play).
Αν έχετε την σωστή έκδοση λογισμικού ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:
Σε έναν internet explorer πληκτρολογείστε 192.168.178.1 ή fritz.box και από το αριστερό μενού του FritzBox Fon 7140, επιλέξτε “settings” και στην συνέχεια “system”
Επιλέξτε Save settings και επιλέξτε την καρτέλα με την ένδειξη “restore”
Θα δείτε την παρακάτω οθόνη
Πατήστε “browse” και εντοπίστε το αρχείο επαναφοράς προεπιλεγμένων ρυθμίσεων που είχατε προηγουμένως αποθηκεύσει στον σκληρό σας δίσκο από το email το οποίο σας στείλαμε.
Στο path που σου έβγαλε άλλαξε τα / με \
Στο πεδίο που σας ζητάει το password, πληκτρολογήστε την λέξη "hol" (χωρίς τα εισαγωγικά).
Πατήστε Restore Settings
Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η επανεκκίνηση του FritzBox Fon 7140 και να δείτε τα λαμπάκια "Power/DSL" και "Info" αναμμένα σταθερά πράσινα.
To FritzBox Fon 7140 έχει επανέλθει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.
Βάλε το username account που έχεις
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη στα τηλέφωνα 13844 ή με email στην διεύθυνση support@hol.grΤελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 29-12-07 στις 04:10. Αιτία: Αφαίρεση αρχείου λόγο secutity risk
-
26-08-07, 02:02 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #651
-
26-08-07, 13:43 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #652
- Περιοχή
- Zauberberg
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
@niker12
Πολυ καλη η ενημερωση!
-
26-08-07, 13:55 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #653
-
26-08-07, 17:31 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #654
- Περιοχή
- Zauberberg
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
27-08-07, 12:31 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #655
-
27-08-07, 13:09 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #656
Ως προς τα νούμερα 213....,αν δε χρησιμοποιούνται ήδη από κάποιον άλλον,είχα κάνει την ερώτηση στην ΤΥ και μου είχαν πει πως γίνεται να τα επιλέξεις εσύ.
Ως προς την ταχύτητα ενεργοποίησης σε ανενεργό βρόχο,λογικά γλυτώνεις κάποιες μέρες από τη φορητότητα.Βέβαια,με όλα αυτά που έχουμε δει,τίποτα δεν είναι σίγουρο...
-
27-08-07, 14:03 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #657
Λοιπόν παιδιά τώρα μίλησα με πωλήσεις HOL και μέχρι αύριο θα στείλω την αίτηση για να αρχίσει και η δική μου διαδικασία.
Ένα πράγμα που μου είπε και με χάλασε είναι ότι έχει penalty απενεργοποίησης τον πρώτο χρόνο 89€, το δεύτερο 59€ και τον τρίτο 29€. Για τον πρώτο το ήξερα, για τους υπόλοιπους 2 όμως, όντως ισχύει; Μαλακία να θέλουν 29€ για να σε κόψουν μετά από 3 χρόνια!
Επίσης, μου είπε ότι οι γραμμές μου θα είναι VoIP. Ακόμα να δώσουν PSTN;
Και τέλος, αν και τον ρώτησα επίμονα, αρνήθκε να με αφήσει να "διαλέξω" εγώ το 213-νούμερό μου και μου είπε ότι θα πάρω όποιο βγάλει το σύστημα! Γιατί δεν μου δίνει αυτό που θέλω άμα είναι ελεύθερο;
Ευχαριστώ,
Στέφανος
-
27-08-07, 14:07 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #658
- Περιοχή
- Zauberberg
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
Οντως ισχυει το penalty για τα 3 χρόνια.
Για την PSTN: εχουν πει για Σεπτεμβριο. Μολις ανασυγκροτηθω απο τις διακοπες θα προσπαθήσω να μαθω αν και ποτε θα δωσουν PSTN.
Για την επιλογη του 213: ο grsaint λεει πως του εχουν πει απο την ΤΥ (οχι απο τις πωλησεις) πως μπορεις να διαλεξεις ή εστω να αλλαξεις νουμερο.
-
27-08-07, 14:13 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #659
Και άμα όντως δώσουμε PSTN, σε όσους έχουν ή έχουν αιτηθεί HOL DP θα γίνει αυτόματα η αλλαγή; Ή θα κάνουν τους μ@λ@κες με το VoIP ενώ οι "νέοι" θα έχουν PSTN;
Αυτό που λες για την αλλαγή του 213-νούμερου σημαίνει ότι και "άκυρο" νούμερο να πάρω μπορώ μετά την ενεργοποίηση του DP να το γυρίσω στο επιθυμητό;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SteVen200984 : 27-08-07 στις 14:14.
-
27-08-07, 14:28 Απάντηση: Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Double Play της HOL ver2 #660
- Περιοχή
- Zauberberg
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
Φαντάζομαι πως θα γίνει PSTN το ενα νουμερο (το 210) και το αλλο θα μείνει voip. Σε όλους.
Οσο για την αλλαγη: επισης φανταζομαι (δυστυχως δεν ειμαι σε θεση να γνωρίζω περισσότερα) πως ειναι υποχρεωμενοι απο την ΕΕΤΤ να μπορουν να σου αλλαξουν το νουμερο σου κατόπιν δικου σου αιτηματος. Παρτους καλυτερα τηλεφωνο στην ΤΥ.
Παρόμοια Θέματα
-
Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα Shared της HOL
Από grsaint13 στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 89Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-07, 15:16 -
Προβλήματα ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα shared και Double Play της HOL
Από Tem στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-07, 12:03 -
Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα shared και Double Play της HOL
Από tolisp στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 294Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-07, 00:44 -
Το club των ενεργοποιημένων στα νέα πακέτα shared και Double Play της HOL
Από tolisp στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 242Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-07, 23:36
Bookmarks