Σελ. 2 από 6 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 76
    Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Αυτό που μπορείς να κάνεις και αναφέρεται και στο συμβόλαιο είναι υποβάθμιση ταχύτητας
    Περαν απο αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι και σίγουρα δεν μπορεί να τον υποχρεώσει κάποιον να δίνει 1:1

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που μπορείς να κάνεις και αναφέρεται και στο συμβόλαιο είναι υποβάθμιση ταχύτητας
    Περαν απο αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι και σίγουρα δεν μπορεί να τον υποχρεώσει κάποιον να δίνει 1:1
    To 1:1 σε τι αναφέρεται;

Και πέρα από το τι μπορώ να κάνω καλό θα ήταν να υπάρξουν διαμαρτυρίες ώστε να αναγκάζονται οι πάροχοι να παρέχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους. Και να αναφέρω και πάλι πως καλύτερος δυνατός τρόπος δε σημαίνει το 100% της ταχύτητας. Σημαίνει όμως πως ο ISP δε θα τσιγκουνεύεται την ποιότητα του εξοπλισμού του και των δικτύων σε βάρος των πελατών του.

Και να τονίσω πως το topic ανοίχτηκε για να κινηθούμε συντονισμένα και να ασκηθεί πίεση ώστε να αποδοθούν τα του Καίσαρος Καίσαρι! Όχι για να απαιτήσουμε πράγματα που δεν υποστηρίζονται από την υπάρχουσα τεχνολογία ADSL.
    Για να είσαι ελεύθερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός.
    Βίκτωρ Ουγκώ

http://www.youtube.com/pushergr

Περιοχή
    salonicco
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Wind
    Router
    vigor2700
    SNR / Attn
    9(dB) / 18(dB)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από traderman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έτσι έχουν τα πράγματα δυστυχώς. Και δυστυχώς διάβασα και απόψεις σε αυτό το thread "Όλοι χαμηλές ταχύτητες έχουν. Εσύ λοιπόν για τη διαμαρτύρεσαι!"

Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει, δεν άνοιξα όμως το thread για να βελτιωθούν οι δικές μου χαμηλές χαμηλές ταχύτητες, αλλά όλων μας. Θα το πω για άλλη μία φορά: Η απόφαση των παρόχων να διατηρούν κακής ποιότητας δίκτυα και υπερφορτωμένα DSLAMs προς δικό τους οικονομικό όφελος αποτελεί απάτη εις βάρος του καταναλωτή.

Οι πάροχοι και κάθε εταιρία έχουν προφανώς ως στόχο το μέγιστο κέρδος. Αν μπορούσαν να πληρώνονται για την παροχή Internet χωρίς καν να το παρέχουν θα το έκαναν. Πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ως καταναλωτές κάποια ελάχιστα standards στην παροχή υπηρεσιών. Αν δεν το πετύχουμε αυτό ως adslgr, ως κοινότητα που έχει άμεση σχέση με τις ADSL συνδέσεις θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί αλλιώς!

Νομίζω πως το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και δυστυχώς η συμμετοχή στο thread είναι μικρή. Θα έπρεπε να είναι μαζική. Κατά τη γνώμη μου το αυτονόητο θα ήταν όλοι μας να διαμαρτυρόμαστε στην αδικία όχι μόνο για να πετύχουμε κάτι προσωπικό, αλλά για να έχουμε ομαδικά αποτελέσματα. Και όπως φαίνεται και στο άρθρο του link της παράθεσης η ασυνέπεια των παρόχων επεκτείνεται σε πολλούς άλλους τομείς πέρα από τις ταχύτητες!
    Βίκτωρ Ουγκώ

Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Σπύρο, είναι ένα πράγμα να έχεις κατά το 80% του μήνα (π.χ.) το 80% της υποσχόμενης / αναφερόμενης ταχύτητας της γραμμής και είναι άλλο για την ίδια χρονική περίοδο να πιάνεις μόλις και μετά βίας το 30-40%.

Δεν ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες για την περίπτωση του φίλου μας εδώ, αλλά αν όντως είναι όπως τα λέει (και δεν υπονοώ πως ψεύδεται αλλά πως η πάροχός του αρνείται / δεν δύναται / κωλλυσιεργεί στην αναβάθμιση των DSLAM) τότε δεν μπορεί απλά να καλύπτεται ο πάροχος πίσω από την φράση 'μοιραζόμενο' και αυτό είναι, end of story και άντε γεια καταναλωτή πλέρωνε εσύ υπηρεσίες που σου παρέχω 60% μειωμένες κατά γενικό μέσο όρο.
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

Περιοχή
    3491
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/800
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΗΣ
    Router
    C876
    SNR / Attn
    9(dB) / 8(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Εγώ ξέρω ήδη 2 άτομα που αναβαθμίστηκαν και έχουν τα 200 KB/s όλη μέρα κάθε μέρα. Και μάλιστα ο ένας εκ των δύο με χειρότερα στατιστικά γραμμής από τη δική μου. (Τα στατιστικά του άλλου δεν τα έχω υπόψιν μου.) Έχουμε ακριβώς το ίδιο πακέτο. Έγινε και στους τρεις μας η ίδια αναβάθμιση και πληρώνουμε και οι τρεις το ίδιο ποσό. Γιατί λοιπόν αυτή η διάκριση; Δε λέω... φυσιολογικό είναι να υπάρχει που και που καμία πτώση ταχύτητας, αλλά όχι πελάτες δύο ταχυτήτων. Το ότι υπάρχουν άτομα με καλές ταχύτητες σίγουρα δείχνει ότι και άλλοι μπορούν να έχουν καλύτερες από τις υπάρχουσες...
    Εφόσον μιλάμε για best-effort δίκτυο με contention ratio και διαφορετικά vp ανά γεωγραφική περιοχή (με οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει αυτό), λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίσεις στην ποιότητα υπηρεσιών μεταξύ χρηστών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ο X isp δεσμεύσει αρκετό bandwidth για να έχουν όλοι οι συνδρομητές του 200k/s όλη μέρα κάθε μέρα....μετά από λίγο καιρό θα τον δεις να βαράει πτώχευση. Οι ISP δεν έχουν άπειρο bandwidth, αυτό που σου προσφέρουν, κι αυτοί κάπου το πληρώνουν, είτε αυτό είναι εσωτερικό κόστος διαχείρισης/συντήρησης/αναβάθμισης/κτλ η πάγιο μηνιαίο κόστος ανά uplink.

Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    12500kbps/100kbps up
    ISP
    voda(no)fone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΝΩΣΣΟΣ
    Router
    ZTE ZXHN H108N
    SNR / Attn
    4-11(dB) / 34.2(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Φιλαρακο μην κανεις τον κοπο να το στηλεις στην ΕΕΤΤ τσαμπα 8α παει αν εχεις προβλημα με τον παροχο σου πρεπει να πας στην ενωση καταναλωτων η δικαστηκος Η ΕΕΤΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΦΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΟΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ Η ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σπύρο, είναι ένα πράγμα να έχεις κατά το 80% του μήνα (π.χ.) το 80% της υποσχόμενης / αναφερόμενης ταχύτητας της γραμμής και είναι άλλο για την ίδια χρονική περίοδο να πιάνεις μόλις και μετά βίας το 30-40%.

Δεν ξέρω ακριβώς λεπτομέρειες για την περίπτωση του φίλου μας εδώ, αλλά αν όντως είναι όπως τα λέει (και δεν υπονοώ πως ψεύδεται αλλά πως η πάροχός του αρνείται / δεν δύναται / κωλλυσιεργεί στην αναβάθμιση των DSLAM) τότε δεν μπορεί απλά να καλύπτεται ο πάροχος πίσω από την φράση 'μοιραζόμενο' και αυτό είναι, end of story και άντε γεια καταναλωτή πλέρωνε εσύ υπηρεσίες που σου παρέχω 60% μειωμένες κατά γενικό μέσο όρο.
    Έτσι ακριβώς. Και φαντάζομαι πως δε θα είμαι η μοναδική περίπτωση μειωμένων ταχυτήτων. Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό να εγγυάται ο πάροχος μία ελάχιστη ταχύτητα για μία δεδομένη απόσταση από το DSLAM. Όσο δε γίνεται αυτό αναβάθμιση δικτύου θα βλέπουμε μόνο πριν αυτό καταρρεύσει...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Someonefromhell Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εφόσον μιλάμε για best-effort δίκτυο με contention ratio και διαφορετικά vp ανά γεωγραφική περιοχή (με οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει αυτό), λογικό είναι να υπάρχουν αποκλίσεις στην ποιότητα υπηρεσιών μεταξύ χρηστών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ο X isp δεσμεύσει αρκετό bandwidth για να έχουν όλοι οι συνδρομητές του 200k/s όλη μέρα κάθε μέρα....μετά από λίγο καιρό θα τον δεις να βαράει πτώχευση. Οι ISP δεν έχουν άπειρο bandwidth, αυτό που σου προσφέρουν, κι αυτοί κάπου το πληρώνουν, είτε αυτό είναι εσωτερικό κόστος διαχείρισης/συντήρησης/αναβάθμισης/κτλ η πάγιο μηνιαίο κόστος ανά uplink.
    Καλό είναι αυτό να στο λένε εξ' αρχής. Αν δε μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερο αριθμό πελατών υπάρχει η λύση του δε δίνω περισσότερα συμβόλαια ή ξεκαθαρίζω στον πελάτη ότι υπάρχει υπερβολικός φόρτος και πως γι' αυτό οι εικονικές ταχύτητες των πακέτων θα παραείναι εικονικές... Το ότι ο πάροχος δε θέλει να πτωχεύσει δε κάνει δόκιμες τις ληστρικές τακτικές!!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nakedl2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλαρακο μην κανεις τον κοπο να το στηλεις στην ΕΕΤΤ τσαμπα 8α παει αν εχεις προβλημα με τον παροχο σου πρεπει να πας στην ενωση καταναλωτων η δικαστηκος Η ΕΕΤΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΦΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΟΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ Η ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
    Μάλιστα.
    Όμως για τη θέσπιση των κανόνων που συζητάμε είναι υπεύθυνη, έτσι; Αυστηρότερους κανονισμούς από την ΕΕΤΤ δεν πρέπει να απαιτήσουμε;
    Βίκτωρ Ουγκώ

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων

Διάβασε το πρώτο του ποστ, έχει λίνκ για το πόσο κατεβάζει,

Θα δείς οτι όπως αναφέρει και ο ίδιος κάποιες ώρες τις ημέρας κατεβάζει με φουλ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Διάβασε το πρώτο του ποστ, έχει λίνκ για το πόσο κατεβάζει,

Θα δείς οτι όπως αναφέρει και ο ίδιος κάποιες ώρες τις ημέρας κατεβάζει με φουλ
    Κάποιες ώρες της νύχτας! Και όχι κάθε νύχτα... Σήμερα το απόγευμα μέγιστη ταχύτητα από ftp ntua 50 KB/s....

........Auto merged post: pusher added 20 Minutes and 33 Seconds later........

Και επειδή φοβάμαι πως έχουμε ξεφύγει από το θέμα...

Υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει στις υποχρεώσεις των παρόχων ως προς την ταχύτητα; Αν ναι ακούω προτάσεις. Μία ακούστηκε μέχρι τώρα. Ας ακουστούν κι άλλες και ίσως κάτι να επιτύχουμε. Η συζήτηση μέχρι τώρα έχει ξεφύγει από το σκοπό της. Δεν είναι το θέμα σε τι κατάσταση βρίσκεται το ADSL αυτή τη στιγμή, αλλά ποιο πλαίσιο πρέπει να ισχύει ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής όταν κάτι δεν πάει καλά, είτε αυτό συμβαίνει σε 1 στους 1000 καταναλωτές είτε σε 999/1000.

Περιμένω λοιπόν προτάσεις και από τους υπευθύνους (διαχειριστές - moderators) του φόρουμ και από όσους έχουν ασχοληθεί με το ADSL αρκετά ώστε να μπορούν να εκφέρουν μια σοβαρή άποψη.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pusher : 25-02-08 στις 20:47. Αιτία: auto merged post
    Βίκτωρ Ουγκώ

sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pusher Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάποιες ώρες της νύχτας! Και όχι κάθε νύχτα... Σήμερα το απόγευμα μέγιστη ταχύτητα από ftp ntua 50 KB/s....

........Auto merged post: pusher added 20 Minutes and 33 Seconds later........

Και επειδή φοβάμαι πως έχουμε ξεφύγει από το θέμα...

Υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει στις υποχρεώσεις των παρόχων ως προς την ταχύτητα; Αν ναι ακούω προτάσεις. Μία ακούστηκε μέχρι τώρα. Ας ακουστούν κι άλλες και ίσως κάτι να επιτύχουμε. Η συζήτηση μέχρι τώρα έχει ξεφύγει από το σκοπό της. Δεν είναι το θέμα σε τι κατάσταση βρίσκεται το ADSL αυτή τη στιγμή, αλλά ποιο πλαίσιο πρέπει να ισχύει ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής όταν κάτι δεν πάει καλά, είτε αυτό συμβαίνει σε 1 στους 1000 καταναλωτές είτε σε 999/1000.

Περιμένω λοιπόν προτάσεις και από τους υπευθύνους (διαχειριστές - moderators) του φόρουμ και από όσους έχουν ασχοληθεί με το ADSL αρκετά ώστε να μπορούν να εκφέρουν μια σοβαρή άποψη.
    Ναι διαφορετικά πακέτα (φυσικά με διαφορετικές τιμές) που να λένε πχ contention 1:20, 1:5 κοκ

Στο εξωτερικό που αναγράφονται τα contention ratio σε αρκετές χώρες σου λέει 1:50 δηλάδη σου λέει με λίγα λόγια οτι αν πάρεις 1024 1:50, ακόμα και με 20kbps (προσοχή όχι Kb αλλά kbps) τότε ο πάροοχος είναι εντάξεις στις υποχρεώσεις του

Αυτή δυστυχώς είναι μια πρόταση που είναι πέρα για πέρα αληθινή, το να ζητάς να πληρώνεις 20 ευρώ και να έχεις εγγυημένο 1024 δεν είναι, μακάρι και εγώ θα το ήθελα να είναι έτσι, και αρκετοί άλλοι που πλήρωνουν τα εξτρά για το 1:1 1024

Στην Αγγλία για παράδειγμα υπάρχουν υπηρεσίες με διαφορετικό contention ratio

Ρίξε πχ μια ματιά εδώ http://www.pipex.co.uk/business/
    49 λίρες για να έχεις εως 16 και εγγυημένο τα 500, ή 32 και να έχεις τα 200
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sdikr : 25-02-08 στις 21:21.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ναι διαφορετικά πακέτα (φυσικά με διαφορετικές τιμές) που να λένε πχ contention 1:20, 1:5 κοκ

Στο εξωτερικό που αναγράφονται τα contention ratio σε αρκετές χώρες σου λέει 1:50 δηλάδη σου λέει με λίγα λόγια οτι αν πάρεις 1024 1:50, ακόμα και με 20kbps (προσοχή όχι Kb αλλά kbps) τότε ο πάροοχος είναι εντάξεις στις υποχρεώσεις του

Αυτή δυστυχώς είναι μια πρόταση που είναι πέρα για πέρα αληθινή, το να ζητάς να πληρώνεις 20 ευρώ και να έχεις εγγυημένο 1024 δεν είναι, μακάρι και εγώ θα το ήθελα να είναι έτσι, και αρκετοί άλλοι που πλήρωνουν τα εξτρά για το 1:1 1024

Στην Αγγλία για παράδειγμα υπάρχουν υπηρεσίες με διαφορετικό contention ratio

Ρίξε πχ μια ματιά εδώ http://www.pipex.co.uk/business/
    49 λίρες για να έχεις εως 16 και εγγυημένο τα 500, ή 32 και να έχεις τα 200
    Μάλιστα. Αυτό ακριβώς είναι που λέω κι εγώ και να που γίνεται ήδη... Αυτό που χάρηκα ιδιαίτερα είναι ότι ένας administrator συμμετείχε ενεργά και καταλυτικά στη συζήτηση. Και να ρωτήσω τώρα πώς μπορούμε να ασκήσουμε πίεση προς αυτή την κατεύθυνση; Ολόκληρη κοινότητα με τόσα άτομα πολλά από τα οποία έχουν γνώσεις επί του ζητήματος είναι κρίμα να μένει ανενεργή μπροστά στην παρακμή του ελληνικού ADSL. Ίσως ένα petition, κάτι τέλος πάντων εκτός βέβαια από αδράνεια.
    Βίκτωρ Ουγκώ

sdikr Guest
    Μάλιστα. Αυτό ακριβώς είναι που λέω κι εγώ και να που γίνεται ήδη... Αυτό που χάρηκα ιδιαίτερα είναι ότι ένας administrator συμμετείχε ενεργά και καταλυτικά στη συζήτηση. Και να ρωτήσω τώρα πώς μπορούμε να ασκήσουμε πίεση προς αυτή την κατεύθυνση; Ολόκληρη κοινότητα με τόσα άτομα πολλά από τα οποία έχουν γνώσεις επί του ζητήματος είναι κρίμα να μένει ανενεργή μπροστά στην παρακμή του ελληνικού ADSL. Ίσως ένα petition, κάτι τέλος πάντων εκτός βέβαια από αδράνεια.
    Μπορούμε να ζητήσουμε πχ πακέτο με 1:10 και cap τα 30 gb στην τιμή των 25 ευρώ,
    Δεν μπορούμε να ζητήσουμε πακέτο με 1:1 χωρίς cap στην τιμή των 16.50 ευρώ

Εγώ πραγματικά δεν θα είχα πρόβλημα για ενα πακέτο με καλύτερο priority, και ενά λογικό cap, δυστήχως όμως είμαι εγώ και μετρημένοι στα δάχτυλα κάποιοι άλλοι,

Παρακμή δεν είναι, έτσι δουλέυει το adsl σε όλο τον κόσμο, αν θες δες πχ στο speedtest.net τι ταχύτητες αναφέρει για την κάθε χώρα

Το avatar του μέλους EvilHawk
    EvilHawk Guest
    Ολόκληρη κοινότητα με τόσα άτομα πολλά από τα οποία έχουν γνώσεις επί του ζητήματος είναι κρίμα να μένει ανενεργή μπροστά στην παρακμή του ελληνικού ADSL. Ίσως ένα petition, κάτι τέλος πάντων εκτός βέβαια από αδράνεια.
    Ποιος μίλησε για αδράνεια? Μόνο για αδράνεια δεν μπορεί να μιλήσει κανείς:

ΕΕΤΤ: Ποιοτική αξιολόγηση Παρόχων - Συζήτηση και προτάσεις

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μπορούμε να ζητήσουμε πχ πακέτο με 1:10 και cap τα 30 gb στην τιμή των 25 ευρώ,
    Δεν μπορούμε να ζητήσουμε πακέτο με 1:1 χωρίς cap στην τιμή των 16.50 ευρώ

Εγώ πραγματικά δεν θα είχα πρόβλημα για ενα πακέτο με καλύτερο priority, και ενά λογικό cap, δυστήχως όμως είμαι εγώ και μετρημένοι στα δάχτυλα κάποιοι άλλοι,

Παρακμή δεν είναι, έτσι δουλέυει το adsl σε όλο τον κόσμο, αν θες δες πχ στο speedtest.net τι ταχύτητες αναφέρει για την κάθε χώρα
    Για μένα πιο σημαντικό είναι να υπάρχει η ένδειξη της ελάχιστης εγγυημένης ταχύτητας. Όχι να τεθεί κάποιο υποχρεωτικά υψηλό όριο σε αυτή. Το ζήτημα είναι να το γνωρίζεις αυτό από πριν τη σύνδεση και να μπορείς να προστατευτείς μετά. Χωρίς την ύπαρξη κανόνων ο πάροχος θεωρεί φυσιολογική μία πολύ χαμηλή ταχύτητα και ο καταναλωτής δε μπορεί να βρει άκρη. Το ζήτημα είναι όμως καταλήξουμε κάπου και να το ζητήσουμε. Να το ζητήσουμε. Να μην αδρανήσουμε.
    Βίκτωρ Ουγκώ

Σελ. 2 από 6 ΠρώτηΠρώτη 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-07, 12:24
  2. Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-07, 15:04

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές