να υποθεσω οτι εισαι απο τους υποστηρικτες του νεου προσθετου φορου καρτοκινητης?χτυπαει την "πλουτοκρατια" στα καρτοκινητα, ε?
και ετσι εχουμε φτασει να εχουμε φορολογια (33%) αφρικανικης χωρας, λουμουμπα που λες κι εσυ...
εγω μπαινω περιστασιακα και μονο απο καρτοκινητο (ειπαμε, ειμαι εχων και κατεχων "νεοπλουτος" και πρεπει να "ματωσω")
δυστυχως πουθενα δεν υπαρχει πραγματικα απεριοριστο σε mobile internet, ουτε γερμανια, ουτε αλλου
Εμφάνιση 46-60 από 75
-
28-02-10, 02:29 Re: Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #46
-
28-02-10, 03:33 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #47
Δεν είναι μόνο μία η περίπτωση. Έχουμε πολλά παράπονα στο forum.
3300€ Μπορώ να σας δώσω μερικά ακόμα links με εκατοντάδες ευρώ σε χρήση εντός οικείου δικτύου.
Πάμε στα χειρότερα:
5400€ (σε roaming, το οποίο και πάλι είναι απαράδεκτο)
12000€ (επίσης σε roaming)
One German mobile-phone user downloaded a television programme to his phone while roaming in France and came home to a bill of €46,000.
Τα περισσότερα από αυτά έγιναν με μερικές ώρες χρήσης.
Οι εταιρείες κινητής είναι παγκοσμίως ανεξέλεγκτες στο ζήτημα της χρέωσης των δεδομένων internet, τόσο σε οικεία δίκτυα, όσο και σε roaming, όπου οι χρεώσεις φτάνουν τα 17€/MByte. Σε βάρος καταναλωτών έχουν χρυσώσει το mbyte, λες και έχει σημαντικό κόστος γι' αυτές. Δεν έχουν λόγο να κάνουν κινήσεις να προστατεύσουν τους καταναλωτές, διότι βγάζουν τεράστια ποσά από τις απρόσμενες χρεώσεις που αιφνιδιάζουν πολύ κόσμο. Είτε θα πάρουν 10€ από το καρτοκινητό του παιδιού σε μερικά δευτερόλεπτα, είτε 200€ από το συμβόλαιο του εργαζόμενου, ο οποίος τα πληρώνει όντας δεσμευμένος από τους όρους. Και είναι πολλοί αυτοί.
Με τις σύγχρονες ταχύτητες των 20Mbps σε δίκτυα HSPA+, είναι δυνατόν κάποιος να χρεώνεται με ρυθμό 50€/δευτερόλεπτο. Πιθανώς να μπορεί να μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως ο μεγαλύτερος ρυθμός χρέωσης υπηρεσίας που καταγράφηκε ποτέ. Περί τα 3000€ το λεπτό και τα 180.000€ η ώρα. Κοινώς σε μία ώρα είναι δυνατόν να χρεωθείς όσο ένα διαμέρισμα. Στα εγχώρια δεδομένα, οικείου δικτύου, η τιμή πέφτει στη χειρότερη στα 6,5€/Mbyte, δηλαδή, 1/3 από τις χρεώσεις περιαγωγής.
Τι κάνουμε στην πράξη:
Έχω στείλει επιστολή στην ΕΕΤΤ, αναφέροντας τις σκέψεις μου (ευτυχώς δεν είμαι παθών), αλλά δεν έλαβα απάντηση. Αν ενδιαφέρονται κι άλλοι, μπορούμε να οργανώσουμε μία ομαδική διαμαρτυρία, ώστε να αναλάβει δράση η ΕΕΤΤ και να προστατεύσει τους χρήστες mobile internet από τις υπέρογκες χρεώσεις (π.χ. φραγή στα 300€ ή λογικές χρεώσεις. Ενημέρωση του πελάτη δεν έχει νόημα, διότι είπαμε ότι οι χρεώσεις έχουν ρυθμό έως και 50€/δευτερόλεπτο, οπότε δεν προλαβαίνει κάποιος να ενημερωθεί έγκαιρα).
Με αυτό που γράφω δεν δίνω λύση στο πρόβλημα του δημιουργού του νήματος, απλά αναφέρω το τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα, γνωρίζοντας τις απαράδεκτες και αιφνιδιαστικές χρεώσεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 28-02-10 στις 03:44.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-02-10, 04:59 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #48
Βεβαια ολες οι εταιρειες στην Ελλαδα σου πουλανε δηθεν "απεριοριστο" ιντερνετ με 50 ευρω το μηνα. Δηλαδη 600 ευρω τον χρονο για να αντιλαμβανομαστε τα νουμερα.
Και το "απεριοριστο" ως δια μαγιας περιοριζεται στα 30 GB!!!!
Παντα βεβαια με την πολιτικη ορθης χρησης για να μην εχει προβλημα το δικτυο.
Πανω απο 30GB σε 31 ημέρες θεωρειται κακο για το δικτυο ενω τα 20 GB σε 1 μερα δεν ειναι????
Δεν ξερω εαν ο φιλος που την πατησε μπορει να πατισει πανω σε αυτο το επιχειρημα και να πετυχει κατι! Μακαρι!
Παντως ειναι εξοργιστικο απο τη μια να σου πουλανε πανακριβα και περιορισμενα "απεριοριστα" προγραμματα (για το καλο του δικτυου βεβαιως βεβαιως) κι απο την αλλη κατεβασε το 2/3 του μηνιαιου επιτρεπομενου ογκου σε λιγες ωρες και δνε υπαρχει προβλημα στο δικτυο!!!
Φαινεται το δικτυο δεν κολαει οταν χρεωνει με υπερογκα ποσα!
Και φυσικα να μην σου δεινουν την επιλογη να περιοριζεις κι εσυ την καταναλωση οταν ανεβαινει σε εξωπραγματικα μεγεθη!!
υγ Παντως το γεγονος οτι ξαναεγινε και τον επομενο μηνα δειχνει οτι κατι υπαρχει που τραβαει ιντερνετ. Για ψαξε ολα τα προγραμματα σου πολυ πολυ σχολαστικα μηπως και κατι σε χρεωνει! Οχι τιποτα αλλο, αλλα και τον επομενο μηνα παλι θα χρεωθεις μεγαλα ποσα. Πρεπει να βρεις τι φταιει!
-
28-02-10, 10:55 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #49
ολα ειναι 8εμα εξελιξης..παλια οταν ειχαμε τις 56kb συνδεσεις υπηρχαν καποια προγραμματα που εκαναν κλησεις σε κατι χωρες χονολουλου ναζαρετ (χωρις να το ξερουμε) και ερχοταν ο λογαριασμος στον οτε 200 ευρω.και ενοειται πως δεν δεχονταν δικαιολογια και τοτε("κυριε εχετε κανει κλησεις στην καπερναουμ δεν μπορουμε να κανουμε κατι.." "Μα ρε παιδια δεν εχω κανενα εκει κατω ποιον να παρω??" )
Με το adsl δεν γινεται να στα παρουν ετσι ,αρα πρεπει να βρε8ει μια αλλη πορτα για το πορτοφολι σου και τον π@πο σου αλλα παντα με νομικο μανδυα και τοτε βρε8ηκε το ιντερνετ ον δε αςς.
Το αποτελεσμα παλι το ιδιο, αυτοι κανουν τον ποντιο πιλατο,δεν ξερουμε δεν ειδαμε αλλα τα πηραμε.
Καλα ειναι να αφησεις τις επιστολες και τα τηλεφωνα και πηγαινε φατσα με φατσα στον αρχηγο και δωστου να καταλαβει οτι στο κουτελο σου δεν γραφει μα...ς. οι ευγενειες τελος.
(ενοειται πως πρεπει να εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις κανει καμια κουτσουκελα,γιατι αλλιως το βλεμμα σου δεν 8α ειναι "πιστικο",αλλα απολογητικο..)
-
28-02-10, 13:17 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #50
Δεν μπορούμε πάντως να στραφούμε προς τις εταιρείες κινητής. Το κράτος και η ΕΕΤΤ τις έχουν εφοδιάσει με νόμους και ελευθερίες που τους επιτρέπουν να χρεώνουν μέχρι και 50€/δευτερόλεπτο. Κι όχι μόνο να έχουν υψηλό ρυθμό χρέωσης, αλλά αυτός να εμφανίζεται απρόσμενα για πολύ κόσμο.
Είναι σαν να σου παρέχει μία εταιρεία μία βρύση: Με 30€/μήνα θα μπορείς να πίνεις (και γενικότερα να καταναλώσεις) μισό λίτρο νερού την ημέρα (15 λίτρα το μήνα), ακόμα κι εν κινήσει. Αν όμως ξεπεράσεις τα 15 λίτρα, τότε έχεις υπογράψει ότι αποδέχεσαι χρέωση 1€ για κάθε επιπλέον σταγόνα, χωρίς να υπάρχει όριο. Αν με δική σου υπαιτιότητα (worm, torrent) η βρύση μείνει ανοικτή, χάνεις το σπίτι σου και όλη την περιουσία σου, μέσα σε μερικές ώρες. Έχεις υπογράψει γι' αυτό και θεωρείται νόμιμο.
Υπάρχει λοιπόν έλλειμμα νόμου ή έστω σχετικής ρύθμισης από την ΕΕΤΤ, που να προστατεύει τον καταναλωτή από τις αιφνιδιαστικές χρεώσεις των χιλιάδων ευρώ, για χρήση μερικών ωρών. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Οι εταιρείες θα αξιοποιούν αυτή τη δυνατότητα, όσο ο νόμος και η άγνοια/απροσεξία των καταναλωτών τους το επιτρέπει.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-02-10, 14:47 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #51
αν η8ελαν το καλο σου και οχι να σε κλεψουν 8α μπορουσαν να βρουν τροπους να σε προστατεψουν.γιατι ετσι την πατανε και τα ποντικακια ξερεις με τις ποντικοπαγιδες τρωνε λιγο τυρι στην αρχη και μετα φακ!αντι λοιπον να ειναι οι εταιριες ποντικοπαγιδες ας βγαλουν προπληρωμενα γιγα η ας βαλουν ενα "ταβανι" στα γιγα, και οταν τα περνας να χρειαζεται να επιβεβεωνεις οτι "8ελω να με σκισετε 8ελω και αλλα γιγα" ξερεις πολλους που 8α η8ελαν να πληρωσουν 9000 για 10 γιγα?οσα λεφτα και να εχει κανεις ετσι δεν τα πεταει.. αυτο που κανουν ειναι κλοπη με κουστουμι.ας μην κρυβονται πισω απο τα κενα του νομου για να οικονομισουν.το οτι στην ελλαδα δεν υπηρχε νομος για την πειρατια τι σημαινει οτι οποιος μοιραζε η' πουλαγε αντιγραμενα εκανε κατι σωστο?(εχω κατεβασει πολλα απο τορρεντ)αν δεν υπαρχει νομος για το φτισιμο μπορω να βγω και να φτυνω στα μουτρα οποιον 8ελω??τα φορτηγα εχουν ταχογραφο και οταν περνας το οριο σε ειδοποιει, δεν περιμενεις να στο πει ο αστυνομος αφου σου κοψει κληση για υπερβολικη ταχυτητα.
-
28-02-10, 15:21 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #52
Παντως επειδη ολοι οι ενσωματωμενοι μετρητες των προγραμματων που δινουν οι cosmote, voda, δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο, καλο ειναι να εχουμε και ενα μετρητη δεδομενων οπως το du meter για να ειμαστε σιγουροι πως δεν ξεπερναμε τα δωρεαν
-
28-02-10, 16:29 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #53
Με την ίδια λογική, πολυτέλεια είναι και η 24αρα/multi-core CPU/>2 GB RAM και θα έπρεπε να κάτσεις με 2 Mbps/single-core/<=2 GB RAM και οτιδήποτε παραπάνω να τα φορολογήσουν με 150% ΦΠΑ. Άτομο της τεχνολογίας και να είσαι τόσο οπισθοδρομικός... άκου σύγκριση των Cayenne με μια ασύρματη υπηρεσία διαδικτύου, που απλά θα πρέπει να μειωθεί το κόστος της παγκοσμίως.
+10000- Η υπηρεσία είναι όντως ακριβή και πρέπει να παρθούν μέτρα να μειωθεί το κόστος, όχι να την επιβαρύνουμε κι άλλο. Στη τελική τι κακό έχει να μπορείς να πάρεις τα e-mails σου στο κινητό και να μπορείς να δεις και κάποια sites;
Σωστή παρατήρηση. Εγώ αυτό που πρόσφατα έκανα στο εταιρικό κινητό/laptop (αν και το εταιρικό data plan έχει συνολικά εκατοντάδες GB transfer/μήνα), είναι να βάλω το Wi-Fi του σπιτιού/γραφείου ως βασικό connection, και να απενεργοποιήσω αυτόματα updates.
-
28-02-10, 18:10 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #54
-
01-03-10, 00:07 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #55
Τελικά επειδή είμαι και εγώ χρήστης του εν λόγω προγράμματος, μήπως υπάρχει τουλάχιστον π.χ. κάποιο SMS που να στέλνω και να μου απαντάνε πόσο διαθέσιμο δωρεάν όγκο έχω ακόμα για το μήνα; (νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα προγράμματα κινητής που σου λέει πόσα ακόμα δωρεάν λεπτά έχεις)
-
01-03-10, 00:59 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #56I see dead pixels
-
01-03-10, 01:36 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #57
-
04-03-10, 20:50 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #58
Φίλε μου, κάτι είναι τελείως λάθος στην όλη ιστορία.
Καταρχήν, ναι η ογκοχρέωση είναι άδικη. Ειδικά όταν μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε ποσό! Αυτό όμως το υπογράφουμε εν γνώση μας... το απαράδεκτο είναι ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ειδοποίηση ότι ξεπέρασες το όριο. Ξέρουνε πως όταν κάποιος ξεπερνάει τόσο πολύ το όριο, κατά 99,9% δεν το γνωρίζει και θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο σύστημα ειδοποίησης.
Από κει και πέρα, μπορείς να μας πεις εαν είχες κάνει δοκιμή στη γραμμή και σε τι μέγιστες ταχύτητες έπαιζε; Το 7,2mbps είναι όνειρο απατηλό, ούτε καν πλησιάζει το 1/3 των 7,2 το 3g στην πράξη. Ακόμη, πόσες ώρες το δούλευες; Πόσες ήταν περίπου οι περισσότερες ώρες σε μια μέρα;
Τa 2gb/μήνα που χρησιμοποιούσες, δείχνουν ότι έκανες απειροελάχιστη χρήση. Δε κατέβαζες media και το σερφάρισμά σου ήτανε πολύ περιορισμένο.
Σαν πρώην χρήστης cosmote on the go, επί 5 μήνες στο στρατό έκανα μεγάλη χρήση στο σερφάρισμά αλλά κατέβαζα και ταινίες-μουσική. Υπήρχανε φορές που το laptop έμενε ανοιχτό και online από το μεσημεράκι μέχρι την άλλη μέρα τα ξημερώματα και το παίρνανε με τη σειρά όλα τα νούμερα που φυλούσανε σκοπιά! Δηλαδή, έπεφτε αρκετό σερφάρισμα και youtube. Δε θυμάμαι ποτέ να ξεπέρασα σε μια μέρα τα 2-3gb max όγκο...(είχα το unlimited 30gb)
Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι είναι αδιανόητο κάποιος που με 3g έκανε 2gb/μήνα ξαφνικά για μια μέρα να έκανε 20gb χωρίς να το αντιληφθεί. Πρώτων και να ήθελες να το κάνεις βάζοντας 30 ταίνιες να κατέβουν, το πιθανότερο είναι να μην προλάβαινες να κατεβάσεις τόσο μεγάλο όγκο με την ταχύτητα που πιάνει το 3g στην πραγματικότητα. Επίσης, με σερφάρισμα αποκλείεται! Τα μάτια σου να έβγαζες 24 ώρες σε σελίδες, δε θα το κατάφερνες. Εαν δεν το έχεις δανείσει σε κάποιον εκείνο το διάστημα τότε θεωρώ πως είναι πιθανό έχουνε κάνει λάθος. Πόσες αναβαθμίσεις να γίνανε πια σε μια μέρα; Τι να έτρεχε στο παρασκήνιο;
Το παράξενο βέβαια είναι ότι σου ήρθε 2 φορές αυξημένη χρήση. Εαν δε θυμάσαι να έκανες κάτι συγκλονιστικά διαφορετικό, τότε καλό είναι να το κυνηγήσεις αν έχεις τα ψυχικά και οικονομικά αποθέματα. 800 ευρώ γα***τικα είναι πολλά λεφτά. Από την άλλη, δε θα είναι εύκολο να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, αυτοί έχουνε τα στοιχεία, εσύ δεν έχεις τίποτα! Μπορεί να σου κοστίσει πολύ περισσότερο η δικαστική οδός απο οικονομικής αλλά κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις.
-
08-03-10, 19:49 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #59
Λοιπόν μου ήρθε ο καινούριος λογαριασμός. Μου έγραψε 2,38GB. Το DUmeter μου μέτρησε 3,3GB (!!!) και το πρόγραμμα του stick (χρησιμοποιώ το Mobile partner της huawei) μου μέτρησε 2,5GB.. H διαφορά ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι έχω ανοιχτό συνέχεια το μtorrent με upload 1kb/sec, το huawei μου το μετράει σαν 3kb/sec και το DUmeter σαν 5,5kb/sec!!
-
09-03-10, 00:09 Απάντηση: Η Cosmote θα με τρελλάνει: με χρέωσε 770 ευρώ για Internet #60
Κάτι τέτοια διαβάζω και δε μετανιώνω που έχω διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις της vodafone από το κινητό μου ώστε να μη συνδέεται πουθενά
Μόνο wi-fi.
Κλέφτες!
Παρόμοια Θέματα
-
ROUTER για Cosmote internet on the go
Από nikolitso στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-09, 15:42 -
Βοήθεια για νέο pc (μέχρι 750 ευρώ) -για photoshop, flash, internet, p2p
Από markopoulos2008 στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 90Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-09, 23:05 -
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ COSMOTE INTERNET ON THE GO ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Από kellyP στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-09, 21:17 -
Ερωτηση για αγορα COSMOTE Internet On The Go Unlimited
Από Jesakos στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-09, 00:14
Bookmarks